Ga naar inhoud


Telenet start met HDTV nog dit jaar (deze maand)


Gast Paullo

Aanbevolen berichten

Artikel uit De Standaard van heden:

 

Telenet begint dit jaar met HDTV

Telenet wil de komende maanden samen met de grote Vlaamse omroepen een verdere strategie rond HD ontwikkelen.

 

BARCELONA/BRUSSEL - Telenet staat op het punt om een decoder te lanceren die geschikt is voor televisie in hoge resolutie (HD). De decoder zal je samen met een HD-televisie kunnen kopen.

 

Telenet hult zich al maanden in een geheimzinnig stilzwijgen over de lanceerdatum van HD op zijn digitale tv-platform. Tijdens een conferentie in Barcelona, vorige week, zei topman Duco Sickinghe alleen dat dat binnen de twaalfmaanden zou gebeuren. Hij bevestigde wel dat er momenteel bij Telenet tests lopen met HD-decoders die gebruik maken van een recent gelanceerde, nieuwe generatie microchips.

 

Volgens onze informatie wil de Mechelse kabeloperator al op korte termijn, zeker vóór het jaareinde en mogelijk nog deze maand, zulke HD-decoders op de markt brengen. Dat wordt dan de eerste stap in de uitbouw van een volledig HD-aanbod. Tot op vandaag kunnen de ruim 300.000 digitale-tv-klanten van Telenet alleen beelden in standaardresolutie (SD) bekijken. In Vlaanderen biedt alleen Indi, het digitale tv-platform van de zuivere kabelmaatschappijen, al HD-televisie aan.

 

Telenet kiest traditiegetrouw voor een marketinggerichte aanpak waarbij de klanten zoveel mogelijk begeleid worden bij de overstap. Zo wil Telenet de HD-decoder ook verkopen in combinatie met vlakke televisies (flatscreens) die geschikt zijn om HD-beelden te bekijken. Het bedrijf heeft daarvoor alvast een overeenkomst gesloten met de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung, zegt een bron in de sector.

 

De kabeloperator heeft altijd volgehouden dat het te vroeg was om HDTV te lanceren omdat er nog onvoldoende tv-programma's in dat formaat uitgezonden worden. Tegelijk is er steeds meer vraag naar HD bij een groep veeleisende klanten. Daarom gaat Telenet werken volgens een soort opbouwscenario. 'Beelden die nog niet in HD uitgezonden worden, zouden we met onze box al kunnen perfectioneren tot een HD-lookalike', zei Duco Sickinghe daar vorige week over.

 

Een van de problemen met HDTV is dat de beelden erg veel schijfruimte vragen als je ze wilt opnemen met een digitale recorder. Telenet bekijkt daarom de mogelijkheden om digitale beelden te comprimeren met de nieuwste Mpeg4-techniek. De kabeloperator mikt op termijn op een vrij hoge overdrachtssnelheid van 16Mbps, die volgens specialisten de kwaliteit van een dvd-speler evenaart.

 

De komende maanden wil Telenet samen met de grote Vlaamse omroepen een verdere strategie rond HD ontwikkelen. 'We denken dat we moeten werken rond grote evenementen die in HD uitgezonden worden. Dat schept meer duidelijkheid bij de klanten', aldus Sickinghe. Volgend jaar staan er alvast twee grote evenementen op de kalender: het Europees voetbalkampioenschap (juni) en de Olympische Spelen (augustus).

 

Belgacom TV, de grootste concurrent van Telenet voor digitale tv, zei eerder dat hij zeker tegen de Olympische Spelen klaar wilde zijn om HDTV aan te bieden. Volgens waarnemers zag Telenet daarop zijn kans schoon om als eerste met een product op de markt te komen. Beide operatoren hopen dat HD extra klanten zal lokken naar hun digitale tv-platformen, waarlangs ze dan ook betalende diensten kunnen verkopen zoals Video on Demand (VoD).

 

Telenet wist in Barcelona overigens te melden dat het veel succes heeft met een experiment om films gelijktijdig met de dvd-release via VoD beschikbaar te stellen.

 

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites


zelfde krant, pagina 30

 

De toekomstplannen van Telenet

 

'Wij zien onszelf nog altijd als de uitdager van Belgacom, maar voor de buitenwereld zijn we een groot bedrijf geworden. Onze klanten vergeven ons onze misstappen niet meer.' Deze woorden richtte Duco Sickinghe, de topman van Telenet, vorige week tot een congres van kabelmarketeers (CTAM) in Barcelona. Maar zijn boodschap leek net zo goed voor intern gebruik bestemd. 'Volg de klant, niet de kabel' is niet voor niets een van Sickinghes favoriete slagzinnen. HDTV, webtelevisie en Video on Demand -het mag allemaal van Sickinghe, als het technisch maar op punt staat, als er vraag naar is en als het ook iets opbrengt.

 

***************************************

Publicatie: De Tijd (2 oktober 2007)

****************************************

Telenet lanceert binnen een jaar hdtv

 

KABEL EN TELEVISIE Mechels bedrijf start bij Raad voor de Mededinging procedure tegen verdeling sportrechten aan derden

 

-- (tijd) - Telenet lanceert binnen het jaar hogedefinitie-tv (hdtv). Dat zei topman Duco Sickinghe op de kabelconferentie in Barcelona. In tegenstelling tot Belgacom en de VRT focust het kabelbedrijf voor de invoering van de technologie echter niet op de Olympische Spelen in augustus. Telenet vraagt de Raad voor de Mededinging een beschikking te schrappen, zodat het de voetbalbeelden niet langer hoeft te verdelen aan derden.

 

VAN ONZE VERSLAGGEVER IN BARCELONA

 

Hogedefinitietelevisie of hdtv toont beelden die meer punten bevatten dan gewone tv-beelden. De kijker kan daardoor genieten van een beeldkwaliteit die tot vijfmaal beter is dan die van een dvd, momenteel de norm voor digitale televisie. Bovendien garandeert hdtv een betere geluidskwaliteit.

 

In de VS, Groot-Brittannië en Japan is hdtv al wijdverspreid, in België en andere Europese landen is het nog wachten tot midden volgend jaar op een brede invoering van de technologie. INDI, het digitale platform van de Vlaamse kabeltelevisiebedrijven Integan, Interelectra, PBE en WVEM, is in ons land vandaag de enige aanbieder van tv-kanalen in hoge definitie (hd). Gisteren voegde INDI nog de populair wetenschappelijke programma's van Discovery Channel toe aan zijn hd-pakket. Woordvoerder Eddy Beyltjens wil niet zeggen hoeveel van de zowat 800.000 klanten hdtv kijken. 'Ik kan enkel kwijt dat we tot nog toe 22.000 decoders hebben verkocht die het hd-signaal kunnen ontvangen.'

 

TV Vlaanderen, de aanbieder van satelliettelevisie met meer dan 50.000 abonnees, lanceert hdtv in het eerste kwartaal van 2008. Dat is enkele maanden later dan gepland. 'Wij volgen de vertraging bij de hardwareleveranciers en de tv-zenders. Het hd-signaal kunnen wij al doorsturen', verklaart woordvoerster Ilse Lambrechts. TV Vlaanderen plant in november de eerste tests met de hardware.

 

augustus

 

In de sector wordt echter vooral uitgekeken naar de invoering van hogedefinitietelevisie op de grotere tv-platformen van Telenet en Belgacom. Telenet lijkt het voortouw te nemen. Op de conferentie voor kabelbedrijven in Barcelona verklaarde Telenet-topman Duco Sickinghe dat zijn bedrijf hd uiterlijk over een jaar moet lanceren. Zo lang lijkt het echter niet te duren. 'Wij koppelen de lancering niet noodzakelijk aan een groot evenement als de Olympische Spelen in Peking (augustus 2008). We kunnen de hd-content stelselmatig opbouwen', zegt de gedelegeerd bestuurder. Sickinghe geeft nog mee dat de prijs en de leverancier van de box al vastliggen.

 

Telenet lijkt met andere woorden zijn hdtv-aanbod te zullen lanceren voor augustus. Daarmee zou het Mechelse bedrijf zijn concurrenten Belgacom en de VRT het nazien geven. Zowel de telecomgroep als de openbare omroep mikt op de komende Spelen voor de invoering van de technologie.

 

'Het is onze wens midden volgend jaar van start te gaan. De definitieve beslissing hangt niet alleen van ons af, maar ook van de tv-operatoren', stelt Diane Waumans, de woordvoerster van de VRT. De fictiereeksen 'Flikken' en 'Witse' worden er alvast in opgenomen.

