Ga naar inhoud


Geef je reactie om tegen ACTA te zijn! (belangrijk!)


Gast Jeroensky

Aanbevolen berichten

Gast Jeroensky

Waarschijnlijk hebben jullie er niks over gehoord.

De entertainmentindustrie doet zijn best de internationale wetgeving te wijzigen zonder dat de burger er invloed op heeft.

(ik ben fanatiek tegenstander van ACTA).

ACTA is zeg maar onder andere George Orwell 1984, Brein, BAF, RIAA/MPAA onwettige opgelegde gebruikersbeperkingen die op volledig automatische wijze internationaal beschermd en uitgevoerd worden!

In het belang van multinational coorperations.

 

Lees hier (en huiver) wat ACTA wordt.

 

Gelukkig is het onze Nederlandse ministers van Economische Zaken en Justitie opgevallen dat er aardig wat protesten zijn vanuit burgerschap en bedrijfsleven, dat besluitvorming over ACTA achter gesloten deuren bevind.

(Lees onder andere de entertainment industrie lobby, RIAA/MPAA hebben totale controle over besluitvorming).

 

Nu hebben onze ministers het al zover gekregen dat de Nederlandse overheid een website pagina heeft geopent waarop onder andere burgers en bedrijfsleven een reactie kunnen geven waarom ze protesteren tegen ACTA.

 

>>> Nederlandse overheid betreft consultatie over ACTA <<<

 

Maak gebruik van deze unieke kans.(heb ik ook reeds gedaan).

je kan dmv onderstaande link van overheid website je reactie geven op de consultatie over ACTA. Als je er tegen bent is het erg belangrijk van deze kans gebruik te maken. Hiermee kan overheid aantonen bij onderandere de Euriopese Unie dat er veel tegenstanderszijn met onderbouwde motivatie.

 

Ikzelf heb bv in mijn reactie onze ministers gemotiveerd om de filmdocumentaire " RIP A Remix Manifesto " te bekijken. Daarin kunnen ze zien hoe hedendaagse commerciele entertainment industrie (grotendeels rechtstreeks danwel indirect gecontroleerd via RIAA & MPAA) dewetgeving succesvol aanpassen in hun belang.

ACTA is daar weer een enorm enge opvolger van(alle controle op hetgeen wat in eerdergeplaatste wikipedialink is genoemd, wordt volledig automatiscgh wereldwijd gecontroleerd). Laat dit niet gebeuren!

Gebruik de link van Overheid website en reageer op consultatie over ACTA.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Aangezien de Nederlandse regering toch schijt heeft aan haar onderdanen en haar oor toch laat hangen naar de lobby en het grote geld van de entertainment industrie en vooral door het stof gaat voor grote broer de VS betwijfel ik het nut van dergelijke acties.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is wel zo dat dit al erg lang in voorbereiding is en dus ook al heel wat wissels gezet zijn.

Mede via de EU handelsdelegatie en parlementariers is er dus al zoveel op de rit gezet dat nederland wellicht gewoon overgaat tot het aannemen van een dergelijke wetgeving en de daarbij behorende beperkingen voor de burgers.

 

Wat als er ergens een "data-record" bestaat van je illegale download in USA, kan dan dat aspect leiden tot een veroordeling bij verlet en een boete? (verlet; dus afwezig maar wel te grazen genomen)

Poe hé dan gaat dat nog griezelig worden.

 

Mede omdat je natuurlijk beseft dat er geld verdiend wordt door de juristen die dergelijke gevallen als "bounty hunters" zullen oppakken.

 

Jammer van al die vakkennis en wetenschap die je niet meer zult mogen gebruiken om zelf verder te komen.

Internet, destijds bedoeld voor kennis uitwisseling tussen universiteiten en leergierige, wordt daarmee puur commercieel en je zult misschien nog enkel bij open-source sites kunnen surfen zonder paypal rekening.

 

als die gozer die het wiel heeft uitgevonden nu nog leefde was die stinkend rijk of had zijn eigendomsrecht ter beschikking van de mensheid gepatenteerd.

 

ciao

(

What Else Is There

Röyksopp

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De enige oplossing hier tegen is dat alle verkeer op het internet versleuteld gaat worden. Dan zet je naast hackers vooral corrupte overheden buiten spel. Het internet is van het volk en niet van de overheid.

 

Men kan zelf het nodige doen:

 

-Zorg dat alles op de pc is beveiligd, gebruik sterke wachwoorden.

