Jump to content
Sign in to follow this  
ceje

snipe 3

Recommended Posts

Sinds kort ben ik in het bezit van een zeilboot. Om aan boord TV te hebben, heb mijn oog laten vallen op een Snipe 3 volautomatische schotel.

Mijn vraag : kan ik met de Snipe 3 Astra 3 ontvangen?

Mijn woonplaats is Torrevieja………...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een Snipe 3 is een automatische antenne die normaal voor een camper of caravan gebruikt wordt. Als de camper of caravan stil staat, kun je hem opdracht geven een satelliet te zoeken. Dat doet hij totdat hij hem gevonden heeft. Daarna is hij klaar.

Een boot is meestal constant in beweging. Zodra je je verplaatst op de boot, staat de schotel al niet goed meer op de satelliet gericht. Voor een boot heb je een "Marine schotel" nodig. Dit systeem blijft continue de satelliet volgen meestal m.b.v een gyroscoop en heeft daarom geen last van deining en golven. Alleen zijn deze marine-systemen wel 10x zo duur.
Ik neem aan dat je een vaste ligplaats hebt in Torrevieja. Heb je toevallig geen meerpaal naast je boot? Dan kun je daar een gewone schotel aan bevestigen.
Heb ik een paar jaar geleden ook voor iemand op dit forum gedaan in de haven van Cartagena. Hij had een beugel met flinke degelijke spanbanden aan een meerpaal vastgemaakt. Tja iets anders mag niet want je mag geen gaten boren of schroeven in een meerpaal draaien. Ik heb de schotel toen voor hem uitgericht en hij had prima beeld.

 

schotel aan meerpaal.jpg

Edited by Sprietje
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy