Ga naar inhoud

kees321

Leden
 • Aantal items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over kees321

 • Titel
  Proeflid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Grönnen

Recente bezoekers van dit profiel

305 profielweergaven
 1. Met mijn Vu+ Ultimo kan ik wel DVB-T2 ontvangen maar ik krijg geen beeld. Als ik met een computer via het netwerk de stream afspeel dan heb ik wel beeld. Dat gaat dus over nederland met de nieuwe DVB-T2. 'Keb geen idee of dit iets toevoegt aan dit verhaal, anders ter info.
 2. Ik ben wel bekend met antenne TV in Nederland maar niet in België. De algemene term is DVB-T, wel weer een mooie alles omvattende naam hebben ze in België weer verzonnen, zoals gewoonlijk 🙂 Dus even gezocht op : antenne-tv.be en jawel, ik was er al bang voor : "Antenne TV decoder met ingebouwde smartcard." Dus je zit gebakken aan die je "krijgt" cq leent van de aanbieder. Gelijk zo het is in nederland dus, om die reden ben ik vertrokken bij dit systeem. Wellicht helpt je dit : https://forum.kpn.com/digitenne-12/opnemen-via-digitenne-op-hdd-recorder-485144#post868036 In nederland wordt de publieke omroep ongecodeerd uitgezonden, is dat in België ook zo ?
 3. Beste mensen, bedankt allemaal, maarrr, met de stick die ik nog maar kort geleden gebruikte om openPli er op te zetten kom ik niet verder. Aan de inhoud van die stick heb ik sindsdien niets veranderd.
 4. Dank voor reactie. Gewoon vers flashen ? Wat houdt dat in ? Het opstarten van een USB stick gaat helaas ook niet.
 5. Beste meedenkers, ik heb mijn perfect werkende Vu+ ultimo kapot gerepareerd middels een mislukte update. Dat deed ik toch al vaker, maar nu kwam-ie niet meer terug opgestart, het enige wat ik nu nog zie is een Vu-TI opstart scherm. Ik heb al geprobeerd om op te starten met een USB stick met de open-Pli er op, op de display op het apparaat zie ik dat de stick gezien wordt maar verder gebeurd er niets. Met deze stick + inhoud zette ik de Open-Pli er ook op enige tijd geleden. Dus, wat te doen ? Is er iets aan te doen ? Ik zoek me wild op het www maar ik kan er niet veel over vinden, dan wel ik gebruik de verkeerde zoektermen. Wie geeft me een hint ? Als er een bedrijf of iemand is die me hier mee kan helpen dan ook graag. bvd.
 6. Ik kom er zojuist achter dat er wel een dubbele bestaat, die heb ik besteld. Dus de vraag hier vervalt.
 7. Even een vervolg vraag ayb. Bestaat er voor deze ontvanger eigenlijk wel een dubbele tuner ? Ik ontdek nu een enkele tuner voor E 25,- Dus dat overweeg ik nu. ( en dan zie ik wel weer hoe ik verder ga met deze luxe "problemen" ) bvd !
 8. Bekend probleem, heb ik al een paar keer bij de hand gehad. SSD "schijf" en in, bij microsoft een W10 downloaden en op een stick zetten. Microsoft ziet aan je hardware dat je al W10 hebt en alles gaat verder (althans bij mij) vanzelf. Wel weer alles instellen en zo . . :-/ De oude harde schijf kun je er mogelijk weer bij zetten en/of de data kopieren. En, bij iedere computer, de koelsleuven schoonmaken, met compressor, buiten, ugguh ugguh. ( Bericht verstuurd met linux )
 9. Wie heeft er een dubbele DVB-C tuner voor een "oude" ultimo. Bijgaand een foto van de huidige tuner om de aansluiting (connector) te kunnen zien. BVD
 10. Eens, maar het probleem met VTi was/is dat de EPG (toets) de ontvanger deed vastlopen. Met OpenPli werkt het nu wel. Maar nu werkt de radio niet meer. Voor elke oplossing is weer een probleem 🙂
 11. Dag allemaal, ik ga hier even verder als dat mag. Gisteren weer eens hetzelfde stickje er bij gepakt, geformatteerd (FAT met linux) en : openpli-7.2-rc-vuultimo-20191013_usb.zip (uitgepakt) er op gezet. Stickje in de Vu+, opstarten, en jawel ! Het werkt zowaar. Eerder had ik VTi (zie eerder in dit draadje) maar daar komen geen updates meer voor voor mijn "oude" Vu+ Nu dus de laatste versie openpli Eerste indruk is goed, even wennen, 'keb er nog niet veel tijd aan besteed, maarrr. Vreemd genoeg geven de radio stations geen geluid. Iemand daar een idee over ?
 12. Even hier bij aanhaken als dat mag, ik heb sinds een jaar of zo een 2e hands Vu+. Op aanraden van giant2000 zette ik daar VTi op, maar die wil niet verder updaten (zie hier onder) Het apparaat doet vreemde dingen, vastlopen bv. En de EPG is niet bruikbaar, het knopje op de AB laat de ontvanger direct vastlopen. Ik heb onlangs weer een poging gedaan om er weer openpli op te zetten maar ik kreeg de ontvanger niet zo ver da-tie naar het stickje keek, eerder wel dus, ws was ik vergeten om eerst 3 keer om de boom op het dorpsplein te lopen . . Het blijft vogelen dit soort dingen, en vooral tijdsverslindend, dus ik ben er weer even mee gestopt. @atema : kun je zien of het om dezelfde ontvanger gaat ? Hier onder de info vanuit mijn Vu+ Box Brand & Model: Vu+ Ultimo Chipset: 7405(with 3D) Main Memory: 163760 kB free / 275704 kB total Box Uptime: 2d 16:43 Software System OE: openvuplus 3.0 Firmware version: VTi 11.0.2 (2017-08-22-vti-master-release (113e92d91)) Kernel / Drivers: 3.9.6 / 3.9.6-r22-20171204 Tuners Tuner A Vuplus DVB-S NIM(AVL2108) (DVB-S2) Tuner B Vuplus DVB-C NIM(TT2L08) (DVB-C) Hard disk model: ATA(SAMSUNG HD204UI) Capacity: 1356.0 GB free / 1.8 TB ("2 TB") total (/media/hdd)
 13. NPO + regionaal is uitstekend te ontvangen op een geschikte koop ontvanger. In theorie kan dat met dezelfde antenne, maar het lijkt er op dat er iets meer signaal nodig is, dan wel de door de kpn verstrekte huur ontvangers zijn minder gevoelig. Hier een overzicht : https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/dvb-t2-in-nederland-welke-ontvanger-is-geschikt-voor-het-gratis-npo-pakket/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid