Ga naar inhoud


>>>>> Sat4all domeinen en forum te koop <<<<<<


Ron

Aanbevolen berichten

Omdat ik heb besloten met sat4all te stoppen en ik geen geschikte overname kandidaat heb, wordt het forum inclusief domeinen sat4all.com, sat4all.org en sat4all.tv, server hardware, licenties en database te koop aangeboden. Dit in principe op basis van het hoogste bod.

Bij voorkeur een koper die bereid is schriftelijk in een koopovereenkomst te verklaren dat het forum voor de minimale looptijd van 5 jaar in deze vorm voortgezet zal worden.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via het contactformulier.

Dit staat niet ter discussie open op het forum. Indien je toch meent hier openbaar over te moeten discussiëren, verspeel je daarmee toegang tot dit forum. Opmerkingen dus a.u.b. uitsluitend via het contactformulier!

Dit is heel nadrukkelijk geen 1 april grap.

Bieden is mogelijk tot en met vrijdag 2 april 12.00uur, waarna de site, indien er geen geschikte overnamepartner is, mogelijk (tijdelijk) zal sluiten. Voor mij staat in ieder geval vast dat ik vanaf 2 april definitief stop.

 

* Er komen veel vragen via email waar ik niet allemaal persooonlijk op kan en wil reageren dus bij deze wat achtergrond informatie:

De site draait op een eigen 19"/1u server (en die heb je ook echt nodig) momenteel bij widexs als colocated server en verbruikt ongeveer 90 tot 120GB/maand. Hosting prijzen staan op de website van widexs maar je kunt de server uiteraard ook ergens anders onderbrengen. Er zit geen contractstermijn aan vast. Denk niet dat je deze site op een kabel/adsl/glasvezelverbinding thuis kunt draaien, want dat gaat echt niet lukken.

De sat4all database is 1,6GB groot en als 100 leden de zoekfunctie gebruiken wordt het een "bezig boeltje".

Sat4all gebruikt de forum software ubb.threads (de licentie zit in de overname) en membership renewal van die software kost momenteel nog maar +/- € 50,00 per jaar.

De server is onderdeel van de overname krijg je er dus bij als je de boel overneemt.

Verder een drietal domeinen sat4all.com, sat4all.tv, sat4all.org (kosten: +/- € 70,00 per jaar) die je uiteraard op eigen kosten kunt verhuizen naar je eigen registar als je dat wenst.

De banners hier zijn kostendekkend en er blijft per maand 25 tot 40 euro over. Dat geld wordt momenteel gebruikt om kosten te dekken en een beetje reserve op te bouwen.

Die banners zouden veel meer rendament kunnen hebben, maar ik heb nooit de ambitie gehad om aan sat4all geld te verdienen.

De bannercode is gekoppeld aan mijn google account dus die wordt verwijderd en kan je uiteraard vervangen door een eigen google account of andere banner dienst.

Ik reageer niet op anonieme bieders. Als je een serieus bod wilt doen, moet je volledige openheid van zaken geven.

 

** Er zijn leden die willen dat hun e-mail adres en eventuele andere privégegevens uit hun account worden gewist zodat deze niet mee gaan naar een volgende eigenaar. Dat is uiteraard mogelijk. Ik haal wel uitsluitend je email adres weg! De andere gegevens kan je zelf uit je eigen profiel wissen. Ik wis geen accounts en geen berichten. Stuur terwijl je ingelogd bent een verzoek via het contactformulier en kies: bezwaar voor de webmaster.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk je email adres vervangen door een hotmail, gmail of ander anoniem e-mail adres. De enige voorwaarde voor het zelf kunnen wijzigen van je email adres is dat het een werkend adres is in verband met de bevestiging die je op dat adres ontvangt.

Op andere verzoeken ga ik niet in.

 

Ron

--------------------------------------------------------------

 

- Er is momenteel een serieus bod van € 2200,00, echter van iemand die andere plannen heeft met de site.

- Er is een hoger bod van € 2500,00 van een lid dat sat4all over wil nemen en bereid is het forum 5 jaar zo goed als ongewijzigd te laten, maar er wel een commercieel portal voor wil zetten (Willem).

- Er is een bod van € 3000,00 van een lid dat de site in eerste instantie ongewijzigd wil laten en er op een later tijdstip een link exchange aan wil toevoegen. (Paul)

- 29-03-2010/12:09 Er is een bod van € 3100,00 van een lid (R.L.) met een bedrijf die het forum precies zo wil laten als het nu is, maar de banners wil vervangen door die van zijn eigen bedrijf.

- 29-03-2010/15:23 Er is een bod van € 4000,00 van een Belgische ondernemer (AS) die het forum precies zo wil laten als het nu is, maar de banners wil vervangen door die van zakelijke relaties.

- 30-03-2010/18:05 Er is een bod van € 4250,00 van een oud moderator (FvE) die het forum zo wil laten als het nu is, maar de banners wil vervangen.

- 31-03-2010/11:04 Er is een bod van een bieder die geen vast bedrag bied, maar een percentage van 30% van alle reclame inkomsten voor een periode van 10 jaar, waarbij de hoeveelheid banners op het forum zelf ongewijzigd zal blijven.

- 01-04-2010/??:?? Er is eerder vandaag door een bekend lid dat anoniem wil blijven een bod gedaan van € 6500,00. Ik heb lang nagedacht of ik dit bod wel zou plaatsen, want boze tongen zullen weer gaan beweren dat het bod niet echt is en ik alleen de prijs op wil drijven, daarom heb ik de moderators wel verteld van wie dat bod komt. Bieder zegt dat het forum zelf ongewijzigd zal blijven, maar het beleid zal wijzigen.

- 02-04-2010 Er is een tweede bieder (Ben) die ook 6500 euro geboden heeft. Dat zal een vergissing zijn vermoed ik, dus die wil ik de kans geven een nieuw bod met meer informatie uit te brengen en de mensen achter dit bod en de toekomstplannen bekend te maken.

- 02-04-2010/09:35 Er is een bod van een satelliet tijdschrift dat 2 euro per verkocht abonnement voor de periode van 3 jaar wil bieden. Dat zou betekenen dat er voor toegang op sat4all een abonnement afgesloten moet worden en dat wil ik de leden niet aandoen.

- 02-04-2010/10:42 Er is een tweede bod van een eerdere commerciële bieder (AS) die € 5000,00 direct in contanten en 50% van de reclame opbrengsten voor de komende 5 jaar heeft toegezegd. Dat zou in geval van de huidige hoeveelheid banners ongeveer neerkomen op € 9.500 euro.

- 02-04-2010/11:31 Er is een nieuw bod van een commercieel bedrijf via lid (RL) van € 6500 cash en 30% van de reclame inkomsten gedurende 4 (stond 3 jaar, maar moest 4 jaar zijn) jaar, wat bij huidige opbrengsten neerkomt op een totaal van € 8660,00

11:56uur | Het bekende lid dat eerder € 6500,00 bood, bied nu als laatste bod € 7500,00 in contanten.

11:58uur | een SEO en hosting bedrijf (Pierre) bied € 9000,00.

11:58uur | AS bied als laatste bod 7500 euro + 50% van de banner inkomsten gedurende 5 jaar of als uiterste bod 15000 euro cash.

12:06uur: Het lid dat eerder zijn bod verhoogde naar 7500, bied als laatste bod 10.000 euro.

 

>>> Ik sluit de boel nu af en ga nadenken wat ik hier mee wil.

Verder bieden heeft geen zin.

 

 

*** Ik krijg regelmatig aanbiedingen van bieders die niet oprecht en eerlijk zijn en ik zeker weet dat daar een winkel, bedrijf of ander forum achter zit.

Die biedingen plaats ik niet. Ik ben niet achterlijk en het voorbestaan van dit forum is voor mij belangrijker dan geld. Ben je niet 100% eerlijk kan je het dus echt vergeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 159
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Deze afgelopen week heb ik sat4all beter leren kennen dan alle bijna 9 voorgaande jaren.

Deze week is mij duidelijk geworden dat:

- Sat4all groter en populairder is dan ik zelf ooit verwacht had.

- Sat4all geen persoonlijk eigendom is. Technisch en juridisch misschien wel, maar moreel gezien is het eigenlijk een beetje van jullie allemaal.

- De groep azijnpissers maar heel klein is. Enorm veel leden hebben mij bijna letterlijk bedolven (PM, email, forum) met dankbetuigingen voor de inzet van de afgelopen jaren. Heel vaak kreeg ik te horen dat ze de strenge aanpak juist als succes van dit forum zagen. Nu ben ik af en toe wat te streng geweest, maar toch doet het goed dit zo vaak te horen. Allemaal enorm bedankt daarvoor.

- Er enorm veel (commerciële) belangen zijn bij dit forum, waar lang niet alle aanbiedingen in het belang van het onveranderd voortbestaan van dit forum waren. Ik heb handje contantje aanbiedingen gehad van € 10.000,00 tot zelfs € 15.000,00 euro van serieuze partijen! Voor 15.000 pietermannen koop je een (mooie 2e hands) sloep, een nieuwe auto, een nieuwe motor, een zwembad in de tuin, een nieuwe woonkamer inrichting, noem maar op.

- Er ook een aantal hele foute bieders waren (lang niet allemaal vernoemd in bovenstaand topic) die met zekerheid niet als doel hadden om deze site onveranderd in de lucht te houden.

- Geld mij niet interesseert.

- Ik het zo onveranderd mogelijk voortbestaan van deze site veilig wil stellen.

Ik realiseer mij dat mijn beslissing met name onder de azijnpissers een hoop ellende gaat veroorzaken, maar met deze beslissing neem ik eveneens een hoop "wapens" uit hun handen.

 

De nieuwe eigenaar van dit domein wordt Media Labs in de vorm van de zakelijke partners Ronald en Michel. Zij hadden het meeste "recht" op deze site, omdat Michel in 2000 en 2001 de oorspronkelijk eigenaar van dit forum was en ik het ondanks aandringen van diverse personen, waaronder mijn eigen vrouw, niet over mijn hart kon verkrijgen geld te vragen voor sat4all. Niet tegenover de leden, niet tegenover de moderators en oud moderators en niet tegenover de oprichters. Met name mijn vrouw dank ik voor haar eindeloos begrip.

Sat4all is een beetje van jullie allemaal en met die geest wil ik het uit handen geven, net zoals het mij bijna 9 jaar geleden in mijn schoot is geworpen.

 

Media Labs heeft beloofd de volgende zaken zeker te stellen:

1. Het voortbestaan van het forum in ongewijzigde vorm voor een periode van minimaal 5 jaar.

2. Nieuwe krachtige server hardware op hun kosten.

3. Een backup server zodat ook bij uitval het forum heel snel weer online kan zijn.

4. Geen of uitsluitend indien echt nodig, minimale inmenging in het beleid op het forum.

5. Geen gebruik van de database (email adressen) voor commerciële doeleinden.

6. Technisch onderhoud van server en (forum) software.

7. Bij verkoop NA 5 jaar alsnog 50% van de opbrengst naar mijn persoon (ofwel ontmoedigen om te verkopen).

 

Daarnaast is Media Labs een Linux en communicatie specialist en wil een door hun zelf ontwikkeld systeem in een hele grote praktijktest beproeven door leden de mogelijkheid te bieden vanuit de forum software, indien gewenst, onderling gratis met elkaar te kunnen bellen, indien men online is op dit forum. Ook conferentiegesprekken tussen grotere aantallen deelnemers en dergelijke zouden daarmee mogelijk zijn. De ideeën klinken erg goed en gaan leden ook meer mogelijkheden bieden om elkaar te helpen en toch een bepaalde vorm van anonimiteit te behouden.

 

Media Labs wil het oude moderator team de mogelijkheid bieden het forum op eigen kracht en met eigen beleid voort te zetten, mits er wel (door hun zelf) duidelijke regels worden opgesteld. Ze stellen zelf hun team samen en zetten zelf het beleid uit.

 

Hiermee denk ik dan ook eens en voor altijd af te kunnen rekenen met een hele kleine groep azijnpissers die hardnekkig bleven beweren dat Michel en ik dezelfde persoon zouden zijn. Als dat namelijk zo zou zijn, zou ik mijzelf nu 15.000 euro handje contantje door de hand hebben geboord. Als ik mezelf zou hebben omgedraaid had ik nu die zak met geld gehad.

Sat4all is bij lange na geen 15.000 euro waard, dus het niet pakken van die zak met geld zou het domste zijn wat je kunt doen als het je daadwerkelijk om de centen gaat.

 

Ik wil tot slot iedereen die ooit aan sat4all heeft meegewerkt mijn respect en dank betuigen. Zonder jullie was het niet gelukt om deze site online te houden.

Ook een aantal bieders wil ik bij deze bedanken voor hun (min of meer) goede bedoelingen en ondersteuning. Ik kan jullie niet allen persoonlijk bedanken, want daarvoor heb ik te veel email ontvangen.

Ik hoop met deze beslissing de site veilig gesteld te hebben voor eventuele "kapers" zodat jullie onverminderd gratis en zonder banner-plak-pagina gebruik kunnen blijven maken van deze site.

Als lid blijf ik met name in het Dreambox forum en het nieuwe TV programma forum vast nog wel actief, want daar ligt mijn interesse het meest. Nu heb ik eindelijk tijd mezelf met mijn hobby en gezin bezig te houden. Dat is er namelijk de afgelopen 9 jaar een beetje bij ingeschoten:-))

 

**** Iedereen mag zegen wat hij hier van vind, maar wel met fatsoen en zonder anderen opzettelijk te kwetsen ****

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey, ben blij dat je het zo super voor iedereen hebt geregeld.

 

Ik heb nooit problemen met jouw beleid gehad en vond altijd dat je het super deed. Misschien was je soms iets te 'kwaad', maar dat is ook niet gek met de mailtjes die je kreeg.

 

Ik denk dat je echt een verstandige keuze hebt gemaakt door het netjes over te dragen i.p.v. te blijven zitten totdat je misschien een keer een hartaanval ofzo kreeg.

 

Ik wens jou en jouw familie een super tijd tegemoet - kan je vrouw eindelijk die man weer leren kennen die op zondag het vlees snijdt. smile

 

Thx

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je al niet mijn respect had, dan heb je het met deze actie verdient.

toppie

 

 

ps

zijn wel veel ijsjes wat jouw meisje moet missen wink

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ron, ik kan niets anders zeggen dat ik enorm veel respect voor de beslissing heb die je genomen hebt!

In het verleden zijn er wel eens aanvaringen geweest, maar ik begrijp nu beter dan ooit waar jouw bevlogenheid vandaan komt.

 

Op andere fora werd je al uitgemaakt voor geldwolf e.d., maar je laat hier overduidelijk zien dat je echt hart voor het forum hebt!

Xtrend ET9500 - OpenPLi powered

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik hoop alleen dat deze strijd geen verliezers heeft voortgebracht en dat iedereen zijn vragen en meningen kan blijven ventileren op deze site

 

groetjes uit Z-Limburg

ik wou dat ik wist wat ik niet wist, dan wist ik meer dan ik nu weet van mijn

Dreambox 8000HD en Xtrend 9500 met Triax 90 cm voor 13°E/19.2°E/23.5°E/28.2°E

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Citaat:
In het verleden zijn er wel eens aanvaringen geweest, maar ik begrijp nu beter dan ooit waar jouw bevlogenheid vandaan komt.

 

Gelukkig zien veel mensen dat nu.

 

respect voor je ongetwijfelt moeilijke beslissing.

 

Ik hoop dat wij, de leden en moderators je niet teleurstellen.

Maar we doen ons best.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...