Jump to content


DM-One UHD MultiBoot via ‘@‘ aka Alan Turing


Mimisiku

Recommended Posts

Alan-Turing (AT) synoniem ‘@‘ is de ‘vervanger’ van Barry-Allen die inmiddels niet meer wordt ondersteund. Deze multiboot tool werkt uitsluitend op de nieuwste Dreambox modellen; DM-One UHD en DM-Two UHD. Ook de DM-Seven (mocht die ooit gaan verschijnen). Alan-Turing kan op elk verwisselbaar medium worden geïnstalleerd m.u.v. een gekoppelde harddisk (media/hdd). Ook mag het opslagmedium niet kleiner dan 16 GB of groter dan 128 GB zijn.

 

Een ‘word of warning’ is op zijn plaats. De maker ‘gutemine’ is een begaafde developer die klaarblijkelijk toegang heeft tot de Closed Source van Dream Property GmbH. Op sociaal vlak is het een narcistische ‘hork’. Hij doet wat hij eist en je box wissen is hem niet vreemd als zijn plugins zaken vindt die hij niet wil zien.. Hij kan gerust ‘overnight’ besluiten om support te stoppen. Backup maken is hier op zijn plaats! Alan-Turing is beveiligd met ‘Ghost Rider’ wat impliceert dat het alleen werkt met RECENTE op DreamOS (OE 2.6) gebaseerde firmware. Ook heeft hij een vete met de NCam softcam! Als deze wordt geïnstalleerd (of gevonden) schakelt Alan-Turing onverbiddelijk af!

 

Dit gezegd hebbende:

 

Zorg dat er een recente image in de flash aanwezig is. Bij voorkeur een DreamOS 2.6 van www.dreamboxupdate.com Kies voor de unstable variant want die wordt regelmatig opgewaardeerd.
 

Installeer de Alan-Turing liefst op een ‘echte’ SD kaart van tenminste 16 GB. Formatteer deze in ext4 formaat. De Alan-Turing plugin regelt verder alles zelf. Enige voorwaarde is dat het het enige opslagmedium is ten tijde van installatie. Eventuele andere USB apparaten dus eerst afkoppelen.

 

Via de geïnstalleerde Alan-Turing plugin kun je vervolgens de gewenste images plaatsen en tijdens het booten kiezen welk image je wil starten.

 

C693D4F4-EEAB-406C-ADA1-B6C2F18FA569.png.2e0fc94eb90d83e9f198f4dd38f07f5d.png

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-One UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.