Ga naar inhoud


Sterkste signaal uit een multytenne schotel halen.


satede

Aanbevolen berichten

Mijn vader heeft een technisat multytenne hangen op het balkon van zijn appartement. Er mag geen grotere schotel worden geplaatst. Nu is denk ik de kop van astra3 (23,5) niet goed meer want ik krijg bijna geen signaal meer. Hoe kan ik uit deze schotel het meeste signaal halen ? ik las dat er ook lnb-houders zijn voor deze schotel. als ik hier dan een duo lnb inzet krijg ik dan meer signaal of werkt dat niet ?

The birdman has left the building

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nee, een duo-lnb is gemaakt voor een 60cm schotel en past dus niet goed op een schotel van 45cm.
In welke plaats staat die Multytenne?
Ontvang je de Hotbird en de Astra 28,2 wel goed? Ik vraag dat omdat het vanaf een balkon niet altijd meevalt om de vier satellieten goed te ontvangen wegens muren en balkonhek e.d. Je moet al een beetje geluk hebben om voor al die vier de satellieten vrij zicht te hebben. Plaats anders ook eens een foto van de schotel met het balkon.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft hij 1 met 4 lnb's of met 2 lnb's ,lees dit ook even door

het lijkt er op, dat een alps singel lnb er in past, als er 1 stuk is

Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

 

En met de vriendelijke groeten Hendrik

 

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat je de kop van de Multytenne open gaat maken, zou ik eerst maar eens kijken of de schotel wel optimaal staat uitgericht.
Als de verdenking er is dat de kop van de Astra 23,5 niet meer in orde is, kun je het beste eerst de lnb in de kop even wisselen met een andere, bijv. de Astra 28,2 of Hotbird. Blijkt dat de kop inderdaad niet goed meer is, dan kun je die zo los kopen, zie bijlage. Helaas alleen in de uitvoering met één aansluiting maar misschien heb je ook maar een Multytenne met één aansluiting.
 

post-60869-0-43163100-1404814857.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja satede, een Multytenne heeft altijd 4 lnb's anders is het geen Multytenne maar een Triplesat of een Duosat. Maar een Multytenne is verkrijgbaar met één of twee aansluitingen. Het verschil is dus dat de lnb's ook één of twee aansluitingen hebben.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

De diseqc schakelaar kan ook nog een probleem hebben.

 

Staat er geen water in?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Beste Sprietje,

 

Wat is de schuinstand voor een Multytenne in Kijenborg (Achterhoek) nabij Hengelo Gld.?

 

Ik moet een Multytenne installeren en ga er vanuit dat de mast ook exact waterpas kan staan. Hoe korter de coax hoe beter? Hoe beter de f connector hoe beter? 

 

In Duitsland adviseert men 19.2 als referentie. Is dat de gulden middenweg om de Astra 2 en Hotbird goed te pakken of lever je daar signaal in indien je Astra 3 als optimaal uitrichtpunt gebruikt?

 

Is er iets bekend wat betreft de koppen van de Multytenne? Ik mag toch aannemen dat men de laatste modellen heeft uitgericht met betere lnb's dan de eerste generatie (waar Das Original onder Technisat staat). Zou het niet zo zijn dat wanneer je inverto's in de kop zou inbouwen dat het signaal beter is?

 

Hoop vragen weer...wie het weet mag het zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar staat die optimaal als die 2,5 graden schuin staat. Tja, hoe verder naar het oosten die schotel staat, des te minder hoef je die te corrigeren.
Als je de mast iets scheef kunt zetten, is het meegenomen maar heel veel verschil maakt het niet meer uit t.o.v. waterpas.

De lnb van de Astra 19,2 staat in het midden. Vandaar dat ze ook schrijven dat die daar op uitgericht moet worden. Maar als je de hotbird er bij hebt omdat het gewoon leuk is maar niet echt omdat je die erg belangrijk vindt, moet je hem na de Astra 19,2 altijd fijntunen op de Astra 23,5.

Er zitten nog steeds ALPS-lnb's ingebouwd en dat zal denk ik ook niet veranderen.

Een regenkapje er boven maken, scheelt al een hoop als het regent of geregend heeft, dus dat ook meteen aanbrengen. Dat helpt veel meer dan een paar meter minder coaxlengte.
 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor deze uitleg. Zoals bekend in andere topics, zullen wij proberen het signaal van NGC Wild HD proberen zo hoog mogelijk te krijgen.

 

Is er een firma die muurbeugels maakt die je kan kantelen vroeg ik me trouwens af. Indien niet, is er natuurlijk zelf een mouw aan te passen, de bestaande gaten aan passen tot een soort van 'macaroni elleboogje'. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door vulringen te plaatsen achter de muurplaat van een hoekmuurbeugel, is het meestal wel mogelijk de staande pijp iets te laten kantelen in de richting waarin schotel kijkt, dus richting Astra 19,2.
Als de schotel ongeveer haaks op de muur uitgericht moet worden, kun je de muurbeugel vaak ook in slobgaten verstellen.
 

post-60869-0-12251400-1409680171.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...