Jump to content

zzzzzz

Members
 • Posts

  1,259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

8,679 profile views
 1. Hier in Vlaanderen bestaat dat niet, een minimaal nationaal zender abonnement. DVB-T(2) heeft de Vlaamse zenders niet meer FTA, ze zitten in het TV Vlaanderen Antenne TV pakket, dus anders dan in Nederland kun je al niet FTA naar de Vlaamse zenders kijken. Dat 'minimaal' abonnement kost dan al afgerond 10€/maand, en je zit dan met SD zenders, niet echt een 2021 gevoel dus. Bovendien moet je dan ook maar zien dat je een goede ontvangst hebt met zo'n antenne. Op satelliet heb je ook de Vlaamse zenders niet FTA. Op satelliet (TV Vlaanderen zit je al aan 16€/maand afgerond). Op kabel is het 18,58€ (digitaal basisabonnement). Voor Proximus TV (IPTV) of Orange (via de kabel) is het moeilijk een precies getal te geven, omdat je daar altijd minstens TV+internet samen hebt. In het geval van Antenne TV, TV Vlaanderen en Telenet zit je met een CI+ module, of er wordt naar toe geswitcht. Een laatste mogelijkheid (als ik niets vergeten ben) is een internet abonnement met onbeperkte download, en dan VRT kijken via VRTNu, VTM via VTMGo, etc., alles streamen van het internet dus. Maar internet is hier nu net veel duurder dan de buurlanden. Een kabelabonnement (met zo'n CI+ module) valt eigenlijk goed mee in vergelijking met de andere opties, en met de buurlanden. Daarom blijf ik bij kabel voor TV. De FTA zenders op satelliet gebruik ik ook. Maar dat verschil van 2,58€/maand maakt voor mij TVV niet voldoende interessant, zeker nu blijkt dat ze ook die modules willen verplichten, en er zitten nog andere nadelen aan.
 2. Het gras is altijd groener aan de overkant... Voor dagelijkse voeding en drank denk ik dat wij het beter hebben hier. Maar qua besluiteloosheid van politici denk ik dat je toch beter in Nederland kunt leven. Maar ja, dat is allemaal redelijk off topic.
 3. Er is toch een verschil. Wij betalen ook (gewoon via belastingen, er is geen specifiek kijk- en luistergeld meer), maar wij kunnen niet eens 'gratis' terrestrieel kijken. De VRT zenders zitten hier in het betaalpakket van TV Vlaanderen. We kunnen dan wel 'gratis' kijken via internet (VRT nu), maar internet is hier van de duurste van Europa.
 4. Klopt, maar de Duitsers en Engelsen betalen wel een pak bijdragen om het op satelliet te krijgen. Ik geniet er ook van, maar ik weet wel: echt gratis bestaat niet. Je kunt als je met belastinggeld werkt, natuurlijk ook steeds meer willen uitgeven. Nieuwe kanalen opstarten, dan klagen dat je geen middelen hebt om die te vullen met programma's. Alle dure sportevenementen willen uitzenden en daar veel geld voor op tafel leggen, waardoor een groot deel van het budget al op is. Dus 'niet uit de kosten geraken' is wel iets relatiefs.
 5. Zoiets weet je pas achteraf. Mijn Dreambox 8000 heeft ook jarenlang dienst gedaan, maar niemand kan garanderen dat een toestel van nu binnen 10 jaar nog alles kan wat je wilt. CI sloten is trouwens wat ruim gesteld, mijn 8000 had er 4, maar CI+ emuleren gaat er niet op, dus dan liever 2 met CI+ emulatie dan 4 zonder.
 6. Nadien nog eens OpenPLi 8.0 (laatste stabiele release) met die speciale helper geprobeerd. Resultaat was zeer gelijkaardig als met OpenPLi 8.1 met native ondersteuning. 1 keer lukte het om offline te decoderen, daarna niet meer. Ik had een volledige backup van VTI, dat terugzetten ging heel makkelijk, omdat OpenPLi dan weer toelaat vanuit een zip file met een flash image te flashen. Ik heb ineens al mijn instellingen terug. Dus nu zit ik weer op VTI.
 7. Eens getest met de originele VU+ image, ondersteunt effectief geen CI. Bovendien lijkt de CI+ Helper in die distributie totaal niets te doen. Dwaalspoor dus, straf dat die van OpenPli vroegen om het daar eens mee te testen.
 8. Ja, maar daarmee weten we de oorzaak niet, het is ook maar op langere termijn dat bepaalde opnames niet decoderen. Bovendien probeer ik offline decoderen in de praktijk zoveel mogelijk te vermijden, precies omdat ik niet zeker ben of de opname wel zal willen decoderen. Sedert ik teruggekeerd ben naar VTI heb ik enkel wat testopnames gedaan van een paar minuten, en die decodeerden zonder problemen. De problemen die ik had waren van voordat ik naar OpenPLi was omgeschakeld, toen ik het ook echt gebruikte, en ik merkte dat decoderen soms niet lukte. Dat reproduceren is ook moeilijk, sattv4iedereen zei dat het bij hem wel werkte in OpenPLi, dus ja, ik vraag mij af waar het verschil dan zit. Ook bij mijn eerste testen met OpenPLi had ik een beter resultaat. Op dit moment raak ik er niet aan uit.
