Ga naar inhoud


[Premium+ HD] Diep teleurgesteld in ondersteuning AZbox


Gast ed59

Aanbevolen berichten


  • Reacties 99
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Jongens laten we gewoon eerlijk blijven het is namelijk heel eenvoudig de Azboxxen van de premium en elite serie zijn het niet en zullen het ook nooit worden (of er moet een wonder gebeuren) De nieuwe Azboxxen zullen wel beduidend beter zijn (hoop ik) en hoop dat hun wat geleerd hebben uit het verleden (lees premium / elite)

De Groeten Van Cobus R
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC)  / MaXytec Multibox (Fallback)
Ziggo kabel (FTA)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste een reactie naar Michel. Hartelijk dank voor je uitleg voor wat jij verstaat onder een twintuner. Maar Michel wij zijn beiden redelijke mensen en ook al heb ik je nog nooit ontmoet, heb ik begrepen/gemerkt dat je een beste kerel bent die gewoon staat voor wat ie zegt en vice verca. Maar zich af en toe ook wat laat meeslepen (waarschijnlijk uit oprecht enthousiasme en liefde voor iets (idg sat ontvangst techniek icm kennis van wat allemaal wel en niet mogelijk is en de kennis en ervaring staan buiten discussie)). Maar zoals hiervoor al gesteld is je uitleg van wat een twintuner is, een die zeer persoonlijk gekleurd is door wat jij prettig/mooi/noodzakelijk vindt. Maar kan deze niet de algemene omschrijving zijn voor een twintuner of als beginsel daartoe worden beschouwd. Dit zou incorrect zijn en zeker vele ontvangers tekort doen waaronder de AZ+ met bijv 2 sat tuners.

 

Algemeen

Ik heb oprecht de mening dat de + een prima twintuner is. Dat er twintuners zijn die meer kunnen, dat geloof ik wel maar dat heeft voor mij geen noodzaak. Maar niemand kan stellen dat de + met 2 s-tuners geen twintuner is en niet doet wat ie moet doen als zodanig. Dat ie trager is dan menig een zou willen kan zijn. Alleen weet ik ook dat dit voor een deel ligt bij hoe mensen het eea hebben geregeld met ignore en prio (dit is al uitgebreid aan de orde geweest in eerdere berichten). Voor wat betreft multimedia etc het zal allemaal zo zijn, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem want dat gebruik ik niet behalve dan de plugin voor internet radio en af en toe de gadget om home video's op de tv te krijgen. Als dat voor anderen anders kan zijn dat geloof ik ook. Echter als zo vaak al gezegd bel/contacteer de importeur en echt hij (cq zij die met hem werken) zal/zullen de uiterste best doen om waar mogelijk een oplossing te bieden. Opnemen daar heb ik echt geen problemen mee. Het enige is dat ik graag de eindtijd van een opname zelf vast leg en dat gaat niet, dit moet per 10 minuten nou ja pech dan maar. Conclusie voor mij een prima bak en ik hoef echt niets anders. (Sterker nog al zou je mij het gewicht in goud geven, dan hoeft het voor mij nog niet want met goud kan ik geen tv kijken en radio luisteren.)

 

Wat ik denk een heel erg probleem is in dit wereldje, ieder heeft zo zijn/haar eigen merk/type/soort van ontvanger die het gewoon helemaal is en al het andere haalt het daar gewoon niet bij. (Net zo iets als de strijd vroeger op de school de Honda vs Yamaha vs Kreidler vs Zunndap brommer rijders). Ik vind dat prima, zelfs af en toe wel leuk. Alleen vind ik wel dat we elkaar in waarde moeten laten en juist van elkaars voorkeuren leren. Dus aub niet verzanden in wellis nietis discussies met loze kreten oid. Er zijn dus idd verschillen tussen ontvangers alleen beschouw ook alles goed afgewogen (bijv prijs, mogelijkheden, behoeften van gebruiker, ondersteuning en noem maar op). Het vergelijken van een type/soort product van €100,--met een van €500 of €1.000 is algauw totaal nutteloos. Of het zou moeten zijn om specifieke kenmerken die te vergelijken zijn of daar redelijkerwijs voor in aanmerking komen of gewogen tegen elkaar afgezet kunnen worden. Bijv hoe is de service? Maar laten we primair met elkaar van deze leuke/mooie/uitdagende hobby genieten (de een van de feeds, de ander van de techniek en weer een ander van de exotische beelden en geluiden etc etc) en daar waar mogelijk een ieder met vragen/problemen bijstaan met in ieder geval belangstelling en indien mogelijk antwoorden/adviezen/hulp.

 

Maar goed tot zover mijn gedachten en insteek. Als er andere menigen zijn prima/leuk zij hebben mijn andacht.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Joop, dat u de box een toffe bak vindt, daarin kan ik u wel volgen. OK, ik ook, maar ik vind het zonde dat er al maanden aan de software geprutst wordt zonder duidelijke resultaten. Streamen, YouTube-problemen, de boel wat sneller laten werken blijkt onmogelijk te verwezenlijken, enz... Dat zijn toch geen onoverkomelijke problemen.

Trouwens de importeur geeft dat toe en bevestigt ook dat er moet en zal aan gewerkt worden (zie letterlijke tekst van mail in deze rubriek).

Ik heb de AZbox gekocht omdat hij op papier veel mogelijkheden heeft. Ik verwacht dan ook dat ze bewaarheid worden. Ik ben ervan overtuigd dat men veel zaken in de kortste tijd kan oplossen en dat moeten ze dan ook maar doen. Niet bij de pakken blijven zitten tot op het ogenblik dat "Neutrino" ooit zal klaar zijn. Wat ze met ME lanceren interesseert mij nu niet. Ik wil alleen een box waarvan al de gepromote mogelijkheden vlot werken. Niet meer en niets minder!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Joop, misschien is dat zo, maar aangezien tegenwoordig een twinttuner van 350,00 euro dat wel gewoon kan (meerdere programma's opnemen, terwijl je naar iets anders kijkt) vind ik dat normaal.

 

Zelfs al zou je kijken naar de werking van slechts 1 x opnemen en 1 x afspelen, doet de Azbox Premium HD dat lange van perfect.

 

Zoals gezegd gaat dit vaak fout en gaat afspelen ook niet goed.

Er mankeert van alles aan de PVR.

 

Vraag de diverse mensen die van een azbox zijn overgestapt naar een VU+ duo of een ET9000, maar eens wat ze van hun oude box vonden.

 

Ik weet zeker dat die het voor de volle 100% met mij eens zijn.

 

Ik heb de Azbox HD premium+ tot zo'n twee weken geleden zeer uitvoerig getest, zowel met originele als met enigma2 software en beide vind ik ver beneden de maat, waarbij 'de maat' andere twintuners tot +/- 400 euro zijn.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Ed,

Uw ergenis is mij geheel duidelijk. Idd de vraag hoe in Portugal een siesta te beeindegen is dan ook begrijpelijk. Dat men langzaam is met bijv. de oplossing regelen voor Youtube stoornissen kan niet ontkent worden. (Staat tegenover dat het ronduit belachelijk is dat Youtube zo omgaat met licentie houders maar dat is een andere discussie). De mail die je als antwoord heb ontvangen heb ik meerdere keren gelezen. Alleen de vraagmail niet. Het lijkt mij toe dat de reactie's omtrent de Me voortkomen uit een vraag oid. Anders is de reactie niet logisch c.q. onnavolgbaar. Wat het Neutrino sw betreft ook ik wacht dat met nieuwsgierigheid af. 2 redenen gewoon omwille van de vraag hoe werkt het en het is nieuw speelgoed. Maar zo is dat voor jou niet en dat is begrijpelijk gezien je problemen.

 

Het streamen is een punt wat voor jou blijkkens je reactie een waardevol punt is. Dus derhalve ook niet genegeert kan worden in reactie op je opmerkingen. De mate van teleurstelling en vervolgens hieruit voortvloeiende ergenis bij gebrek aan het vinden van een oplossing is dan ook verdedigbaar en inleefbaar.

Maar echt neem aub svp contact op met de importeur (op het gevaar af dat ze juist nu vakantie hebben zal je net zien). Leg in een telefoongesprek uit wat je bezighoudt. Wellicht dat niet alles 123 opgelost kan worden en alles 1000% (10x100%)draait. Maar echt er zal oprecht en eerlijk worden gereageerd, dat kan echt niet anders.

Succes Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Michel,

Ik kijk en neem op (niet vaak omdat ik zoiets heb van ach het wordt toch wel herhaald) en de echte tv (het nieuws) zorg ik wel te zien of te horen. Maar ik loop niet tegen problemen aan.

 

Wat je opmerking betreft om overstappers te vragen naar hun mening en dan te bemerken hoe eens zij het zullen zijn met je mening. Je begrijpt wel wat ik hier van vind en waarom. Het is gelijk een vegatarier een recentie te laten schrijven over een Steakhouse of een zonaanbidder over een actieve skivacantie haar/zijn mening te vragen. Van beiden weet ik dat de vegatarier het Steakhouse niets zal vinden en de zonaanbidder zal aangeven zo'n actieve skivacantie nooit weer te doen. Gij weet dan ook gelijk dat ik subbiet en ras naar het Steakhouse zal gaan en direct het bureau zal bellen om de Skivacantie te boeken.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp hoe jij je moet voelen. Niet waar het om de AZbox gaat, daar heb ik geen problemen mee. Toevallig wil ik niet streamen naar mijn PC. Ik kijk gewoon porno op TV.

 

Ook YouTube en internet op de AZbox vind ik niet zo spannend, daarvoor gebruik ik normaal gesproken m'n laptop. Ik weet gelukkig dat het met YouTube op de AZbox ook wel goed zal komen. Jammer inderdaad, dat YouTube al een paar keer onverwacht voor verstoring heeft gezorgd.

 

Wat ik wél jammer vind aan de AZbox is, dat het netwerkgedeelte traag is. Daardoor kan ik HD materiaal van mijn NAS soms niet goed op de AZbox afspelen. Dat brengt mij ook op mijn medegevoel met jou.

 

Toen ik tien jaar geleden mijn Dreambox 7000 kocht (en later nog een paar), las ik op de doos 'support voor MPEG4 decoding'.

Ik vind het dus diep teleurstellend dat dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet werkt!

Waarschijnlijk heeft DM toen gegokt op support uit de hoek van de hobby ontwikkelaars, die DM later mede tot een groot succes hebben gemaakt?

 

Kan iemand die verrrekte Duitsers eens wakkerschudden en ze vervolgens hun werk laten afmaken?

 

Gelukkig wordt de laatste tijd door de hobby ontwikkelaars zeer goed werk geleverd. Ik vind het leuke daaraan ook, dat wordt onderstreept dat de AZbox dus ook een echte hobby ontvanger is.

Jammer voor de mensen die eigelijk alleen (gratis) TV willen kijken over de rug van andermans inspanningen en die vervolgens moord en brand schreeuwen als ze tegen een diepe teleurstellen aanlopen. Het is niet anders, we leven in een imperfecte wereld. Gelukkig wordt daarin door positieve zielen hard gewerkt aan verbetering op tal van terreinen!

 

 

Stomme posting van mij? Kan best, maar ik vind dit topic net zo stom. Er staat helemaal niets nieuws in. Er wordt alleen bij herhaling gekankerd en er wordt gretig door voor- en tegenstanders gedaan alsof als we de wijsheid in pacht hebben, behalve door Michel, want van hem weet ik zeker dat hij gelijk heeft.

