Ga naar inhoud


Fastscan via Astra 23,5


Sprietje

Aanbevolen berichten

Beste mensen

Omdat nagenoeg alle zenders van CanalDigitaal tegenwoordig via de Astra 23,5 worden uitgezonden, zijn er steeds meer mensen die geen behoefte meer hebben hebben om de Astra 19,2 nog te ontvangen.
Die mensen hebben meestal wel de wens om de CanalDigitaal fastscanlijst te kunnen ontvangen zodat ze niet bij elke verandering die door CanalDigitaal wordt doorgevoerd zelf de nieuwe zenders in te moeten laden en sorteren.
Daarom wil ik een inventarisatie maken met welke ontvangers je de fastscanlijst via de Astra 23,5 binnen kunt halen.

Zoals bekend wordt sinds een paar jaar de fastscanlijst ook via de Astra 23,5 uitgezonden via transponder 12070H, DVB-S, 27.500, fec 3/4. Dit is een transponder van M7 die door SkyLink gebruikt wordt. Dit is een heel erg makkelijk te ontvangen transponder waar ook de Tsjechische zenders TV Regina en Regionální TV op zitten. Deze zenders ontvang je al met een pannendeksel en dit signaal is ook prima te ontvangen in de randgebieden van de Astra 23,5-footprint. Zelfs als mensen moeite hebben om bepaalde zenders van CanalDigitaal goed binnen te krijgen, iets wat nogal eens voorkomt bij camperbezitters die in de randgebieden zitten, dan kun je de fastscanlijst via deze transponder prima binnen halen.

Mensen met een Linux-satellietontvangers die van de OpenPli-firmware gebruikmaken, kunnen de fastscanzenderlijst al een paar jaar via de Astra3-satelliet inladen.

In mei 2014 kon de eerste ontvanger van CanalDigitaal, de M7 SAT 801, de fastscanlijst via de Astra 23,5 binnen halen, toen nog met betasoftware. Hier heeft Totaal TV toen ook aandacht aan besteedt, zie: http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/16244/canaldigitaal-fastscan-ook-op-astra3.html

Als er mensen zijn die satellietontvangers kennen die ook de fastscanlijst via de Astra 23,5 kunnen binnenhalen, dan graag een bericht met de nodige info.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zojuist van SAB-Satellite, de fabrikant van SAB satellietontvangers de bevestiging gekregen dat ook de volgende SAB-ontvangers de CanalDigitaal fastscanlijst via de Astra 23,5 kunnen downloaden met de nieuwste software die op hun site te downloaden is:

SAB Nova Android HD
SAB Android I HD
SAB Unix Triple HD
SAB Titan III HD Combo
SAB Titan Micro SE

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...