Jump to content

Alex1970

Members
 • Posts

  5,682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by Alex1970

 1. Ik mag er vanuit gaan dat TS DSTV uit Zuid Afrika bedoeld. https://www.lyngsat.com/packages/DSTV-Africa.html https://www.lyngsat.com/packages/DSTV-South-Africa.html https://www.dstv.com/en-za/ Ik kan met een zeer goed uitgerichte 120cm schotel en met goed weer één transponder ontvangen op 36°E, 12245H. Alles gecodeerd. Om welke zender(s) gaat het?
 2. Waar buiten Ziggo Sport (Select) wordt dit uitgezonden?
 3. Alex1970

  cables.xml

  Update: Bij SKV ontbrekende frequenties ingevuld. Met dank aan @kees321 voor het aanleveren van de gegevens. cables.zip
 4. Bij RAI Uno via een Nederlandse provider geven ze niet alle programma's door. Satelliet blijft dus m.i. de voorkeur, met een Tivùsat kaartje/ontvanger kan je alles in HD kijken en veel meer zenders, ook zenders in UHD. Gewoon in Nederland verkrijgbaar. Een beetje satelliet shop verkoopt dat wel. Of richt je antenne op 5W en koop een multistreamontvanger dan is geen kaartje nodig, er zijn daar echter al veel Italiaanse zenders verhuist naar 9E, je hebt geen garantie dat de RAI dat niet gaat doen. En waarschijnlijk (zeker achter glas) nog moeilijker te ontvangen. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dubbel glas bij mij totaal geen signaal doorliet. En ik kan niks ontdekken of het HR o.i.d. is. Hotbird kan je m.i. makkelijk met een vlakantenne ontvangen en die vallen dan veel minder op. Er zijn zelfs satellietantennes in de vorm van een lamp of stoel. Of regel een VPN naar Italië en kijk naar Rai Play.
 5. Alex1970

  VU+ 8K

  Zijn er 8k TV's die een mediaplayer hebben waar je zelf streams in kan zetten? Dus daar zet je dan die URL die je in VLC hebt in.
 6. "DAB+ wil ik niet" is misschien een beetje kort door de bocht. Bang voor slechte ontvangst? Een mobiele dataverbinding is ook niet 100% gegarandeerd en goede DAB+ ontvangst is ook een kwestie van een goede antenne. Naar mijn weten is er helemaal geen verplichting tot opwaarderen, die regel hebben ze juist een paar jaar geleden geschrapt. Vrienden van me gebruiken Lebara One in zg. trackers en die trackers gaan eerder stuk (na jaren) dan dat het initiële beltegoed van €10 op is. Dus die waarderen nooit op.
 7. Een abonnement is alleen voor grootverbruikers interessant. Reken zelf maar na, één minuut bellen kost één cent, dan bel je voor €10 dus (10/0,01) 1000 minuten. Let wel, daar komen nog startkosten bij van €0,12 per gesprek. Dus stel je belt 50 keer, dat is dan (50 x €0,12) €6 aan startkosten, dan is er dus nog €4 over (=4/0,01=400 minuten), dus die 50 gesprekken duren gemiddeld 8 minuten kom je precies op een tientje uit. 50 gesprekken van 8 minuten kosten bij 10=20 (starttarief 50x0,23=€11,50, gesprekskosten 400x0,12=€48) totaal €59,50. Met 10=20 heeft je dat dan €29,75 gekost. Met 10=30 ongeveer €19,83. Je dataverbruik is 80MB voor een uur radio? Doe eens gek en zeg 100MB. Je luistert 1,5 uur in de week is dus ruim 6.5 uur per maand (een maand heeft iets meer dan 4 weken zoals je vm. wel weet). 6,5 uur x 100 MB = 650 MB per maand, dus (650x€0,01=) €6,50 Daar komt je overige dataverbruik nog bij en je belkosten natuurlijk. Puur uit nieuwsgierigheid: Is dat een radiozender die alleen via internet te beluisteren is?
 8. Sky? Lees een goed, er staat SKV. Oftewel Stichting Kabelnet Veendam. Eén van de weinige overgebleven kabelnetten die niet verkwanselt is. Vermoedelijk werkt die kaart gelijk een Ziggo kaart, ik zou er even een aparte vraag voor maken hier op het forum bij Overige Kabel-TV aanbieders en meerderen die je hier kunnen helpen denk ik.
 9. Inderdaad, zoiets: Een schotelantenne hoeft trouwens niet per se op dak, kwestie van vrij zicht op de gewenste satelliet.
 10. En gratis vier Nederlandse zenders! RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8. Zeker als je zelf geen Canal Digitaal gaat gebruiken en je huurders alleen Duitse en Luxemburgse zenders kijken: Schotel op Astra 19.2E en dakantenne voor Luxemburg+ Ontvangst moet geen probleem zijn: RTL Teleletz en RTL Zwee (bron: fmscan.org). RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL TVI, Club RTL, Plug RTL (bron: fmscan.org). RTL 8 (en LUXE.TV) wordt wat lastiger, deze is afgeschermd richting het noorden vanaf Dudelange (bron: fmscan.org): Daarnaast zal je ook nog Duitse zenders ontvangen, maar die zitten ook op de satelliet.
 11. Oké, ik zie dat ze nu een actie hebben van 10=30, maar reken maar uit dan kom je nog duur uit. Qua data bijvoorbeeld krijg je dan voor €10 kosten: Lebara One 1000 MB (blijft hetzelfde) en bij 10=30 slechts 200 MB.
 12. Reken eens goed uit wat die "korting" je kost als je de tarieven naast elkaar legt. Dus je krijgt 2x zoveel beltegoed dan wat je betaald, oftewel 50% korting. Dit zijn de tarieven, laatste kolom is hoeveel procent die van 10=20 duurder zijn dan bij Lebara One. Voorbeelden: Starttarief niet meegerekend bij het bellen, maar ook die zijn hoger.
 13. Zelfs via mobiele data is een beetje tekst versturen nauwelijks merkbaar. Met het letten op mijn dataverbruik beperk ik me niet op tekstberichten sturen, websites bekijk ik ook wel, mail lees ik wanneer nodig en ik gebruik data bij het geocachen. ik navigeer met mijn telefoon (tijdens het autorijden is verder dataverkeer minimaal natuurlijk, dus dat scheelt ook), maar desondanks weinig dataverbruik, zoals gezegd minder dan €5 in de maand. Alles hangt natuurlijk af hoe vaak en hoe lang je zonder WiFi bent. Een vriend van me is vrachtwagenchauffeur, tja die heeft nooit WiFi, kijkt ook TV via die verbinding, dus die heeft ook een gigabundel (en ik wil niet weten wat het kost). Dat is dus het andere uiterste. Je kan bewust data alleen aanzetten als je het nodig hebt, in sommige apps kan je aangeven alleen WiFi te mogen gebruiken.
 14. Ik gebruik ook Lebara prepaid, zorg dat je Lebara One tegoed koopt. Data kost dan maar 1 cent per MB. Ik ga bewust met met mijn datagebruik om wanneer ik niet op WiFi zit (geen filmpjes kijken of versturen bijvoorbeeld) en ben meestal nog geen €5 in de maand kwijt. Je tegoed raak je niet kwijt, je moet het wel minimaal één keer in per 90 dagen gebruiken. Je hoeft dus niet op te waarderen om je tegoed te houden. Zie https://mobile.lebara.com/nl/nl/veelgestelde-vragen bij Prepaid & Opwaarderen > Geldigheid tegoed
 15. https://openpli.org/download/vuplus/
 16. In de instellingen van OpenWebIF, staat bij mij onder Applicaties. Kan me vaag iets herinneren dat het in oudere versies in het Instellingen>Systeem menu staat. Zet HTTP authenticatie uit en HTTPS authenticatie aan en (uiteraard) 'Toegang voor VPN's inschakelen' aan.
 17. Einde van DVB-T lijkt me onvermijdelijk, maar volgens mij waren de plannen altijd om over te schakelen op DVB-T2, dus dat komt er voor terug. Wellicht nu ook met de commerciële zenders, hopelijk niet met de zelfde commerciële intentie (lees: gecodeerd) zoals helaas in Vlaanderen.
 18. Het zijn dezelfde zenders. Mij lukt het met 120 cm ook niet. Binnenkort kan ik met 180 cm proberen.
 19. Was ook voor test of je 16APSK kan ontvangen. Mijn receiver kan ook geen 8k weergeven, maar kan de frequentie wel inscannen. Dan kan ik 'm streamen naar een computer maar die heeft enorme moeite met de gigantische bitrate (ca. 87 Mbit/s).
 20. Huh? Ik meen gisteren die 12303 V niet gezien te hebben...??? Maar 12303 V wordt niet op de Italy beam gebruikt (tenzij voor data o.i.d.). Evenals 12226 V. Met welke schoteldiameter heb je het geprobeerd?
 21. De 8k zender zit op 12605 V: https://www.lyngsat.com/muxes/Turksat-3A_West_12605-V.html
 22. Is dat nieuwe kreng dan nu wel CI+? Ik meen me te herinneren dat bij de oude de '+' niet actief was?
 23. Op Türksat zit een 8k zender in 16APSK.
 24. De multistreamzenders van 4.8°E zijn niet naar 9°E verhuisd. Op 9°E zat al het Xtra-TV pakket (waar wellicht dezelfde zenders in zitten). De meeste Oekraïense zenders zijn gecodeerd geworden. Enkele FTA zenders zitten nog op 4.8°E, anderen weer op 4°W.
 25. Kunnen we dan een xml bestand verwachten welke in de map /etc/epgimport/ gezet kan worden waardoor er extra bronnen bijkomen in de plugin? Beter nog: Aanbieden via OpenPli feed.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.