Ga naar inhoud


stevenvc19

Lid
  • Items

    397
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door stevenvc19

  1. Ik denk dat Bruno nog eens volgende zaken moet dubbelchecken: 

     

    - Motor op zijn keukentafel laten draaien door deze aan te sluiten op de VU dmv de grijze coax die we gebruikt hebben. 
    => indien deze niet draait, andere coax. Indien wel draait, monteren aan de mast incl schotel maar zonder de coax naar de LNB aan te sluiten. 
     

    wanneer de motor weer gemonteerd is en draait met de schotel er aan, dan weer de coax naar de LNB aansluiten en nogmaals dubbelcheck of de motor dan nog steeds draait. 
    => draait de motor niet: probleem langs de kant van de LNB. Tijdelijke kabel leggen tussen motor en LNB. Checken of er geen kortsluiting in dit gedeelte van de kabel zit en of er toch niets mis is met de LNB (Kans lijkt me klein. Maar meten is weten) lees: test even een andere LNB. 
    mocht de motor toch draaien met alles weer aangesloten zoals het was aangesloten gisteren. Dan mag Bruno met recht en rede nieuwe klompen kopen, denk ik. Geen idee wat het probleem gisteren dan was!

     

    OPGELET: ook als je de coax tussen de LNB en motor gaat vervangen of los/ vast draaien: zet de VU zonder stroom! 
     

    Ps: ik heb gisteren met Bruno gecheckt of de kabels naar LNB en Receiver op de juiste connector op de motor waren aangesloten en dat leek te kloppen met de markering op de stickers van de motor. 
     

     

    Alleszins: vanaf dat Bruno de motor weer draaiend heeft gekregen kunnen we verder gaan met het uitrichten. 

  2. 7 uren geleden, ceesv zei:

    Indien de motor al op het hoogste (0) punt stond zal de motor bijna niet draaien indien je naar de satelliet op 4,8 graden draait, omdat die voor bruno pal in het zuiden staat.

     

    Of trap ik nu een open deur in?

    Ook hier heb ik rekening mee gehouden. Heb de motor daarom ook naar 19.2E en willen sturen om juist te dubbelchecken of de motor wel correct draait en dat deed hij ook niet. 
     

    7 uren geleden, D-box zei:

    Mijn broer heeft een rotor (Moteck) die niets meer deed,

    Oplossing: spanning er af voor 20 minuten, echt alle spanning, dus ook van de ontvanger, daarna moest hij wel weer de USALS van de sats aanvinken.

    De motor heeft weken zonder spanning gestaan doordat de coax naar de ontvanger al die tijd niet aangesloten is geweest.

  3. Ik wil even aanvullen wat we vandaag overlopen hebben: 

     

    Ik ben langs gegaan met het oog op het fysiek afstellen van de motor en schotel + evt wat instellingen in de VU+ te wijzigen indien nodig. 
     

    Ik ben begonnen met het nakijken van de USALS instellingen: hier was een foutje in geslopen. De coördinaat van de Latitude was verkeerd overgenomen. Stond ingesteld op 51.159 terwijl dit eigenlijk 51.015(9) moest zijn. 
     

    Dan even gecheckt welke LNB aansluiting op de VU naar welke tuner verwijst. Dit staat niet achteraan op de VU geprint! 
     

    Tuner A is de tuner die het verst naar buiten zit. Dat hebben we ook kunnen determineren. De kabel was dan ook op de juiste tuner aangesloten en de juiste tuner is geconfigureerd. Tuner B (en de virtuele tuners) zijn momenteel allen uitgeschakeld. 
     

    na bovenstaande gecontroleerd te hebben wilde ik de motor naar 4.8E laten draaien. Echter draaide de schotel quasi niet (te vergelijken met het stap per stap fijnafstellen van de motor via het menu van de decoder) 

     

    Op dit punt liepen we dan ook vast. Ikzelf heb nog nooit problemen gehad met mijn motor en heb geen ervaring met een motor die niet wil draaien. 
     

    We hebben 3 kabels getest. 2 kabels waren van die grijze Telenet Coax kabels met professionele F connectoren op. (Getest op VU) 
    de derde kabel was een standaard Coax kabel maar ook met professionele F connectoren op geplaatst. (Getest op Sat ingang tv)
     

    Omdat ik vernomen had dat Bruno niet altijd de stroom van zijn decoder haalt wanneer hij met de coax kabel begint te spelen, verdacht ik dan ook één of andere kortsluiting in de VU. 
     

    echter gezien de SAT aansluiting op zijn Samsung TV de motor evenmin liet draaien ben ik moeten afdruipen zonder Bruno te kunnen helpen. 
     

