Ga naar inhoud


Tussenstop in de VS (visum?)


Nesclan

Aanbevolen berichten

Hey beste medesatters,

 

even een vraagje... misschien dat iemand van jullie dit weet.

 

Aangezien ik van plan ben om met mijn gezin naar Brazilië te gaan voor vakantie, heb ik vandaag tickets geboekt naar Rio voor mijn vrouw, dochter en mijzelf.

Last minute in principe, aangezien we a.s. dinsdag al vertrekken.

Hiervoor moeten we echter via de VS. (Houston, Texas).

Normaal gaan we altijd via Frankrijk of Spanje, en gaat het altijd zonder problemen. Nu waren alle (betaalbare) tickets al weg.

 

Wij natuurlijk helemaal happy dat we toch tickets hebben kunnen vinden. Vakantie dagen snel kunnen regelen, en koffers al klaar gezet.

 

Maaaar.. toen ik bij het checken van de faktuur gegevens zag staan dat mijn dochter een eigen paspoort moet hebben begon ik al een beetje te zweten.. maar ok, ze staat nu bij mij in het paspoort, maar ze heeft ook een eigen Braziliaans paspoort.

Maar ik ging toch even checken op verschillende sites, en nu vrees ik voor het feit dat de hele reis niet zal doorgaan, aangezien mijn vrouw Braziliaanse is (wel NL verblijfsvergunning), en mijn dochter voor de Amerikanen ook Braziliaanse is(omdat ze haar Braziliaans paspoort zal gebruiken) en ze denk ik een visum nodig zullen hebben.

Maar als ik op de site van de Amerikaanse Ambassade kijk, dan schrijven ze daar dat er een wachttijd is van een paar weken.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? dwz de VS als doorreis te gebruiken? Ik weet dat ik geen problemen zal hebben vanwege mijn NL paspoort, maar hoe zit dat met mijn vrouw en dochter? moet je ook een visum aanvragen ook al maak je alleen maar een tussenstop van een paar uurtjes??

En wat zijn de mogelijkheden?

 

Ik heb al verschillende instanties gebeld (ons reisbureau, vliegveld in Houston, Nederlands consulaat in Washington, Amerikaans Consulaat in NL), en eigenlijk niemand kunnen spreken die een uitspraak kon doen vanwege het weekend (verantwoordelijke personen niet aanwezig). Ik heb Continental airlines gebeld (waarmee we vliegen) in NL, en de persoon die ik heb gesproken zei dat het 100% zeker was dat we geen visa nodig hebben voor een tussenstop (zijn supervisor had het bevestigd), maar hij wilde mij dit niet zwart op wit geven. Toen met Continetal in Brazilië gebeld, en die zeiden echter weer dat we niet eens kunnen inchecken op Schiphol omdat we geen visa hebben... Dus we worden helemaal gek hier. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Iemand ervaring hiermee?

 

Alvast bedankt,

 

Een gek wordende nesclan <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het lijkt mij dat je pas in de VS bent als je door de douane bent.

Dit lijkt mij een tussenstop waarbij je niet de VS in mag, en dus in een soort niemandsland moet wachten op je overstap.

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem is dat iedereen door immigratie heen moet als je de US binnen komt. (Douane is alleen het belasting gedeelte, je weet wel van wel of niets aan te geven...)

Het is inderdaad zo dat Brazilianen een visa nodig hebben voor de US. Dat kost je ongeveer $100-120 als ik mij goed herinner. (Oh jah, het idiote is dat het visum "gratis" is, maar dat je $100-$120 aan "administratiekosten" moet betalen...)

De laatste keer dat ik via Houston vloog ging het allemaal vrij gemakkelijk. Aangezien het een van de "hubs" van Continential is, zouden ze het wel juist hebben dat je niets nodig hebt.

Zorg er wel voor dat je de groene "I94W" invult in het vliegtuig, en vul in bij "Address in the United States" "In transit to Rio de...". Dan is het 99% van de gevallen geen probleem. Het beste is om wat er ook gebeurt bij die immigratie officier gewoon beleeft te blijven, anders worden ze "opeens" heel erg lastig.

 

Veel plezier op je vakantie!

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Leo & Big Fellow thanks <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Citaat:
Het is inderdaad zo dat Brazilianen een visa nodig hebben voor de US. Dat kost je ongeveer $100-120 als ik mij goed herinner. (Oh jah, het idiote is dat het visum "gratis" is, maar dat je $100-$120 aan "administratiekosten" moet betalen...)

 

Precies. weer lekker krom <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Maar kan je dat ter plekke regelen? (aangezien volgens de site van de Amerikaanse ambassade de wachttijd enige weken is om hier in NL een afspraak te maken voor een visum interview).

 

Ik heb trouwens nog even met Continental in de US gebeld, en die vertelden mij dat men 1x met een "non-machine readable passport" kan transfereren. Men verwacht wel dat je het bij het 2e bezoek in orde hebt... (en helaas telt de terugreis via de VS ook als 2e x.. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> )

 

Ik zit er aan te denken om maandag morgen op Schiphol een tijdelijk paspoort voor mijn dochter te laten maken. (via de gemeente geen tijd meer omdat we dinsdag al om 10:00 moeten inchecken). en dan voor mijn vrouw een visum te regelen in Brazil zodat we zonder problemen kunnen terug vliegen.

 

Citaat:

Veel plezier op je vakantie!

 

Dank je.. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> heb ook echt wel een vakantie nodig na dit gehannis. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij de Amerikanen kan niets ter plekke. Als ik mijn visum moet vernieuwen dan moet ik s'ochtends voor 10 uur mijn papier werk inleveren, en kan ik het s'middags na 3 uur weer ophalen. Een keer ging het fout, en kreeg ik het verkeerde visum. Toen had ik binnen 10 minuten het juiste visum... Dus het kan wel snel, maar ze willen niet.

Het grote probleem is dat je bij het consulaat een afspraak moet maken. De kosten (jawel het kost geld om een afspraak te maken) zijn (of waren, misschien is het al verandert) $20 te betalen via credit card terwijl je aan de telefoon hangt. Als je ze gewoon opbelt dan weigeren ze je te woord te staan tenzij je die $20 betaald met je credit card.

Als je dan geluk hebt dan kan je een week later langskomen om alles te regelen. Maar dat kan ook rustig een paar weken later zijn, en het kan ook rustig meer dan een dag duren. (Collega's van mij die uit Indonesie komen kunnen af en toe tot 6 (!!) maanden wachten op hun visa... Echt idioot!)

 

Tijdelijk paspoort aanvragen voor je dochter is misschien niet eens mogelijk aangezien ze dan uit het paspoort van je vrouw moet worden geschreven. En dan moet je ook nog kunnen aantonen dat ze de Nederlandse nationaliteit heeft. Dit is waarschijnlijk geen proces van een paar minuten/uren...

 

Het beste wat je kan doen is kijken hoe het gaat in Houston. Als er daar geen problemen worden gemaakt/opmerkingen worden gemaakt dan kan je rustig terugkomen op dezelfde manier. Echter als ze moeilijk doen dan moet je proberen in Brazilie een visum te krijgen voor je vrouw & dochter. Reken er wel op dat het meer dan een dag kost om te krijgen. (En reken op lange wachttijden bij het consulaat...)

 

Nogmaals veel plezier in Rio, en hopelijk gaat alles een beetje soepel in Houston. (Het vliegveld daar heeft trouwens een verschikkelijke naam.....)

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet hoe het in usa precies zit , maar in bijv. egypte kwam ik bij een tussenstop in een speciale tussenstop hal en daar hoefde ik niks te laten zien .... kreeg een of ander ticket (ze hoefden niks te zien) en toen moest je ff wachten en kon je er weer uit... met dat ticket.....

 

verder zal ik gewoon schiphol bellen die moeten dat wel weten, die controleren als het goed is ook of je alle benodigde eisen hebt die de eind/tussenbestemming vraagt... dus als het verkeerd loopt, zal dat wel al op schiphol gebeuren :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet dus wel hoe dat gaat in de US, en het gaat zoals ik beschrijf. (Ik kom daar meerdere malen per jaar jammer genoeg...)

Het probleem zit hem erin dat ook in-transit passagiers door de immigratie heen moeten in de US. In heel veel andere landen is dat niet het geval, blijf je in een soort niemandsland, maar in de US kom je echt de US in...

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

US is na 11/9 helemaal verandert en dus kan je het nooit vergelijken met een ander land. Mijn zus had ook een visa nodig terwijl ze transit was. Schiphol bellen kan altijd, maar heeft weinig zin. De regels zijn zo complex dat zelfs de Amerikanen het niet meer weten. Het hangt dus veel af van wanneer je aankomt en met wie je te maken krijgt. Het kan ook zijn dat net die dag de regels weer verandert zijn. Wat dat betreft was het in de vorige eeuw toch wel makkelijker. Gewoon aan boord met je paspoort en geen gehannes. Persoonlijk pas ik ervoor om via een Amerikaanse luchthaven op vakantie te gaan. Dan ga ik hier liever in een Zwitserse berghut naar Milka koeien zitten kijken. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

@ Nesclan, ik wens je in ieder geval een geweldige vakantie toe. Mochten er problemen opduiken hou vast aan het advies van Big Foot. Niet je geduld verliezen en gewoon antwoord geven op de vragen. Zij gaan aan het eind van de dag gewoon naar huis en het intereseert ze geen fli.... waar jij slaapt. Dat geldt overigens niet alleen in de USA

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bel even met een firma die erin gespecialiseerd is visums voor je te regelen.

Die doen niets anders en verdienen er hun brood mee. Die hebben ook "vriendjes" op de verschillende ambassades, krijgen voorrang in wachtrijen, etc.

Ik weet niet waar ze in NL te vinden zijn maar in Duitsland is dat de Visum Centrale in Bonn. (Gebr. Mesenberg) Prima tent. http://www.visumcentrale.de/ Ze hebben zelfs een zondag nooddienst.

Ze hebben mijn pas al meerdere malen met een motorkoerier gehaald en gebracht op dezelfde dag als het "kritisch" werd.

Zelfs aanlevering op de luchthaven, vlak voor vertrek in extreem kritische gevallen. Ik kan er wel een boek over schrijven.

Alles is meestal goed gegaan en het was verbluffend goedkoop.

Als je niet verder komt dan bel even naar: +49 (228) -36 78 70 en vraag naar Herr Mesenberg. Misschien kent hij een bevriende firma in NL.

Link naar reactie
Delen op andere sites

meer info

 

volgens mij, en ook de gegevens op homeland security lezende,

moet je enkel daar ter plaatse de procedure doorlopen en je vingertoppen alsmede je iris laten scannen waarna je het ingevulde exemplaar van de visa waifer afgeeft aan de ambtenaar

 

pleasure of transit is het antwoord bij de vraag wat je komt doen en je krijgt een visum voor de 90 dagen vakantie of de transit naar andere landen.

 

op de site is ook een link naar het vooraf in te vullen document DS-156 die je bij het consulaat kunt laten verifieren of ter plekke in Houston bij homeland security

 

cheers

Sapore di sale

Gino Paoli

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ all

 

Ontzettend bedankt voor het meedenken en het geven van info.

 

We zijn vandaag op schiphol geweest, en hebben met de Nederlandse Douane gesproken en met Continental. De NL douane was heel behulpzaam en zoals een beamte aldaar zelf zei: "De Amerikanen zijn echt gek... helemaal doorgeslagen" en we zouden morgenvroeg direct een nooddocument kunnen krijgen voor mijn dochter.

 

Maar het slechte nieuws kwam van Continental. We kunnen niet op 'goed geluk' inchecken. Aangezien mijn vrouw geen visa in haar paspoort heeft, zullen ze haar hierop 100% zeker weigeren. Continental heeft daarop nog contact gehad met de mensen van de Amerikaanse Immigration op Schiphol, en die vertelden "no exceptions made"... Continental bood ons daarom aan om kostenloos de reis te "posponen", en dat we een tegoed bij ze hebben. Annuleren kon ook (tegen 10% verlies per ticket) maar we zouden dan een tegoedbon krijgen. (alleen maar inwisselbaar bij Continental <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> ) Cash teruggeven kon niet.

 

Aangezien er op de site die door Tonski is aangedragen het volgende staat lukt het regelen in 1 dag sowieso al niet:

 

Citaat:
Visa Issuance: Due to the requirements of biometric processing, we cannot provide same-day issuance. Please plan to be without your passport for at least three working days after your interview to allow for visa issuance and return. Some applicants may be subject to additional clearances or administrative procedures that may add weeks to the processing time. Do NOT make travel commitments or purchase tickets until the visa has been received.

 

Aangezien mijn vrouw al in het laatste stadium van de naturalisatie tot Nederlandse zit(en dan daarna ook het Nederlandse machine readable passport krijgt <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />) , stellen onze reis dan zolang uit.

Of we gaan in de tussentijd nog een keer via Europa.

 

Ik ga ook nog kijken wat er mogelijk is aangezien ik wel een annuleringsverzekering heb afgesloten. Deze kosten voor de verzekering wil ik dan gaan verhalen op het reisbureau aangezien ze mij verkeerde info hebben gegeven aan de telefoon.

 

Zo.. nu heb ik eerst wel een vakantie nodig.

 

Misschien nog even een lekker weekje weg in eigen land of Europa. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Nogmaals bedankt iedereen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedere terrorist die Amerika binnen wil komen vliegt even naar Mexico en loopt zo over de grens naar Amerika. Zonder enige dokumenten.

Of vanuit Canada is het ook heel simpel.

Het is te gek om los te lopen dat wij ons "uit moeten kleden" terwijl iedere Amerikaan gewoon Europa binnen mag komen zonder enige vorm van privacy inbreuk.

 

Na het plaatsen van dit antwoord heb ik waarschijnlijk al de CIA en FBI gearlarmeerd dus dat wordt leuk, als ik weer naar Amerika moet volgend jaar. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...