Ga naar inhoud


Wijziging bestemmingsplan


Mennowz

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal!

 

even in een nutshell :

 

1 jaar geleden zijn we gaan wonen in ons nieuwe huis, naast dit huis ligt een stuk grond (Bestemming Agrarisch met Openheid).

 

Door een samenloop van omstandigheden is deze grond door enige (domme) lieden aangewezen als plaats voor een nieuw aan te leggen speeltuin.

 

De gekozen lokatie (pal aan dijk (30km zone waar gemiddeld zo 70 wordt gereden) is er niet geschikt voor, maar de gemeente geeft aan deze situatie niet eerst op te lossen en drukt op dit moment de komst van de speeltuin erdoor.

 

(in het tussentraject hebben we regiobijeenkomsten en een enquête gehad (maar diegene die de stemmingen moest tellen is aanjager van de aanleg (dus niet onafhankelijk)).

Ook hebben zommige huishoudens meerdere biljetten gekregen (mensen met verschillende achternamen).

 

Nu is het zo dat de gemeente eerst stellig vol deed houden dat de grond een groenbestemming heeft en dat er geen bezwaar gemaakt kan worden.

 

Wij zijn toch gaan kijken in het nu geldende bestemmingsplan en de grond heeft GEEN groenbestemming, maar Argrarisch met Openheid.

 

Kort gezegt komt het erop neer dat de bestemming gewijzigd moet worden en wij kunnen daar gewoon bezwaar op maken.

 

MAAR :

 

Het bestemmingsplan is van 1997 en ze zijn bezig om het hele bestemmingsplan te herzien, de gemeente heeft al door laten schemeren dat ze het dus gelijk mee willen gaan nemen in het nieuwe bestemmingsplan.

 

Nu heb ik toch nog wel wat vragen:

 

Rond Juni vorig jaar (2009) is het eerste concept gepresenteerd van het nieuwe bestemmingsplan, hierin staat de grond nog steeds als Agrarisch met Openheid vermeld, kunnen ze dit nu gewoon dus aanpassen zonder dat we bezwaren kunnen maken??

 

Is het zo dat we bij de provincie (Noord Brabant) nog iets kunnen doen?, het gaat echt levensgevaarlijk worden voor de kinderen en dat willen we toch voorkomen!

 

Iemand bekend met deze kwesties??

 

Alvast erg bedankt!

 

Menno

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik kan je wel een tip geven.

 

Ga eens op internet naar de site van Higherlevel.nl

 

Dit is een site vol met freaks (zoals zij hun satelliet freaks zullen noemen) en na het gratis registreren, leg je daar je probleem voor zoals je hierboven hebt omschreven.

 

Die freaks duiken er echt voor je in (belasting-sdviseurs, juristen, advocaten, managers etc).

 

Zet er wel een regel bij. Mijn broer heeft iets dergelijks meegemaakt en heeft zich kunnen beroepen op "planschade", waardoor de gemeente bijna 15.000 Euro kon aftikken.

 

Wellicht kan dit de speeltuin tegenhouden. smiley_playcar.gif

 

Suc6

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1-Gaan praten met een advocaat gespecialisserd in bestuursrecht en je laten voorlichten (kost geld).

2-Door een gespecialiseerd bureau een effectraportage op laten stellen (kost nog veel meer geld).

3-Besluit van de gemmente aanvechten middels een rechtzaak. (dit gaat echt in de papieren lopen) Rechters zullen de beslissingen van de gemeente tegen het licht houden en toetsen op eventuele fouten. Een rapportage van een externe niet bevooroordeelde instantie is hier min of meer een must. Zonder wordt je door de advocaten van de gemeente en de rechter vriendelijk toe (uit) gelachen.

 

Een gemeente kan een bestemmingsplan altijd herzien. Agrarische bestemming kan altijd worden aangepast. Anders zou er in bijna geen enkele gemeente worden uitgebreid qua woningbouw, industrie, of recreatie.

 

Belangrijkste in mijn ogen is informatie inwinnen over de te bepalen strategie tegen de gemeente. Ga naar iemand die echt gespecialiseerd is. Dus niet een advocaat die er ook echtscheidingen en faillissementen bij doet.

Kom verder zo goed mogelijk beslagen ten ijs bij een advocaat. Dus dossiers zo compleet als mogelijk, geordend met eventuele correspondentie (ook mail en fax) aanleveren. Dit scheelt de advocaat uitzoekwerk en jou dus geld.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vind je de lokatie gevaarlijk of ben je bang voor geluidsoverlast?

 

Naast mijn huis, direct achter mijn erf, heeft de gemeente ook een speeltuin neergezet. In het begin was dat leuk maar nu is is het net of sta je op de camping, veel lawaai van schreeuwende kinderen. We (ik en een aantal buurtbewoners) zijn al heel lang bezig om die tuin daar weg te krijgen maar het lukt niet. De gemeente staat heel erg sterk. Zelfs rechtshulp kon niets voor mij/ons doen. Ik wens je veel suc6!

Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
veel lawaai van schreeuwende kinderen. We (ik en een aantal buurtbewoners) zijn al heel lang bezig om die tuin daar weg te krijgen maar het lukt niet.

 

Ik snap dat niet.

Zijn jullie allemaal een stelletje "ouwe lullen" of wat ?

 

Direct achter mijn postzegeltuintje (4 meter diep) ligt een grasveldje wat door de locale jeugd als trapveldje wordt gebruikt. Er zijn door buurtbewoners zelfs doelpalen neergezet.

Als het ook maar een beetje weer is wordt er van 07:00 tot 's avonds donker gevoetbald.

'S zomers als mijn tuindeur openstaat liggen er met de regelmaat van de klok ballen binnen. Mijnheer, mag ik mijn bal even ophalen smile

Prachtig, ik begrijp niet hoe iemand zich hier over op kan winden. Ik was vroeger net zo. Direct na school lekker ballen op "het" veldje.

 

In de zomer wordt ik wakker van de vogels die fluiten, en van vrolijke kinderstemmen. Ik ben Ajax. Dat kan niet, want ik ben al Ajax. Nee, jij bent PSV. Fantastisch.

Heel wat beter dan wakker worden van de Dieseldampen van de trekker / trailers die op mijn oude stek de supermarkt kwamen bevoorraden.

 

Stelletje ouwe lullen smile

Peter.

 

ps. wil je rust, koop een hutje op de hei en gaa daar ligen mopperen !

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: prutsie


Ik snap dat niet.
Zijn jullie allemaal een stelletje "ouwe lullen" of wat ?Beetje slappe opmerking Prutsie !! Jij weet totaal helemaal niets van de situatie. Omdat het bij jou zo gaat zou het in heel Nederland zo gaan zo lijkt het. Laat me niet lachen.

By the way, jij verhuist vanwege een paar lullige vrachtwagentjes... En weet je waarom ik dat zeg? Omdat ik de situatie bij jou ook niet ken. Dan heb je snel een oordeel klaar.

Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mennowz,

allereerst zijn speelweiden of speelplaatsen recreatief qua functie

de bestemming mag gewijzigd worden mits de juiste procedures zijn nagekomen en er geen gegronde bezwaren zijn die meer wegen dan algemeen belang

 

echter gegronde bezwaren hebben in die zin met eigenbelang te maken

 

je kunt dus niet iemand uit tjerkstradeel bezwaar laten maken over iets in Oosterhout

 

Toch mag een adviescommissie toerisme en recreatie haar oordeel geven alsook mag "een stichting" (met statuten betreffende bijvoorbeeld kindvriendelijk of kinderen bevorderend gedachtegoed, maar ook leefomgeving bevorderende denkwijzen) als belanghebbende spreken in voor of nadeel van de te nemen besluiten aangaande bestemmingplan wijzigingen.

 

deze stichting en/of adviescommissie zal zich wel aan de procedure tijd moeten houden om haar bezwaar en/of advies kenbaar te maken. (net zo als de privaat persoon die ruim tijd heeft gehad zich te informeren en een bezwaar op te stellen)

 

Voor of nadelen van plannen zijn in die zin bedoeld om verbeteringen betreffende het plan te initiëren of implementeren.

Het is niet de bedoeling van de wet om iets te blokkeren wat plaats vindt op andermans grondgebied.

 

met andere woorden,

 

jij kunt bezwaar maken binnen de daarvoor gestelde termijnen om reden van ??? (de gegronde reden is van uiterst belang)

 

aanname

indien het verkeersveiligheid en wegverkeer betreft is dat een zorgvuldigheid plicht die de gemeente moet nakomen en aantonen, voorafgaand aan goedkeuring.

Indien die zorvuldigheid niet of aantoonbaar niet heeft plaatsgevonden kun je een genomen besluit per A R O B procedure ook naderhand aankaarten.

het verkeer is echter niet een direct belang voor jouw als buur.

 

Het tegenhouden van diverse plannen kost onze maatschappij wel heel erg veel geld en tijd.

Voordat het speeltuintje opgeleverd wordt is die generatie kinderen al uit het op straat spelen gegroeid.

Daar heeft niemand wat aan.

 

de laatste 10 jaar heb ik ontstellend veel plannen stuk-geprocedeerd zien worden hetgeen uiteindelijk ook tot niet iets beters heeft geleid met heel hoge kosten die verdampt zijn.

 

niet om je handvatten te willen geven voor het blokkeren en/of duurder maken van zo'n speelweide

maar omdat de procedure nog in vele deelstappen uiteenvalt is ook na de bestemmingplan wijziging heel wat aan te kaarten.

zoals de bouwvergunning en de gebruiksvergunning.

 

ciao

Just Around The Corner

Cock Robbin

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

En >hier< staat het resultaat van zo'n belangenafweging.

Zie punt 2.3.3.1.

 

Bron: http://www.vromtotaal.nl/Geluid/jurispru...langenafweging/

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Beetje slappe opmerking Prutsie !! Jij weet totaal helemaal niets van de situatie.

 

Je hebt gelijk, ik ken jouw situatie niet.

Het valt me echter de laatste tijd nogal op dat mensen snel "zeuren" over zaken. Zal een voorbeeld geven.

Een paar maanden geleden was er ik geloof bij SBS Hart van NL een item over bejaarden die last hadden van een peuterspeelzaal of kleuterschool onder hun bejaardenflat.

De kleuters maakte te veel herrie als ze buiten speelde en daar klaagden de bejaarden over.

 

Nou, verherexcuseer me maar, die bejaarden waren in mijn ogen al overleden. Het enige wat ze nog konden was alles van de negatieve kant bekijken. Wat een zure oude mopperpotten.

 

Het kan best zijn dat bij jou de locale hangjeugd al snorrend en brommerend biertjes komt drinken en de flesjes links en rechts kapotgooit. Ik kan dat alleen niet uit je verhaal opmaken. Bij mij achter gebeurt dat niet. Daar wordt alleen van zonop tot zononder gevoetbald door jeugd van 5 tot 15 / 16 jaar. En omdat de tuintjes direct toegang hebben tot het trapveldje wordt een eventuele raddraaier zo gecorrigeerd door een buurtbewoner. Het is hier een dorp, iedereen kent iedereen. Deuren hoeven hier nog niet op slot. Je TomTom kan je rustig in je onafgesloten auto laten hangen en als je met je dronken hoofd de dorpskroeg uit wordt gezet en je echt niet meer weet waar je huis woont brengt de politie je wel thuis.

Misschien dat dat bij jullie ook wel anders is. Hier is het in elk geval nog een eilandje van rust.

 

Als laatste, de huur van mijn oude woning werd na 20 jaar opgezegd. Erg jammer, ik woonde er heel best. Lekker goedkoop en de super lekker dichtbij. Zaterdag de visboer (kar) op de stoep voor mijn huis. Zaterdag verplicht visdag smile

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

breek niet mijn mond open over de asociale maatregelen

in NL ,woonde 5 jaar in een leuk appartement bovenste

verdieping plaats genoeg voor mijn schotels lekker rustig

enz enz ,het was perfect ,maar omdat de huur zo hoog was

was maar een helft van het gebouw verhuurd ,toen hebben

ze de leegstaande woningen voor 5 jaar bij vooruitbetaling

verhuurd aan een sociaal geestenlijke instellen (gekken huis)

 

Dat had ik geweten dag en nacht herrie ,die patienten vonden

het b.v. normaal om om 3 uur d'nachts spijkers is de muur

te slaan enz enz.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok Prutsie, ik had inderdaad duidelijker moeten zijn. Hier de situatie: Als eerste spelen er kleine kinderen (waarvoor die plaats ook bedoeld is) daarna worden die kleintjes weggejaagd door iets oudere jeugd die gaan voetballen, met stenen gaan gooien en fikkie stoken en s'avonds wordt de speelplaats overgenomen door hangjongeren met inderdaad bier en brommers, soms tot 3 uur snachts. En de politie doet niets smile

 

Back on Track: ik benieuwd waarom de topic starter die speelplaats er niet wil hebben. Alleen vanwege de veiligheid of toch geluidsoverlast.

 

 

Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
voetballen, met stenen gaan gooien en fikkie stoken en s'avonds wordt de speelplaats overgenomen door hangjongeren met inderdaad bier en brommers, soms tot 3 uur snachts. En de politie doet niets

 

Ik was er al bang voor. Hier dreigde het ook uit de hand te lopen. Door snel ingrijpen van de buurt is het toen ook snel opgelost.

Hier is geen politie aan te pas gekomen. Het is een dorp met 8000 inwoners, iedereen kent elkaar. Iedereen kent dus ook de ouders van de aanstichters.

De buurt heeft de koppen op een avond bij elkaar gestoken en hier zijn toen afspraken gemaakt. Simpel gezegd zijn afspraken gemaakt met de ouders van de aanstichters contact op te nemen en verder na 23:00 met meerdere buurtbewoners de jongeren te verzoeken te vertrekken. Bij niet vertrekken een belletje naar de ouders. Helpt dat niet dan de jeugd even helpen vertrekken.

Dat laatste is nooit nodig geweest. Zelfs het vragen om te vertrekken is maar 1 of 2 keer gebeurd.

Brommers / scooters niet op het gras parkeren was in het begin moeilijk, maar werd ook na een week geaccepteerd. Vuurtjes stoken is nooit geaccepteerd. Dat doe je maar thuis in de achtertuin. Bier drinken, geen probleem. Rotzooi echter zelf opruimen anders brengen we het gewoon bij je ouders thuis. Is nooit nodig geweest.

 

Al met al was het binnen een paar dagen weer helemaal rustig. Voor aankomende zomer verwacht ik eigenlijk helemaal geen problemen meer. De hele buurt trekt 1 heel duidelijke lijn en wie denkt er over heen te gaan wordt terecht gewezen.

 

Misschien is het ook wat voor jullie om met de buurt de koppen eens bij elkaar te steken en duidelijke afspraken te maken. Bij ons heeft dit bijzonder goed gewerkt. Ook het aanspreken van de ouders van de raddraaiertjes heeft bijzonder goed gewerkt. De meest "stoere" lefgozertjes stonden hier op een avond voor de deur stamelend hun excuses aan te bieden voor de overlast. Omdat we hierna de aanstichters bij naam en toenaam kenden konden we de jongens hierna ook direct persoonlijk aanspreken.

De "hangplek" is hierna verplaatst naar een centrale parkeerplaats hier in de wijk aan de overkant, nu 20 meter van de voordeur, maar ook hier is de afspraak dat na 23:00 alles rustig is. En dat gebeurt ook.

 

Het probleem is hier in het dorp dat eigenlijk alles is volgebouwd. Toen ik jong was was er ruimte genoeg. Wij hadden een "hangplek" achter de locale melkfabriek in het dorp. Dat was ver genoeg van de dichtstbijzijnde huizen om niemand tot last te zijn en een blind paard kon er geen schade aanrichten.

Nu is dat anders. Landjes waar kan worden gevoetbald zijn er bijna niet meer. De plek waar de melkfabriek stond is volgebouwd (zoals bijna alle andere plekken) en het allerlaatste "landje" wordt nu bebouwd. Dus waar moet de jeugd nu naar toe ????

Officiel naar een jeugdhonk, met een jongerenwerker......Ja, vast wel..........

Geef ze een knollentuin buiten het dorp, zet er een paar doelpalen neer. Klaar. Scheelt een kostbaar jeugdhonk en een nog kostbaardere "jeugdwerker". Potverdikke, wij hadden vroeger 2 crossbanen waar we met brommertjes en motoren konden crossen en tientallen landjes waar we konden voetballen of andere ongein konden uithalen zonder dat er ooit iemand last van had. Allemaal weg nu...

 

Belangrijkste strekking van dit, ga er positief tegenaan. mobiliseer de buurt. Laat de politie er buiten. Probleem zo opgelost.

 

groeten,

Peter.

 

 

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...