    Ik vind het zeer vreemd dat Bruno zonder schotel de motor wel draaiende heeft gekregen. Eigenlijk zou Bruno nog eens moeten testen of de grijze Telenet kabels die wij vanmiddag zonder succes gebruikt hebben, de motor ook doen draaien wanneer de motor op zijn werkbank ligt. op die manier kunnen we al dan niet de proef op de som maken en een fout in de kabels uitsluiten. 
     

    ikzelf heb een Amiko motor waar ik nog nooit een probleem mee gehad heb. Ik moet hier dus even beroep doen op andere mensen met meer ervaring van motoren die weigeren te draaien. 
     

    wat mij verwonderd is dat Bruno aangeeft dat de laatste keer toen hij aan de schotel wilde werken (zie ook zijn laatst geposte foto van zijn schotel) de motor zonder problemen naar 74 Gr West draaide! Waarom nu opeens niet meer? 
     

    wanneer Bruno zijn motor weer draaiende heeft gekregen en nog steeds sukkelt met het afstellen van zijn schotel sta ik natuurlijk weer paraat om hem stap voor stap de schotel mee te helpen uitrichten. 
     

  4. 13 minuten geleden, BrunoVP zei:

    Als de weergoden een beetje mee willen, is het zaterdag in een wip en een flik gefixt.
    Fingers crossed.

    Dat is wel heel optimistisch van jou. 
    ik hoop ook op een “wip en een flik” jouw systeem werkend te krijgen. Maar ik ga er van uit dat er eerst wat onderzocht en gecheckt moet worden alvorens ik aan de schotel begin te draaien. 
     

    heb toevallig vorige maand een triax 110 gemotoriseerd opgesteld, er komt wel wat voorbereiding bij kijken. En ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je nooit signaal zal ontvangen als je snel snel even je systeem wil opzetten. Ik dacht ook op een half uurtje even de schotel te willen uitrichten en kwam van een kale reis thuis, heb uiteindelijk enkele dagen later met een betere voorbereiding signaal kunnen ontvangen en volledig uitrichten op een goed uurtje, alsof er niets aan de hand was. Haast en spoed is zelden goed. Hoe groter de schotel, hou nauwkeuriger het werk moet zijn. Maar we maken er zeker samen iets mooi van! Dat komt dik in orde! 

    • Bedankt 1
  5. Zonet volgende mail gekregen: 


    Omwille van een dalende belangstelling in het kijken van tv via DVB-T en de snelle ontwikkeling van alternatieve manieren van kijken via streaming, gaan wij afscheid nemen van Antenne TV. 5 jaar na de lancering, is het aantal Antenne TV klanten onvoldoende om verdere noodzakelijke investeringen te rechtvaardigen.

    Het televisie aanbod van TV VLAANDEREN heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld en zo bieden wij naast tv via satelliet reeds meer dan 3 jaar een uitgebreid streaming tv product aan, APP TV. Dit streaming product geeft ons de mogelijkheid om voor een gelijkaardige prijs veel meer content te kunnen aanbieden zoals video on demand van CANAL+ en Belgisch voetbal via DAZN Eleven. Daarom zal Antenne TV vanaf 1 september 2024helaas niet meer beschikbaar zijn.

    Uiteraard zorgen wij voor uitzonderlijke aanbiedingen en willen we jou maximaal begeleiden zodat je nog steeds van een optimale kijkervaring kan blijven genieten. Daarom kan je nu gratis overstappen naar tv via satelliet of tv via internet. Als je niet wil overstappen naar tv via satelliet of internet, dan stopt je abonnement automatisch op 1 september 2024.

  6. Op 30-4-2024 om 20:36, BrunoVP zei:

    Stap 2.
    Schotel staat nu op True South. Theoretisch dan wel.
    Motor gestuurde schotel!
    Als ik het ergens goed voor heb, zou ik in deze positie de elevation moeten kunnen invullen.
    Ben ik fout? Verbeter mij aub.
    Wat is de uiteindelijke hoek die ik moet instellen?
    Foto ter ilustratie.
     

    rode waterpas.jpg

    Het lijkt alsof je meerdere LNB's op je schotel hebt staan. 
    Volgens mij moet de oplossing heel simpel zijn als je stap voor stap te werk gaat. 

