Ga naar inhoud


Wederom storing op Astra 1 in Zweden?


dejeeper

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Met de laatste grote storing (transponder voor Zweden was eventjes weg)  nog in gedachte viel vanmorgen de zender van radio 2 uit. Het geluid werd iel en brokkelig en toen was het stil. Even de verschillende kanalen doorgelopen en het bleek dat de Nederlandse radio en TV (SD) zenders uit de lucht waren.

Ook de EPG data kwam niet meer binnen. 

Overige zenders via de Astra 1 komen goed binnen.

 

Getracht te bellen naar CD maar ook daar is iets niet geheel in orde. Tijdens de laatste grote storing kreeg je bij het bellen van uit het buitenland te horen dat dit telefoonnummer alleen gebruikt kon worden voor bellen uit het buitenland en daarna werd de verbinding verbroken. Helaas is dit nu ook weer het geval. Bellen uit het buitenland lukt helaas niet. 

 

Zijn er nog meerdere forum leden met dezelfde storing?? 

 

vriendelijke groet,

 

Cor

Zweden

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb je gebeld met nummerweergave?Want prive bellen zou niet gaan,omdat ze dan niet kunnen controleren of je wel vanuit het buitenland belt.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Bellen is zojuist gelukt en het werd inderdaad bevestigd dat het geregeld voor kwam dat bellers uit het buitenland niet door het systeem herkend worden maar dat na meerdere keren proberen het meestal wel lukt. Waardoor dit kwam kon men ook niet vertellen. Overigens wist men niets van een zender storing af.

Ook BVN ontvang ik niet meer. Bij alle zenders die door CD uitgezonden worden via Astra 1 krijg ik te zien: Geen signaal. De overige zenders komen via de Astra 1 goed door.

Er werd nog even geopperd om de schotel opnieuw te richten en de zenderlijst opnieuw in te laden. Waarop ik antwoordde dat dit niet gaat lukken omdat dit laatste via de Astra 1 geladen moet worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier is het weer goed, 15 graden, droog, geen wind en zonnig. De 23.5 graden satelliet is een stuk minder sterk dan de 19 graden.

Ik heb 5 schotels zitten van 90 cm en heb signaal sterkte 85/90 op alle satellieten. Voor de 23.5 graden heb ik een 1.50-1.60 schotel gekocht en die ga ik

het weekend plaatsen.

Zender uitval heb ik eigenlijk allen in de winter bij zware sneeuwval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het weer in midden Europa is slecht met veel regen en zware bewolking tot onweer.

Het kan ook wel eens zijn dat de uplink door slecht weer gestoord is.

Andere zenders zoals de Duitsers hebben daar geen last van omdat die vanuit een ander standpunt uplinken.

Andersom kan het natuurlijk ook gebeuren dat de CD transponders goed doorkomen terwijl eén of meerdere Duitsers uitgevallen zijn.

 

De helpdesk mensen bij CD hoef je niet te bellen. Die hebben er geen snars verstand van en zullen zeker niet door de techniek geinformeerd worden als er een tijdelijke uitval is ergens. Die informatie moet dan uit Luxemburg komen...lijkt me sterk dat dit gebeurd.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Verder is het door de satelliet en transponder wissels gebleken dat Noord-Europa tegenwoordig aan de rand van het verzorgingsgebied zit,

Een grotere slecht-weel / signaal reserve is nu geenoverbodige luxe meer.

 

Wat we ook de afgelopen weken hebben geleerd is dat Astra af en toe veranderingen doorvoert waar hun klanten (providers) of geen weet van hebben of de gevolgen verkeerd inschatten.

 

Het zou zo maar kunnen zijn dat Astra om wat voor reden dan ook tijdelijk met transponders/satellieten heeft geschoven

Het melden van dit soort klachten uit het hoge noorden bij de reguliere servicelijn heeft geen zin, dit is iets voor de specialisten bij Canaldigitaal.

Kijk eens of je op de ene of andere manier bij CD webcare een aanspreekpunt kunt krijgen voor dit soort specifieke problemen

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...