Ga naar inhoud


"Rijst bakken voor Dummy's" - Hoe??


Sjattuh

Aanbevolen berichten

Ik tracht al een poosje nasi voor elkaar te krijgen.

 

Alles lukt en zoals men bij Topchef zou zeggen: 'Alle smaken zitten eraan, maar het is een soort van papje.'

 

Ik krijg het dus niet droog... iemand tips?

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 36
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Origineel bericht van: Tha Great Mac
Wat voor rijst gebruik je?


Witte?
Ik heb geen idee... is nogal lastig omdat het allemaal in het Turks is en ik bar weinig van rijst afweet.

Dit zal ook wel grondslag voor mijn herhaaldelijk falen zijn.... smirk

Origineel bericht van: RVP
Dat doe ik hier met een rijstkookpan.
Kost 15 euro, is altijd goed en stopt vanzelf als de rijst klaar is.


Ja zo een ding hebben wij ook. Rijst en water erin, klep dicht en knop omlaag. 10m later heb je gekookte rijst.

Maar ik denk dat de Rijst hier te nat uitkomt misschien?
Want hij is heerlijk gekookt, maar wanneer ik er mee ga bakken wordt het een papje dus.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Tha Great Mac

Rijst moet je altijd even laten uitdampen, doe jij dat wel? Voor nasi gebruikt Hare Hoogheid hier trouwens van die kant en klare rijstbuiltjes voor in de magnetron. Maar ja, dan moet je die daar wel kunnen kopen hè...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze methode is correct: KLIK

 

Zo doe ik het ook altijd. Gebruik een pannetje met een heel dikke bodem zodat de rijst ook zonder vuur door blijft garen.

 

Ik denk dat jouw probleem in deze regel zit: "je moet hem ruim van tevoren klaarmaken zodat hij goed is afgekoeld."

 

De rijst moet nl koud zijn voordat je 'm gaat opbakken.

 

P.s.:

Niets doen wat er niet staat: ik moest m'n vrouw ook afleren om steeds de deksel van de pan te halen en te roeren. NIET roeren en de deksel gewoon dicht laten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welnee easy job:

Gewone rijst afwegen tegen correcte hoeveelgeid water

Dus 300 gr op 0,5 ltr Koken to korrel zacht, gas, elektra uit en uitlaten stomen 10 minuten, beetje losmaken evt. Vroeger liet ik deksel eraf en theedoek erover.Gelijktijdig vlees: Kip, spek, bacon, hamblokjes of varkens braden in 50 gr margarine . Dan Nasigroenten erbij (minimaal tauge, prei, ui)

Dit late inschrinken. Kruiden erbij c*nimex of basisingredienten zelf afwegen mar persoonlijke smaak. Dan Ketjap manis flinke scheut en effe doorwokken. Goed doorroeren. De rijst dan erbij goed dooroeren en zonodig nogmaals opbakken. Niet teveel kruiden, niet teveel vet.

Soort rijst is belangrijk. Surinaamse is lastig bv. S*lvo rijst beter. No need for L*ssie builtjes. veels te duur.

 

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Neem een pan, met voldoende water, maak dit aan de kook.

rijst erin, en een aantal minuten laten koken tot de rijst gaar is. Ondertussen een aantal keren roeren. De rijst afgieten in een vergiet en terug in de pan. Het geheel 5 minuutjes laten staan. Het resultaat is een droge rijstkorrel.!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke ik denk dat mijn fout constant is dat ik de rijst er te snel bij doe en niet lang genoeg laat uitstomen.

 

Ik zal het z.s.m. weer proberen en laat de rijst ditmaal een flinke tijd staan uitstomen/afkoelen.

 

Thx!

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier de manier zoals ik dat doe en dan lukt het altijd.

De link hieronder is een algemene bereidingswijze.

Als je teveel water in de pan doet word de rijst papperig en kan je er rijstepap van maken is ook lekker met een scheutje abrico brandy.

 

http://www.diversetips.com/Koken/

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als jij niet kan lezen welke rijst je gebruikt kon dat wel eens het probleem zijn. Basmati rijst is altijd goed. Veel of weinig water maakt niet uit.

 

Ik breng altijd eerst het water aan de kook. Dan rijst erbij en 10 minuten koken, 2 keer doorroeren. Afgieten en 15 minuten laten staan.

 

Voor bakken laat ik de rijst inderdaad helemaal afkoelen. gewoon effe 's ochtends maken.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Psychosammie
Als jij niet kan lezen welke rijst je gebruikt kon dat wel eens het probleem zijn. Basmati rijst is altijd goed. Veel of weinig water maakt niet uit.

Ik breng altijd eerst het water aan de kook. Dan rijst erbij en 10 minuten koken, 2 keer doorroeren. Afgieten en 15 minuten laten staan.

Voor bakken laat ik de rijst inderdaad helemaal afkoelen. gewoon effe 's ochtends maken.


Probleem is dat ik ook totaal geen verstand van rijst heb... ik zie de verschillen echter wel. De ene korrel is de andere niet zeg maar.

Ik zal de jouwe eens Googlen en kijken of ze die hier hebben en hoe ze die hier noemen.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Drs. IJzerbout
Ik kan iedereen aanbevelen: neem een rijstkookpan.
Dat ding heeft dagelijks dienst bij mij en werkt geweldig!!
Het is voor ons een uitkomst.


Heb ik.

Anders was ik al helemaal verloren geweest als frietpan en magnetron generatie zijnde. smile

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...