Ga naar inhoud


CanalDigitaal onderneemt actie tegen card sharing


droomboxer

Aanbevolen berichten

Wat ik er uit opmaak is dat canal digitaal met de stok aan het porren is om te kijken welke reactie`s er los komen.

Veel zal het niet oplossen maar het begin is er.

 

Daarnaast is canal digitaal aan het kijken hoeveel contractanten met een € 0.00 abonnement de kaarten in de la hebben liggen en een nieuw abonnement hebben afgesloten om bijvoorbeeld gebruik te maken van aanbiedingen.

Als ze de klanten niet kunnen bereiken omdat er geen telefoon nummer /E-mail van bekent is en ook op het adres waar het contract op staat word niet gereageerd zal canal digitaal de kaart uitschakelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Origineel bericht van: Johan45
Probleem is echter dat de Nederland 1, 2 en 3 kaartjes zonder abonnement kosten willekeurig uitgeschakeld worden volgens dezelfde berichten over cardsharing.


Ik heb de orginele bronnen ook even goed doorgelezen en in geval van dit soort kaarten heeft de provider geen correcte contactgegevens van de kaarthouder of heeft de kaarthouder ooit aangegeven het abonnement beëindigd te willen zien.
Zie daar geen willekeur in. Alleen een erg verlaat disable card.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar verschillen we dan van mening.

 

Zelf heb ik ook een kaartje waarvan ik jaren terug al het abonnement heb opgezegd.

Ik heb toen in hetzelfde schrijven aangegeven dat ik de kaart alleen nog voor de vrij te ontvangen kanalen wil gebruiken.

Als deze kaart dus door willekeur uitgeschakeld word zit CanalDigitaal aan mijn eigendom en daar heb ik een hekel aan.

Nu de kaart nog werkt heeft de kaart nog een waarde van zeg 30 tot 40 euro.

Als de kaart is uitgeschakeld ten onrechte, is de waarde nog nul euro.

Kapitaal vernietiging dus welke je met weinig fantasie ook diefstal kan noemen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: jan5000
en card sharing geen diefstal?

Wat heeft CS met het uitschaken van kaarjes welke het prima doen op Ned 1 t/m 3?

Wavefrontier T90, Vu+ Duo 4k SE (DVB-S2x/FBC & DVB-T2), Octagon SF4008 (2x DVB-S2x & 1x DVB-T2), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Je kan aannemen, dat Canaal Digitaal voor het gebruiken van de Irdeto codering een license fee per kaartje moeten betalen.

 

Hun belang zal zijn, dat ze deze kosten beperken, en kaartjes afschakelen waarvan niet te achterhalen is of die nog gebruikt worden.

 

Strikt genomen heb je na het opzeggen van je abonnement geen overeenkomst meer met Canaal Digitaal.

Daarmee is er voor CD geen leveringsplicht, NED 1,2,3 ftv is dus geen recht van de bezitter van zo'n kaartje.

 

Eens zal men willen stoppen met de Irdeto codering, mensen met een irdeto kaart en een abonnement zijn bekend, en ik heb het idee dat dat aantal afneemt.

Mijn Irdeto ontvanger is kort geleden bij mij buiten gebruik gesteld, en de kaart omgeruild voor een Seca 3 kaart.

 

Het aantal ftv kijkers die de Irdeto kaart nog gebruiken zal ook aan het afnemen zijn.

 

Het zou alleen netter geweest zijn, wanneer Canaal Digitaal in de media aangegeven had te willen weten welke kaarten er nog gebuikt werden, en dat men gebruikers die zouden reageren, daardoor niet afgeschakeld zouden worden.

Na een bepaalde tijd had men dan die kaarten kunnen uitschakelen waar geen gebruiksmelding voor binnen waren gekomen.

 

Ik denk ook, dat er nu 2 zaken door elkaar lopen, de kaarten die uitgeschakeld worden wegens vermeende cardsharing, en kaarten die uitgeschakeld worden omdat er geen klant meer bekend is, maar nog als ftv kaart gebruikt worden.

 

Het gevolg is een slechte PR.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik tot nu toe mis zijn de concrete mensen waarvan de kaart geblokkeerd zijn. In dit topic maar 2 kaarten van de 50. Van die 2 ben ik alleen benieuwd ( al zal die persoon dat hier niet vertellen als hij slim is ) of die kaarten inderdaad voor wan zijn ingezet en of dat het pay of free, grote servers of kleine betreft.

Sorry als ik nu mensen beledig, maar zeker bij payservers heb ik echt geen medelijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: ceesv

Strikt genomen heb je na het opzeggen van je abonnement geen overeenkomst meer met Canaal Digitaal.
Daarmee is er voor CD geen leveringsplicht, NED 1,2,3 ftv is dus geen recht van de bezitter van zo'n kaartje.



