Ga naar inhoud


kopiéer heffing PVR én MP3 spelers


mietde

Aanbevolen berichten

Het is waarschijnlijk dat er binnenkort een thuiskopieheffing op mp3-spelers komt.

Deze zal afhankelijk van de opslagcapaciteit tussen de 80 cent en 25 euro bedragen.

Ook op videorecorders met een harde schijf zou een kopieerheffing komen van 15 cent per GB.

Het nieuwste model van Hitachi, met 1TB opslagcapaciteit, zou hierdoor 150 euro meer gaan kosten.

Producenten en importeurs van mp3-spelers en Stichting De Thuiskopie zijn in de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) al een tijd lang aan het onderhandelen over of er zo'n heffing moet komen en hoe hoog die zou moeten zijn.

 

De partijen hebben tot dusverre geen overeenstemming bereikt, en voorzitter Henk Vonhoff van de SONT heeft bovenstaande tarieven als compromis voorgesteld. Maandag wordt er verder vergaderd. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, heeft Vonhoff de bevoegdheid een dwingend besluit te nemen.

De branchevereniging voor de IT-bedrijven, ICT-Office, beschouwt de heffing als onwenselijk.

Volgens ICT-Office zijn de tarieven volkomen willekeurig, niet Europees geharmoniseerd en bovendien valt er niet zo veel beschermd materiaal te kopiëren, omdat er steeds vaker DRM wordt toegepast.

 

Bron Telegraaf

Bron Tweakers.net

 

Benieuwd hoe ze dat gaan doen met PVR's die geleverd worden zonder hdd.

Wellicht dat ze een heffing invoeren nav. de maximale capaciteit....

Of nog erger verplichten er een hdd bij te leveren <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Moge duidelijk zijn dat ze weer een melkkoe gevonden hebben.

 

Idioten <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Ga ik en velen met mij hun mp3 spelers of pvr's in het buitenland halen.

Op zichzelf heb ik niets tegen zo'n heffing aangezien downloaden in principe niet illegaal is in Nederland voor privégebruik maar de hele gang van zaken mbt dergelijke heffingen SCHREEUWT gewoon om beleid op EU niveau.

Ze draaien zo de eigen retailers de nek om.

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Wie gaat er met die winst lopen ??

Die komt dan echt bij muzikant of acteur !!

 

Trouwens indien dat toestel 150€ meer zou gaan kosten ,

dan zou ik niet kopen , opgelost <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ik wacht dan tot het 2dehands verkrijgbaar is <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
volkomen willekeurig, niet Europees geharmoniseerd

 

Nederland weer op z'n sulligst. Men (uitvoerenden,producenten, etc) hebben m.i. nog steeds de gedachte voor ogen; wij worden benadeelt, we ontlopen/verliezen aanzienlije inkomsten met de (huis)copieen.

Ten dele is dat natuuurlijk ook zo; maar cd/dvd prijzen in Nederland zijn dusdanig hoog, dat de consument de voor hem meest prettige manier zoekt van kijken.

 

In november 1986 kocht ik m'n eerste CD (Dire straits) voor een toen fabelachtige hoge prijs van 51 gulden. Ik vond dat toen al een enorm bedrag, maar okee de techniek en ontwikkelingen waren net "on public" Het werd schoorvoetend geaccepteerd.

Maar, nu 20 jaar later zijn dezelfde cd's van de topartiesten nog ruim 20 euro. M.a.w. er is in al die jaren geen enkele verlaging eigenlijk gekomen. De techniek is doorontwikkeld, grondstoffen vele malen goedkoper.

 

Nu dus maar weer een heffing op MP3 en PVR spelers. What's next ????

 

Straks komt KPN met een heffing op misgelopen gesprekskosten, omdat we massaal gaan skypen. Maar denk nou geenzins dat KPN haar vastrecht tarief naar beneden haalt !!!

Met vriendelijke groeten:

Jan

 

Al sille de bern strie frette, de lytse man sil wille ha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal mee eens. Het zou eigenlijk over de hele wereld moeten gebeuren, dus niet alleen in sullig nederland. Ook voor harddisks in je PC!!! Dan mag je gewoon copieren want je hebt het imers betaald en de hele piraterij is opgelost!!! Alleen 15 cent is nog te weinig..... 1 Euro per GB!!!! Dat zou wat zijn!!!

 

Nu dat iedereen kopieerd krijgen de artisten helemaal niets en de DVD/CD boeren hebben geen omzet meer om van te leven....

