Jump to content


Tutorial: Multicam in DBox2 installeren op basis van Sportster 2.0 RC005


Holtkamp

Recommended Posts

Deze tutorial legt stap voor stap uit hoe je je oude DBox2 kunt gebruiken met een Irdeto kaart, bijvoorbeeld gebruikt door Ziggo. Ik heb veel gepuzzeld en gezocht en uiteindelijk leek het me verstandig om eens wat dingen in één document vast te leggen, zowel voor mezelf als anderen die de oude DBox willen blijven gebruiken.

 

Ten eerste de ingrediënten:

 • DBox2, in mijn geval een Nokia 2x (2x betekent dat er 2 geheugenreepjes in het apparaat zitten)
 • Multicam 3.0, een kaartlezer die de nieuwe Irdeto kaarten (van oa Ziggo) kan lezen, te bestellen bij diverse webshops op internet
 • Sportster Pro image, momenteel is 2.0 RC005 actueel, let er op dat je de juiste image gebruikt, 1x, of 2x, afhankelijk van het aantal geheugenreepjes in je DBox2.
 • Halle Flashing Assistant, software om de Sportster Pro image vanaf je PC op je DBox2 te laden (deze stap wordt ook wel 'het flashen van je Dbox2' genoemd)
 • NewCS 1.66, cardserver software die (Irdeto) kaarten via de Multicam kaartlezer uit kan lezen
 • MGcamd 1.30d, client software die inlogt op de NewCS server en de datastroom die de DBox2 via de COAX kabel ontvangt daadwerkelijk decodeert
 • Cables.xml bestand met de juiste instellingen voor de transponders in jouw gebied
 • FTP Client, bijvoorbeeld FileZilla, standaard username/password combinatie: dbox2/dbox2
 • Telnet client, bijvoorbeeld Putty, enkel een username is vereist: root

Multicam inbouwen

De multicam is een kaartlezer module die je ergens moet kopen om hem vervolgens in je DBox in te bouwen. Je haalt hierbij het modem uit de DBox en gebruikt het communicatiekanaal dat hierbij vrijkomt. Het inbouwen kan even prutsen zijn, je moet namelijk een aantal connectoren van de bestaande kaartlezer doorknippen, het tin met een soldeerbout vloeibaar maken en de pinnen vervolgens naar boven schuiven. Op deze manier komen de pinnen aan de bovenkant te zitten, waardoor je de multicam connector erop kan schuiven. Dit is een precies werkje waar je even de tijd voor moet nemen.

 

Dus (zie ook foto's in bijlage):

 1. Haal het modem uit de DBox
 2. Knip de pinnen van de bestaande kaartlezer zo laag mogelijk door. Je kunt ze ook doorzagen met bijvoorbeeld een dremel
 3. Maak het tin waarmee de pinnen bovenin aan de kaartlezer vastzit vloeibaar en schuif de pinnen door de printplaat omhoog
 4. Als alle pinnen omhoog geschoven zijn, kun je de multicam connector erop schuiven
 5. Stel de dipswitches op de multicam in op de juiste stand: 6 MHz. Dipswitches zijn de 6 schuifjes die naar boven of naar beneden kunnen staan. Voor de 6MHz instelling, moeten switch 1 en 6 'omhoog' staan, zie ook deze thread of de handleiding die bij de multicam zat.
 6. Schuif de multicam in het slot van de modem

Je DBox is qua hardware nu klaar om Irdeto kaarten te lezen. Schuif de kaart in de bovenste kaartsleuf, met de chip naar beneden gericht. Nu moeten we de software nog configureren.

 

Sportster Pro image op de DBox2 zetten (flashen)

Hiervoor kun je de Halle DBox Flashing Assistant gebruiken, die je box zowel via null-modem (directe kabelverbinding tussen je PC en DBox) als via een thuisnetwerk kan flashen.

 1. Download de juiste Sportster Pro image
 2. Sluit je DBox met een netwerkkable (UTP) aan op je thuisnetwerk (bijvoorbeeld via je router of switch) en zet de DBox uit (stekker eruit)
 3. Start de Halle Dbox Flashing Assistant, selecteer de juiste image en klik op start, je PC zal nu op het netwerk gaan 'luisteren' naar de DBox
 4. Doe de stekker van de DBox in het stopcontact, de Flashing Assistant op je PC detecteert dit en stuurt de image naar de DBox
 5. Wacht een aantal minuten totdat de complete image overgezet is, haal de stekker van de DBox er weer uit
 6. Mocht de Flashing Assistant niet detecteren dat je de DBox aanzet, probeer het dan nogmaals, dus stekker van de DBox er weer uit, de Flashing Assistant opnieuw opstarten, etc

DBox voor de eerste keer starten

De eerste keer dat je de DBox na het flashen opstart, worden er via het LCD scherm op het apparaat om een aantal instellingen gevraagd. Deze moet je via de gekleurde knoppen op de DBox afstandsbediening instellen.

 1. Type DBox:

  1. Blauw=Nokia500

  2. Geel=Nokia600

  3. Groen=Philips

  4. Rood=Sagem

 2. Soort ontvanger (Geel voor Ziggo):

  1. Rood=SAT-Box - Astra

  2. Blauw=SAT-Box Astra & HotBird

  3. Geel=Kabelbox - Kabel-Deutschland

NewCS en MGcamd instellen

Nu de DBox gestart is en een IP adres heeft, kun je bestanden vanaf je PC naar de DBox sturen via FTP.

 

De belangrijkste files zijn:

 • /var/emu/newcs, NewCS programma
 • /var/emu/mgcamd, MgCamd programma
 • /var/keys/mg_cfg, MgCamd configuratiebestand
 • /var/tuxbox/config/newcs.xml, NewCS configuratiebestand
 • /var/tuxbox/config/newcamd.conf, MgCamd configuratie bestand gebruikt bij inloggen op NewCS
 • /var/tuxbox/config/zapit/cables.xml, bestand waarin de transponders voor jouw regio moeten staan

Al deze bestanden zijn inclusief directory structuur ingepakt als ZIP en in de bijlage opgenomen en zou je na uitpakken op je PC in een keer via FTP naar de DBox kunnen kopieren.

 

 1. Pak de bestanden uit ergens op je PC
 2. Start een FTP client op en verbind met je DBox
 3. Kopier de hele directorystructuur direct naar je DBox, al bestaande bestanden kun je overschrijven
 4. Zorg ervoor dat de bestanden 'newcs' en 'mgcamd' uitvoerbaar/executable zijn voor de DBox. Dit kan op twee manieren

  1. Via je FTP-client geef je de juiste eigenschappen aan (rechtermuisklik op file -> eigenschappen)

  2. Via telnet log je in op de DBox en voert het commando
   Code:
   chmod 777 /var/emu/*
   uit (777 betekent in principe 'alle rechten')

 5. Om 'newcs' te kunnen starten, moet je inloggen met telnet en eenmaal het volgende commando uitvoeren
  Code:
  touch /var/etc/.ncsdetect
  , als je dit niet doet, krijg je waarschijnlijk een foutmelding die lijkt op
  Code:
  card is not recognized /var/dev/XYZ was not found

 6. Zorg er nu voor dat je DBox NewCS en MGcamd gebruikt in plaats van de programma's die standaard in Sportster image zijn ingesteld

  1. Druk op de 'dbox' knop

  2. Druk op de blauwe knop (Sportster Goodies)

  3. Druk op de rode knop (Camd-selection)

  4. Schakel 'Camd2' uit en 'MgCamd' en 'NewCS' in. (als MgCamd en NewCS niet in dit menu staan, moet je de DBox even restarten)

Service-scan doen op basis van cables.xml bestand

Nu NewCS en MgCamd draaien, moet je een service scan doen. Bij deze service scan wordt gekeken welke TV- en radio-kanalen er allemaal beschikbaar zijn voor je DBox. Hierbij worden een aantal transponders/frequenties afgelopen. De informatie over deze transponders zijn opgeslagen in het cables.xml bestand, vandaar dat het belangrijk is dat er gezocht wordt op de juiste frequenties.

 

 1. Druk op de 'dbox' knop
 2. Ga naar het 'service' menu
 3. Ga naar 'service scan'
 4. Selecteer de juiste 'cable provider' voor jouw regio
 5. Zet 'fast scan' op 'on'
 6. Start de scan (blauwe knop)

Als het goed is zie je welke TV- en radio kanalen er allemaal gevonden zijn. Na een reboot zou je al beeld moeten hebben. Mocht dit niet zo zijn, ga dan verder onder het kopje 'troubleshooting'.

Troubleshooting

Zoals met elk hobbyproject gaat het (bijna) nooit in een keer goed. Wees gerust, dit is normaal. Met een beetje rustig nadenken, veel zoeken en hopelijk deze tutorial kun je aan de puzzel beginnen.

 

 • De voorgestelde configuratie kan Irdeto kaarten niet activeren, dit moet in een 'normale' decoder. Is je preview periode verlopen dan zul je je kaart bij de buren, of vriend in de buurt moeten laten activeren. Steek de kaart bij hen in de 'normale' decoder, bel even met Ziggo en leg het verhaal even uit. Geef aan dat je kaart geactiveerd moet worden.
 • Standaard wordt de Sportster Pro image voor de kabel ingesteld op de cable provider 'Kabel Deutschland'. Als je een nieuwe cables.xml bestand upload, moet je er wel voor zorgen dat deze cable provider ook in het bestand staan anders raakt de DBox in de war en kun je nog geen keuze maken uit de nieuw toegevoegde/gewijzigde instellingen voor de cable providers.
 • Mocht je het cables.xml bestand aanpassen, zorg er dan wel voor dat het bestand volgens iso-8859-1/ ANSI is ge-encodeerd. UTF8 encoding kan de DBox volgens mij niet aan. Met een programma als Notepad++ kun je deze encodering vrij eenvoudig instellen.
 • Mocht je geen beeld krijgen, dan zul je via telnet in moeten loggen op de DBox om te kijken wat er mis gaat. Dit kun je doen met een client als Putty. Voer het IP adres van de DBox in en stel de verbinding in op 'telnet'. De standaard username is 'root' en er is geen wachtwoord nodig. Als het goed is draaien de 'NewCS' en MgCamd' processen. Welke processen er precies op de DBox draaien kun je opvragen met het 'ps' commando. Processen afsluiten kun je doen met 'killall', bijvoorbeeld:

  • killall newcs

  • killall mgcamd

 • Om te kijken wat er gebeurt als 'newcs' start moet je dit programma vanuit de console uitvoeren. Het programma staat in /var/emu/newcs. Ga naar de juiste directory, na inloggen via telnet kom je al in '/var', dus je hoeft enkel naar de 'emu' directory te navigeren. Dit gaat met het commando 'cd'. Dus: 'cd emu'. En voer het commando 'newcs' uit. Het resultaat ziet er als het goed is ongeveer zo uit:

  Code:
  Sportster Pro 2.00 Image - Kernel 2.4.37-dbox2 (23:42:22)...dbox login: rootBusyBox v1.14.4 (2009-09-16 20:26:33 CEST) built-in shell (ash)Enter 'help' for a list of built-in commands./var # cd emu/var/emu # newcsThis is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Butter-team..Compiled on May 22 2009 at 11:11:28Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xmlTCP-log password is disabled!TCP-log set to simple modelevel: Internaltype: Alloutput: alllogger config: level 1 type 1 output 255Console log options: level 1 type 3log file:logger: cant open file , file log disabledudp log: host port 0Host lookup of failedlogger: cant connect udp to :0, udp log disabledTCP log options: level 1 type 3[ 23:42:38 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)[ 23:42:38 ] [ Config ] Irdeto EMM mode 0 SET on reader multicam[ 23:42:38 ] [ Config ] Option for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO[ 23:42:38 ] [ Config ] Option for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO[ 23:42:38 ] [ Config ] Pincode for device 0 (multicam): 0000[ 23:42:38 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round[ 23:42:39 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin[ 23:42:39 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache[ 23:42:39 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache[ NewCS ] Process ID is: 552[ 23:42:39 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 3001[ 23:42:39 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080[ 23:42:39 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 23:42:39 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 23:42:40 ] [ Loader ] Unknown card[ 23:42:40 ] [ Loader ] Trying Irdeto (T=14)[ 23:42:40 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 23:42:40 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 23:42:42 ] [ ATR ] T=14 1etu=104.17us Guardtime:17etu WWT:9600etu[ 23:42:42 ] [ ATR ] Historical bytes: I R D E T O  A C S  V 5 . 0[ 23:42:42 ] [ Loader ] Init Irdeto card[ 23:42:46 ] [ KeymaN ] Adding key 00000000119002 type 0 on Provider 000000 for caid 0604		

 • Mochten de resultaten er op wijzen dat de irdeto kaart niet herkend wordt, dan moet je waarschijnlijk de instellingen in het '/var/tuxbox/config/newcs.xml' bestand wijzigen.