Ik constateer dat er nogal wat posters op dit forum zijn die op sathobby gebied nog minder weten dan het achtereind van een varken (symbolisch gesproken natuurlijk, want minder dan niets weten kan niet) :D

Die kan ik alvast waarschuwen dat ze waarschijnlijk in de nabije toekomkst wel vaker diep teleurgesteld zullen worden in de prestaties van anderen.

Ik raad ze evenwel aan om goede moed te houden. Kijk om je heen en zie wat de echte hobbyisten voor elkaar hebben gekregen. Er is nog hoop!!!!

Spring niet van die toren, spring niet voor die trein, maar ga je verdiepen in de hobby en draag bij aan het vinden van oplossingen. Het moet natuurlijk niet, maar je zal waarschijnlijk merken dat het leuk is. Gek hè, gewoon leuk.

Scheit aan YouTube of zo, bedenk maar iets, gewoon leuk!

 

Ik hoop dat iedereen dit bericht niet zo serieus zal nemen als dat sommigen dat graag doen. Reageer niet bits of beterweterig. Doe gewoon iets leuks, geniet van de weelde die je mag genieten, heb plezier in je hobby enz..

 

Natuurlijk had jij het niet over de hobby, maar over diep teleurstellende zaken waar het de OpenSat ontwikkelaars betreft. Mijn reactie gaat daar eigenlijk niet voor 100% over, die is meer een gevolg van de sfeer waarin dit onderwerp wordt 'behandeld'. Toch hoop ik dat je bij OpenSat een gewillig oor zult vinden. Misschien moet je je opmerkingen nogmaals daar onder de aandacht brengen.

Alvast mijn oprechte dank daarvoor, want als je daar iets voor elkaar krijgt verdien je een lintje! Je zou daarmee vast een paar AZbox gebruikers blij kunnen maken en ik heb het gevoel dat het je zou kunnen lukken!

Groeten, Perdi

GigaBlue Quad+ * GigaBlue 800UE+ * Synology DS411j NAS * WaveFrontier T90 28.2E-5W * draaibaar 1m.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik las met interesse de commentaren. Maar mij bekroop iik een wat eigenaardig gevoel. Namelijk het gevoel dat de echte satelliet hobbyist kennelijk een uitstervend ras is geworden.

 

Het lijkt wel alsof een satellietontvanger voor een groot aantal mensen een film- en pornodoos is geworden waarmee je het liefst zonder abonnementsgeld zoveel mogelijk binnen- en buitenlandse betaal-tv pakketten ophaalt.

 

Tja en dan webbrowsen, leuk hoor, maar er gaat echt niets boven een gewone computer of laptop. Misschien is het onaardig maar het voelt een beetje alsof mensen die weten dat ze nu met een scootertje op de weg mogen rijden dan ineens vinden dat dat ding toch minstens net zo goed zou moeten presteren als een Volvo en nog liever als een Maserati.

(wordt vervolgd)

speciale interesse: C-Band

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry, mijn beeldscherm werkt niet mee, vandaar een antwoord in twee delen. Wat ik in de hierboven staande verhalen mis zijn de bijzondere eigenschappen van de AZ Box die weliswaar deels verloren gaan als je Enigma 2 installeert maar in de originele firmware (ongeacht welke versie) goed werken.

 

Ik denk daarbij aan:

 

- weergave van zeer lage SR rates (bijv 333) zoals je deze vindt bij radiozenders op o.a. 15,8 en 23,5 graden oost

 

- weergave van de zgn. 4-2-2 norm die vaak voor feeds gebruikt worden en dooraans alleen met dure professionele apparatuur zichtbaar gemaakt kan worden

 

-doorgiften van AAC audio gecodeerde zenders zoals TDK en Rusong TV op 60 graden Oost en op C-Band op o.a. 55,5 West.

 

Het zijn maar een paar voorbeelden, maar wel dingen die de echte sat-DX er zou moeten kunnen enthousiasmeren vind ik.

 

Waarom zo enthousiast? Je kunt goede hardware verbeteren door er betere software voor te ontwerpen maar andersom niet. Althans niet kosteloos bij de klant thuis. Deze ontvanger biedt in principe veel perspectief. Of het gerealiseerd wordt weet ik niet. Sommigen beweren zelfs dat de fabriek niet meer zou bestaan maar vooraleerst ga ik ervan uit dat dat alleen maar kwaadsprekerij is.

speciale interesse: C-Band

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Ik heb dit topic eens gelezen en begrijp niet dat sommige mensen deze box zo kunnen verdedigen.

 

Wij hebben hier in huis 3 azboxen staan omdat we vorig jaar het analoog kabelabonnement hebben opgezegd en voor digitale tv gingen.

Ik ben van België dus veel keuze is hier niet, ofwel BelgacomTV, maar dat was hier niet beschikbaar en Telenet wilden we niet omdat we vroeger er wat problemen mee hebben gehad dus bleef tv-vlaanderen over.

 

Toen zijn we naar een winkel (################ in ################) gegaan waar ze satelliet materiaal verkochten. Daar raadde ze ons een Azbox aan. Ik wist dat in de satellietwereld een dreambox de topper was, maar toch zeiden ze in de winkel dat die Azboxen evenwaardig waren. (btw daar koop ik ook nooit niets meer)

Dus kochten we 3 Azboxen, 2x Premium HD+ en 1x Premium HD met dan nog een 78 cm triax schotel en de andere onderdelen.

Het installeren van alles verliep vlot en we konden tv kijken met behulp van interne cardsharing.

Als ik het me goed herinner was dit in juni geïnstalleerd en werd er niet meer veel tv gekeken omdat het zomer werd.

 

1 september en alle soaps komen weer op tv dus moest de azbox aan het werk worden gezet. Veel opnemen etc.

Hierbij begonnen de problemen, dikwijls bleef dat ding hangen of als men iets had opgenomen kon men dit niet meer terug vinden, soms stond het er toch op, maar dan nog met *.tmp als extensie, als je dit aanpaste zag je het opgenomen programma wel.

Soms kreeg je ook de melding dat het kanaal gecodeerd was en wat was dat ding langzaam met zappen, vooral als je iets opnam.

Ik heb de azboxen ook dikwijls geupdate met nieuwe software om die problemen te verhelpen, maar het hielp niet.

 

Eén azbox was verbonden met een receiver door middel van een spdif kabel zodat ik dts geluid had bij mijn films, maar soms verdween het geluid ineens en kwam het na een second terug.

 

Tot op de dag van vandaag zijn er nog altijd die vervelende mankementen, vooral met het opnemen van programma's gaat het niet goed, ook als je iets instelt zodat het op een bepaald uur wordt opgenomen, soms staat er dan maar de helft op.

 

En waar ik me ook aan erger is dat je maar 1 zender kan opnemen terwijl je een ander bekijkt.

 

Ik heb veel goesting om al de azboxen hier de deur uit te stampen verkopen, maar veel krijg je er niet voor, zeker als je ziet wat die nu nog maar kosten.

 

Ik weet één ding zeker, nooit komt hier nog een product van opensat binnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
1 september en alle soaps komen weer op tv dus moest de azbox aan


Ook de laatste firmware geladen?

Citaat:
Soms kreeg je ook de melding dat het kanaal gecodeerd was en wat was dat ding langzaam met zappen, vooral als je iets opnam.


Multicas? welke versie? wel goed ingesteld? gebruik je wel een prio?

Citaat:
Eén azbox was verbonden met een receiver door middel van een spdif kabel zodat ik dts geluid had bij mijn films, maar soms verdween het geluid ineens en kwam het na een second terug.

Nog eens welke firmware?

Citaat:
En waar ik me ook aan erger is dat je maar 1 zender kan opnemen terwijl je een ander bekijkt.


