Jump to content

zzzzzz

Members
 • Content Count

  1,081
 • Joined

 • Last visited

About zzzzzz

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

7,917 profile views
 1. zzzzzz

  Dreambox Seven

  Puur uit nieuwsgierigheid, weet er iemand welke verschillen er zijn tussen die toekomstige Dreambox Seven, en de Dreambox 920? Gaat de Dreambox Seven de 920 vervangen? Kunnen er nog modellen verwacht worden in die reeks (er is al de One, en de Two is ook aangekondigd)?
 2. Als die persoon over Telenet spreekt, dan vermoed ik toch dat het over vakantie in eigen land gaat, zelfs in eigen regio, want het blijft in Vlaanderen, in Wallonië is het bijvoorbeeld Voo die het kabelnetwerk heeft.
 3. Dan gaan die campinguitbaters toch voor problemen staan, want analoog wordt afgeschakeld, op veel plaatsen is er al geen analoog meer. DVB-C is er al van 2005, dat is dus 15 jaar al, als de situatie daar zo slecht is, dan zou daar dus niemand digitale TV hebben? Ik zou het toch ter plaatse controleren.
 4. Geen probleem, de enige reden voor een verandering van de situatie zie ik de dag dat men bij Telenet besluit dat interactiviteit verplicht is. Toen ik een maand of 6 geleden een oude digicorder (huur) terugbracht naar de winkel, vroeg ik daarnaar bij de verkoper. Hij zei mij dat hij niet direct zag hoe men dat zou verplichten, vermits er nog veel plaatsen zijn waar geen interactiviteit is, en hij sprak dan nog over campings. De nieuwe TV boxen bewaren hun opnames in de cloud, dus op een camping zou je dan niet meer kunnen opnemen, idem ditto voor oudere appartemensblokken, waar men nog rijgnet heeft. De oude digicorders met ingebouwde harddisk zouden daarom nog beschikbaar blijven, maar die kunnen dan weer geen 4K aan. Vraag is dus of er nog ooit 4K digicorders komen, of dat men 4K op de CI+ module zal mogelijk maken, of dat er een nieuwe CI+ module komt die de toekomstige 4K zenders kan ondersteunen. En ja, natuurlijk, ik houd er rekening mee dat een verkoper ook maar een verkoper is, en niet noodzakelijk echt info heeft over de toekomstige beslissingen bij TN.
 5. Als er nu al DVB-C kan, waarom zou dit dan plots niet meer kunnen? Het uitschakelen van het analoge aanbod verandert daar toch niets aan? Tja, en rijgnet is nog altijd in gebruik bij heel wat oude appartementsgebouwen, dat hoeft niet echt tot problemen te leiden. Interactiviteit is daarmee niet mogelijk, maar gewoon eenrichtingsverkeer, DVB-C ontvangst moet wel kunnen, op voorwaarde dat hun apparatuur goed is, natuurlijk.
 6. Op zo'n camping zal wel iemand zitten die wel een TV met DVB-C tuner heeft, gewoon eens testen. Dan weet je het ook écht, ik ben niet zo'n fan van veronderstellingen.
 7. Ik zie niet direct redenen waarom dat oude rijgnet niet meer voldoende zou zijn. Mogelijkheden lijken mij inderdaad een DVB-C ontvanger (eventueel met CI+ slot, dan kun je ook de CI+ module van Telenet installeren, als je meer wilt dan het compacte aanbod). Andere mogelijkheid lijkt mij een nieuwe TV, die dan wel een DVB-C tuner ingebouwd heeft, liefst ook met CI+ slot. Compact signaal is eigenlijk gewoon onversleutelde DVB-C, er wordt gebruik gemaakt van H.264, en ook soms AAC geluid. Ik weet niet of je TV een HDMI ingang heeft, vermits hij geen digitale tuner heeft, als dat niet het geval is, best controleren dat de ontvanger ook SCART uitgang heeft.
 8. Ik vind het toch verwarrend. Je zou verwachten dat de Duo2 één serie vormt, en geavanceerder is dan de Duo serie, en dat de Duo2 serie dan door een Duo3 serie verwacht wordt.
 9. De oorspronkelijke vraag ging wel over Telenet.
 10. Nochtans niet moeilijk, dat een Duo2 minder mogelijkheden heeft dan een Duo, want de Duo 4K heeft wel die FBC mogelijkheden. Anders gezegd, Duo2 was de opvolger van Duo, maar om daarvan weer de opvolger een naam te geven werd weer voor 'Duo' gekozen.
 11. Je hebt gelijk, ik was aan het verwarren, het blijft raar dat een Duo2 lager staat qua mogelijkheden dan een Duo. Een FBC tuner zal dus niet kunnen.
 12. Het zijn er meer. Het gaat om opnames op 8 muxen (multiplexen) tegelijk. Elke multiplex heeft meerdere zenders. Het komt er eigenlijk op neer dat je met zo'n FBC DVB-C tuner je geen zorgen moet maken dat alle tuners zouden in gebruik zijn. Je hebt ook geen speciale bekabeling nodig.
 13. Het schoteltje heeft het perfect uitgehouden, ondanks het op- en neerwippen. 🙂 Had meer last met een raam dat wou openwaaien, maar ook dat heb ik kunnen vermijden.
 14. OK, Sprietje. Ik maak mij gewoon wat zorgen, omdat als die schotel wegwaait en op straat belandt, kan hij wel schade aanrichten. Vandaar dat ik ook wou weten of hij voorover zou vallen of wegwaaien, mocht hij afbreken of zo. Als hij voorover valt, ligt hij op het terras, dan valt het nog mee.
 15. Wel, misschien omdat ik hem vanuit mijn raam kan zien, en ik zie die kop, maar ook de schotel zelf dan trillen bij de windstoten. 130 km/uur heb ik nog nooit gezien, dus ik weet niet wat dat gaat geven. Hij zit vast aan de muur met die bouten die meegeleverd werden.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy