Jump to content

tv-fan

Members
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

About tv-fan

 • Rank
  Sat4all Regular
 • Birthday 11/24/1963

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Twente
 • Interesses
  Film, bioscoop, tv en sateliet,

Recent Profile Visitors

1,918 profile views
 1. Top, altijd weer wat leuks op UHD1. Eind mei ook Roland Garros, wordt een scherp en kleur rijke sportzomer.
 2. Ziggo heeft de 4K knop op de Next geactiveerd. Zie de toelichting o.á. bij Totaal TV. Schijnt voorlopig getest te worden met geup geschaalde content.
 3. Op Totaal TV dat volgens Ziggo met kijken via een CI+ op een UHD TV tot een mindere beeldkwaliteit en dus mindere beleving zou zijn. Daarvoor is volgens de Ziggo woordvoerster toch echt een NEXT voor nodig. Ze slaan de plank volledig mis, want de meeste 4K TV's zijn prima instaat om een uitermate goed beeld met HLG-HDR weer te geven. Dit in tegenstelling tot hun Next box, welke zeer waarschijnlijk niet met HLG overweg kan, want waarom zet Ziggo de F1 in 4K SDR dan door? De Next, ofwel een Arris ontvanger is ja ook al meerdere jaren oud. Dat gaan ze vast niet erkennen, c.q. bevestigen bij
 4. Afgelopen jaren was de F1 in UHD met ondersteuning in HLG-HDR op o.a. RTL UHD via de schotel te zien, tenminste zo heb ik het gevolgd. Of het nu ergens in HLG te zien zal zijn is denk ik wel via de Sky Sports, eveneens via de schotel, maar lastig om je hierop in NL te abonneren. Persoonlijk snap ik ook niet, nu Ziggo eindelijk met de F1 in 4K komt, ze een belangrijke ondersteuning voor een optimale UHD belevenis, de HLG niet gebruiken. Zover ik weet zit in de originele UHD signalen wel degelijk het HLG signaal.....
 5. Ze gaan het HLG-HDR zoals het in het Liberty Global feed signaal aanbieden als een SDR signaal, wat daarvan de reden ook mag zijn? Ziggo maakt er weer eens een potje van..... De Next is al een aantal jaren terug ontwikkelde ontvanger, zou deze mischien helemaal niet capabel zijn om überhaupt met het HLG signaal om kunnen gaan? Normaliter is deze vorm van HDR downwaarts te gebruiken, dus dat zou dan eigenlijk niets mogen uitmaken? Wel blijft speculatie, eerst maar eens afwachten tot de F1 van start gaat. Hoop dat ze het eerder nog komende oefen-test races ook alvast
 6. Ik begreep dat het UHD test kanaal in Nagravision gecodeerd is, helaas kunnen onze CI modules niet mee overweg. Alleen de Next kan hiermee het DVB-C decoderen, het Ziggo Sport zal dan het 4K signaal beschikbaar maken. Ze zullen het niet via de IPTV, zoals Love Nature in 4K, aandurven, klapt het Internet eruit als iedereen massaal Max in UHD wil volgen.
 7. Je bedoelt RTL Duitsland welke de F1 in UHD uitzond? En gebruikt maakt van het HD+ platform.
 8. Zover nu bekend is via de Ziggo eigen communicatie is de 4K versie alleen met de nieuwe decoder ontvanger "Next" te bekijken. Het 4K signaal zou wel via de DVB-C ontvangen worden, maar naar schijnt alleen door de Next intern weer gegeven kunnen worden als deze een UHD tv herkent. Terwijl de andere al beschikbare 4K zender, in het Movies & Series pakket ook slechts door de Next in 4K wordt weergeven, word dit signaal via IPTV, internet stream beschikbaar gesteld. Helaas wordt het signaal in 4K SDR doorgezet, wat mij nog meer bevreemd. Op zich mist dus de 4K Formule 1 weerga
 9. Kijk ook via de Next aangesloten op een Denon AVR 4500H en heb geen last van wegvallend beeld of andere problemen met tv kijken op mijn OLED TV. Misschien eens kijken of je HDMI kabel niet ergens een hick up of ander probleem veroorzaakt.
 10. Laat Ziggo maar eens een van hun sportkanalen van hun "sportpakket" maar eens upgraden naar 4K. De Next is er prima geschikt voor, momenteel moeten we het helaas alleen maar met een natuur zender doen. Persoonlijk vindt ik behalve, de F1 in UHD via RTL UHD zekers van meerwaarde, maar ook de andere Duitse commerciële zenders zie ik toch echt veel liever in HD dan in SD via de schotel.
 11. Het is te hopen dat Ziggo dit blijft vasthouden. Belachelijk om elke kabel aansluiting te willen laten betalen (voetbal belasting) om zo de veels te dure voetbal verslag geving voor de tv in stand te kunnen houden. Denk dat Ziggo veel meer mensen een veel groter plezier doet door eindelijk eens van de SD zenders af te stappen en alles in HD gaat doorgeven.
 12. In de Philips instellingen het beeld menu al geprobeerd aan te passen, bijvoorbeeld de gamma waarde met 1 of 2 punten aanpassen? Wat voor model is het? Een LED of een OLED? Trouwens voor de Apps afzonderlijk, maar ook de 4 verschillende HDMI aansluiting is het aan te bevelen voor elk je optimale beeldinstelling afzonderlijk in te stellen. Al eens bij Netflix de BBC docu's van Planet Earth geprobeerd? Zijn echte plaatjes, schitterend echter wel in Dolby VisIon. Weet niet je je tv dit ook kan afspelen?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.