 • Zodra NewCS geladen is en de kaart herkend wordt, kun je MgCamd starten met het commando 'mgcamd', dit ziet er dan zo uit:

  Code:
  /var/emu # mgcamdAES URL: http://some.host.com/keys.phptuxbox mgcamd v1.30d by mixvt (compiled Jun 12 2008 20:49:12)[mg] Net:1:2:2:5s Show ecm:0, emm:0 Up:1 Au:1 Dir:0 Osd:neutrino:80:8 Cache:7 Log:0:127.0.0.1:28007 Reread:0/var/emu # [ 23:44:42 ] [ Newcamd:15000 ] User local logged in, client: Mgcamd

 • Voor het correct decoderen zijn volgens mij met name de volgende XML elementen van belang:

  • <irdeto-camkey/>

  • <irdeto-camkey-data/>

 • Afhankelijk van de eerste 4 cijfers van je Irdeto kaart moeten hier andere waarden in staan. De waarden die in de bijgeleverde configuratie staat werken goed met een kaart die begint met de cijfers 4013. Zoeken op de verschillende fora kan uitkomst bieden. Pas het newcs.xml bestand op je PC aan, zet hem via FTP op de DBox, herstart NewCS en MgCamd en probeer het nog eens. Voor een kaart met nummer 4022 of hoger voeg dit toe aan de device configuratie van newcs:

  Code:
  <irdeto-camkey>C899D027ED1EED1A</irdeto-camkey><irdeto-camkey-data>3C2BCE8BA353C3F870CB7BE0D4E439A27B8D3862E08CF3335B9ABB49318DCA715125493476929EA5A93A6E2A548DF29BF14B6B2A90141DB519B07EB5D95AE5A5</irdeto-camkey-data>

 • Zodra je van kanaal verandert, zou er wat moeten gebeuren op de DBox, er worden ECM berichten tussen de cardserver en -client uitgewisseld.
 • Mijn image loopt nu een aantal maanden stabiel (geen reboot van DBox nodig), echter, soms geeft een zender geen beeld (gehad met RTL5, Discovery, National Geographic), het volstaat dan om een 'Camd Reset' te geven. Dit commando is te vinden onder de Sportster Goodies (blauwe knop)
 • Mocht je 'plotseling' op een aantal kanalen geen beeld meer hebben, dan loont het de moeite om te kijken of de frequenties van de transponders in jouw regio gewijzigd zijn. De DBox kan deze niet automatisch updaten, je mag dus weer aan het werk. Op http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml is een actueel overzicht te vinden.

Bronnen en referenties

Zoals in de inleiding al vermeld heb ik de afgelopen jaren flink wat gepuzzeld en gezocht op Internet. De informatie in deze tutorial is dan ook een combinatie van bronnen op Internet en mijn eigen aantekeningen. Een paar nuttige links zijn wel op zijn plaats:

 

20091214_Settings_Dbox2_Sportster-2.0RC5_NewCS-1.66_MGcamd-1.30d_Ziggo_9003_Zwolle.zip

post-22836-1318260564,353_thumb.jpg

post-22836-1318260564,4162_thumb.jpg

post-22836-1318260564,4811_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites


heel mooi...

erg goed

 

en die Dboxjes liggen op elke straathoek voor nul-komma-nix te koop (10 ~ 20 euro)

dus dat mag de kabel gebruikers vrolijk stemmen

 

hoelang ze nog zullen kunnen worden gebruikt is een ander topic, maar ik ga der in ieder geval eentje eens inrichten.

 

ciao

Secret Diary

Guenter Haas

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 5 weeks later...
Guest eastside

Prima startpost Holtkamp! Ik heb alleen een probleem met het opstarten van de newcs service, ik heb het idee dat de multicam niet werkt / niet aangestuurd wordt.

Ik heb de camkey al veranderd in newcs.xml voor mijn ziggo kaart met code 4118, maar volgens mij ziet hij de kaart niet. Heb ook alle kabels al doorgemeten, hij krijgt wel 5v en ook alle bedradingen naar het cardslot werken.

 

Ik krijg de volgende output bij het starten van newcs:

Code:
/var/emu # newcsThis is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Butter-team..Compiled on May 22 2009 at 11:11:28Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xmlTCP-log password is disabled!TCP-log set to simple modelevel: spamtype: alloutput: alllogger config: level 3 type 255 output 255Console log options: level 3 type 255log file:logger: cant open file , file log disabledudp log: host 192.168.123.4 port 6666UDP log options: level 3 type 255TCP log options: level 3 type 255[ 10:23:17 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)[ 10:23:17 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache[ 10:23:17 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache[ NewCS ] Process ID is: 1054[ 10:23:17 ] Calibrating delay loops[ 10:23:17 ] usleep(5) takes: 0 s 41 us[ 10:23:17 ] usleep(10) takes: 0 s 37 us[ 10:23:17 ] usleep(100) takes: 0 s 163 us[ 10:23:17 ] usleep(500) takes: 0 s 528 us[ 10:23:17 ] Allocation memory for 200 regular users[ 10:23:18 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 6666[ 10:23:18 ] [ SockSrv ] Server thread started[ 10:23:18 ] [ NewCS ] Ready to GO! 

