Ga naar inhoud


teletenne na ruzie met vmma mogelijks nog meer doodgeboren kind?


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

hi,

je ziet niet of geen reclame over teletenne,de dvb-t dienst van telenet.zelfs heb ik bij verschillende dealers geweest,en nergens staat dergelijke opstelling tentoon,om het te zien spelen.de meeste dealers willen er ook niet veel over kwijt.

nu dat vmma en telenet (tijdelijk?) niet meer met elkaar praten,zie ik ook niet dat de vmma kanalen snel bij het teletenne aanbod zal komen.ik begrijp het niet,maar de meesten willen die zenders (ook al is het voor mij pure bandbreedteverspilling) zien.

en ik denk dus dat teletenne misschien niet van de grond zal komen,door het gemis van die zenders.

Wat denken jullie?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


Telenet en vmma zijn "partners in crime" : zij blaffen wel eens naar mekaar maar zullen mekaar niet bijten . De éné kan nu eenmaal niet zonder de andere . Maar als je ziet welke inspanning Telenet doet om teletenne te promoten ( niets ) , dan weet je het wel : zij geven er niet om of het een succes wordt : zij hebben volgens mij enkel de rechten gekocht om de -mogelijke- concurentie te vermijden . Weer een gemiste kans om het duo-monopolie te doorbreken .

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

sattv4iedereen,

 

Teletenne is eerder een oplossing voor mensen die geen kabel kunnen hebben of geen schotel kunnen plaatsen.

Bv: Studenten (kot), Camping (caravan's), Woonboten.

 

Dat de vmma zenders er niet bij zijn, ja dat is zo wanneer ze het onderste uit de kan wil.

 

Groet

Alphasat.

aangepast door Alphasat
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...



 

Wie nog via de kabel kijkt in Vlaanderen, is zo gek nog niet

 

 

Dames en heren politici, wanneer u een uitgestelde beslissing neemt over het uitgesteld kijken, denk dan wel even aan het globale plaatje

Er was de voorbije weken heel wat te doen over de zogenaamde timeshift of het uitgesteld kijken. Een plaspauze inlassen of nog een telefoontje aannemen, u drukt op de pauzeknop en kijkt achteraf verder. Tot spijt van wie het benijdt ... de adverteerders dus.

 

 

Nogal wat kijkers gebruiken deze optie om in één klap de reclameblokken op tv te skippen. Dit leidde de voorbije maanden tot een echte oorlog tussen zenders en providers. In het Vlaams Parlement werd een wetgevend initiatief genomen over uitgesteld kijken, dat de zenders meer macht wil geven. Als Belgacom en Telenet uitgesteld tv kijken willen aanbieden, zouden ze daarvoor de toestemming moeten vragen aan de zenders. De komende weken wordt hierover opnieuw gedebatteerd. Test-Aankoop vreest dat het op de kap van de kijker zal zijn.

 

De consument krijgt geen waar voor zijn geld. De digitale tv-kijker betaalt te veel voor video on demand. Huurt de consument films of programma's, dan blijven deze amper 24 of maximaal 48 uren ter beschikking op zijn decoder. Terwijl hij tot 7 euro betaalt voor een film in HD! Previews van series die nog niet zijn uitgezonden, worden aangeboden tegen 3 euro per aflevering. Een kostelijke affaire. De digitale-tv-kijker heeft geen enkele keuzevrijheid wat zijn decoder betreft. Daarenboven zijn decoders enorme energieverslinders en betaalt u daarvoor ook de (stroom)rekening. Nochtans mogen elektrische toestellen in waakstand volgens een Europese richtlijn niet meer dan 2 watt verbruiken. Enkel de decoder van TV Vlaanderen blijft onder deze limiet.

 

Het verbruik van de meeste decoders strandt nog ver boven de 10 watt, zelfs in stand-by. In onze buurlanden werkt men al met de zogenaamde CI+ module, waardoor gebruikers niet gebonden zijn aan de hardware van de provider. Het is voor hen dus perfect mogelijk om een abonnement te hebben bij een provider, maar toch andere hardware te gebruiken, bijvoorbeeld een televisie met opnamemogelijkheid. Enkel in België zijn wij verplicht om de decoder van de provider in huis te halen, tegen erg hoge (huur)prijzen.

 

Na de afschaffing van het analoge televisieaanbod via antenne was het wachten op een volwaardig alternatief van DVB-T, digitale televisie via antenne. De zenders van de openbare omroepen zijn nochtans al (gratis) op deze manier te ontvangen via de DVB-T-tuner die is ingebouwd in alle moderne flatscreens waarop u een kleine antenne aansluit. In juli lanceerde Telenet zijn DVB-T-formule: de Teletenne. De consument moet er weer een veel te dure, energievretende en overbodige decoder voor aanschaffen (129 euro in aankoop + 50 euro activeringskosten). Tel daarbij een maandabonnement van 11,50 euro voor ocharme 13 zenders, waarvan u er al 3 gratis kunt ontvangen en waarbij de VMMa-zenders ontbreken. Buitensporig duur.

 

In Nederland hebben ze al sinds 2003 een aanbod waar de kijker liefst 26 populaire tv- en 23 radiozenders krijgt voor slechts 9,50 euro per maand, inclusief decoder! Het bewijst nog maar eens hoe zeer de telecommarkt in ons land gebetonneerd is. Kabelaars zoals Telenet worden nu wel verplicht om hun netwerk open te stellen, zodat alternatieve spelers zich kunnen lanceren en er wellicht een ruimer keuzeaanbod komt op het vlak van zender- en dienstenpakketten.

 

Er zou ook een basispakket moeten komen dat alle providers moeten aanbieden, onversleuteld en via eender welke, vrij in de handel, verkrijgbare decoder. Naast de openbare omroepen moeten ook de populairste commerciële zenders daarin meestappen, zodat hun uitzendingen tenminste in real time kunnen worden bekeken. Dames en heren politici, wanneer u een uitgestelde beslissing neemt over het uitgesteld kijken, denk dan aan dit globale plaatje. De kijker zou u immers kunnen 'wegzappen' met zijn timeshift-functie.

(http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1492257/2012/08/28/Wie-nog-via-de-kabel-kijkt-in-Vlaanderen-is-zo-gek-nog-niet.dhtml)

MAXPLUS 2100-Maxdigital 225Combo-WavefrontierT90-digipowersg2100a

Link naar reactie
Delen op andere sites

blablabla niets nieuws, krantvulling.

Het is te hopen dat telenet en belgacom voet bij stuk houden tegenover vmma ivm uitgesteld kijken.

Ben maar zeker wanneer vmma dit wint van telenet en belgacom dat tvvl aan de beurt is.

Ivm vrije hardwarekeuze dit is ook niet bij alle providers in de buurlanden het geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...