Ga naar inhoud


Waarschuwing: pinpas oplichters


TangoBravo

Aanbevolen berichten

Mijn vrouw moest vorige week wat geld pinnen bij de postbank. Voordat ze ging pinnen keek ze nog even vlug om zich heen, zag niemand, en stopte haar pasje in de automaat. Terwijl ze wachtte op haar geld boog zich plotseling iemand over haar heen, die in het engels zei dat hij zijn tickets niet uit de automaat had gekregen, en dat de machine niet goed werkte, daarbij op de knoppen aan de linkerzijde van het scherm duwend, mijn vrouw probeerde hem weg te duwen, maar tegelijk kwam haar geld er uit. Dat nam zij uit, maar ze realiseerde zich dat de automaat normaal eerst het pasje teruggeeft en pas daarna het geld. Ze draaide zich om naar de man, en eiste (ook in het engels) haar pasje terug. “I want my pass!”. De ‘buitenlandse’ man (of hij echt buitenlander was is onbekend, hij was wat getint van uiterlijk, italiaans misschien) zei dat de machine niet goed werkte. Mijn vrouw gaf echter luid en duidelijk te kennen “I want my pass!”. De man gebaarde druk, daarbij een klein etuitje (zoals voor pasjes) in de hand houdend dat de machine niet goed werkte. Mijn vrouw bleef echter haar pas eisen, waarop de man zich over de automaat boog, op een aantal knoppen duwde, en zei: kijk, hij zit er nog in. Op dat moment vroeg de automaat weer om de pincode. Die heeft mijn vrouw uiteraard niet ingetoetst, en daarop kwam haar pas uit de machine. Ze controleerde of het haar eigen pas was, en inmiddels opende de man ook zijn etui en liet zien dat daar alleen een ID card in zat, maar wel zo snel dat mijn vrouw niet kon zien wat daarop stond. Daarna wandelde de man weg, maar mijn vrouw had wel haar geld en haar pasje.

 

Ze belde mij, en ik heb meteen via internetbankieren gecontroleerd wat er gebeurd was. Alleen haar eigen transactie was genoteerd. We hebben wel de politie gewaarschuwd dat er iemand bezig was pinners lastig te vallen, deze is even komen kijken, maar konden de persoon niet meer achterhalen. Ze gaven het advies contact op te nemen met de Postbank.

 

Aldus gedaan, de postbank verbond mij door met de meldkamer. Bij de meldkamer hoorde men het verhaal aan, maar men veronderstelde dat het de man alleen te doen was geweest om het pasje, via vingervlugheid, en dat het, ook al omdat er aan de pinautomaat geen wijzigingen waren aangebracht zoals een scimmer (dat had ook de politie gecontroleerd) hem door de aanhoudendheid van mijn vrouw om haar pas terug te eisen, niet gelukt was. Achteraf kwamen we tot de conclusie dat hij de pas wel in zijn etui gehad moet hebben, en deze daarna weer snel in de automaat heeft gestopt, waarmee hij de schijn wilde wekken dat de pas niet uit de automaat was geweest. Maar volgens de postbank bestaat er geen apparatuur die men zo ongezien op het lichaam kan dragen waarmee de pas gescimd zou kunnen worden. De man droeg alleen een strak jack, en geen wijde kleding. Blokkeren van de pas zou niet nodig zijn.

 

Toch vertrouwde ik de zaak niet, en heb ik de rekening leeggehaald en het geld even op een andere postbankrekening geparkeerd. Omdat er op de rekening geen mogelijkheid zit om rood te staan zou men dan niets kunnen pinnen. Na een aantal dagen hebben we een bedrag van 100 euro op de rekening van mijn vrouw gezet. Iedere dag controleerde ik de rekening een paar keer via internet. Er gebeurde niets mee.

 

Tot gisteravond om 9 minuten voor 12. Toen werd er 100 euro afgeschreven via een buitenlandse pinautomaat…. De postbank weer gebeld. Daar was men verbaasd dat dit kennelijk toch kon. Jammer dat ze dat niet eerder toegaven, volgens mij kenden ze deze truc best wel, en ook de politie vertelde dat dit al vaker gebeurd was in het westen van het land, maar dat de banken het niet graag toegeven omdat het publiek vertrouwen moet houden in de pinpassen. Nu hebben wij weer een heel gedoe (schadeformulieren invullen, aangifte doen) om die 100 euro terug te krijgen. Áls we het terugkrijgen....

 

De clou van het verhaal: Mocht jou ook zoiets overkomen, dat men je even jouw pasje ontfutseld, neem dan maar aan dat het gekopieerd is, laat je pas blokkeren en eis onmiddellijk een nieuw pasje en een nieuwe pincode.

 

Overigens gebeurde dit in een klein dorpje, in het winkelcentrum.

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 36
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

mag ik vragen welk dorpje..???

(Moet wel even zeggen dat ik medelijden heb met diegene die het pinpasje van MIJN vrouw pakt...!!!)

Humax 5400, dreambox 600s, dreambox 800HD en een ET9000 met openPli op Pana 42px80

ps3 60 gb ps2 BC

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig dat je al je geld over had gemaakt naar een andere rekening.

Nu hopen dat je je 100 euro terug krijgt. Ik neem aan van wel.

Volgens de Postbank was het allemaal oke, achteraf niet dus. Pincode heeft je vrouw ook niet bekend gemaakt aan derden, dus is het een fout van de bank.

In ieder geval succes en sterkte met het terug krijgen van je 100 euro!

[color:"darkblue"] TOPFIELD PVR5500 80GB - Dual Aston CI CAM 2.02 - XCAM - Triax 78CM - LNB twin Alps [/color]
Link naar reactie
Delen op andere sites

KASSA...

<img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

een topic voor Kassa of welke ander consumentenprogramma.

 

het is al sinds dat de pinpas bestaat mogelijk fraude te plegen

 

en dat is voor zo lang ik me herinner door ARD ratgeber technik op de Duitse televisie meermaals en blijvend aangekaart... kaart <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

een trap in zij'n ballen had je vrouw hem moeten geven

(zelfverdediging dus aanvallen)

 

tis zeer zeker verstandig die feiten nogmaals kenbaar de maken aan ons schaapjes .... want zo zie je maar weer zelfs postbank wist niet dat dit kon..

<img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

cheers

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo funfreak,

 

Ook dat is een optie helaas alleen tijdens openingstijden en in plaatsen waar een postkantoor is.

 

Betere methode is iedereen binnen een straal van 2 meter een rotschop geven een denkbeeldige rode lijn dus.

 

Moi brombeer. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
een trap in zij'n ballen had je vrouw hem moeten geven
(zelfverdediging dus aanvallen)

Veelste moeilijk, gewoon je elleboog gebruiken en flink uithalen of een boxbeugel standaard in je zak <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...