 

Mijn newcs.xml is als volgt:

Code:
<?xml version="1.0"?><!--For setup-issues, look in readme.txt!If there are other troubles, try different forums or irc channels around )--><newCSconfig>	<readers name="Card Readers">		<device>			<name>multicam</name>			<type>dbox</type>			<node>/dev/tts/1</node>			<baud>9600</baud>			<parity>odd</parity>			<databits>8</databits>			<reset>invert</reset>			<export>1</export>			<enabled>1</enabled>			<blocksa>No</blocksa>			<blockua>No</blockua>			<blockga>No</blockga>			<crypto-special>no</crypto-special>			<carddetect>no</carddetect>			<newcamd_port>12000</newcamd_port>			<irdeto-camkey>C899D027ED1EED1A</irdeto-camkey><irdeto-camkey-data>3C2BCE8BA353C3F870CB7BE0D4E439A27B8D3862E08CF3335B9ABB49318DCA715125493476929EA5A93A6E2A548DF29BF14B6B2A90141DB519B07EB5D95AE5A5</irdeto-camkey-data>		</device>			</readers>	<xmlserver>		<enabled>0</enabled>		<port>1000</port>		<allow>ALL</allow>		<administrator>Master</administrator>		<password>123456</password>	</xmlserver>	<radegastserver>		<enabled>0</enabled>		<port>10001</port>		<allow>ALL</allow>	</radegastserver>	<cache>		<emm>10</emm>		<ecm>10</ecm>	</cache>		<debug>		<level>spam</level>			<type>all</type>		<output>all</output>		<logfile></logfile>		<console_options></console_options>		<file_options></file_options>		<udp_host>192.168.123.4</udp_host>		<udp_port>6666</udp_port>		<udp_options></udp_options>		<tcp_port>6666</tcp_port>		<tcp_options></tcp_options>	</debug><newcamdserver>		<enabled>1</enabled>		<name>user</name>		<deskey>10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23</deskey>		<userfile>/tmp/users.txt</userfile>		<user>			<name>user</name>			<password>pass</password>			<au>on</au>		</user>		<user>			<name>user</name>			<password>pass</password>			<au>on</au>		</user>		<user>			<name>user</name>			<password>pass</password>			<hostname>192.168.123.15</hostname>	<!--Is just for Reverse Login needed -->			<port>10003</port>			<!--Is just for Reverse Login needed -->		</user>		<user>			<name>user</name>			<password>pass</password>			<hostname>192.168.123.15</hostname>	<!--Is just for Reverse Login needed -->				<port>10003</port>			<!--Is just for Reverse Login needed -->		</user>			</newcamdserver>	<sid>		<provider>			<caid></caid>			<allow>				   0500 - Viaccess 1/2/TPS-Crypt				   0B00 - Conax				   0100 - Seca 1/2					 				   0919 - Sky Italia NDS				   0911 - Viasat NDS				   0960 - Sky UK				   0961 - Sky UK				   1702 - Premiere Sat Aladdin				   1722 - Premiere Kabel Aladdin				   1762 - ORF/ATV+ Betacrypt				   1800 - Nagravision 1				   1801 - Nagravision 2				   0D02 - UPC Cryptoworks				   0D00 - Digitrk Cryptoworks				   0D03 - Digitrk Cryptoworks				   0D05 - ORF/ATV+/easy.tv Cryptoworks					 				   4A70 - Dreamcrypt				   0606 - Irdeto 1				   0602, 0604, 0606, 0608, 0622, 0626 - Irdeto 2				   4AD4 - Omnicrypt				   4A60, 4A61, 4A63 - Skycrypt 4AD0, 4AD1 - X-Crypt	--> 				<id></id>			</allow>		</provider>
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
Guest peetepeet

Goeie tutorial...

 

Ik kan het geheel helaas niet werkend krijgen.http://www.sat4all.com/forums/images/icons/default/crazy.gif

Ik zoek een goed werkende newcs.xml configuratie..en de juiste mg_cfg

 

Ik heb van alles geprobeerd maar mijn kaartlezer wordt niet benaderd.

