Ga naar inhoud


Schotel in de tuin bij een beschermd stadsgezicht?


frozen-sky

Aanbevolen berichten

Een vriend van mij wil graag een schotel in zijn tuin plaatsten, uit het zicht vanaf de (publieke) straat. Nu woont hij in een drop met een beschermd stadsgezicht en/of monumentale waarde. Volgens de regels is er een (lichte) bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een schotel in zo'n gebied. Nuwel, als het in de tuin is, zou ik zeggen plaatsen met die hap, en geen haan die er naar kraait. Maar het probleem is dat er (lichte) problemen zijn met de buren. Wat is nu de officele regeling, moet hij inderdaad een bouwvergunning aanvragen (a 100 euro ofzo) of omdat het uit het zicht is, gelden deze regels dan niet meer. Hij wil zo min mogelijk regels 'breken' ivm de buren dus.

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites


t/m 1mtr. mag je vergunningvrij een schotelantenne plaatsen, echter gelden er voor beschermd dorps/stadsgezicht weer andere regels.

 

het beste is vrijblijven informatie in te winnen bij de gemeente, heb je ook niets meer je buren nodig en als zij zeggen "go" , gaan met die banaan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
t/m 1mtr. mag je vergunningvrij een schotelantenne plaatsen


Vergunnigsvrij mits aan de achterzijde van het pand geplaatst (en het kadaster bepaalt wat jouw voor / achterzijde is)
Dus pas op, de voorzijde is niet per definitie de kant waar je voordeur zit)....

Ik heb, omdat ik de vraag van Frozen-Sky wel interessant vond, ook eens wat gesnuffeld op het internet, maar ik vraag me heel sterk af of wat je hier zegt wel klopt.
Een snel voorbeeld is deze site van een kleine gemeente Deze regels zijn volgens mij bij elke gemeente hetzelfde.
De situatie zoals CoolModee beschrijft is in het geval er geen beschermd stadsgezicht is en dat is een totaal andere situatie
Link naar reactie
Delen op andere sites

oud.. allemaal van voor 2004 (die info)

 

vergeet het maar

 

alles in je tuin... bij normale omstandigheden lager dan 1,8 meter is bouwvergunningvrij en meldingsvrij

 

alleen aan de erfgrens Privé-Openbaar kan men jou een welstandseis opleggen ivm straatbeeld en onderhoud indien beneden de 1,8 meter hoog

 

alle andere erfgrenzen en erven daaraan gelegen zijn vrij bebouwbaar indien je de bestemming welke vastgelegd is voor jouw kavel, zie het bestemmingsplan, niet wijzigt.

 

een prefab garage van minder dan 1,8 meter hoog mag je dus zonder problemen op je erf plaatsen indien het niet grenst aan openbaar.

 

je kunt overigens ook een schotel plaatsen op je erf indien die vrijstaand geplaatst wordt van 1 meter doorsnee zonder enkele restrictieve legislatuur (zie de afstand*)

 

je kunt verder op het zij-erf of achter-erf een schotel plaatsen tot >2< meter hoog zonder vergunning of melding

 

alleen als er inzicht is vanuit de openbare straatweg op je erf moet je eventueel opletten hoe en wat je doet, maar zelfs dan is alleen de afstand tot de erfgrens openbaar-privé belangrijk.. *=6 meter

 

je mag namelijk wegens gebruik vanaf 6 meter van de straatweg ook weer volledig legitiem een privacyscherm van 1,8 meter hoog plaatsen - waarachter je weer helemaal vrij bent van het straatbeeld (dus ook beschermd stadsgezicht)

 

als je de woningwet en het bouwbesluit gaat bestuderen zijn menig gemeenten in overtreding met hun zogenaamde eisen en besluiten.

 

cheers

 

schotels tot 2 meter~ correctie

Ride Like The Wind

Christopher Cross

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is idd waar dat de link die ik zo snel ff gaf, van voor 2004 kan zijn. Ik heb wel het idee dat de beschreven situatie voor een beschermd stadsgezicht anders is, maar kan dit, ook na wat surfen niet hard maken.

Het is iig goed om dit na te vragen bij het stadsdeel. Als je niet naar je eigen stadsdeel wilt gaan kun je dit ook gewoon bij een andere proberen, desnoods doe je alsof je daar woont.

Dan weet je het gelijk zeker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je het idd moet zoeken in schotel in de vorm van tuinlicht of zo'n Camos, een plat, rechthoekig bakje. dat valt niet zo op en verpest ook beschermde stadsgezich niet zo erg. Ik vind dat je best wel wat compromissen mag zoeken als schoteleigenaar als het om een beschermd stadsgezicht gaat. Er wordt al zo veel verpest voor onze ogen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Het is ondertussen gelukt, hij staat buiten het straatbeeld ergens in de tuin. Niemand die er last van heeft :-) En er is nog geen mannetje ofzo langsgeweest. In iedergeval iedereen bedankt voor het meedenken! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mijn zoon staat de grote teljoor(1.2m) in zijn grasperk, en de schotel is gespoten in dat vuil legergroen, je moet "kijken" om de schotel te zien!

Nu komen er nog plantjes rond van ongeveer 60 à 80 cm hoog op 1m van de schotel, en dan is die uit het zicht verdwenen, er is geen schotelverbod, maar dit om "geen slapende honden (overheid) wakker maken"!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...