-versleutel standaard al je schijven en vooral ook de systeemschijf! en vergeet niet de backup op bijv een usbdisk te versleutelen.

-gebruik een eigen mailserver of mail account in het buitenland, hiermee omzijl je de NL bewaarplicht voor email.

-probeer voor elke software een veilige oplossing te verzinnen

-Surfen kan via een VPN aanbieder/Proxy/TORproject/ExterneWifi

-Download alleen via SSL verbinding bij Niewsgroepen.(aanbieder in het buitenland)

-Er zijn diverse versleutelde P2P initiatieven als men perse aan P2P wil blijven doen.

-Ook VoIP verkeer is prima te versleutelen, zeker als dit globaal wordt afgesproken.

 

Ik ben van mening dat alle onversleutelde protocollen moeten verdwijnen. Maar ook bedrijven zoals Microsoft slaan de plank geregeld mis. Het aanmelden en bericht verkeer in Windows Live Messenger is bijvoorbeeld door iedereen af te luisteren. Dan geef je niet het goede voorbeeld.

 

Heeft sat4all er al is aan gedacht om ook op HTTPS te gaan draaien? De login gaat dan al niet meer in cleartext over het lijntje

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lang geleden dat ik nog eens hier op S4A gereageerd heb, maar dit onderwerp is wel zo vreselijk belangrijk dat ik graag mijn bijval wil betuigen.

 

Allereerst wel 1 opmerking. Zoals Bits Of Freedom terecht opmerkt is het een oude tekst en dus een oud voorstel waar je op reageert als je de overheidswebsite bezoekt.

 

@Marco275,

Als iedereen zo redeneert en zijn mening nooit laat horen op de daarvoor bestemde plaats, hoe moet de overheid dan iets van jouw mening weten?

Dus als er een officieel platform is waar de overheid mensen in de gelegenheid stelt om hun mening te geven, dan is DAT de aangewezen plaats om die mening te geven. Daar word je namelijk wel gehoord. Niet hier op Sat4all.

 

@Tonski,

Het grote gevaar van de ACTA-onderhandelingen is nou juist dat NL helemaal niks aan te nemen heeft of niet. Het misselijkmakende van ACTA is dat het een wereldwijd erkende organisatie beoogt te worden, net zoiets als WHO (de wereld gezondheidsorganisatie) of WTO (de wereld handelsorganisatie) etc.

 

Die organisatie zou daarmee de macht krijgen om landen die niet meewerken aan de uitvoering van het ACTA-verdrag (lees wetgeving) in de "ban" te doen.

 

Verder heeft NL sowieso niets te vertellen omdat wij in dit geval vertegenwoordigd worden door de EU. De lidstaten van de EU worden automatisch gedwongen het ACTA-verdrag te accepteren als de EU het verdrag ondertekent. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat het niet ondertekend wordt.

 

Het probleem is echter dat er slechts 1 eurocommissaris is, onze belgische vriend Dhr. de Gucht, die namens europa bij de ACTA-onderhandelingen betrokken is. En helaas is Dhr. de Gucht van mening dat ACTA in het diepste geheim moet worden uitonderhandeld omdat de voorstellen die besproken worden schadelijk zouden kunnen zijn voor de betrokken partijen als die voorstelen uit zouden lekken.

 

Gelukkig zijn er een paar leden in het europees parlament wakker geweest en hebben voor elkaar weten te krijgen dat het ACTA-voorstel van april 2010 toch in de openbaarheid is gekomen. Het europarlament dreigde namelijk tegen ACTA te stemmen als er niet meer transparantie zou komen.

 

Maar even afgezien van de politiek en het besluitvormingsproces is het zeker zo belangrijk om je te realiseren wat voor machtsmiddelen ACTA aan de landen zou geven.

 

Douanecontrole:

Als het ACTA-verdrag in zijn laatst publiek bekende versie zou worden aangenomen, zou dat landen de mogelijkheid geven om iedereen die het kand binnenkomt te controleren op het bezit van "illegaal" materiaal.

 

Dus als jij naar de USA reist en je hebt een GSM of PC of wat dan ook bij je waar een MP3 of een film o.i.d. op staat, dan moet je aan kunnen tonen dat je dat nummer of die film officieel gekocht hebt. Dus heb je geen rekening waarmee je dat kunt aantonen, dan mag je je GSM of laptop bij de douane achter laten!!!

 

Secundaire aansprakelijkheid:

Een andere rampzalige ACTA-regeling is de secundaire aansprakelijkheid. Daarmee zouden bedrijven (providers bijvoorbeeld) aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het illegaal handelen van hun klanten.

 

Dus jij up- of download iets illegaals, dan kan jouw provider daarvoor verantwoordelijk worden gehouden. Je begrijpt natuurlijk wel waar dat toe leidt..... juist ja, de providers zullen hun zwarte lijsten met websites waar illegale content staat fors moeten gaan uitbreiden om alle risico's uit te sluiten. En dat is uiteraard precies waar de ACTA-lobbyïsten op hopen. Verregaande internetcensuur.

 

En zo zijn er nog vele andere scenarios denkbaar als ACTA ooit wordt geratificeerd en de grote bedrijven feitelijk de dienst uit gaan maken.

 

En daarom is het dus zo vreselijk belangrijk om een proteststem te laten horen op de daarvoor bestemde plaats.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Duwgati,

fijne uitleg...

fijne boel sick

 

kriebie,

er is natuurlijk ook een keerzijde van de medaille

het gaat ook over namaak-producten (clones <> counterfeits) en schenden van auteursrecht en patent

(in dat verband is de opgeheven fabriek van organon wel een spannend issue aan het worden waar de nederlandse kennis bij medewerkers nu anders "gebruikt gaat worden")

 

en denk maar eens aan al die chineese clones die op de markt komen: namaak remschijven / namaak mode / namaak dreambox / gekopieerde architecten plannen > werkeloos

bah je mag niks en je kan niks eraan doen

 

een lastige materie... maar in het geniep en zonder inspraak is het wel te triest voor woorden.

ciao

 

What Else Is There

Röyksopp

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kriebie,

 

De EU heeft helemaal geen belang bij een dergelijk verdrag. Geen enkel land heeft daar belang bij. Het zijn alleen de partijen die nu claimen dat ze verlies lijden door plagiaat, namaak etc. die belang hebben bij zo'n verdrag. En dat zijn dus de organisaties en bedrijven die een lobby opgezet hebben om zo'n verdrag gerealiseerd te krijgen.

 

En als je je nu afvraagt waarom bijv. een Obama zich namens de USA zo fanatiek inzet om dit verdrag internationaal geratificeerd te krijgen, dan is het antwoord ontluisterend simpel: GELD!

 

Naar verluid hebben RIAA & MPAA honderden miljoenen dollars in de verkiezingskas van Obama gestort. Daar moet hij uiteraard wel iets voor terug doen. Zo banaal is het dus: Ik help jou aan de macht als jij er maar voor zorgt dat je die macht zodanig gebruikt dat ik mijn doelen kan verwezenlijken.

 

En hoe zit dat dan in Europa?

Wat dacht je hoe er hier (in Brussel en Straatsburg) gelobbied wordt! Hoeveel geld denk je, zou er hier wel heen en weer geschoven worden en onderweg aan allerlei strijkstokken blijven hangen!

 

 

@Tonski,

Het misselijkmakende aan dit hele verdrag is dat het helemaal geen ideeën zijn die door politici zijn bedacht in het belang van het algemeen. Dit verdrag is helemaal voorgekookt door de grote betrokken partijen die zeggen hinder of schade te ondervinden door namaak etc.

 

Het is een zakelijk probleem wat men op zou moeten lossen op dezelfde manier als alle andere bedrijven die hinder ondervinden van concurrentie. Maar dat wil men niet, want daarmee zouden die bedrijven zich op onbekend terrein begeven. Nee, men spant liever de politiek voor hun karretje om wetgeving te maken waarmee ze een ongelimiteerde macht in hun markt willen realiseren.

 

Dit is een ontwikkeling in de totaal verkeerde richting. Het werkt belemmerend en het zet een rem op innovatie.

 

Kijk maar eens naar de ellende die de hele patentrechten met name in de USA nu al veroorzaken. Die patentrechten zitten in dezelfde hoek als de ACTA-doelen en het is zo klaar als een klontje dat die ontwikkelingen een ramp zijn voor economische ontwikkeling.

Lees maar eens hier op EFF wat voor uitwassen er op dit gebied nu al allemaal te betreuren zijn. Wat voor bogus-patentaanvragen er nu al gehonoreerd worden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...