 

Ik heb beeld op de niet gecodeerde zenders maar de rest werkt niet.

Ik heb een goed werkende smartcard van ziggo (4015...) dus daar zal het niet aan liggen.

Link to comment
Share on other sites

Guest peetepeet

het probleem zit 'm in dat de lezer niet geïnitialiseerd wordt

 

[ 23:42:38 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)

[ 23:42:38 ] [ Config ] Irdeto EMM mode 0 SET on reader multicam

[ 23:42:38 ] [ Config ] Option for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO

[ 23:42:38 ] [ Config ] Option for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO

 

welke instelling zet de EMM mode in regel 2?

Link to comment
Share on other sites

Guest peetepeet

 

De regels zijn uit de handleiding.

Dit is de startup van de newcs van mijn box.

 

 

/var # newcs

This is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Butter-team..

Compiled on May 22 2009 at 11:11:28

Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xml

TCP-log password is enabled, set to: PASSWORT

level: internal

type: all

output: console,tcp

logger config: level 16777215 type 255 output 5

Console log options: level 16777215 type 255

TCP log options: level 1 type 255

[ 22:29:44 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)

[ 22:29:44 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (multicam) not present, de faulting to NO

[ 22:29:44 ] [ Config ] Pincode for device 0 (multicam): 0000

[ 22:29:44 ] [ Config ] Option <sid> for device 0 (multicam) not present, no sta tic sids added to filter

[ 22:29:44 ] [ Config ] Option <protectedsid> for device 0 (multicam) not presen t, no PIN Code will be sent

[ 22:29:44 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round

[ 22:29:44 ] [ Newcamd ] Server name : newcs

[ 22:29:44 ] [ Newcamd ] Des key : 1106030405060704091011021313

[ 22:29:44 ] [ Config ] Option <readers> not present for User: USERNAME, NO read er control enabled

[ 22:29:44 ] [ Newcamd ] User 2: USERNAME, Pass: PASSWORT, Host 127.0.0.1, Port: 10003, Au: On, Spider allowed: No, Sidoverride: No, level: 0

[ 22:29:44 ] [ httpd ] httpd-user: USERNAME, password: PASSWORT, accesslevel: ad min

[ 22:29:44 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ 22:29:44 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ NewCS ] Process ID is: 3000

[ 22:29:44 ] Calibrating delay loops

[ 22:29:44 ] usleep(5) takes: 0 s 40 us

[ 22:29:44 ] usleep(10) takes: 0 s 36 us

[ 22:29:44 ] usleep(100) takes: 0 s 132 us

[ 22:29:44 ] usleep(500) takes: 0 s 528 us

[ 22:29:44 ] Allocation memory for 200 regular users

[ 22:29:44 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 12001

[ 22:29:44 ] [ SockSrv ] Server thread started

Can't create server: Address already in use

[ 22:29:44 ] [ Loader ] Reader type 2 on node /dev/tts/1

[ 22:29:44 ] [ CardMan ] Reseting reader parameters

[ 22:29:44 ] [ Phoenix ] Opening device /dev/tts/1

[ 22:29:44 ] [ Phoenix ] Setting Parity to: ODD

[ 22:29:44 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node /dev/tts/1

[ 22:29:44 ] [ Phoenix ] Setting Baud to custom 16129

[ 22:29:44 ] bind: error! 98: Address already in use

[ 22:29:44 ] [ SockSrv ] Could not Bind to port 12001 EXITING!

[ 22:29:44 ] [ SockSrv ] Stopping port 12001

[ 22:29:45 ] [ Phoenix ] Normal RESET on node /dev/tts/1

[ 22:29:47 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 22:29:47 ] [ Card queue /dev/tts/1 ] Starting...

[ 22:29:47 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 12000

[ 22:29:47 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 12000

[ 22:29:47 ] bind: error! 98: Address already in use

[ 22:29:47 ] [ Newcamd ] Stopping port 12000

[ 22:29:47 ] [ NewCS ] Ready to GO! smile

/var #

 

0p een of ander manier gaat hij niet naar de irdeto kaart.

Ik hoop dat je hier iets meer uit kunt halen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Can't create server: Address already in use

 

het lijkt erop dat je meerdere keren newcs opstart, log in op je dbox via telnet een voer het commando killall newcs uit.

 

start dan newcs opnieuw op, is je output dan anders ?

heb je de multicam wel ingesteld op 6mhz ?

Diverse meuk... maar dat boeit niemand toch.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest peetepeet

dit is de nieuwe uitvoer..