    Ik zeg het, ik kom je met zeer veel plezier helpen! 

    • Like 1
  7. 2 minuten geleden, Sprietje zei:

    Oh.., dat is vast een schotel van een Engelsman geweest. Dat is hoogstwaarschijnlijk een primefocus-schotel. Daar kun je niet zo makkelijk meerdere lnb's op zetten. Voor de ontvangst van de Astra 28,2 waarschijnlijk groot genoeg.

    Hoe ziet de schotel er uit, zoals de eerste of tweede afbeelding?

    schotel 235cm-kl.jpg

     

    Inderdaad een prime focus schotel :) hoogstwaarschijnlijk reeds uitgelijnd op 28.2

  8. @Tonskidutch: Ik zal degene zijn die alles komt installeren. Dat moet op zich allemaal wel lukken. Ik heb alleen geen ervaring met TVV en CI+ modules, dat is voor mij een grijze zone. Eens alles draait kan er weinig misgaan, lijkt me. Op misschien af en toe eens een reboot na. Jij spreekt trouwens over 4 CI+ modules, mocht dat lukken zou het ook allemaal makkelijk zijn, maar volgens mij is de bottleneck het feit dat je via de website van TVV tot slechts 3 tv's een decoder of CI+ module kan aanvragen. 

    @Sprietje Er is een schotel van 180cm aanwezig. Misschien dat Astra 2 UK Beam er wel deels door komt, dat ontdek ik op het moment zelf. Is ook geen prioriteit. 

    Het antwoord van @Codx en @bellejt ligt in lijn met wat ik in mijn hoofd had. 

    Misschien moet ik mijn vragen specifieker stellen: 

    Maximale aantal streams dat zo'n CI+ kan decoderen is 2 neem ik aan? terwijl een kaart in Oscam er 3 aankan. Ik ben niet van plan om via oscam te werken. CI+ module lijkt me veel makkelijker. 

    Wat is er bijzonder aan de decoders van TVV zelf? Ik neem aan dat die dicht getimmerd zitten dus geen HDD delen over een netwerk via deze decoders? Enige voordeel van hun eigen decoder te gebruiken lijkt me dat de internetzenders (voor zover er stabiel internet is) via de zenderlijst bekeken kunnen worden? En dat de zenderlijst automatisch geupdated wordt. 

    Brengt me naadloos bij volgende vraag: in enigma2 bestaat er geen auto update van de TVV zenderlijst neem ik aan? Altijd zelf een zenderlijst maken of downloaden van internet? ( = manuele tussenkomst)

    Bedoeling is dat ik, eens alles geinstalleerd is, het kan achterlaten zoals het is en er geen extra handelingen meer bij komen kijken, op het af en toe misschien eens updaten van een zenderlijstje hier en daar. 
    De eindgebruiker moet gewoon zijn tv aanzetten en kiezen op welke zender hij wil kijken. Geen gedoe met aanmeldgegevens of apps die vastlopen. (anders had ik hen wel gewoon wat chromecasts gegeven) 



     



     

  9. 9 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    EN

    hebben die TV's een mogelijkheid om de TVV app te laden?

    Het zijn niet allemaal smart tv's  EN het systeem moet gebruiksvriendelijk zijn... 
    Ik zie bij die app's meteen problemen met internetverbindingen, inloggegevens... updates... En ik wens geen 24/7 helpdesk te worden :) Daarom dacht ik "niets zo betrouwbaar als satellietsignaal"

     

  10. 17 minuten geleden, ceesv zei:

    Om hoeveel satelliet posities gaat het?

    Alleen Astra 3 of moeten er ook andere posities te ontvangen zijn?

     

    Over welk buitenland hebben we het?

    Astra 3 sowiso. extra sat posities zoals Astra 1 zijn een extra maar steeds welkom.
    We spreken over regio Murcia - Spanje.

    Ik zou evt de DVB-T zenders dan ook toevoegen via E2 streaming (maar dat maakt de zaak nog complexer) 

  11. Beste forumleden, 

    Technische vraag mbt TVV installatie. 

    Een kennis wenst een totaal van 4 tot 5  tv's in zijn woning plaatsen. 
    We gaan er van uit dat er nooit naar meer dan 2 -of heel uizonderlijk 3-  televisies tegelijk gekeken zal worden. 


