Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
1pm

Wie gaat nu weer op in een dopingschandaal

Aanbevolen berichten

Ben eens benieuwd wie nu weer op gaat in een doping schandaal in de tour de france

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

DE EERSTE VLIEG IS GEVALLEN !

 

12/07/2008

C3_BELTRAAN.MM.jpg

 

Hoe is het mogelijk?

Manuel Beltran betrapt op epo maar Liquigas mag in de Tour blijven

 

De 'nieuwe' Tour, nauwelijks een week ver, is dan toch weer in de oude sporen gesukkeld. De Spanjaard Manuel Beltran (Liquigas) werd na de eerste etappe betrapt op epo en gisteren uit de Tour gezet. Zijn ploeg, met onze landgenoot Frederik Willems, mag evenwel blijven.

Tegen alle verwachtingen in heeft deze Ronde van Frankrijk toch al een positief geval te pakken. Manuel Beltran (37) liet zich na de eerste etappe in Plumelec betrappen op het gebruik van epo. Hij werd gisteren, nadat die positieve controle was uitgelekt, meteen uit de wedstrijd gezet. Liquigas echter mag zich deze middag in Figeac opnieuw aanmelden met de resterende renners. Zo staat het nadrukkelijk in het gewijzigde reglement van de Tour, om een nieuw geval-Cofidis te vermijden. Na het positief plasje van Cristian Moreni in de Ronde van vorig jaar, stapte de Noord-Franse formatie op een paar dagen van het slot vrijwillig uit de wedstrijd. Nick Nuyens was één van de atleten die mee het gelag betaalde. Toen bestond er immers nog geen reglement waarop ze zich konden steunen om in de koers te blijven zonder met de vinger te worden gewezen. Gisteren haastte manager Roberto Amadio zich om met het reglementenboekje te zwaaien. 'We blijven. Het gaat om een alleenstaand geval. Alle andere leden van de ploeg hebben niets te maken met deze zaak. Onze eerste beslissing is nu om Manuel Beltran uit de Ronde van Frankrijk te halen. Hij zal nu een tegenexpertise aanvragen. Als die ook positief blijkt, dan eindigt onze samenwerking. We doen veel in de strijd tegen doping. We begrijpen niet hoe dit is kunnen gebeuren.'

 

Hij dreigde ermee om de renner te vervolgen voor de aangebrachte schade aan het imago van de ploeg.

 

Ondertussen werd het hotel waar de ploeg verbleef wel bezocht door de politie. Een routine blijkbaar, sedert de affaires van vorige editie. Een nieuwe Franse dopingwet, pas in gebruik, bepaalt wel dat een persoon bij wie verboden producten worden gevonden meteen achter de tralies vliegt.

 

De Tourorganisatoren namen in een mededeling acte van de beslissing van Liquigas om Beltran uit te sluiten en feliciteerde Het Franse Antidopingagentschap (AFLD) voor haar efficiëntie.

 

Stommiteit

 

Een stommiteit als die van Beltran - een geïsoleerde actie willen we aannemen - blijft echter prangende vragen oproepen. Riep een week geleden niet iedereen nog dat een dopingovertreding niet meer in te denken viel in de nieuwe wielrennerij? 'Wie nu nog de scheve schaats rijdt, zou moeten verbannen worden naar Siberië', gromde Patrick Lefevere.

 

Laat Manuel Beltran dan nog een renner zijn van de oude garde. Niet vrij van verdenkingen sedert hij onverhoeds bij Liquigas een verlengstuk breidde aan een carrière die na Discovery Channel afgelopen leek. De kwellende vragen blijven intact. Hoe is het in godsnaam mogelijk? Dacht de betrokkene misschien dat hij gemakkelijker weg zou komen met de controles van het AFLD dan met die van de UCI, aan wiens gezag de Tourorganisatoren zich in deze editie hebben onttrokken? Of tastte hij in een potje met epovarianten die hij niet detecteerbaar achtte?

 

En nu? Tien jaar na de zaak Festina, op een moment dat iedereen hoopte om daar eindelijk een punt achter te kunnen zetten, is het wankele vertrouwen alweer zwaar geschokt. Wie zal de renners de komende weken nog op hun woord geloven, als ze hun onschuld bezweren? Het merendeel zal de waarheid spreken, maar Beltran bewijst dat er nog altijd zwarte schapen in hun midden lopen. Onvermijdelijk, maar de Spanjaard kan niet bevroeden welke schade hij alweer heeft aangericht.

 

Gezondheidsproblemen

 

Vroeger op de dag ontstond er al opschudding omwille van een mededeling van het Franse Antidopingagentschap. Dit weekend bezorgt dat aan de renners de resultaten van de bloedcontroles die ze verrichtte op de vooravond van de Tour. Op zich een normale procedure, ware het niet dat de AFLD aanstipte dat een niet nader genoemd aantal renners - een twintigtal zelfs volgens sommige persagentschappen - aangeraden wordt om hun ploegarts te raadplegen 'omwille van een mogelijk gezondheidsprobleem'. De resultaten van de test zouden in hun geval afwijken van de gebruikelijke waarden. Of die daarom ook wijzen op de aanwezigheid van verboden producten, is een andere zaak.

 

Van Riccardo Riccó bijvoorbeeld is het gekend dat die een natuurlijke hematocrietwaarde heeft van 51, waar de limiet op vijftig ligt. Het AFLD beschikt echter niet over de resultaten van voorafgaande tests die uitgevoerd werden in het kader van het biologisch paspoort en kan die dus ook niet aan mekaar toetsen. Of de betrokken renners toegevoegd worden aan de bestaande lijst van 31 verdachten - voor zover ze daar al niet op prijkten - is dus een zaak van de UCI.

 

Via via maakte de internationale federatie al eerder duidelijk dat ze niet van plan is om al tijdens deze Ronde van Frankrijk in actie te treden, om de wielrennerij geen nieuwe klap toe te dienen. De zwaarste zondaars zouden pas in september hun penitentie krijgen.

 

bron : Het Nieuwsblad

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ga er al jaren vanuit dat ze allemaal pakken.

Degene die dit niet doet, moet het maar bewijzen. :D

Omgekeerde bewijslast heet dat. laugh

 

Daarom kijk ik er ook niet naar.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik denk ook dat ze (bijna)allemaal verboden middelen gebruiken en dan net tot de limiet; soms neemt een renner dan net iets te veel en is hij de klos bij een controle.

Maar deze wetenschap weerhoudt mij er niet van om toch te genieten van deze sport.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ach....EPO...de jongens willen gewoon wat meer rode bloedcellen...en dus wat meer zuurstof naar de spiertjes...

 

Dat kan toch geen kwaad :-)

 

Dat ze meer risico lopen op trombose, een hartaanval of een beroerte, kan ze kennelijk niet schelen..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast aart44

Nu ben ik natuurlijk tegen doping maar wat er van die jongens verwacht wordt is toch ook niet normaal.

De drie meest voorkomende kwalen zijn,

 

1.zadelpijn kan vele kwalen geven zoals slijmbeursonsteking enzovoort.

2.buikloop is het normaal 10 liter per dag te drinnken.

3.klachten aan de luchtwegen als je zoveel zuurstof moet happen op een dag.

 

De medicijnen daarvoor wordt allemaal als doping aangemerkt zoals antibiotica.

Volgens mij wordt er snel doping geroepen zelfs een hoestdrankje is dat al maar het lijkt me allemaal minder erg als het is. laugh

 

Hier alleen wat je van zadelpijn al kan krijgen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Toch onbegrijpelijk, het is alsof je met 90 kilometer binnen de bebouwde kom rijdt terwijl je weet dat er een flitsapparaat opgesteld staat.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

DE TWEEDE VLIEG IS GEVALLEN !

 

Dueñas is het tweede dopinggeval in de Tour.

wo 16/07/08 - De Tour is blijkbaar nog niet verlost van de dopingellende. De Spaanse renner Moises Dueñas, die 19e stond, heeft een positieve epo-test afgelegd. "Niet te geloven", zegt de teammanager.

Moises Dueñas van de Barloworld-ploeg heeft positief getest op het gebruik van epo.

 

De 27-jarige Spanjaard werd betrapt bij een controle na de vierde etappe, de tijdrit in Cholet.

 

Daarin presteerde hij evenwel niet indrukwekkend. Hij werd 82e op meer dan drie minuten van Schumacher.

 

Dueñas is de tweede renner die tijdens de Tour tegen de dopinglamp loopt. Eerder werd Manuel Beltran van Liquigas betrapt op epogebruik.

 

Na de opgave van Mauricio Soler wierp Dueñas zich op als de kopman van Barloworld. De Spanjaard werd maandag elfde in de bergrit naar Hautacam en stond op de negentiende plaats in de stand.

 

De politie is ondertussen binnengevallen in het hotel van Barloworld en heeft de renner meegenomen voor ondervraging.

 

Dueñas werd door zijn ploeg meteen op non-actief gezet en uit de Ronde van Frankrijk gehaald.

 

Bron : Sporza

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

We moeten wel even een onderscheid maken tussen het echte dopinggebruik zoals EPO en daartegenover honderden mogelijke andere stoffen waarop je betrapt kan worden maar die eigenlijk geen doping zijn.

 

Zo is Simon Vroemen positief getest op een stof die helemaal geen gunstige invloed heeft op duurlopen. Dat zal hij niet bewust hebben genomen maar zat ik een etenswaar of medicijn. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan cortisonen, dat zijn ontstekingsremmers die in heel veel medicijnen zitten maar voor atleten verboden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ricco is gevalletje nummer 3. Maar wel de emeest spraakmakende denk ik....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: sretlow
Ricco is gevalletje nummer 3. Maar wel de emeest spraakmakende denk ik....


De wielersport blijft hiermee bedorven, dit krijgen ze nooit meer helemaal clean.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

DE DERDE VLIEG IS GEVALLEN ! EN WAT VOOR EEN cool

 

ricco.jpg

 

Ook Riccardo Ricco test positief op epo

do 17/07/08 - De Tour heeft een nieuw dopinggeval: Riccardo Ricco van Saunier Duval is betrapt op het gebruik van epo. De Italiaanse klimmer had twee ritten gewonnen en had de bolletjestrui en de witte trui in zijn bezit. Saunier Duval stapt uit de Tour.

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe werd in Riccardo Ricco's urinie CERA gevonden. Dat is epo van de derde generatie. Ricco werd betrapt na de tijdrit in Cholet.

 

Ricco was een van de tien renners die al sinds het begin van de Tour nauwgezet gecontroleerd werd door het Franse antidopingagentschap. Hij werd deze Tour al minstens vier keer gecontroleerd.

 

Ricco heeft van nature al een hoge hematocrietwaarde. Die zou schommelen meestal rond de 51, een normale renner wordt uit de koers genomen wanneer zijn hematocriet boven de 50 komt.

 

Ricco (24) was een van de figuren van de eerste helft van de Tour. De Italiaan klopte Valverde op Super-Besse en won indrukwekkend in de rit over de Aspin.

 

Ricco was na een slechte tijdrit alweer opgeklommen naar de negende plaats in het klassement. Hij droeg de bolletjestrui en was leider in het jongerenklassement. Hij werd ook tweede in de Giro.

 

De hele ploeg van Saunier Duval heeft zich net voor de start teruggetrokken in de bus van het team. De fietsen werden op de auto's gezet en het team gaat niet meer van start.

Ricco maakte zich in Lavelanet klaar om te starten in de twaalfde etappe. Hij werd onder politiebegeleiding en luid boegeroep weggebracht in een auto van Saunier Duval.

 

Ricco is al de derde renner die tijdens de Tour betrapt wordt op het gebruik van epo. Eerder testten Manuel Beltran (Liquigas) en Moises Dueñas (Barloworld) positief.

 

Bron : Sporza

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit is toch niet te geloven man!

 

Verlies je met wielrennen ook je hersencellen ofzo!

 

En het gaat om EPO dus echte doping.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.