Jump to content

tv-fan

Members
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tv-fan

 1. Heb je wel een CI module nodig, denk zelf de nieuwe met de ingebakken codeer chip, daar je het via je UHD tv, of een 4K Sät ontvanger zelf moet ontvangen. Ze hebben ja nog geen UHD ontvanger. Staat inmiddels ook Totaal TV. Echter in de poster van CD staat dat ze per 14 juni ook de EK in 4K aanbieden, vreemd, het begint toch al vrijdags de 11e juni?
 2. De demo zender van SES, eentje is in HLG, wordt wel correct doorgegeven, tv gaat in HLG weer gave stand. Dus instellingen zijn prima, las vanmiddag op Duits forum dat er nu inmiddels Roland Carros ook met HLG weergave is gestart. Eerste dagen zou de zender zonder HDR doorgezet zijn, nu inmiddels wel inclusief. Zal vanavond nog eens proberen.
 3. Het is helaas compleet dichtgezet. Ook zou het met HLG worden ondersteunt, is momenteel echter in UHD met SDR te zien, en met een HD+ kaart.
 4. Op 13 oost zijn momenteel 3 UHD zenders ongecodeerd beschikbaar. MyZen4K, LoveNature 4K en Insight UHD. 12.539, Horizontaal, 3000Ks/s.
 5. Top, altijd weer wat leuks op UHD1. Eind mei ook Roland Garros, wordt een scherp en kleur rijke sportzomer.
 6. Ziggo heeft de 4K knop op de Next geactiveerd. Zie de toelichting o.á. bij Totaal TV. Schijnt voorlopig getest te worden met geup geschaalde content.
 7. Op Totaal TV dat volgens Ziggo met kijken via een CI+ op een UHD TV tot een mindere beeldkwaliteit en dus mindere beleving zou zijn. Daarvoor is volgens de Ziggo woordvoerster toch echt een NEXT voor nodig. Ze slaan de plank volledig mis, want de meeste 4K TV's zijn prima instaat om een uitermate goed beeld met HLG-HDR weer te geven. Dit in tegenstelling tot hun Next box, welke zeer waarschijnlijk niet met HLG overweg kan, want waarom zet Ziggo de F1 in 4K SDR dan door? De Next, ofwel een Arris ontvanger is ja ook al meerdere jaren oud. Dat gaan ze vast niet erkennen, c.q. bevestigen bij
 8. Afgelopen jaren was de F1 in UHD met ondersteuning in HLG-HDR op o.a. RTL UHD via de schotel te zien, tenminste zo heb ik het gevolgd. Of het nu ergens in HLG te zien zal zijn is denk ik wel via de Sky Sports, eveneens via de schotel, maar lastig om je hierop in NL te abonneren. Persoonlijk snap ik ook niet, nu Ziggo eindelijk met de F1 in 4K komt, ze een belangrijke ondersteuning voor een optimale UHD belevenis, de HLG niet gebruiken. Zover ik weet zit in de originele UHD signalen wel degelijk het HLG signaal.....
 9. Ze gaan het HLG-HDR zoals het in het Liberty Global feed signaal aanbieden als een SDR signaal, wat daarvan de reden ook mag zijn? Ziggo maakt er weer eens een potje van..... De Next is al een aantal jaren terug ontwikkelde ontvanger, zou deze mischien helemaal niet capabel zijn om überhaupt met het HLG signaal om kunnen gaan? Normaliter is deze vorm van HDR downwaarts te gebruiken, dus dat zou dan eigenlijk niets mogen uitmaken? Wel blijft speculatie, eerst maar eens afwachten tot de F1 van start gaat. Hoop dat ze het eerder nog komende oefen-test races ook alvast
 10. Ik begreep dat het UHD test kanaal in Nagravision gecodeerd is, helaas kunnen onze CI modules niet mee overweg. Alleen de Next kan hiermee het DVB-C decoderen, het Ziggo Sport zal dan het 4K signaal beschikbaar maken. Ze zullen het niet via de IPTV, zoals Love Nature in 4K, aandurven, klapt het Internet eruit als iedereen massaal Max in UHD wil volgen.
 11. Je bedoelt RTL Duitsland welke de F1 in UHD uitzond? En gebruikt maakt van het HD+ platform.
 12. Zover nu bekend is via de Ziggo eigen communicatie is de 4K versie alleen met de nieuwe decoder ontvanger "Next" te bekijken. Het 4K signaal zou wel via de DVB-C ontvangen worden, maar naar schijnt alleen door de Next intern weer gegeven kunnen worden als deze een UHD tv herkent. Terwijl de andere al beschikbare 4K zender, in het Movies & Series pakket ook slechts door de Next in 4K wordt weergeven, word dit signaal via IPTV, internet stream beschikbaar gesteld. Helaas wordt het signaal in 4K SDR doorgezet, wat mij nog meer bevreemd. Op zich mist dus de 4K Formule 1 weerga
 13. Kijk ook via de Next aangesloten op een Denon AVR 4500H en heb geen last van wegvallend beeld of andere problemen met tv kijken op mijn OLED TV. Misschien eens kijken of je HDMI kabel niet ergens een hick up of ander probleem veroorzaakt.
 14. Laat Ziggo maar eens een van hun sportkanalen van hun "sportpakket" maar eens upgraden naar 4K. De Next is er prima geschikt voor, momenteel moeten we het helaas alleen maar met een natuur zender doen. Persoonlijk vindt ik behalve, de F1 in UHD via RTL UHD zekers van meerwaarde, maar ook de andere Duitse commerciële zenders zie ik toch echt veel liever in HD dan in SD via de schotel.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.