 

Jean-Claude De Keyser, de verantwoordelijke van Belgacom TV, verklaarde eind juni in deze krant dat zijn team alles in het werk stelt om klaar te zijn voor Peking. Het zijn de eerste Olympische Spelen die in hdtv worden uitgezonden.

 

Voetbal

 

Op de kabelconferentie bleek voorts dat Telenet binnenkort naar de Raad voor de Mededinging stapt om een beschikking over de verdeling van de sportrechten te laten schrappen.

 

Toen Telenet in 2003 Canal+ Vlaanderen kocht, keurde de Raad de overname goed op voorwaarde dat het bedrijf het signaal van Canal+ ter beschikking zou stellen van derden. 'We zullen de Raad vragen die beslissing aan te passen. Want ook als wij de volgende uitzendrechten voor het Belgische eersteklassevoetbal zouden binnenhalen, zijn we verplicht die te verdelen aan Belgacom TV. Belgacom kan dus niet verliezen', verklaart Sickinghe.SR

 

--iwww.telenet.be/tv www.belgacomtv.be www.tvvlaanderen.be www.indi.be

********************

De Morgen, 2 oktober

********************

Telenet is Belgacom en VRT te snel af voor hdtv

 

 

BARCELONA l Het kabel- en televisiebedrijf Telenet lijkt hogedefinitie-tv (hdtv) sneller te zullen lanceren dan Belgacom en de VRT. Dat bleek op de conferentie voor kabelbedrijven in Barcelona, schrijft De Tijd.

 

INDI, het digitale platform van de Vlaamse kabeltelevisiebedrijven Integan, Interelectra, PBE en WVEM, is tot nu de enige aanbieder van tv-kanalen in hoge definitie. TV Vlaanderen, de aanbieder van satelliettelevisie, plant zijn hd-lancering in het eerste kwartaal van 2008. Binnen de sector wordt echter vooral uitgekeken naar de invoering op de grotere tv-platformen van Telenet en Belgacom. Telenettopman Duco Sickinghe zei in Barcelona dat zijn bedrijf tussen nu en twaalf maanden hdtv zal lanceren. Zo lang zal het echter niet duren, bleek in de marge van de bijeenkomst. "Wij koppelen de lancering niet noodzakelijk aan een groot evenement als de Olympische Spelen in Peking (augustus 2008). We kunnen de hd-inhoud stelselmatig opbouwen", zei de gedelegeerd bestuurder. Sickinghe gaf nog mee dat de prijs en de leverancier van de box al vastliggen.

 

Telenet lijkt dus een hdtv-aanbod te zullen lanceren voor augustus. Daarmee zou het Mechelse bedrijf zijn concurrent Belgacom en de VRT het nakijken geven. Zowel de telecomgroep als de openbare omroep mikt op de komende Spelen voor de invoering van de technologie.

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites

In tegenstelling tot INDI (want het lijkt haast wel of Telenet de primeur gaat hebben) hebben ze dat bij Telenet weer heel klantviendelijk opgelost:

Nog snel ff enkele containers decoders verpatsen aan dumpingprijzen om dan een paar maand later HDTV tegaan verkonigen. Wat die decoders dan redelijk nutteloos maakt. Allen naar de winkel om andere en duurdere decoders aan te schaffen ....

 

Ik hoop dat TVVlaanderen verstandig genoeg is om 'een' HD-standaard te gebruiken zodat je niet verplicht bent om bij hun een (overprijsde) decoder aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zen Belgs wordt het geheel als één produkt aangeboden <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> En aangezien er geen cabel concurentie is ... (INDI en Telenet hebben hun eige grondgebied)

 

Bij INDI mocht je zelf je box kiezen opvoorwaarde dat deze het kaartje kon lezen, nu met HDTV weet ik het niet zeker meer (bestaat er trouwens een HDTV DVB-C ontvanger ? )

Link naar reactie
Delen op andere sites

ze hebben al geen plaats meer op de kabel,gaan ze nog wat HD zenders toevoegen,

of gaan ze alle SD zenders laten upscalen in die HD box en de mensen wijsmaken dat het HD is ;-).

 

bij TVV zal het een phillips model worden met HD opneemfunctie (zou rond de 500€ kosten)

maar normaal de andere HD ontvangers zouden ook gebruikt kunnen worden.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) - T90 met 8 lnb's.

Tiny audio M7+, konig ANT-UV11L-KN en versterker konig ANT amp kit-10,

Konig FTA20

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is geen plaats omdat Telenet al jarenlang haar netwerk verwaarloosd heeft.

Indi daarentegen heeft wel geïnvesteerd.

Telenet kan maar beginnen als hun "Mach 3" project klaar is.

Dan hebben ze net genoeg voor een paar HD kanalen.

Om digitale TV in te voeren schrapten ze indertijd 8 analoge kanalen.

Sympathiek, hee.

 

(Indi hoefde geen enkel kanaal te schrappen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ zzzzzzz

 

8 kanalen schrappen klopt, maar jaren daarvoor waren we ook TF1 kwijt en de Nederlandse Eurosport, gelukkig heb ik die en nog een hele pak andere zenders terug in het Classic+ boeket van Belgacom TV, ik ben blij dat ik die overstap gemaakt heb.

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wij waren inderdaad TF1 kwijt, maar ge moogt toch niet vergeten dat we hiervoor het "prestigieuze cultuurkanaal la deux" in de plaats gekregen hebben, zoals ze het indertijd zelf hebben aangekondigd.

ik vraag me nog steeds af of er ooit een kat naar dit uitmuntend kanaal gekeken heeft.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
wij waren inderdaad TF1 kwijt, maar ge moogt toch niet vergeten dat we hiervoor het "prestigieuze cultuurkanaal la deux" in de plaats gekregen hebben, zoals ze het indertijd zelf hebben aangekondigd.
ik vraag me nog steeds af of er ooit een kat naar dit uitmuntend kanaal gekeken heeft.

Ik! Via DVB-T uit de lucht geplukt, grotere afstanden zijn me tot nu toe met DVB-T nog niet gelukt <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

Goed, erg lang heb ik er ook niet naar gekeken, maar dat kan ook te maken hebben met mijn slechte tot afwezige Frans..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zou ik zelfs interesse tonen in die "HD" ??? 9mbit video ??? Da trekt op niks, is de naam HD in mijn ogen nog niet eens waardig. Gistere op vtm sterren op het ijs gekeken, en als je vergeleek tussen het indi HD signaal en de HD transmissie van vtm zag je duidelijk het verschil tussen 15mbit en 9 mbit...

 

Zolang ze een coax leveren aan mijn deur zal er nooit een goeie HD zender te zien zijn vrees ik

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

De start van HD bij Telenet is voorzien op 1 december, als ik het goed begrijp 10 Euro huur voor de HD-Digicorder met 2 HD-kanalen.

 

Hierna de tekst van het artikel uit GVA

 

23/10 Telenet lanceert HD televisie op 1 december

 

Telenet lanceert op 1 december een beperkt televisieaanbod in high definition (HD).

Het Mechelse bedrijf brengt een HD digicorder op de markt waarmee je voorlopig alleen de natuurzender National Geographic HD en de Vlaamse cultuurzender Exqi gratis kan bekijken. Wie een abonnement neemt de betaalzenders Prime en Prime Sport kan die ook in hoge definitie bekijken. De rest van de zenders kan je wel in gewone digitale kwaliteit bekijken. Dat maakte Telenet dinsdag bekend.

Hoge definitietelevisie biedt een beeld dat vijf maal scherper is en een beter geluid. Er is wel een speciale settopbox voor nodig en een televisie die hoge definitie aankan.

Telenet brengt vanaf 1 december de HD digicorder op de markt. Die kan je enkel in huis halen via een huurformule die 10 euro per maand kost. De klanten van het eerste uur van Telenet en de abonnees van Prime krijgen de HD digicorder de eerste vier maanden gratis. In het tweede kwartaal van 2008 lanceert Telenet ook nog de HD digibox, die veel minder mogelijkheden biedt.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De start van HD bij Telenet is voorzien op 1 december, als ik het goed begrijp 10 Euro huur voor de HD-Digicorder met 2 HD-kanalen.


Dat zei het eerste bericht dat wereldwijd ging, maar inmiddels is bekend geworden dat bovenop de huur nog eens €5/maand moet betaald worden voor die 2 zenders.

Samsung UE55KS8000 - Philips 55PUS8848/12 - VU+ Duo 4K SE - Vantage HD8000S - M7 DSR8141 - M7 SAT801 - SAB Explorer CISC
Multytenne Twin - Triax 64/Triple LNB - TV Vlaanderen Basic+

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...