Ga naar inhoud


Blaffend konijn???


Jan Ambers

Aanbevolen berichten

Oh, mog wat. Laat je hon zoveel als mogelijk gewoon loslopen. Zeker als pup. De pup moet even aanleren dat als de roedel (je gezin) zich verplaatst hij er maar achteraan moet hobbelen en niet andersom. Speel ook spelletjes door achter een boom te gaan staan en dan de pup roepen zodat deze je echt moet zoeken. Je leert de pup zo op jouw gericht te zijn.

 

Ook gebaren kan je je pup prima aanleren. Het commando "plaats" gevolgd door je rechterhand naar beneden en wijzend naar de grond naast je is binnen no time een bevestiging voor de hond dat het gemeend is. Is de hond aan het spelen en roep je de hond dan kan het heel goed dat in de hitte van het spel je hond het comando even niet hoort (of wil horen). Als de hond naar je kijkt weet 'ie in elk geval wel waar 'ie aan toe is, commando gehoord of niet. Ook voor zit, lig (of af) etc. kan je gemakkelijk armbewegingen maken.

 

Zorg er verder voor dat het leren een spelletje is. Is het leuk voor de hond dan leert deze het. Is het niet leuk dan zal de hond het nooit leren. Als komen en op plaats zitten wordt gevolgd door een grauw of snauw dan geet het niet lukken. Komt de hond dan een beloning. Dat kan een vriendelijk woorde zijn en een aai over bolletje, en in het begin wat lekkers.

 

@Alan,

Ik ben tussen de hondebeesten en kattenbeesten opgegroeid. Toen ik nog in de luiers zat (bijna niet voor te stellen :-) sliep ik 's middags vaak bij de hond in de mand. Deze Duitse herder bewaakte mij (en later mijn zusjes) als een leeuw. Elke vreemde die in de buurt kwam werd met een niet vriendelijke glimlach welkom geheten. Al onze honden en katten hebben altijd gewoon van de pot meegegeten en ze zijn allemaal vele malen ouder geworden dan gebruikelijk is. Omdat we thuis nog wel eens de afdankertjes van anderen hebben gehad was een heropvoedingscursus wel eens nodig. Ook nu hebben mijn ouders weer een afdankertje in huis. In dit geval een Alaskan Malamute. Honden die je volgens velen niet los kan laten. Onzin dus. Ik weet niet eens of mijn ouders uberhaupt een riem voor het beest hebben. Hond loopt altijd los en gaat echt overal mee naartoe. Nu mee "op vakantie" naar Frankrijk. Lekker achter de hazen aan hollen elke morgen volgens mams. Hazen zijn vele malen sneller :-)

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 42
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Geef die hond een kauwbot. Waarschijnlijk vind ie die lekkerder dan een draad. Ook wat speeltjes kan geen kwaad. Een rotweiler is een grote hond, die inderdaad vanaf het begin consequent opgevoed moet worden.

Leer kinderen dat ze niet met de hond moeten gaan stoeien en daarbij op de grond gaan liggen. Dat is een verkeerd signaal voor de hond (onderwerping). Als ie grauwt naar de kinderen meteen straffen door kind EN baas (bevestiging door roedelleider). Het moet wel zeer doen. Anders geeft dat ook een verkeerd signaal. Dat is wel iets anders dan de hond te mishandelen!! 's Nachts kan de hond misschien in een afgesloten ruimte zoals douche??? Een hond is van nature

nestzindelijk en zal in een kleine ruimte ook niet snel

de boel bevuilen. Veel succes met opvoeding en veel plezier van vriend. (Als ie z'n definitieve gebit heeft zal het knauwen op allerlei spul wel ophouden)

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja Peter, ook ik heb altijd honden gehad.

Deze hebben nooit een riem gehad alleen een halsband.

Ze liepen dus altijd los. Dat ging perfect. Je moet er toch niet aan denken je leven lang aan een touwtje of ketting te zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

beloon positief gedrag en NEGEER negatief gedrag,maar ga vooral met hem naar een cursus,daar leer jij en de hond van. en meestal leer jij er meer van als de hond <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

een tip laat de hond nooit winnen met een spel want jij bent de roedelleider

ga zelf eerst eten en dan pas de hond dat bevestigt ook maar weer wie de roedelleider is.

en koop een bench dat vind de hond heerlijk,en jij ook je doet de hond er in als je gaat slapen deurtje dicht,hond wordt gelijk zindelijk hond weet nu dat ie een eigen plek heeft.(leg er dus af en toe een snoepie in) die van mij gaat er nu elke avond vanzelf inliggen en komt de kamer niet meer in (mag ie trouwens ook niet)

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
beloon positief gedrag en NEGEER negatief gedrag

 

Euhrm nu haal jij de opvoeding van een hond en een kind door de war.

Op veel vlakken is dat grappig genoeg wel gelijk maar een hond negeer je niet maar zet je op zijn plaats. Een cursus is leuk voor baas en hond maar niet per definitie echt nodig om een goede opvoeding te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

straffen werkt vrijwel nooit (this hard maar het is zo)

 

straffen werkt vrijwel averechts omdat het in de beleving van de hond een vorm van aandacht kan zijn.bovendien heeft straffen aan een aantal voorwaarden te voldoen om suc6 te hebben. in de praktijk kunnen we haast bnooit voldoen aan die voorwaarden .

- het moet meteen de eerste keer dat het gedrag zich voordoet gegeven worden

- de hond moet het als straf ervaren

- de straf moet consequent gegeven worden,dus steeds als het gedrag zicg voordoet

dus negeren stopt ie er vanzelf mee

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
dus negeren stopt ie er vanzelf mee

 

Als het bankstel op is ja.

 

Ik heb het niet over straffen maar op z'n plaats zetten.

Dus zoals dat in de natuur ook gebeurd.

Nekvel grijpen en corrigeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben een liefhebber van Rotdweilers, deze kunnen nogal eens een beetje eigenzinnig zijn,

 

maar een ding heb ik van die beestjes wel geleerd iets leren door middel van oparante conditionering(oops moeilijk woord) dit wil zeggen hond roepen en als hij komt een honde brokje geven en veel belonen en aaien, na verloop van tijd zal de hond ook komen als tie alleen over zijn kop geaait word en kan het hondebrokkie weg blijven.

 

waneer deze puppies in de fout gaan mag er gerust gestraft worden dit moet dan vergezeld gaan van een boze stem, waneer de hond dan wat ouder is ± 8 maanden moet het voldoende zijn om met een boze stem de hond te controleren .

Slaan en schoppen is uit den boze, zeker bij een Rotweiler kan dit makkelijk verkeerd uitpakken als het hondje wat groter is, gewoon goed door elkaar schudden of tikje op de neus als de hond toont dat tie het begrepen heeft mag je hem rustig weer aaien want fout gemaakt en straf gehad dan is het klaar.

 

Ik heb er ook afgericht voor politie hond en dat kan echt wel zonder slaan enzo.

 

 

 

groet

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb nog zo een kooi liggen.

 

Ik ook , je zou em wel mogen lenen , alleen weet ik dan niet waar ik m'n vrouw moet laten .

 

Gezien z'n voorliefde voor rubber, moet je erg waakzaam zijn , het kan zich in een zeer vreemde richting ontwikkelen . Ik heb al eens een hond in een strak rubber pak zien lopen , en dat was géén duikerspak .

Maar het kan ook een kruising met een marter zijn . <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Geef me maar eens het adres van de chinees!

 

Nu zoek ik ook Antiknabbel vloeistof in verpakkingen van 1L !

 

Ik had eerst op de bloembakken gespoten en dat bleek effektief... maar na de regen kan ik herbeginnen...

Rottje vind het interessant om de bloembakken van mijn vrouw te snoeien...

Mogelijks zou ik ook de kooi die hier aangeboden wordt kunnen gebruiken, want anders krijg ik niets meer van de chinees! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Alle peteunia's zijn als gehakseld... de aarde uit de bakken van 1m diam ligt in de veranda... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Ik heb haar uit woede genegeerd en nu komt ze stil voorbij in het labo en trekt op het tapisplain ineens de sluizen open omdat het op het beton van de koer waarschijnlijk teveel spat.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

En toch blijft ze fotogeniek zitten kijken en alsof er niets is gebeurd komen snuffelen om eens gestreeld te worden GRRRR <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Mijn haar is grijs geworden en begint nu uit te vallen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Geef me maar eens het adres van de chinees!
Nu zoek ik ook Antiknabbel vloeistof in verpakkingen van 1L !

Ik heb haar uit woede genegeerd en nu komt ze stil voorbij in het labo en trekt op het tapisplain ineens de sluizen open omdat het op het beton van de koer waarschijnlijk teveel spat.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />
En toch blijft ze fotogeniek zitten kijken en alsof er niets is gebeurd komen snuffelen om eens gestreeld te worden GRRRR <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />
Mijn haar is grijs geworden en begint nu uit te vallen...


@Jan Ambers,

Waarom in godhemelsnaam heb je een Rottweiler puppy gekocht?
En waarom heb je op geen enkele manier, het blijkt in ieder
geval nergens uit jouw beide postings over de puppy,
informatie gezocht over hoe je de beste opvoeding kunt geven? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Ga eens Googlen, dan vind je veel info, o.a. boeken,
forums, tips en opvoedingscursussen voor hond en baas <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />

Je kunt dan o.a. het volgende lezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />
Citaat:
Zeer aan te raden is het volgen van een puppycursus
in een hondenschool.
U leert daar op welke wijze je best met je hond omgaat
en hij zal ook wennen aan de aanwezigheid van vreemde
mensen alsook andere honden.
De cursussen zijn niet enkel leerzaam maar ook leuk
voor baas en hond.
Cursussen zijn er niet enkel voor pups maar ook voor
oudere honden.



Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...