Jump to content

zzzzzz

Members
 • Content Count

  1,069
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zzzzzz

 1. Het schoteltje heeft het perfect uitgehouden, ondanks het op- en neerwippen. 🙂 Had meer last met een raam dat wou openwaaien, maar ook dat heb ik kunnen vermijden.
 2. OK, Sprietje. Ik maak mij gewoon wat zorgen, omdat als die schotel wegwaait en op straat belandt, kan hij wel schade aanrichten. Vandaar dat ik ook wou weten of hij voorover zou vallen of wegwaaien, mocht hij afbreken of zo. Als hij voorover valt, ligt hij op het terras, dan valt het nog mee.
 3. Wel, misschien omdat ik hem vanuit mijn raam kan zien, en ik zie die kop, maar ook de schotel zelf dan trillen bij de windstoten. 130 km/uur heb ik nog nooit gezien, dus ik weet niet wat dat gaat geven. Hij zit vast aan de muur met die bouten die meegeleverd werden.
 4. Eventjes uitleggen: normaal maak ik mij niet zo'n zorgen over windvlagen, maar op dit moment en nog voor vele uren is er stormweer in België. Men raadt aan binnen te blijven, en men spreekt van windstoten tot 130 km/uur ('s nachts, overdag spreekt men van 110 km/uur). Ik denk niet dat ik hier al een storm van die omvang meegemaakt heb. Concreet : bij mij hangt er een Multytenne Twin aan de muur, en ik woon op een appartement op het 3e verdiep. Ik vraag mij af of het mogelijk is dat die zou losgerukt worden en bijv. op straat terecht komen. Vraag is dus: is het mogelijk / waarschijnlijk dat zoiets van de muur gerukt wordt, en als dat zou gebeuren, valt hij dan gewoon voorover (op het terras dus) of kan hij effectief wegwaaien?
 5. Behalve de Filmnet zenders dan, hee. Die waren wel analoog gecodeerd. Maar dat is al lang geleden.
 6. Dus eigenlijk enkel de 920 UHD dan, want de 900 UHD heeft maar 1 CI slot, de 7080 is al wat ouder, en ondersteunt noch 4K noch FBC tuners.
 7. Ik had lange tijd 2 bugs bij internet radio, en die lijken ondertussen opgelost, maar er is één bugje dat ik heb, enkel bij radio-opnames. Als ik die pauzeer, blijft de afspeeltijd doorlopen, ook al is de opname zogezegd gepauzeerd. Ik gebruik VTI 14. Ben ik de enige?
 8. Dat geloof je nu toch zelf niet? Of vergelijk je misschien met dat onversleutelde basisaanbod? Daar is het inderdaad SD (behalve de VRT, die wel in volle kwaliteit is) en is de bitrate laag.
 9. Als ik zeg een 'andere image genomen', wat denk je dan, dat ik een oudere genomen heb?
 10. Ik heb een andere image genomen, want de mijne gaf geen updates meer (OpenATV versie). 😊 Het stotteren is moeilijker te testen, want dat is niet altijd, maar ik heb er goede hoop op. Thx bellejt
 11. Zijn dat die sound issues die ik ook op mijn VU+ Duo 4K heb? Ik heb op een paar radiozenders helemaal geen geluid bij live luisteren, neem ik ze op heb ik wel geluid. En bij radio in het algemeen heb ik soms dat hij begint te stotteren. Beide hebben niets met encryptie te maken, het gaat om FTA zenders, of onversleutelde kabelzenders.
 12. De situatie is wel anders bij sat dan bij kabel. Bij kabel heb je geen onderscheid tussen horizontaal en verticaal, hogere en lagere gedeelte van de band. In principe loop je dan ook rapper tegen beperkingen aan bij FBC op sat, dan bij kabel.
 13. Volgens mij meer dan dat. Elke demodulator kan een mux (multiplex) demoduleren. Daar zitten meerdere zenders op. Alleen, als je al 8 dingen tegelijk opneemt, moet je opletten dat je nog wel tijd hebt om al die opnames te bekijken. Dat zal waarschijnlijk eerder een probleem zijn.
 14. Telefoon neemt toch niet veel bandbreedte... En ik vraag mij ook af of je een mux als zijnde "in gebruik" zou vinden als je een scan doet per 1000 Hz op je Linux ontvanger, als die frequentie voor internet gebruikt wordt. De frequenties die voor analoge TV gebruikt worden, ziet die ontvanger ook niet als zijnde "in gebruik".
 15. Maar is dat nog altijd zo na "de grote netwerf"? Ik dacht dat dan overal de volle bandbreedte beschikbaar zou zijn? Indertijd spraken ze van "tot en met 650 Mhz", maar ik denk dat het ondertussen al heel de bandbreedte is (tot 860Mhz), want als ik op mijn VU+ Duo 4K zoek naar zenders per 1 Mhz, dan zie ik toch ook muxen in de 600, maar ook in de 700 die het toestel als actief ziet.
 16. Dat lijkt mij een oproep om off-topic te gaan, en de zoveelste discussie "welke provider" op te starten. Daar ga ik mij niet aan vermoeien, en al zeker niet omdat er net boven een oproep van Ceesv staat om on-topic te blijven.
 17. Het enige feit is dat jij, als de werkelijkheid je niet bevalt, van valse informatie spreekt, en een ander van van alles beschuldigt. Tonski zal wel gelijk hebben dat jij een heel trots man bent (geen idee waarop dan wel). Jij hebt juist niets aangetoond, want je bewering dat het maar een handvol zenders betreft is ook alweer fout. Dat onversleutelde pakket varieert in aantal, als ik hier een scan doe van het gecomprimeerde aanbod heb ik er 63 (radio en TV samen). Dat is dus wel heel wat meer dan 'een handjevol', zoals jij beweert. Ik heb nooit gezegd dat ik zweerde bij hardware van de betreffende provider, zoals jij beweert, ik maak dus ook geen bocht. Het is dat soort beschuldigingen die enorm stoort. Ik heb gezegd dat ik liever een oplossing heb die echt door de provider ondersteund wordt (zoals dit gecomprimeerde aanbod, of hun eigen hardware), liever dat dan iets dat geduld wordt. Bij jou moet het precies altijd zwart of wit zijn, nu de wereld is wel iets meer dan zwart of wit. Mijn antwoord op die limitatie van de modules bij Telenet is, dat dit eerder een hardwarebeperking van die modules is, dat is wel wat anders dan de SID limitatie, een smartcard op zich kan veel meer tegelijk decoderen, een module is beperkt in mogelijkheden. De modules zijn beperkt omdat de hardware niet meer kan, de TVV smartcards worden beperkt omdat de leverancier dat zo wil, wat ook aantoont dat jouw oplossing getolereerd wordt, maar niet van harte ondersteund. Ten tweede, en dit is nog belangrijker, je kunt hier wel meerdere ontvangers zetten met slechts één abonnement (voor het compacte aanbod is dat vanzelfsprekend geen probleem, met CI+ ook niet, en ook niet met de door de provider aangeboden opties). Natuurlijk moet jij niet instappen bij TVV, en ik moet niet instappen bij Telenet. TVV Kaarten nog verkrijbaar? Op andere fora las ik iets anders, misschien nog tweedehands.
 18. Klopt, die discussie komt omdat ik altijd persoonlijk aangevallen word door Tripleboy. Terug naar onderwerp dus, ik denk dat die verkoper een goed advies gegeven heeft, één detail nog, het moet wel degelijk een CI+ slot zijn, en niet een CI slot, want de CI+ module zal niet werken in een CI slot, niet dat je nog veel TV's zult vinden met enkel een CI slot, maar ik zeg het erbij voor de duidelijkheid. En inderdaad, als zij tevreden is met het compacte aanbod, dan hoeft ze verder niets meer aan te schaffen. Mocht ze toch meer willen, kan ze nog altijd een CI+ module aanschaffen. Ik ken ook oudere mensen in de familie die met CI+ werken (het compacte aanbod is nog maar net gelanceerd), en zij vinden dit gewoon ideaal, het zijn mensen die een digibox net wat te ingewikkeld vinden, omwille van de verwarring bij het gebruik van 2 afstandsbedieningen, en het niet benutten van extra functionaliteiten als opvragen van programma's, opnames (digicorder), etc.
 19. Het kan wel, want je weet niet hoe de toekomst zal zijn. Vroeger zaten de niet versleutelde zenders over verscheidene muxen verspreid, dus dat was wel interessant. Ik verzin niets, ik ben die persoonlijke aanvallen van jou ook beu. Ik neem gewoon van alles het beste, zoveel mogelijk vrije hardware, ja, maar niet ten allen koste. Als je met een SID limitatie van 2 of 4 zit zal je veel rapper in de problemen komen dan als je 34 onversleutelde kanalen hebt.... En die TVV kaarten, daar heb je niet veel aan als je nog moet instappen, want dan dringen ze modules op of eigen providers.
 20. Je moet dan ook niet de hele tijd van doel veranderen. De ene keer spreek je over de goedgekeurde decoders, dan gaat het weer over de CI+ module, enz. Ja, de Telenet CI+ module is beperkt, maar dat belet niet dat je meerdere door de fabrikant ondersteunde ontvangers thuis kunt zetten, en daar slechts één keer abonnementsgeld voor betalen. Ik heb hier een CI+ module en een aangekochte HD Digibox van de eerste generatie staan. Ik betaal slechts één keer het basisabonnement, extra pakketten heb ik niet. Rechtstreeks op TV heb ik dus nu de CI+ kanalen (en de onversleutelde). Op de VU+ Duo 4K heb ik de onversleutelde DVB-C kanalen, waar ik 'onbeperkt' mee kan opnemen (theoretisch is er een beperking, maar daar zal ik nooit tegenaan lopen). Op datzelfde toestel kan ik ook nog van een paar satellietposities tegelijk opnemen (ook een dubbele FBC tuner, maar door het horizontaal vertikaal hoge band lage band verhaal is de FBC tuner rapper bezet). Samen kost mij dat nog altijd het basisabonnement per maand, ik huur niets. Aan extra kanalen heb ik niet direct behoefte. Het gebeurt niet zo vaak dat ik iets vergeten ben van opnemen, ik stel het ook zo in dat iedere dag het avondnieuws opneemt. Op dat punt maak ik dan gebruik van de mogelijkheden van mijn ontvanger. Ook de autotimer vind ik bijzonder handig.
 21. Bij onversleutelde zenders heb je geen support nodig. Een SID limitatie bij onversleutelde zenders is ook niet mogelijk. En een FBC tuner op DVB-C in een VU+ Duo 4K, die kan van 8 muxen tegelijk opnemen, op elke mux kunnen dan nog vele radio- en TV zenders tegelijk staan. De kans dat je ooit "no free tuners available" krijgt bestaat dan alleen theoretisch. Maar kun jij garanderen dat je los TVV kaartje binnen 3 jaar nog werkt?
 22. Je gaf gewoon een kritiekloze selectieve bloemlezing van wat op userbase stond, dat daar zaken tussen stonden die feitelijk onjuist waren, en als ik die dan corrigeer kom je af met "werd al gezegd", dan moet je die onjuistheden niet herhalen. Maar zoals altijd stuur je altijd op confrontatie aan. Ik blijf bij mijn punt, ik heb liever een situatie die door de leverancier ook echt ondersteund wordt. De SID limitatie is een mooi voorbeeldje van hoe de leverancier laat voelen dat hij het duldt, maar niet goedkeurt. Dan nog zenders naar IP overschakelen, zodat je daar ook al niet meer kunt op rekenen. Ik heb indertijd TVV gehad, maar ik hield niet van het 'moving target' gevoel.
 23. Het was niet op een heldere manier gemeld. Tripleboy citeerde userbase en schreef dan : Daarmee geeft hij de indruk dat een digibox/corder die verplaatst wordt zal gedesactiveerd worden, wat dus fout is. Dat zal alleen gebeuren als de persoon op wiens abonnement de box staat, zijn abonnement niet meer betaalt. En moet je mij eens uitleggen als er "Citaat" bovenstaat, hoe ik dan de indruk zou geven dat het uit mijn mouw komt. Als ik hier een deel van de tekst van de voorgaande wil quoten in plaats van heel het bericht, dan gebruik ik die quote tekens, maar dan komt er gewoon "Citaat" boven, en kan ik niet meer aanduiden van wie het kwam.
 24. Ik heb geen ongelijk, dus hoef ik niets te verdoezelen. Jij gooit gewoon alles op één hoopje. Ik ken het systeem van 1 kaart delen met meerdere ontvangers, en ik ken ook de beperkingen ervan (SID limitatie, steeds meer kanalen die via IP verspreid worden bijv.), dus het is toch nog iets anders dan een systeem dat door de leverancier zelf goedgekeurd wordt.
 25. Zoals steeds zie jij contradicties die er niet zijn. Natuurlijk kun je met een decoder die elders actief gemaakt is, bij jou thuis niet van interactieve diensten gebruik maken, en die extra pakketten zullen ook niet werken, als die persoon die je die box verkoopt die heeft. Die activatie houdt namelijk in dat er ook een netwerkverbinding gelegd wordt , en die heb je gewoon nodig om zaken op te vragen. Van die extra pakketten is het ook logisch, anders zou iemand 4 toestellen kunnen nemen, slechts één keer abonnementsgeld betalen, en die dan doorverkopen. Hier wordt de interactiviteit dus gebruikt om te controleren of iemand wel nog op dat adres kijkt. Ik denk dat veel satkijkers ook wel zo'n systeem willen, want nu betalen die voor elke decoder abonnementsgeld.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy