Ga naar inhoud


WAN Sharing en de wet


Rexxx

Aanbevolen berichten

ik ben geheel eens met Tox:thumb1:, trek ook maar de vergelijking met CAI. Die spijker je ook gewoon door je hele huis.

Altijd een hoop wapengekletter vanuit CDS echte actie nog steeds niet gezien en dit is jammer. Zou meer duidelijkheid geven en technisch gezien de ontwikkelaars een positieve impuls kunnen geven om goede produkten op de markt te brengen die het voor een ieder aangenaam maken.

En die tweede kaart voor een euro alleen basispakket heb je een abotje van ruim 40 euri's vanuit de filosofie van CDS alleen op 1 tv beschikbaar.

Gr,

Droompje

 

(2 maal EVO Enfinity Xcombo +, Echostar1.20 draaibaar met jaguer positioner, triax 0,64 met quad lnb, Viasat 78cm met 3 keer quad lnb)

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Op de site van een nieuw tv-blad staat over cardsharing (ook LAN) een artikel. Hierop wordt de mening van een medewerker van CDS vermeld. Hij (zij?) vind dat het verboden is......

Overigens vermeld ie ook dat er akties komen tegen het sharen.

Nokia Dboxen Sportster Neutrino,

DM800 Oozoon in flash, Verschillende Gemini's en Newnigma op USB, DM800SE met Pli

88cm Triax, vaste twin opstelling, A1 A2 A3 HB

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik ben het daar toch niet mee eens.
Ik vind dat je een groot onderscheid moet maken tussen sharen in de huiselijke kring en sharen buiten de huiselijke kring.[...]
Ron
Ik ben het persoonlijk wel met je eens, maar dat betekent niet dat een rechter daar ook zo over denkt <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
Zoals ook in mijn thesis staat volgens mij (ik heb 'm lang niet meer gelezen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bestaat er daar dan al rechtspraak over ?

En we spreken hier dan toch niet over strafrecht (ik zie enkel mogelijke problemen in de contractuele sfeer, tenzij men er misschien de auteursrechten bijhaalt...).

Daarom heb ik het hier altijd zo moeilijk met het begrip "illegaal" en de begrippen "boetes" en "schadeloosstellingen" worden soms te pas en te onpas door elkaar gehaald.

Het is wel duidelijk dat ik totaal geen noties heb van het Nederlandse recht...

Link naar reactie
Delen op andere sites

beetje top offic,

maar TVV weet van mij,dat ik "hun" kaart gebruik op 2 adressen,en dat bvb de ene kaart meegaat waar ik woon,en de vlaamse 2 euro kaart thuisblijft.Ik heb gevraagd of TVV problemen daarmee heeft,en zeggen van nee,alhoewel,dat er in hun contractvoorwaarden staat,dat je alleen mag kijken naar het adres waar het abonnement is ingeschreven.

abonnementsvoorwaarden zijn discuteerbaar,ik citeer afgekort

Citaat:

d

1.de programma's mogen alleen in belgië en in privé sfeer worden ontvangen.ieder ander gebruik daaronder valt het copiëren,verhuren,uitlenen,doorzenden enz is verboden.

Als je doorzenden "bekijkt",dan kan je Wan scharing ook aanzien worden als doorzenden.

Of met andere woorden,ben ik even illigaal bezig als ik wekelijks programma's van TVV doorgeef aan famillie,dan als ik mijn kaart deel met famillie?

En men kan zich baseren in het begin van mijn citaat,dat de programma enkel mogen worden ontvangen waar het adres is van opgegeven.Aangezien dat adres niet bij TVV gekend is,zouden in principe geen TVV kanalen mogen worden ontvangen,zelfs niet onrechtstreeks op dvd.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En men kan zich baseren in het begin van mijn citaat,dat de programma enkel mogen worden ontvangen waar het adres is van opgegeven.Aangezien dat adres niet bij TVV gekend is,zouden in principe geen TVV kanalen mogen worden ontvangen,zelfs niet onrechtstreeks op dvd.


Dit staat niet in de voorwaarden van TVV.
Je citeert zelf : "de programma's mogen alleen in belgië en in privé sfeer worden ontvangen"

Dus je kan zonder problemen je kaart meenemen naar je vakantiehuisje aan de kust of naar je caravan in de Ardennen, als je maar kijkt in privé sfeer. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat je overal in België met je eigen TVV-kaart mag kijken, als je maar zelf kijkt.

"in België" is m.i. duidelijk, alleen de "privé sfeer" ligt een beetje moeilijker. Als je een beetje tussen de lijnen leest, kan je dit definiëren als het omgekeerde van de "commerciële" sfeer. Je mag dus geen centen verdienen aan het vertonen van uitzendingen die je via TVV ontvangt. Zelfs iets breder misschien : je mag ook dergelijke beelden niet tonen aan derden in een publiek opgezet evenement.

Of je je tweede kaart mag uitlenen aan een familielid dat op een ander adres in België woont, is een ander paar mouwen. Behoort dit nog tot je eigen privé sfeer ? Ik vermoed van niet. Idem met opnames op video of DVD : je kan volgens mij gerust een kopie van de TVV-beelden maken voor eigen gebruik, maar of je die zomaar mag uitlenen aan derden (waarbij ik familie ook als derde beschouw), denk ik niet. Verkopen of verhuren is zeker helemaal uit den boze !
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Wie oh wie kan mij laten zien waar in welke wet (naam vd. wet, artikel en lid) staat dat het wettelijk verboden is om in huis je eigen kaart gelijktijdig te gebruiken op meerdere ontvangers?

 

Tot nu toe alleen maar wel waar en niet waar gelezen en uitgesproken vermoedens. Maar nog nergens klip en klaar het artikel dat dit verbiedt.

 

Het zou deze discussie een stuk makkelijker maken. Een ding voor alle duidelijkheid ik praat hier niet over het delen van een kaart met bijv de buurman, neef in Spanje of Pa en Ma op Mallorca oid.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: joop001
Wie oh wie kan mij laten zien waar in welke wet (naam vd. wet, artikel en lid) staat dat het wettelijk verboden is om in huis je eigen kaart gelijktijdig te gebruiken op meerdere ontvangers?

Niemand.
Zo staat het nl niet in de wet. Het is maar zelden dat de wet exact een misdaad beschrijft. Dat is alleen bij moord/doodslag en diefstal e.d. het geval. In de meeste gevallen gaat het om interpretaties van een wetsartikel. Verwacht geen verhaal in Jip&Janneke taal die zegt dat cardsharen verboden is. Het is verboden op basis van meerdere artikelen die bepaalde aspecten verbieden.

Dat is nou precies de reden dat Moscovic (of hoe schrijf je dat?) zoveel beter is dan 'gewone' advocaten: hij weet heel handig gebruik te maken van allerlei artikeltjes, interpretaties etc.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Mike,

 

Bedankt voor uw reactie. Echter dit is nu precies wat ik bedoel dat ik tref in deze topic. Ik vraag gewoon een simpele vraag, waar een eenduidig antwoord op te geven moet zijn als iets bij wet verboden is. Ik ben echt niet op zoek naar jip en janneke taal, maar ik ben op zoek naar een artikelgewijze ondersteuning van een stelling. Die heb ik tot nu toe niet gelezen in deze topic. Alleen stellingnames met vage verwijzingen zoals nu door u gegeven.

 

Dus vandaar mijn vraag nu om welke wet(ten) gaat het en in welke artikelen staat het. Want zover mijn wetskennis strekt zal het verbod alszodanig kenbaar gemaakt moeten worden. Al dan niet in een omschrijving waaruit afgeleid kan worden dat de toepassing van een of meerdere technieken niet toegestaan is.

 

Met vriendelijke groeten

Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Coliseo,

 

Mijn vermoeden is dat u gelijk heeft. Want mijn vraag is eenduidig te beantwoorden, lijkt mij.

 

Het woord illegaal wordt waarschijnlijk gebruikt om aan te geven dat het niet strookt met het contract. Dit is ongeveer vergelijkbaar met het gegeven dat in het verleden werd gesproken over goedgekeurde en illegale ontvangers. Men doelde daar toen met illegale ontvangers op de niet gecertificeerde ontvangers. Immers illegale ontvangers kennen we niet, want bij wet zijn er in NL geen beperkingen gesteld.

 

Wellicht dat iemand zo vriendelijk kan zijn om hier uitsluitsel op te geven.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...