Ga naar inhoud


Steve Irwin (de crocodile hunter) dood


grunnsat

Aanbevolen berichten


  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

'Crocodile Hunter' Steve Irwin dood

 

Uitgegeven: 4 september 2006 07:32

Laatst gewijzigd: 4 september 2006 08:18

SYDNEY - De wereldberoemde 'krokodillenjager' Steve Irwin is dood. De 44-jarige Irwin - bekend door zijn tv-programma's over dieren - stierf maandagmiddag (plaatselijke tijd) nadat hij tijdens het duiken voor de Australische noordoostkust bij Port Douglas in zijn borstkas werd gestoken door een giftige pijlstaartrog.

 

Irwin was bezig met het maken van een onderwaterdocumentaire toen het ongeluk gebeurde. Kort nadat de pijlstaartrog hem had aangevallen, arriveerde een helikopter met medische hulp, maar het was te laat, meldde de nieuwszender ABC. Irwins vrouw Terri, die vaak te zien was in zijn programma's, is volgens de Australische media nog niet op de hoogte van de dood van haar man. Zij maakt momenteel een trektocht door afgelegen bergachtig gebied in Tasmanië.

 

Irwin werd wereldberoemd met zijn programma Crocodile Hunter, waar hij op eigentijdse en avontuurlijke wijze contact zocht met dieren. In 1992 werd het programma voor het eerst uitgezonden via Discovery Channel.

 

Nadat het programma op de Amerikaanse televisie was verschenen, werd hij beroemd in de hele wereld. Zijn fans roemen zijn enthousiaste en vaak ook wel roekeloos lijkende benadering van roofdieren, zelfs de gevaarlijkste. Zijn uitroep 'Crikey' maakte het Australische dialect populair.

 

Reptielenpark

 

Irwin, die in 1962 in de Australische provincie Victoria werd geboren, kreeg de liefde voor reptielen mee van zijn vader Bob. Die opende in 1970 een reptielenpark in Queensland. Irwin nam dat in 1991 over en ontwikkelde het tot Australia Zoo.

 

Behalve zijn vrouw Terri waren ook zijn kinderen - de nu acht jaar oude Bindi en de bijna drie jaar oude Bob - te zien in Irwins tv-programma's. In 2004 kreeg hij kritiek van zelfs zijn ferventste aanhangers toen hij zijn een maand oude zoontje Bob op de arm had terwijl hij een krokodil in zijn dierenpark voederde. Het feit dat hij daarvoor zijn excuses maakte op Amerikaanse nieuwszenders was een bewijs van zijn internationale populariteit. (nu.nl)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was denk ik toch ook te verwachten dat het een keer fout moest gaan.

Tenminste naar mijn mening kun je nog zoveel van dieren afweten, maar zoals hij overal boven op sprong dan moest er wel een keer eentje sneller zijn dan hem.

Wel moet ik zeggen dat ik had verwacht dat hij wel een keer dodelijk door een slang zou worden gebeten en niet zou overlijden door toedoen van een vis.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het zijn altijd de mensen van wie je het niet verwacht.


Nee, van mensen die boven op crocs gaan zitten en slangen bij de staart pakken verwacht je het inderdaad niet <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Tenminste, niet dat het zo lang goed gaat. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vond het altijd al een arrogante lul. Een beetje op lopen te vallen voor de kamera en belangrijk lopen te doen.

Volgens mij vond hij zichzelf het leukst. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal mee eens, en helemaal omdat hij eens een keer zijn jongste kind mee nam toen hij krokodillen ging voeren. Dan spoor je toch niet helemaal.. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Groeten,

 

Hendrik

 

Dreambox 7025+

Dreambox 800HD PVR

80cm op DiSEqC H-H motor

70cm op 19,2 en 23,5 oost

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik vond het altijd al een arrogante lul. Een beetje op lopen te vallen voor de kamera en belangrijk lopen te doen.
Volgens mij vond hij zichzelf het leukst. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Vind je reactie opzich ook wel lullig, is je goed recht om iemand een lul te vinden maar doe dat dan wel op reële gronden en onderbouw je mening een beetje.

Irwin vond zichzelf niet belangrijk maar was het wel, met name voor het milieu en dieren, alles wat de man verdiende met zijn docu's stopte hij dan ook daarin.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...