 9. Als je het gelezen had, had je gezien dat ik teruggekeerd was naar VTI, en het daar werkte, zij het niet altijd. Dus dat was na mijn testen bij OpenPLi.
 10. Lees jij eigenlijk waarop je reageert? Er staat dat ik teruggekeerd ben naar VTI (en dat is 15.x), en dat werkte wel (niet perfect, soms mislukt offline decoderen). Er zit alleszins iets in van offline descrambling, misschien zonder de CI+ helper, dat moet ik nog eventjes checken. Het belet ook niet dat ik eens hun offline descrambling gebruik in combinatie met de CI Plus Helper.
 11. Ja, hoor, mijn procedure was : 1° Sta op een FTA zender (eigenlijk Free To Cable, voorbeeld één HD) 2° Stel een timer in van een gecodeerde zender (bijv. VTM HD), die afgaat binnen 2 minuten en 2 minuten zal opnemen. Kies voor niet onmiddellijk decoderen met bewaren ECM's. 3° Verlaat het timer menu, en je blijft op de FTA zender staan. 4° Wacht tot de opname gedaan is. 5° Ga naar bestandsmenu en klik om offline te decoderen. 6° Zet de box dan in standby 7° Wacht tot het rode R teken verdwijnt dat aangeeft dat decoderen gedaan is. 8° Haal de box uit standby en check of de opname te decoderen is. 9° Indien niet, probeer of de gecodeerde opname nog gewoon af te spelen is op de box. 3° heb ik ook eens getest met op een FTA satellietzender te gaan staan (BBC Four HD bijvoorbeeld). Dit is mij een paar keer gelukt in OpenPLi, maar daarna niet meer. Eerst had ik een conflict met de Common Interface Assignment Plugin, als ik die deïnstalleerde was het opgelost. Daarna, na installatie van een softcam, kreeg ik het niet meer goed, ook als ik die deïnstalleerde. Ook opnieuw flashen (getest met dezelfde versie die er al opstond, en de nightly build), loste het niet op. Uiteindelijk ben ik voorlopig terug gegaan naar VTi, decoderen duurt daar net iets langer dan de opname, maar lijkt wel beter te werken. Dit weekend ga ik nog eens de officiële image van VU+ zelf proberen, om te zien of het daar ook werkt, die van OpenPLi zouden dit graag weten. VTI heeft ook bepaalde andere nadelen, zo lijkt de Autotimer plugin mij iedere keer te verplichten om een save te doen vooraleer hij de EPG afzoekt. Eens een keertje vergeten, is voldoende om opnames te missen. De standaard skin van OpenPLi ziet er ook moderner uit dan de skins die ik uitgeprobeerd heb bij VTI.
 12. Het zal puur afhankelijk zijn van je kijkgedrag, natuurlijk. In principe is er geen reden waarom je niet 4 opnames tegelijk zou willen doen, persoonlijk probeer ik tegenwoordig minder op te nemen, niet omwille van de technische beperkingen, maar omwille van de tijd die er nadien nodig is om het allemaal nog te bekijken. Ik denk wel dat er maar 1 van de 2 opnames zal lukken. Merk op dat er veel programma's op de commerciële zenders die ook nog eens op een andere dag herhaald worden (bijv. "De Rechtbank")
 13. Heb je het hier nog altijd over kabel? 50% gelukt is toch niet echt goed, het is leuk voor een testje, maar als je ervan afhankelijk bent, kun je er niet echt op rekenen.
 14. Ja, het is anders dan bij VTM Nieuws, waar ze het af en toe over "trends" hebben, maar daar zit toch altijd een commercieel kantje aan. Ik heb de merknaam van het bier niet willen noemen.
 15. Het gaat hem hierbij niet om Vlaamsgezindheid, het is gewoon qua duidelijkheid. Ja, ik weet dat er hier een aantal trappistenbieren zijn die wereldberoemd zijn, en ook op de kaart staan van beste bieren ter wereld. Maar dat zou ik nu niet als product placement betitelen, er is al heel wat te doen geweest rond dat bier, ze hebben daar ook productieproblemen, het evenwicht vinden tussen een grote vraag en de plichten van het abdijleven. Het is overigens niet zo dat de VRT volledig reclamevrij is, zij mogen volgens de Vlaamse mediawetgeving wel aan product placement doen, mits bepaalde voorwaarden (onder andere het PP logo moet in beeld komen), en ze mogen ook aan sponsoring doen (opnieuw onder bepaalde voorwaarden), en ze mogen ook aan merchandising doen (DVD's van hun eigen programma verkopen bijv.). Op de radio mogen ze reclame geven. Wat mij betreft zou ik liever de VRT volledig reclamevrij zien. Ik vind het logischer dat een openbare omroep met belastinggeld werkt, en een commerciële leeft van de reclame.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.