Ga naar inhoud


kaas


uffelte

Aanbevolen berichten


  • Reacties 69
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik heb me altijd al afgevragen hoe ze gaten in een kaas maken ,

bv Leerdammer , wie wil mij dit eens uitleggen , aub ??

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die gaten worden niet gemaakt maar ontstaat door gasvorming net zoals dit in brood gebeurd.

De gasvorming komt door de melkzuurbacterie die co2 afscheid.

Dus er zit koolzuurgas in de gaten.

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: leo1949
Die gaten worden niet gemaakt maar ontstaat door gasvorming net zoals dit in brood gebeurd.
De gasvorming komt door de melkzuurbacterie die co2 afscheid.
Dus er zit koolzuurgas in de gaten.

Leo


Die Leo toch! :D Hebben jullie in Alkmaar op de basisschool verplichte les kaaskennis ofzo?

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Neptunus

Die Leo toch! :D Hebben jullie in Alkmaar op de basisschool verplichte les kaaskennis ofzo?


en dat terwijl Leo een import Alkmaarder is. Volgens mij heeft ie op de kaasfabriek Eijssen ofzo gewerkt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee hoor ik heb vroeger op de prinses Marijke school in Broek op langedijk gezeten.

Dat was de dependance van de slagers vakschool uit Utrecht, deze school is nu gesloopt.

Maar daar heb ik dus het een en ander opgestoken op het gebied van levensmiddelen technologie.

 

Leo

 

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kleine correctie: het zijn propionzuurbacterien die de melkzuur omzetten in propionzuur, azijnzuur, water en koolzuurgas. Melkzuurbacterien zetten (melk)suiker om in melkzuur maar vormen daarbij geen koolzuurgas en dus zelf niet de gaten in de kaas.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: fatfreddy
Origineel bericht van: Neptunus

Die Leo toch! :D Hebben jullie in Alkmaar op de basisschool verplichte les kaaskennis ofzo?


en dat terwijl Leo een import Alkmaarder is. Volgens mij heeft ie op de kaasfabriek Eijssen ofzo gewerkt.


Maar dan zal het wel zo zijn dat eerst tien vragen over kaas goed moet beantwoorden wil toegelaten worden tot de gemeente Almaar! :D

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gedeeltelijk heb je gelijk maar dit gaat meer op voor de harde oudere kaassoorten.

 

De meeste gaten ontstaan in de eerste weken van het rijpen als de jonge kaas nog kneedbaar is

en gassen er makkelijk doorheen trekken. Zulke gaten zijn mooi rond en glanzend glad.

Gaten die later ontstaan, als de kaasmassa al stug is, kunnen makkelijk de scheuren vormen

die zo kenmerkend zijn voor oude kaas.

En deze gaten komen dus door de propionbacterie die propaanzuur als fermentatieproduct achterlaat in de kaas.

 

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...