Jump to content


IJsland binnenkort McDonald's vrij


Amager95

Recommended Posts

Mc Donald's verlaat IJsland

 

26-10-2009 | Gepubliceerd 22:20

 

De enige twee McDonald's restaurants op IJsland sluiten op 1 november de deuren.

 

De hamburgerketen ziet zich gedwongen tot deze stap door de hoog opgelopen kosten als gevolg van de economische crisis in het land, aldus de IJslandse uitbater van de fastfoodketen.

 

"De reden is de moeilijke economische situatie en de waardevermindering van de IJslandse munt krona'', zei Jon Gardar Ogmundsson, eigenaar van het bedrijf dat de restaurants exploiteert.

 

De IJslandse McDonald's restaurants importeren alle benodigde vlees, groenten, verpakkingen en kaas uit Duitsland, omdat de IJslandse markt te klein is om aan de vraag naar deze producten te voldoen.

 

Maar de importkosten vanuit Duitsland zijn verdubbeld door de val van de krona. "De twee hamburgerrestaurants hebben meer klandizie dan ooit, maar de winsten zijn nooit zo laag geweest'', aldus Ogmundsson.

 

De uitbater overweegt de restaurants onder een andere naam voort te zetten, met goedkopere IJslandse producten. De eerste McDonald's opende de deuren in 1993. De toenmalige premier David Oddsson, tijdens de ondergang van de drie grote banken de baas van de centrale bank, at daarbij de eerste hamburger.

 

anp / z24

 

Bron: Z24

 

 

wat worden de IJslanders straks gezond zeg :D

Link to comment
Share on other sites


  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Origineel bericht van: Fatfreddy
Ik snap nog niet waarom ik het vroeger wel lekker vond , als ik nu een broodje eet krijg ik er zo een wee gevoel van in mijn buik. Maar ja dat brood is ook net een spons.


Ik heb die McDonalds burgers nooit lekker gevonden. Die van de Burgerking zijn m.i. heel wat smakelijker. Dus zo eens in de zoveel maanden eet ik een whopper :D
Link to comment
Share on other sites

Citaat:
Ik snap nog niet waarom ik het vroeger wel lekker vond


Dat heeft te maken met de smaakontwikkeling van de gemiddelde Nederlander. Er vindt al jaren een totale smaakvervlakking plaats. De Nederlander houdt niet van uitgesproken smaken.

Dat zie je terug in produktontwikkeling. Spruitjes en witlof zijn lang zo bitter niet meer als vroeger.

We kopen appels zonder smaak. En ergste van alles, we drinken pils.
  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ik hoor hier al een paar keer dat men de burgers van BK lekkerder vindt dan die van de Mac. Vond ik vroeger ook, maar ga tegenwoordig toch liever naar de Mac van die twee. BK heeft van die gort dorge broodjes, nee dan liever die ontdooide 2 dagen kunstmatig goed gehouden broodjes van de Mac :-)

 

Maar Subway staat voor mij er toch boven. En wat ik erg jammer vind wat hier niet is is KFC.

 

Maar boven dit alles staat toch het lekkere plaatselijke broodjeshuis hier (dick).

 

(oh en hoe het werkt bij de mac weet ik wel, heb er ooit gewerkt)

Link to comment
Share on other sites

Ik snap er eigenlijk helemaal niks van.

Het is kennelijk nog nooit zo druk geweest bij die Mcdo's in IJsland, maar de winst is te laag. Ideaal toch? ieder normaal mens verhoogt dan z'n prijzen en voilá: meer winst, minder omzet.

 

In IJsland doen ze dan de deuren dicht. Geen wonder dat het land failliet is. :D

Link to comment
Share on other sites

Dat je thuis af en toe naar de mac gaat kan ik mij nog voorstellen.

Maar op vakantie?! sick

 

In Esbjerg zag ik op vakantie een Duits gezin op straat lopen. Roept die jongen van een jaar of 12 opeens keihard, "he ze hebben hier ook een mc Donald". Daar ging het gezin richting de mac.

Zijn hele vakantie was op eens niet meer kapot te krijgen. Ik vroeg mij af wat er mis is gegaan in de opvoeding van die jongen. Konden zijn ouders het niet veroorloven om met hun kinderen naar een Deens restaurant te gaan? Naar een kro bij voorbeeld (= herberg). Dan krijgt zo'n jongen nog een beetje mee van de Deense cultuur. Maar usch, de mac.

 

Ik vraag mij wel eens af wat van er van die jongen is terecht gekomen. Waarschijnlijk rijdt hij nu met regelmaat met zijn auto naar de mac in zijn heimatstadt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.