Ga naar inhoud


[Mvision HD-400S] Gebruikerservaring Mvision HD-400S.


daddycool57

Aanbevolen berichten

Geen probleem met teletext, niet via scart noch via HDMI.

 

Of het er wat mee te maken heeft weet ik niet, maar probeer je scart kabel aan beide uiteinden eens recht, goed en volledig naar binnen te duwen. Misschien een slecht contactje. Hier viel vroeger altijd het geluid uit als de kabel begon op te schuiven :-)

En anders : kruistest ! Probeer je bakje eens op een andere tv (koop binnenkort een nieuwe ?).

Link naar reactie
Delen op andere sites


Haelewyn,

 

Heb al je genoemde tips geprobeerd, ook met een verschillende scart-kabels. Het had geen beter effect. De andere TV was echter ook geen HD, dus de aansturing zal wel alleen goed werken met HD tv's.

Ik heb de importeur ook een mail gestuurd, maar hier nog niks op gehoord.

In elk geval bedankt voor de adviezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

een vraag , ik heb een 400s met een draaibare schotel . Als ik 23.5 oost scant dat krijg ik voor 11739 v 27500 geen signaal , disc science , sbs 6 hd , enz. zijn niet te ontvangen . als ik ga naar installation - antenna connection - motor antenna en verandert dit tot fixed antenna dan krijg ik wel ontvangst op 11739 . Alle andere zenders op 23.5 oost zijn dan niet meer te ontvangen .Is dit een bekende bug ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds enkele maanden heb ik de HD-400s in gebruik samen met de Technisat multytenne en dat gaat eigenlijk boven verwachting goed. Op alle drie de satellietposities. Nu heb ik bij canaldigitaal een proefabonnement basis met als extra vrijwel alle zenders inclusief de HDzenders. En daar ben ik niet zo tevreden over. Vaak gebeurt het dat het beeld even blijft hangen(freeze) en ook dat het geluid wel blijft maar het beeld vaststaat en soms wil er helemaal geen normaal beeld meer terugkomen en moet ik de ontvanger uit en aan zetten.Dit gebeurt vooral nadat ik snel van satelliet wissel.Ook krijg ik de melding kanaal gecodeerd en met wat heen en weer zappen komt het soms weer goed maar soms ook niet.Uit en aanzetten is dan de oplossing.Nogal hinderlijk allemaal.Ik gebruik software 1.29 en misschien moet ik een andere versie gebruiken.Graag jullie mening

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga eens naar Antenne set-up en kijk naar je Signaal Kracht en je kwaliteit van de drie Astra satelieten. De HD kanalen zitten op de Astra 1E,3A-EU. Misschien dat je schotel niet goed is gericht. Ik neem aan dat je een HDMI kabel hebt naar je platte TV?

 

Ik heb vandaag de 139 softwareversie erop gezet en die doet het goed. Helemaal geen vastlopers en geluid/beeld zonder schokken ontvangen, zelfs hier in het verre Zweden :D

MVision HD400S - Rebox RE-8000HD PVR - NAS DNS-313 - Xtreamer - 85cm schotel - Duo Twin LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Signaalkracht/Kwaliteit op Astra 3 85/72 Astra 1 87/75 Astra 2 83/71 Hotbird 83/71. Alleen de CD kanalen geven de problemen. De vrije kanalen inclusief de Engelse HD zenders doen het goed. Het lijkt mij een decoderingsprobleem van de CD kaart door de Mvision ook software 139 geeft geen verbetering. Iemand anders last van dit probleem?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat moet genoeg zijn. Probeer eens een fabrieksreset, daarna ontvanger uit zetten met knopje achterop en dan ff wachten, aanzetten en proberen. Wie weet helpt dat.

MVision HD400S - Rebox RE-8000HD PVR - NAS DNS-313 - Xtreamer - 85cm schotel - Duo Twin LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste RHS,

 

De problemen die U aanhaalt blijken voor de MVision HD 400S als normaal te moeten worden beschouwd. Het optreden van freezes en het bericht "geen signaal" na veel en langdurig zappen.(remedie uitschakelen en terug aanzetten, via de afstandsbediening blijkt voldoende te zijn) Bij mij komt dit euvel voor bij alle firmwares, versie 139 werd nog niet uitgetest, namelijk mijn ontvanger is reeds ongeveer één maand terug bij de verkoper wegens defect, namelijk blijvende en onomkeerbare freeze, ik hoop hierover vandaag of morgen nieuws te vernemen.

 

Groetjes,

 

Bert Crommar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Bert, ik vroeg me al af hoe het was gegaan met de garantie. Ik heb tot op heden nog steeds geen freeze problemen gehad zoals jij die beschrijf. In het begin een beetje toen ik de 113 erop had met veel zappen maar sinds de 115 update geen problemen meer gehad. Ook van het bericht signaal weg geen last gehad. Probeer na een update eens de fabrieksreset. Van de week was ik ff me HD kanalen kwijt, opnieuw ingelezen van me usb harddisk en was na 30 sec weer ok. Anders een prima ontvanger verder.

MVision HD400S - Rebox RE-8000HD PVR - NAS DNS-313 - Xtreamer - 85cm schotel - Duo Twin LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil jullie dringend vragen om persoonlijke emails niet op dit forum te posten. En zeker niet als dit tussen consument en handelaar is.

Ook negatieve reclame is een vorm van reclame en dus verboden op dit forum volgens onze huisregels.

 

De handelaar in kwestie heeft in zijn gebruikersnaam zelfs zijn firma naam vernoemd en is derhalve ook gewist uit onze database.

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste M_Z,

 

Ik bied mijn excuses aan voor het vermeend overtreden van de huisregels, het was enkel de bedoeling om gebruikers-ervaringen uit te wisselen over de MVision HD 400S(hopelijk mag deze naamsvermelding).

De naam van de handelaar werd niet expliciet door mij vermeld,

had ik het in de gaten gehad, dan zou ik hem uit de tekst hebben verwijderd, ik probeerde alleen om zo objectief mogelijk te blijven en alles weer te geven zoals het zich heeft afgespeeld.

Er was helemaal geen bedoeling om reclame te maken, noch positieve, noch negatieve.

Bij gebruikersproblemen wordt door jullie huisregels de communicatie hierover wel tamelijk moeilijk gemaakt.

Dank om me niet uit uw database te hebben geschrapt.

 

Nogmaals mijn excuses,

 

Hoogachtend,

 

Bert Crommar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door een foutje van een van de gezinsleden hier die op verwijder alles heeft geklikt ben ik alles kwijt.

Firmware en settingslijst heb ik via usb er weer in gekregen.

Maar HDCP KEY en DEFAULTDB ontbreken waarschijnlijk nog want de optie fastscan heb ik niet meer plus nog een paar andere opties.

Mischien wil iemand deze bestanden als bijlage voor mij plaatsen.

Alvast bedankt.

 

Voor de mods onder ons HDCP KEY is geen hier verboden sleutelfile.

 

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...