Ga naar inhoud


Lezen en schrijven in dreambox


rogero

Aanbevolen berichten

Beste  satters van sat4all

 

Vooreerst wens ik mee te delen dat ik nieuw ben op dit forum . Ik heb in het verleden wel veel gelezen op dit forum en heb gedurende 5 jaar weinig of geen problemen gekend met mijn DM 800  HD. (geen clown)

Sinds het voorjaar heb ik plots problemen vastgesteld met het plaatsen van settings, maar ik dacht wanneer ik een beetje meer tijd heb ga ik toch maar de bootlader en en de nieuwste open pli upgraden. Dit alles is perfect verlopen en de laatste versie van open pli 2.1 met de bijhorende bootlader 84 werd geplaatst. Ik kan helaas nog geen zenderlijst plaatsen met een  FTP programma bvb Dreamset 2.39. Ik krijg wel verbinding maar het geeft telkens errors bij lamedb. Ook bij het uitlezen van de files geeft hij errors bij  lamedb . Ik heb ook geprobeerd om via total commander de bestanden te benaderen maar helaas ook hier dezelfde fouten. Eveneens van op een andere pc met andere windows dezelfde fouten. Uit hetgeen ik zelf uit de vastgestelde feiten kan concluderen heeft het te maken met een toegangsinstelling op de DM 800 HD of heeft het te maken met drivers maar dan toevallig op de 2 pc-s ??? .

Ik ben maar een amateurke op gebied van PC en multimedia en daarom had ik graag een beetje hulp i.v.m. met het gestelde probleem.
Ik kan mijn installatie wel gebruiken want  kan wel settings downloaden via een plugin van de DM.

Kan de box ook benaderen via het IP nummer.

 

Gr  en bedankt bij voorbaat voor de hulp

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik gebruik winscp om bestanden op het filesystem van de dm te benaderen (en putty om commando's uit te voeren). beide zijn legale downloads, google op winscp (en putty) en download de correcte versie (32 of 64 bit, afhankelijk van je windows versie) voor winscp moet je wel gebruik maken van het SCP protocol om verbinding te maken, en uiteraard het ip address van je box kennen. success...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties.

 

Het probleem heb ik kunnen oplossen via Dreamset door in de instellingen  Passive FTP aan te vinken.Gelijkertijd is het probleem opgelost . Nergens vind ik een handleiding over het gebruik van dreamset terug dat dit moet aangevinkt worden . Ik weet ook niet met zekerheid of het probleem zich heeft gesteld in de DM of in mijn PC. Ik ga dit proberen op te sporen. 

 

Groeten aan de reageerders. Ik vind het normaal dat ik ook deze beperkte ervaring meedeel aan de lezers .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...