Dat is een feit met de orginele firmware dat had de verkoper je ook kunnen vertellen en het was zeker al bekend vorig jaar!
Met enigma2 heb je dat overigens niet.

Overigens werkt 4:2:2 gewoon in enigma2 tevens aac, het enigste wat nog niet werkt in enigma2 is/zijn teletext en .wmv files in mediacenter.(git24-08-2011)

Het lijkt me meer dat je een probleem hebt met de shop dan met Opensat.

2 x Maxytec Multibox 4K

1 x Zgemma H9 combo
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste andlinux,

 

Misschien is het probleem dat we niet allemaal dezelfde ervaringen hebben? Opnemen is bijvoorbeeld nooit enig probleem geweest bij mij, en ik heb twee exemplaren van de Premium HD+ ter beschikking gehad. Beide exemplaren werkten feilloos wat opnemen betreft, zowel met de originele software, met de updates, met allerlei varianten van Enigma 2 en nu weer met de nieuwste firmware.

 

Natuurlijk, als dit toestel niet de eigenschappen had die ik hierboven noemde dan was het voor mij weinig interessant geweest.

 

Voor mij lagen de nadelen in dingen als het veel te trage zappen, het veelvuldige vastlopen en de toch wel erg onhandige menustructuur, maar dat zijn dingen die middels een betere software echt prima oplosbaar zouden zijn geweest. En misschien nog zijn, dat zijn dingen die je zonder glazen bol niet kunt weten.

 

Maar ik geef onmiddellijk toe, dat als je die specifieke eigenschappen niet nodig hebt en het je min of meer om een vervangende kabel-kijkdoos gaat dat er waarschijnlijk wel betere opties zijn.

 

Ikzelf ben een satelliet-hobbyist. Mijn leukste ervaring van deze week is bijvoorbeeld dat het me eindelijk lukte de satelliet ABS-1 met 27 Russische tv zenders en 6 radio's feilloos binnen te halen op de extreme positie van 75 graden Oost. Als je dat soort dingen niets zegt dan moet je geen ontvanger kopen die qua ontvangsteigenschappen excelleert maar een die bedieningsgemak voorop stelt.

 

De woede die je voelt zou je wat mij betreft in eerste lijn richting winkel moeten richten. Die hebben je een ontvangertype geleverd waarbij ze geen moment hebben stilgestaan bij jouw wensen. Want iedere vakman wist of had moeten weten dat zeker nog voor de zomer van 2010 de software van dit toestel absoluut niet voldoende was uitgerijpt om het aan iemand te verkopen die geen hard-core hobbyist maar een electronica gebruiker is.

 

Overigens neemt dat niet weg dat ik in het algemeen bijzonder kwaad ben op de manier waarop de markt zich ontwikkelt. Bijna elke nieuwe ontvanger heeft minstens twintig of meer software verbeteringen nodig voordat ie een beetje bruikbaar en foutvrij wordt. Voor de niet technisch aangelegde gebruiker die een ontvanger in een te vroeg stadium koopt zijn dit rampen, alleen krijgt hij de zaak gewoon nooit meer in orde. En ja, ik weet het, deze ontvangers zijn door de vele problemen die gebruikers ermee hebben tweedehands bijna onverkoopbaar geworden, althans niet voor een redelijke prijs in relatie tot de nieuwprijs.

 

En TOCH heb ik er hoop op dat het ooit een keer goedkomt. Maar als we af blijven hangen van software ontwikkelaars die ergens in het verre Oosten zitten heb ik er wel steeds minder vertrouwen in. Ik denk dat je als bedrijf er goed aan doet om de hardware in Korea of China te laten produceren maar de software door iemand in Europa (verder) te laten ontwikkelen. Ik zou er niet verbaasd over zijn als zou blijken dat het knelpunt gewoon zit op het gebied van de desinteresse of onbegrip aan Koreaanse kant om hier werkelijk iets goeds van te maken.

speciale interesse: C-Band

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...