Ga naar inhoud

Denisdaf

Leden
 • Aantal items

  753
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Denisdaf

 • Titel
  Sat4all Freak
 • Verjaardag 04/16/1957

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Vlaams Brabant (België) Algarve (Portugal)
 • Interesses
  Vloeken mag, maar doe het tegen jezelf, niet naar anderen.

Recente bezoekers van dit profiel

68206 profielweergaven
 1. Zo, vandaag hopelijk even tijd. Waarvan wou u graag een foto? Sommige zaken zijn gewoon als afb op het net te vinden, van bv de genoemde voedingen is hier eentje bijgevoegd.
 2. niet echt veel tijd voor. We zijn n een sneltempo alles aan het inpakken, verhuizen binnen zeer korte tijd.
 3. T90 haast niet gebruikt. Big Bisat momenteel wel nog even in gebruik. Zeer betrouwbare gestabiliseerde voedingen 240 ~naar 25 V= Polarmount voor schotel tot ongeveer 1m. Statief om met behulp van betontegels een stabiele plaatsingsmogelijkheid te maken voor een schotel tot ongeveer 1m. 1,2 Channel master schotel. En nog wat andere schotels die zelfs gratis mee kunnen.
 4. Het was inderdaad koud deze ochtend. Thermometer was zoals Frank het ooit zo mooi zie aan het flirten met de 0°. Wit van de bevroren dauw kleurde hier het (kunst)gras. Het enige wat warmer was, waren de ochtendresultaatjes van onze honden.
 5. Bij 30 graadjes Celcius als temperatuur en nog veel meer graatjes in de lekkere vis, was het weer lekker genieten. Lekker terrasjesweer. Kijk zegt de ober waar we een lekker visje aan het wegwerken waren, die mensen daar dat zijn ook Belgen. Zegt mijn vrouw tegen mij :" Zullen we seffens even goede dag zeggen en kennismaken?". Ik zeg :"Ok.". En dat goede dag zeggen en kennismaken was inderdaad "EVEN". Het ging van wij wonen daar, en wij zitten ginder, naar kom even mee nog wat drinken. Na middernacht was het. En dan zeggen dat het begong rond 13:30 local time.
 6. Mercikes, en de 22kHz is niet echt nodig dan? gewoon de 12 v op de F-connector aansluiting?
 7. Hey, Bedankt voor je reactie. Waar haal ik die 22 kHz commando's en hoe breng ik ze op de motor?
 8. Stel een diseqc motor wordt gebruikt voor andere doeleinden dan wat er normaal mee gebeurt. Ttz, gebruik om LTE antennes richten op beste mast. Dus er is geen coax in die van een ontvanger komt en de 18 V leveren kan. Nu wou ik daar dus een gelijkspanning gebruiken komende van een gestabiliseerde voeding. Welke spanning heb ik minstens nodig en wat mag maximum? En als de antennes (2) die er op komen te staan deze zijn. Btw eventueel tav Trust, het gaat over de motor die ik een tijd geleden van jou overnam. Die gaat nu (na mijn pensionering) dus een andere reden van bestaan krijgen.
 9. Helemaal niet relevant meer, maar soms kom je via een ingave van wat dan ook in oom Google bij Sat4all terecht, zoals ook nu. En dan ga je lezen, raak je vergeten waarom je Google iets vroeg, maar lees je verder. Zo ook nu, ik gewoon deze tread aan het lezen ben. Eind 2017 zegt de datum, eind 2017. Maar ik kon het me niet laten even deze draad te wekken. En hoe doe je dat dan? Wel, door even te kijken waar je toen was, en in dit geval hoe het daar dan was. Wel, december 2017 dat was de Algarve, het zuidelijkste deel van Portugal het was er frisjes, ochtend ongeveer 13 graden, tegen een uur of 10 waren we aan 18 en de middag liet ons 21 a 23 optekenen. Ik wou het gewoon even kwijt.
 10. Al een tijdje gelukkige bezitter van zonnepanelen in België, maar binnenkort een verhuis maken naar het zuiden van Portugal, was ik eens gaan snuffelen naar een online (of downloadable iets) om een aantal zaken uit te vissen aangaande het plaatsen van panelen in het zuiden. Nu mogen we er in België een beetje van uitgaan dat een redelijk gemiddelde elevatie van die panelen 30° is. Nu kom ik op een bepaalde site te weten dat voor Lissabon deze elevatiehoek 38,73° zou zijn, maar tussen het "noorden" en het zuiden zijn er toch nog wel wat km's te gaan en zal de zon ook anders staat tov de aarde (eigenlijk omgekeerd natuurlijk maar ok). Door het feit dat een satschotel ook wel nog even wat andere elevatiehoek heeft in het noorden en zuiden van het land, dacht ik bwa dus waarschijnlijk ook zo met zonnepanelen. Dus de vraag is klopt mijn redenering of niet, en zo ja, wat zou gemiddeld ideaal zijn voor het zuiden van Portugal. Voor het volgende richt ik me een beetje tot Sprietje (omdat die zijn optrekje in Spanje heeft en dus misschien ook op dat vlak meer weet uit ervaring) maar gegevens van andere bronnen zijn natuurlijk ook welkom. iemand die me kan zeggen als men in België / Nederland spreekt over een bepaalde opbrengst van die panelen, wat men dan met zeg maar dezelfde installatie in het zuiden van Portugal / Spanje kan verwachten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid