Jump to content

kees321

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

About kees321

 • Rank
  Proeflid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Grönnen

Recent Profile Visitors

482 profile views
 1. Helemaal eens, hier nog zo een. Ik had digitenne vanaf de start. Ook mijn idee ! Nu DVB-C via glasvezel en een Vu+ ultimo "oud", perfect ! Voor de leut heb ik een 3e tuner er in voor DVB-T2, alles werkt behalve beeld weergeven , maar via een PC kan dat weer wel idd.
 2. Nou, da's ook wat, een tijdje terug kon ik niets aanvangen met het apparaat, nu probeer ik het weer, met openpli op USB stick en nu werkt het wel ! Ik gebruik steeds dezelfde stick, onlangs gebruikt ik die nog voor m'n andere ontvanger omdat die ineens van het padje af was. Daar had ik toen wel een nieuwe versie op gezet, 7.2 2020-06-15 Dus daar zal het 'm in gezeten hebben, kans (haast) niet anders . . . Ik had het echt al bijna opgegeven met dit apparaat, maar zo zie je maar ! Maar, nu kocht ik er net nog een bij, ik wil er 2 hebben, voor reserve en om te kunnen experimenteren terwijl de winkel open blijft. En nu heb ik er dus 3 Je kan ze ook via het netwerk koppelen begreep ik ? Daar kan ik nu mooi mee bezig, ik heb nog een aantal schotels met LNB's liggen, goedbedoelde krijgertjes, dus ik ga het zien. Het is een tijd gelden dat ik iets met een schotel deed. Dank allemaal voor meedenken !
 3. Zelfde ontvanger, zelfde probleem, is helaas niet vanzelf overgegaan 🙂 Een andere, gelijke ontvanger draait hier probleemloos.
 4. Deez nog weer eens van stal gehaald. Reageert nergens op, dit beeld komt, verder niets. Via ethernet aangesloten, de router ziet dat er iets op de poort zit maar de Vu+ meldt zich niet aan, krijgt dus geen IP adres. Opstarten van USB gaat ook niet. Nog iemand een goed idee ?
 5. Zo'n 5 minuten na mijn email naar de kabelclub zag ik de tijd verspringen naar de juiste tijd en kwam er een bericht terug met de vraag of nu weer goed is 🙂 Zo kan het ook ! Jammer dat ik er toch weer wat tijd aan kwijt ben om er achter komen, maar wel weer wat geleerd.
 6. Ja, dat denk ik ook. Wat nu als ze vragen of ik wel goede coax gebruik ? Bij sommige bedrijven volgen ze soms wel heel letterlijk een script, heb ik "mooie" voorbeelden van. Maar ik acht skv beter dan daarin, hoop ik. Maar, ik ben nog wel benieuwd naar de inlog en ww voor openpli. En evt een tijd via internet sync. plugin.
 7. Ik heb het al gevonden denk ik. Op een andere ontvanger op hetzelfde kabelnet loopt de tijd ook achter maar wel gelijk aan de Vu+ Dus een berichtje gestuurd en dan maar afwachten.
 8. Dit gevonden : https://forums.openpli.org/topic/29930-openpli-40-ftp-usernamepassword/ Maar dat parkeer ik even voor nu.
 9. Dank weer, ik reageerde snel om je onnodig typen te besparen, maar ik was al te laat. bij mij ctrl+shift - T (terminal) Maar maakt niet uit. Nu het Openpli ww nog. Ik heb bij het installeren van de Vu+ niets ingesteld.
 10. O, dat was nogal simpel : telnet 192.168.etc Maar : vuultimo login: Geen idee, ben ik al eens vaker tegen aan gelopen.
 11. Ik heb geen satelliet ontvangst, alleen kabel, via SKV Wat het mogelijk zou kunnen zijn, overdag staat de ontvanger meest op radio1, SKV geeft geen EPG daar bij (helaas !) , tijd weet ik niet, heb ik geen inzicht in. Iets dergelijks, met telnet, heb ik al voor bij zien komen, dan moet ik eerst even zien hoe ik in telnet kom bij dit apparaat.
 12. Reactie op ceesv : Ga ik proberen, maar de interne klok zou toch niet zo sterk moeten kunnen afwijken over zo'n korte tijd, cq de tijd zal toch periodiek gesynchroniseerd worden met extern, dan zal dat dus niet kloppen. Nu ja, dat zal wel in de diepere krochten van de systemen zitten waar we/ik als gewone gebruiker geen weet of toegang toe hebben. Via de webinterface kan ik de systeem klok niet zien (vinden), is dat wel mogelijk ? Als er nog iemand een plugin kan suggereren dan graag.
 13. Dank Dan zou de TV stream waar ik op afstem niet goed lopen ? Maar dan toch niet allemaal, maar toevallig wel die eene waar ik naar keek ? Ik start de ontvanger niet op (normaal, wel bij een vastloper af en toe). Als ik de ontvanger op een andere zender zet dan zou het weer goed moeten komen . .? Staat meest op NPO, ga ik eens proberen. Als de tijd van een zender niet goed loopt dan zouden anderen er ook last van moeten hebben. Aha, die is er dus wel, iemand naam en idee waar die te vinden ? bvd Ja, ik ben bekend met de www zoekmachineS maar ik hoor het graag van een ervaringsdekundige
 14. Nou ja, verdwenen, het was gisteren ~halve minuut maar nu weer ~5 minuten. Iemand een goed idee ? Kan ik hier zelf iets aan doen of zit het elders of . . . ? bvd O ja, er is een verbinding met internet en ik heb de plugins allemaal doorgenomen (voor zo ver mogelijk met alle cryptische beschrijvingen) maar niets over tijd gevonden.
 15. Een melding, ik had hier een merkwaardig verschijnsel, mijn Vu+ ultimo liep ineens 7 minuten achter, ik denk/vermoed maar een dag of zo. Met een kleine zoektocht op het www kwam ik snel op oude berichten van jaren terug over dit verschijnsel, maar gelukkig is het probleem nu weer verdwenen. Raar maar waar. Iemand bekend met het hoe en waarom hier van ? OpenPLi 7.2-release (2020-03-21-release-7.2)
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy