Jump to content

Drs. IJzerbout

Members
 • Posts

  8,378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  123

Everything posted by Drs. IJzerbout

 1. Tja, als je de OV chipkaart over kan zetten naar je NFC op je telefoon dan vervalt het argument dat ie na 5 jaar versleten zou zijn en je dus (helaas) een nieuwe moet kopen.
 2. Zo dan nog een vraag. Ik wil nu die OV Chipkaart overzetten naar mijn Android Smartphone. Want ik wil niet met 10tallen kaarten in mijn portemonnee rondsjouwen. In mijn PleeStore vind ik geen enkele App waarmee dit kan. Wat doe ik nu weer fout. Met mijn Dubai NOL kaart kan dat ook dus waarom vind ik niet een OV mobiel App?
 3. Dan leg mij eens uit hoe het kan dat de ijzeren kogel als maar ronddraait:
 4. Een hele avond gezellig met de familie naar SMPTE/EBU kleurenbalken kijken is altijd nog leuker dan naar dat domme gedans te gapen waar mensen het presteren om halfdood op een brancard afgevoerd te worden om €100.000 te winnen.
 5. Het was eigenlijk alleen maar een vaststelling. Toen ik die lijst met 23 races in 2022 zag dacht ik inderdaad aan het miljeu en vroeg me af of dat echt allemaal wel nodig is. Ik vind Formule 1 ook leuk. Mocht het afgeschaft worden zou ik er niet slechter om slapen. Je zou het hele gebeuren tot op 10 races kunnen inkrimpen bijvoorbeeld. Natuurlijk besef ik ook de werkgelegenheid die het brengt dat is ook belangrijk. Ik ben niet lid van de groene partij en eet niet vegaan of zulke flauwekul. Tóch komt er een besef op bij me of we niet veel meer moeten doen tegen de opwarming van de aarde. Niet voor mezelf maar onze kinderen.
 6. Reuring in Internet radioland Wat is reuring nou weer?
 7. Een 2 takt 50 CC zal het altijd winnen kwa vermogen van een 4 takt 50 CC. Ik had een Zündapp (Ziet U Niet Dat Alles Precies Past) brommer. En daarmee scheurde ik iedere Honda 4 takt brommert er finaal uit. De uitstoot van uitlaatgassen heb ik het even niet over. 😇 Misschien zou Honda voor onze Max zijn wagen een 2 takt motor moeten ontwikkelen. 😀
 8. Antennes zo dicht op elkaar gestapeld doen het heel slecht. Er moeten minstens 2 (beter 3) golflengtes afstand tussen zitten. Dan heb ik het nog niet eens over het onder het dak gebeuren.
 9. Voor degene die het interesseert: De ontwikkelaar van het SMPTE kleurenbalken testbeeld, Hank Mahler is op 5 October overleden. Via de link hieronder lees je wat meer over deze interessante veteraan. https://www-tvtechnology-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.tvtechnology.com/amp/news/hank-mahler-developer-of-the-smpte-color-bars-passes-away
 10. Dat zijn evenementen van 1x in de vier jaar. Niet te vergelijken met 20 F1 races in één jaar. Wat vakantiegangers betreft is natuurlijk ook niet zo geweldig, maar er zijn mensen die rijden meerdere keren per jaar van Nederland naar Spanje en terug met de auto omdat ze daar wonen. En juist die willen mij vertellen van dat bromfietsje. Dat dat erger is kwa uitstoot dan een auto.
 11. Een 4 takt 50cc brommertje geeft meer uitstoot dan een vette AMG Mercedes 6,3 liter 8-cilinder? Hmmmm? Natuurlijk.
 12. Je vergelijking met brommers ontgaat mij geheel. Je kunt het niet goedpraten. F1 emissie kan niet meer in deze tijd. Het gaat niet om dat race-wagentje van Max en zijn kornuiten. Maar om het hele circus. Het transport meerdere malen de wereld om, bezoekers, televisie-ploegen, vracht, vliegtuigen, vrachtwagens en noem maar op.
 13. Hoeveel ton CO2 gaat dit alles bij elkaar produceren en de kostbare natuur in?
 14. Ja, inderdaad......pilsje erbij en, is dat even boffen......Sky Radio Christmas. Ze hebben er een hele DAB+ plaats voor gekregen. IJzerbout heeft zich van puur geluk bijna in z'n bitterballen verslikt. 😀
 15. Nee, IJzerbout is on his way on a mission from God. 😁
 16. Ja, de baas betaald. Maar dat betekent niet dat het geld over de balk gesmeten wordt. Ik ga met het geld van de baas om alsof het mijn eigen geld is.
 17. Huurauto was een optie geweest maar ik heb nauwelijks bagage. Deze reis is zakelijk. Zaterdag of zondag alweer terug.
 18. Zo mensen. Alles gelukt. 16h08, spoor 3. OV kaart gekocht voor veel te dure € 7,50. en € 20 erop geladen. Kijken hoe ver ik ermee kom. Ik heb het nu begrepen. Het is precies hetzelfde als in Dubai de NOL card. Alleen die kost nog geen omgerekend € 2 voor 5 jaar.
 19. Ja, net geland. Nu nog de bagage en dan stort ik me in het avontuur.
 20. Aan iedereen alvast erg bedankt. Gaat allemaal lukken. Ik verheug me op de bitterballen bij aankomst in het hotel. 😀
 21. Beste mensen, even niet lachen maar IJzerbout is vanaf woensdag een paar dagen in Nederland en gaat gebruik maken van de trein. Nu weet ik dat dat met een OV chipkaart moet gaan gebeuren maar dat heb ik nog nooit gedaan. Ik kom woensdag aan op Schiphol en moet dan naar Hilversum met de trein. Credit Card heb ik bij me evenals Google Pay etc. Kan ik mijn smartphone als OV chipkaart inrichten? Graag advies voor iemand die al sinds 1978 niet meer in NL met de trein gereisd heeft. Eigenlijk wil ik gewoon aan het loket een kaartje kopen maar dat zal wel niet meer gaan tegenwoordig.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.