Ik heb wel eens begrepen dat er voor het uitzenden van de publieke omroep een Europesche aanbesteding is geweest.
CanalDigitaal is daaruit als winnaar gekomen omdat zij het waren die de publieke zenders voor de laagste prijs op de satelliet konden zetten.
Waarschijnlijk was CanalDigitaal de enige satelliet provider die ingeschreven had, maar dat terzijde. wink
Waar het hierin om gaat is dat CanalDigitaal betaald word uit overheidsgeld om de publieke zenders op de satelliet te zetten.
Er kan dus geen sprake van zijn dat ze deze betaalde taak niet meer uitvoeren.
De overheid heeft dit ten tijde van het uitschakelen van het analoge signaal zo besloten om het mogelijk te maken dat iedereen in Nederland de publieke zenders vrij en zonder abonnement kan ontvangen.
Alleen bij een faillissement kan CanalDigitaal onder deze verplichting uitkomen.
En bij het einde van de contract duur natuurlijk.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of het klopt wat je schrijft daar zal ik op dit moment even niet aan twijfelen. De M7 groep brengt je daarvoor ook niets in rekening. Wat ze je wel in rekening brengen is maandelijkse supportkosten: het bijwerken van je pasje, bijdrage voor verlies,defect en diefstal pasje, bijdrage om hun servicedesk in stand te kunnen houden en administratiekosten.

Verder zijn ze handig in het niet publiekelijk aanbieden van een keuze voor alleen dit soort kanalen. Dat zal wel via de servicedesk moeten lopen en die zullen wel de opdracht hebben om een wens in de richting van dit traject zoveel mogelijk te frustreren.

 

Als je de M7 groep een tik wilt uitdelen zul je dus een pasje moeten hebben met alleen dit soort kanalen, bewijs dat je nog steeds correct ingeschreven staat in hun administratie én je card moet bewust uitgeschakeld zijn door ze. En dat laatste moet je ook nog aantonen immers ze sturen niemand een brief oid dat ze bewust je pas gedeactiveerd hebben. Sterker nog als ze de deactivatieactie snoeihard ontkennen wat wil je dan doen? Als je heel erg vervelend bent sturen ze je zo een nieuw pasje en beweren ze dat je huidige defect is gegaan maar niet bewust uitgeschakeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Mediaquart kaarten zonder service abonnement, dat zijn de kaarten met alleen Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3, zijn niet verzekerd tegen verlies, diefstal of defect.

CanalDigitaal is daarom ook niet verplicht om ze gratis te vervangen.

De gebruiker van de publieke omroepen moet voor eigen rekening en risico zelf voor de benodigde apparatuur zorgen zoals TV, decoder en kaart om de FTV kanalen te kunnen ontvangen.

Het uitschakelen van deze kaarten is om die reden niet toegestaan.

CanalDigitaal dient zich ook aan overeenkomsten te houden of ze moeten er onderuit zien te komen op een legale manier.

Zelf voor eigen rechter spelen kan niet de bedoeling zijn.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Ik wil hier nog even kwijt dat wij gisteren met alle drie partijen die in dit verhaal voorkomen, contact hebben opgenomem.

 

CanalDigitaal, arrogant als altijd en belt niet terug. Wij hebben diverse keren contact gezocht met Rene Tenssen, zijn secretaresse ons telefoonnummer achtergelaten, maar geen reactie.

 

Tweakers.net hetzelfde verhaal. Wij hebben contact gezocht met Pieter Molenaar, de auteur van het artikel op tweakers.net. Zelfs zijn 06-voicemail ingesproken en een email gestuurd, maar geen gehoor. Een collega verklaarde echter dat hij gewoon aanwezig/beschikbaar was.

 

De Piratenpartij. Deze partij heeft kennelijk geen telefoon en is alleen per email bereikbaar. Reageert echter ruim 24 uur later ook niet.

 

Wat mij betreft mogen jullie er dus lustig op los fantaseren, met de beschuldigende vingers wijzen, laster plegen enz.

 

Als de betrokken partijen het niet nodig vinden op onze 'hoor en wederhoor' oproep te reageren, hebben wij ze in ieder geval de kans gegeven hun kant van het verhaal te vertellen en moeten ze zich verder niet beklagen.

 

Mvg,

 

Michel

 

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Michel Dank je voor de actie, johan trouwens ook. Het is n intresant draadje , zoals er in het begin al vermeld werd en men leest zeker de comentaren en gedachten , die wij hier plaatsen om vervolgens hun kop maar diep in het zand te steken.

Struisvogels hadden ze zichzelf beter kunnen noemen Struisvogelsplus whistle

8000hd, 800se hd pvr,800hd pvr,7020se,7000s 2 * philips plus n pccard. 1 triax met duolnb.2 flatscreens

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondankt dat veel mensen het denken, weet ik dat CanalDigitaal dit onder de radar wou houden. Dit had volgens CanalDigitaal nooit naar buiten mogen komen.

Ik lees overal dat Tweakers.net het van CanalDigitaal heeft gehoord, maar het is geen officieel bericht geweest. Anders was het ook aan andere sites doorgegeven. echter is dat hierbij niet gebeurt.

 

Er is dus informatie gelekt die Tweakers.net in handen heeft gekregen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...