    TV Woonkamer
    TV Keuken
    TV Slaapkamer 1
    TV Zithoek
    (evt TV Extra slaapkamer 2)
     

    Ik sta in voor de installatie. 

    Wat lijkt jullie het beste?


    Er kunnen maximaal 3 decoders of CI+ modules aangekocht worden bij een TVV abonnement. 
    Er dient geen "on demand" video of tralala'tjes geinstalleerd te worden. Enkel linear tv kijken (en af en toe eens een programma opnemen). 

    Voor de tv in de woonkamer zou ik een decoder van TVV voorzien zodat hier altijd zonder problemen van zenderwijzigingen en ontvangstparameters gekeken kan worden. 

    Voor de overige 2 "aansluitingen" zou ik ook een TVV decoder kunnen aankopen maar dan kunnen er maximaal 3 tv's aangesloten worden.
    Om die reden twijfel ik over CI+ modules evt in combinatie met een Enigma2 receiver. 

    (FYI: Ik heb zelf ervaring met E2 receiver maar kijk zelf uitsluitend FTA. Ik gebruik zelf één volledig aangesloten E2 ontvanger en stream dan alle zenders via SAT-IP functie naar een tweede receiver in de slaapkamer)

     

    Gezien er in praktijk voor 99% van de tijd max 2 televisies zouden kunnen aanstaan dacht ik dat 2 CI+ modules in een E2 receiver misschien beter zouden zijn, zodat ik de overige tv's kan aansluiten via SAT-IP principe? 

    Zou dan als volgt gaan: 
    TV Woonkamer via decoder TVV
    TV in de slaapkamer 1 via CI+ 
    TV zithoek gestreamt via Slaapkamer 1

    TV Keuken via CI+

    TV Slaapkamer 2 gestreamt via Keuken

     

    Er van uitgaande dat de combinaties hierboven beschreven zich nooit gelijktijdig voordoen (gezien de kaart dan in strafmodus gaan)
    Dit houdt in dat alle ontvangers evt aan een centrale HDD geraken om evt al eens een opgenomen programma via TV Woonkamer te benaderen
    En dat zonder heen en weer zeulen met CI+ modules alle tv's bekeken kunnen worden. 

    Nadeel is misschien dat de E2 ontvangers niet automatisch de nieuwe zenderlijsten van TVV Downloaden en ook niet automatisch de SAT-IP functie updaten bij transponder of parameterwissels? 

    Zijn er leden die goede raad en evt Do's en Don'ts kunnen geven? 

    Alvast bedankt!

     

  12. 1 uur terug, Pjotter6 zei:

    Heb het even getest maakt 1 seconde verschil.

    Van 19  naar 13 graden 6 seconden en 7 seconden, dus als je haast hebt horizontale zender kiezen.

    Maar als dat een zender is welke je niet wil hebben ben je dus met omschakelen veel meer tijd kwijt.

     

    Maar als je van 28.2E naar 30W schakelt zoals ik, is het een wereld van verschil

  13. Ik merk dit ook, ik draai de schotel steeds op een horizontale transponder. 
    in OpenATV kan je dit ook zien, er staat een aftelklokje tijdens het draaien. Deze geeft weer hoe snel de schotel draaid en hoe lang het nog duurt eer deze op de gewenste satelliet uitgericht is. 

  14. 1 uur terug, MrDish zei:

     

    Ben iets van plan ,maar heb het nog nergens gezien.

     

    Mvg

    Hey MrDish,

     

    waarom probeer je ons niet gewoon uit te leggen wat je van plan bent? Iedereen hier op het forum staat denk ik wel open voor experimenten en knutselideeën. Misschien kunnen we je dan gerichter helpen met je vragen? 
     

    ik knutselde vroeger met de kleine zonnepaneeltjes die in tuinverlichting zat. Je kan daar inderdaad ook met een zaklamp op schijnen, of een andere vorm van kunstlicht op laten vallen waardoor deze elektriciteit opwekt. Het is maar wat je met die energie wil doen? 
     

  15. ik was opzoek naar een melding van Ceesv in de rubriek transpondernieuws en kwam op dit onderwerp terecht. 
    Ceesv heeft eens gemeld dat een Duits radiostation in 5.1 begon uitzenden via satelliet. Ik heb uiteindelijk in mijn ontvanger gevonden dat het om SWR2 5.1 gaat. 
     

    voor zover ik terugvind is dit het enige station dat via sat in 5.1 uitzendt? 
     

    edit: kan ook een post van de vrije Fries geweest zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...