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is in feite zo dat de overheid belasting gaat heffen ten bate van bedrijven die op een achterhaalde manier geld proberen te verdienen. Er zouden eens gedragsregels moeten komen voor het heffen van belasting. Met eisen mbt doel-middel, willekeurigheid etc. Net zoals de beginselen voor behoorlijk bestuur grotendeels zijn vastgelegd zouden ook hiervoor gedragsregels moeten worden opgesteld. Maar we pikken het weer met z'n allen. Dat is altijd zo geweest in Nederland. Waarom organiseert niemand demonstraties tegen dit soort achterlijke belastingen? Ik zou meteen mee doen.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/forums/images/graemlins/uitlachen.gif" alt="" />Stichting thuiskopie wordt volgens mij door de Duitse overheid gesubsidieerd want de Duitse economie profiteert van deze waanzin het meeste van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik haal mijn dvd's in Groot-Brittanie <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Geen heffingen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Koop nu 50 r+dvd's ( imation ) voor nog geen 25 euro inclusief portokosten. Ga zo door daar bij die stichting <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Astra 1 zit bij mij op  31,5°E,  28.2°E, 19.2°E
Astra 2 zit bij mij op 19.2°E, 28.2°E
Astra 3 zit bij mij op 23.3°E,23.5°E

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wie gaat er met die winst lopen ??
Die komt dan echt bij muzikant of acteur


Niet zo naïef zijn joh <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />. Dat blijft allemaal hangen bij de organisatie's die dit 'regelen' (Stichting Thuiskopie, BREIN, BUMA/Stemra, Sena) en uiteindelijk sijpelt er wel wat door naar de platenmaatschappijen/filmstudio's maar de muzikanten en acteurs zien er maar bar weinig van.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is ook iets wat er Europees aan zit te komen hoor! Verschillende PVR fabrikanten zijn al aan het kijken of ze een hogere compressie kunnen toepassen om op een zo klein mogelijke schijf, zoveel mogelijk info kwijt kunnen.

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

het wordt echt steeds gekker in dit land.

 

En dan dacht ik dat ik alles al meegemaakt had toen ik (als bedrijf) een vergoeding moet gaan betalen omdat ik een printer/copieer heb.

omdat hiermee WELEENS iets met copyright gekopieerd zou kunnen worden.

 

dacht ca E30,- per jaar.

 

Maar daar houdt het dus helaas niet op...pffffffff

Link naar reactie
Delen op andere sites

In vlaanderen noemt men dat een hoop pennelikkers die geld willen verdienen, zonder werken; op de kap van hen, die nog zo onnozel zijn van te willen werken...

 

De billijke vergoeding is ook zo'n onnozelheid... wat doet ne slimme handelaar, die zet de radio AF in zijn zaak...

Wat heeft de stichting dan bereikt?

Het tegenovergestelde, de melodiën die door veelvuldig gehoord te worden populair worden, bereiken veel slechter het publiek!

 

We noemen dat: "Het deksel op de neus krijgen"!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als boekvertaler ben ik zelf aangesloten bij de stichting LIRA. Ik krijg elk jaar een behoorlijk bedrag van hen als vergoeding voor uitgeleende boeken in de bibliotheek, en een bedrag dat voortvloeit uit de kopieerheffing.

 

Gezien het vele werk dat ik voor die boeken heb verricht, vind ik dat niet meer dan terecht. Negenenentig procent van alle schrijvers, vertalers, acteurs, muzikanten, regisseurs etc.zijn heel erg blij met het bestaan van stichtingen als lira, buma/stemra, de stichting brein, etc. Vooral ook omdat ze vaak geen riant inkomen hebben.

 

Het is ook niet zo, zoals el-Pino beweert, dat het meeste geld 'bij de organisaties blijft hangen'. In het geval van de LIRA verschijnt elk jaar een jaarverslag waarin precies staat vermeld hoe al het geld is verdeeld. Schrijvers en vertalers krijgen een aanzienlijk groter deel van de koek dan bijvoorbeeld uitgevers. In diezelfde trant verdedigt een organisatie als buma/stemra vooral de belangen van muzikanten.

 

Het feit dat er op Europees niveau nog niks geregeld is, ontslaat Nederland nog niet van de plicht om een rechtvaardige regeling in te voeren. Je moet ergens beginnen.

 

Iedereen die een creatief beroep uitoefent, is hierbij gebaat. Leve de kopieerheffing!

 

Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, weer zo'n ridicuul besluit van een stelletje ambtenaren die geen idee hebben hoe groot de wereld buiten het binnenhof is en wat zich daar afspeeld.

Het Internet is een prachtig, nieuw (nou ja nieuw) distributiekanaal voor digitale media. In plaats van dit kanaal te omarmen worden de hakken in het zand gezet en probeert men krampachtig vast te houden aan zwaar verouderde distributiemethodes met ditto marges.

Je hoeft trouwens niet zo ver naar het oosten voor mooie prijzen hoor. (ook zo'n achterlijke wet: in NL kan de burger per definitie nooit de importeur zijn en kun je dus nooit een aanslag krijgen om kopieerheffing te betalen, In Duitsland mag je exporteren zonder heffing te betalen want dat moet de importeur doen. Een burger die in Duitsland besteld bestaat in de ogen van de ambtenaren kennelijk niet)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...