 

/var # newcs

This is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Butter-team..

Compiled on May 22 2009 at 11:11:28

Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xml

TCP-log password is enabled, set to: PASSWORT

level: internal

type: all

output: console,tcp

logger config: level 16777215 type 255 output 5

Console log options: level 16777215 type 255

TCP log options: level 1 type 255

[ 19:39:26 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)

[ 19:39:26 ] [ Config ] Option <newcamd_port> for device 0 (multicam) not present, defaulting to 15050

[ 19:39:26 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO

[ 19:39:26 ] [ Config ] Pincode for device 0 (multicam): 0000

[ 19:39:26 ] [ Config ] Option <sid> for device 0 (multicam) not present, no static sids added to filter

[ 19:39:26 ] [ Config ] Option <protectedsid> for device 0 (multicam) not present, no PIN Code will be sent

[ 19:39:26 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round

[ 19:39:26 ] [ httpd ] httpd-user: USERNAME, password: PASSWORT, accesslevel: admin

[ 19:39:26 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ 19:39:26 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ NewCS ] Process ID is: 1486

[ 19:39:26 ] Calibrating delay loops

[ 19:39:26 ] usleep(5) takes: 0 s 41 us

[ 19:39:26 ] usleep(10) takes: 0 s 35 us

[ 19:39:26 ] usleep(100) takes: 0 s 132 us

[ 19:39:26 ] usleep(500) takes: 0 s 527 us

[ 19:39:26 ] Allocation memory for 200 regular users

[ 19:39:26 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 12001

[ 19:39:26 ] [ SockSrv ] Server thread started

[ 19:39:26 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080

[ 19:39:26 ] [ Loader ] Reader type 2 on node /dev/tts/1

[ 19:39:26 ] [ CardMan ] Reseting reader parameters

[ 19:39:26 ] [ Phoenix ] Opening device /dev/tts/1

[ 19:39:26 ] [ Phoenix ] Setting Parity to: ODD

[ 19:39:26 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node /dev/tts/1

[ 19:39:26 ] [ Phoenix ] Setting Baud to standard 9600

[ 19:39:27 ] [ Phoenix ] Normal RESET on node /dev/tts/1

[ 19:39:29 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 19:39:29 ] [ Card queue /dev/tts/1 ] Starting...

[ 19:39:29 ] [ NewCS ] Ready to GO! smile

/var #

 

 

de dubbele server is er uit maar nog steeds wordt de kaart niet herkend.

 

ik heb mijn newcs.xml hieronder nog bijgevoegd..

 

 

<newCSconfig>

<readers name="dbox2">

<device>

<name>multicam</name>

<type>dbox2</type>

<mhz>6</mhz>

<node>/dev/tts/1</node>

<baud>9600</baud>

<parity>odd</parity>

<reset>normal</reset>

<export>Yes</export>

<enabled>Yes</enabled>

<blocksa>No</blocksa>

<blockua>No</blockua>

<blockga>No</blockga>

<blockC0>no</blockC0>

<crypto-special>No</crypto-special>

<PTShandshake>No</PTShandshake>

<carddetect>no</carddetect>

<autosid>Yes</autosid>

<Seca-PPV>no</Seca-PPV>

<pincode>0000</pincode>

<priority>round</priority>

 

</device>

</readers>

 

 

 

<cache>

<emm>10</emm>

<ecm>10</ecm>

</cache>

 

 

 

 

<httpd>

<server>

<port>8080</port>

<enabled>yes</enabled>

</server>

<user>

<name>USERNAME</name>

<password>PASSWORT</password>

<accesslevel>admin</accesslevel>

</user>

</httpd>

 

 

 

 

<debug>

<password>PASSWORT</password>

<mode>simple</mode>

<level>internal</level>

<type>all</type>

<output>console,tcp</output>

<tcp_port>12001</tcp_port>

<tcp_options>normal,init</tcp_options>

</debug>

 

 

 

<newcamdserver>

<enabled>no</enabled>

<name>newcs</name>

<deskey>11 06 03 04 05 06 07 04 09 10 11 02 13 13</deskey>

<user>

<status>access</status>

<name>USERNAME</name>

<password>PASSWORT</password>

<hostname>127.0.0.1</hostname>

<port>10003</port>

<au>on</au>

<sidoverride>off</sidoverride>

<spider>off</spider>

<rate>0</rate>

</user>

</newcamdserver>

<sid>

<provider>

<caid></caid>

<allow>

0500 - Viaccess 1/2/TPS-Crypt

0B00 - Conax

0100 - Seca 1/2

0919 - Sky Italia NDS

0911 - Viasat NDS

0960 - Sky UK

0961 - Sky UK

1702 - Premiere Sat Aladdin

1722 - Premiere Kabel Aladdin

1762 - ORF/ATV+ Betacrypt

1800 - Nagravision 1

1801 - Nagravision 2

0D02 - UPC Cryptoworks

0D00 - Digitrk Cryptoworks

0D03 - Digitrk Cryptoworks

0D05 - ORF/ATV+/easy.tv Cryptoworks

4A70 - Dreamcrypt

0606 - Irdeto 1

0602, 0604, 0606, 0608, 0622, 0626 - Irdeto 2

4AD4 - Omnicrypt

4A60, 4A61, 4A63 - Skycrypt 4AD0, 4AD1 - X-Crypt --> <id></id>

 

 

Link to comment
Share on other sites

probeer deze eens werkt bij mij.

Is wel voor een oude newcs.

Misschien werkt het bij de 1.66 versie ook.

Je kunt de poorten zelf nog wel aanpassen.

Maar dit is niet nodig om de werking van de multicam te testen.

 

 

 

 

<?xml version="1.0"?>

<newCSconfig>

<readers name="Card Readers">

<device>

<name>multicam</name>

<type>dbox</type>

<node>/dev/tts/1</node>

<mhz>600</mhz> <!-- or 357 -->

<parity>odd</parity>

<export>yes</export>

<enabled>yes</enabled>

<blocksa>No</blocksa>

<blockua>No</blockua>

<blockga>No</blockga>

<boxid>0000000000</boxid>

<PTShandshake>no</PTShandshake> <!-- Set to yes(if wanted) for cryptoworks, Viacess and cas7 Conax-->

<crypto-special>no</crypto-special>

<carddetect>yes</carddetect>

<newcamd_port>12000</newcamd_port>

<priority>round</priority> <!-- hard is default -->

</device>

</readers>

<radegastserver>

<enabled>no</enabled>

<port>10001</port>

<allow>ALL</allow>

</radegastserver>

<cache>

<emm>10</emm>

<ecm>10</ecm>

</cache>

<debug>

<level>normal</level>

<type>init</type>

<output>all</output>

<logfile></logfile>

<console_options></console_options>

<file_options></file_options>

<udp_host></udp_host>

<udp_port></udp_port>

<udp_options></udp_options>

<tcp_port>3001</tcp_port>

<tcp_options></tcp_options>

</debug>

<newcamdserver>

<enabled>yes</enabled>

<name>cardserv</name>

<deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>

<userfile></userfile>

<user>

<name>local</name>

<password>local</password>

<au>on</au>

</user>

</newcamdserver>

</newCSconfig>

Link to comment
Share on other sites

Guest peetepeet

ik heb deze geprobeerd maar nog steeds geen geluk..

 

Uitvoer..

 

[size:8pt]/var # newcs

This is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Butter-team..

Compiled on May 22 2009 at 11:11:28

Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xml

TCP-log password is disabled!

TCP-log set to simple mode

level: normal

type: init

output: all

logger config: level 1 type 3 output 255

Console log options: level 1 type 3

log file:

logger: cant open file , file log disabled

udp log: host port 0

Host lookup of failed

logger: cant connect udp to :0, udp log disabled

TCP log options: level 1 type 3

[ 22:05:25 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)

[ 22:05:25 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO

[ 22:05:25 ] [ Config ] Option <Seca-PPV> for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO

[ 22:05:25 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round

[ 22:05:25 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: local, defaulting to NO

[ 22:05:25 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ 22:05:25 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ NewCS ] Process ID is: 990

[ 22:05:25 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 3001

[ 22:05:25 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1

[ 22:05:25 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1

[ 22:05:27 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 22:05:27 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 12000

[ 22:05:27 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 12000

[ 22:05:27 ] [ NewCS ] Ready to GO! smile

/var # [ 22:05:27 ] bind: error! 98: Address already in use

[ 22:05:27 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1

[ 22:05:27 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1

[ 22:05:28 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 22:05:28 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1

[ 22:05:28 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1

[ 22:05:29 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 22:05:29 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1

[ 22:05:29 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1

[ 22:05:30 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 22:05:30 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1

[ 22:05:30 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1

[ 22:05:31 ] [ Loader ] Reset failed ...

[ 22:05:31 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1

[ 22:05:31 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1

 

enz.enz...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.