Jump to content

zzzzzz

Members
 • Content Count

  1,179
 • Joined

 • Last visited

About zzzzzz

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

8,450 profile views
 1. Als ik het zo allemaal lees, dan begin ik te denken dat als je zonder kopzorgen op 2 zenders tegelijk wilt kunnen opnemen, je beter een ontvanger met CI+ (softwarematig) bijkoopt, want anders ben je nooit zeker dat je zult kunnen opnemen. Nadeel is dan wel weer dat je met meerdere ontvangers en afstandsbedieningen zit, meerdere EPG's om up to date te houden, kabels moet doorlussen, opnames die op meerdere locaties staan als je geen NAS gebruikt, enz. Dat verhaal van die backup zenders die dan in SD zijn, en niet geëncrypteerd is dan enkel interessant voor bepaalde providers. Een
 2. Het lijkt simpeler met 1 decodering per module, maar dat is het niet. Laat ons even een hypotetische situatie nemen : Een provider heeft op één enkele mux/transponder zitten : NPO1 HD, NPO2 HD, NPO3 HD, SBS6 HD. Een gebruiker heeft 2 identieke modules. Hij configureert die zodat module A gebruikt wordt voor : NPO1 HD, NPO3 HD Module B configureert hij dan voor decoderen van NPO2 HD, SBS6 HD. Als hij dan op een bepaald moment een opname heeft lopen van NPO2 HD, en hij wil iets opnemen of bekijken van SBS6 HD, dan zal dat niet werken, want die module d
 3. Ah, dat werkt dus niet dynamisch? Met andere woorden, stel dat je zender A en B die beiden op dezelfde transponder of mux zitten, en beiden versleuteld zijn, dan ga je waarschijnlijk dan A aan module 1 toewijzen, en B aan module 2, omdat je dan zou kunnen tegelijk van A en B opnemen? Alleen, als je dan een situatie hebt waarbij er een overlapping van 2 opnames is van zender A, dan gaat hij misschien niet slim genoeg zijn om module 1 te hergebruiken? Maar dit lijkt mij heel gelijkaardig als de Common Interface Assignment plugin werkt met CI modules. Dat heb ik indertijd op mijn
 4. Het gaat over CI+, niet CI (dat heb ik niet getest), dus ik weet niet of jouw Viaccess CI+ of CI is. Ik heb trouwens wel degelijk de "oude" VU+D Duo4K, en OpenPLi gebruik ik niet, VTI en OpenATV heb ik wel al gebruikt. In geen van die distributies werkte het. Of ik in het begin nog op 13.x zat kan ik mij niet meer herinneren. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat je ergens een exotische situatie probeert te creëren (het moet de oude zijn, het moet Open VTI zijn, een niet meer ondersteunde oude distributie, Viaccess, wat niet gebruikt wordt door de CI+ die ik wil
 5. Inderdaad, en die discussie is hier vroeger ook al gevoerd met Mimisiku, en toen gaf hij uiteindelijk ook toe dat het niet kon. Mocht het wel kunnen, wil ik dat graag weten, en ook hoe precies, dan kan ik een tweede identieke module in mijn VU+ Duo4K gebruiken.
 6. Ik heb een VU+ Duo 4K, die kon dat niet, tenzij dat nu zou opgelost zijn met een software update? 2 keer zelfde CI+ module = crash / hangen / niet werken. Is dat nu anders?
 7. Natuurlijk is het onder voorbehoud, zolang het werkt. Maar dat is ook zo bij die modellen met 1 model dat via software werkt. Nu, ja, het ideaal zou zijn dat het in real time én offline kan decoderen én 2 sloten heeft, en dat beiden CI+ kunnen decoderen, én volledig gescheiden van elkaar. Die ontvanger bestaat waarschijnlijk niet.
 8. Dreambox 920 UHD? Die heeft toch 2xCI+ (ok, via software, maar het is wel 2x)
 9. Klopt dat die anderen dat ook doen, maar ze bieden wel bepaalde voordelen die CD/TVV niet bieden, zoals een uitgebreider Nederlandse/Vlaamse zenderpakket in betere kwaliteit. Het enige voordeel dat ik nog kan bedenken voor CD/TVV is dat je, mits meenemen van je ontvanger/module op een vakantiebestemming kunt kijken.
 10. Inflatie aanhalen als reden om prijzen te verhogen is ook gewoon bedrog, natuurlijk. Een bedrijf ziet zich alleen "verplicht" om prijzen te verhogen als de kosten gestegen zijn. Dan zeggen dat je kosten gestegen zijn EN inflatie er is, is eigenlijk 2 keer hetzelfde.
 11. Ik heb dat wel geschreven vóór bekend was dat Joyne ging stoppen. Maar het principe blijft hetzelfde, mensen gaan gewoon vergelijken.
 12. De Dreambox Se7en moet nog uitkomen, maar als ik daarvan de specs lees, zie ik ook niet zoveel nieuws, behalve snelheid en Android mogelijkheden.
 13. Je zegt "onzin!", om daarna met wat je schrijft te bevestigen wat ik zelf zei. Je wilt het precies alleen vanuit de kant van de provider bekijken. Bekijk het nu eens vanuit de kant van de klant. Wat heeft een Joyne klant extra tov. als Joyne gewoon failliet was gegaan zonder dat M7 zich ermee had gemoeid? Als die verder wilde met de Nederaldse satelliet TV kanalen moest die ook zijn schotel draaien, moest ook een nieuwe module kopen, en moest ook een abonnement nemen bij CD. Hoogstens heeft hij wat korting gekregen op die nieuwe module, maar ook als M7 niet was geïnter
 14. Als ik het zo lees geeft CD en TVV nauwelijks iets aan die Joyne kijkers. Ze moeten binnenkort hun schotel draaien (zal voor de meesten geen probleem zijn op zich, tenzij de footprint een probleem is of er iets in de weg zit, net op die locatie), maar de codering verandert ook, dus moeten ze een nieuwe module kopen. Het enige is dat ze ietwat korting krijgen daarbij. Voor de rest zijn ze weer gewoon klant bij M7 zoals velen voorheen dat waren. M7 had ook kunnen de codering bijvoegen, en dan hadden die gebruikers op zijn minst geen nieuwe module hoeven te kopen.
 15. Ik dacht dat M7 geen aparte cijfers per land of per regio meedeelde? Zijn die cijfers dan toch beschikbaar?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.