Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Daskie

[Dm 500] Hoge ber en geen beeld

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

 

Situatie is het volgende,

Prima uitgerichte schotel

2 x dm500 dezelfde image (gemini)

 

1 box werkt perfect de andere geen signaal en giga ber

 

Is dan de tuner kapot of kan ik iets over het hoofd zien

 

Groet

Daskie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De "defekte" dreambox, waar geeft deze beeldop en waar niet op ?

Horizontaal/ vertikaal / hoge frequentie/ lage frequenties

 

Tip: verwissel eens de voedinkjes.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoge ber en geen beeld, duidelijk een tuner probleem. heb dit al vaak meegemaakt. als de dreambox nog in de garantie zit, ter reparatie brengen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat ik nog wel vergeet te zeggen is,

 

De werkende dm500 heeft een alps tuner

De defecte een philips

 

In beide dezelfde image, zat hier geen verschil in?

Of vergis ik mij?

 

Daskie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Frans B
hoge ber en geen beeld, duidelijk een tuner probleem. heb dit al vaak meegemaakt. als de dreambox nog in de garantie zit, ter reparatie brengen.


Ook ik heb het vaker mee gemaakt. Maar dat wil niet zeggen, dat de topic-starter ook dit probleem heeft. Het is wel waarschijnlijk, maar het voedinkje kan ook het probleem zijn.

Met vriendelijke groet, paardengek

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Niet dat ik een oplossing heb, maar heb je al gemeten of je

spanning hebt op de tuneraansluiting? Er moet of 14 volt of 18

volt op staan. Afhankelijk van de zender waarop je afstemt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zoals Paardengek al meerdere malen aangeeft is het vaak een voedingsprobleem.

Aangezien de image / box ogenschijnlijk goed lijkt te werken denkt niemand aan de voeding maar wel aan de tuner.

Indien de voeding iets slechter gaat presteren valt de spanning net genoeg in elkaar om de tuner niet meer (goed) te laten functioneren. En vervolgens geen ontvangst meer.

 

Ik heb het helaas al meerdere malen met verschillende boxen meegemaakt dus ben ervaringsdeskundige. wink

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ook bij het gebruik van de voeding van de werkende box blijft dit probleem bestaan.

Ik zal van het weekend eens de spanning meten op de antenne uitgang, ook al denk ik dat het de tuner moet zijn.

 

Groet

Daskie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

meet eerst maar eens of je lnb spanning hebt

Q72 wil wel eens de geest geven bij een 500

 

gr metropar

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
Situatie is het volgende,

Prima uitgerichte schotel

2 x dm500 dezelfde image (gemini)

Vertel eens iets over de aangehaalde configuratie;

Gebruik je duo-LNB (dus geen duo-block), dus voor iedere box een eigen LNB aansluiting?

of, gebruik je de doorlus methode?

 

De schotel, heeft die mogelijk meerdere LNB's (verschillende satellieten)?

 

ennnn, geef die LNB spanningen eens door....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.