Jump to content

TOPFIELD SRP 2401 CI+ Problemen bij standbye zetten


pel
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Probleem als ik deze Topfield standbye zet: de standbye knop wordt kennelijk door een lampje erachter rood verlicht. Dat was nooit zo. Nog een keer er op drukken laat de ontvanger weer starten. Geprobeerd om via hoofdschakelaar dit verschijnsel er uit te krijgen: helpt niet. Stekker er nacht uit gehad: probleem blijft. Vanuit de standbye stand wil het automatisch decodeerprogramma niet meer starten. (Overige instellingen om 'm te laten starten staan goed)

 

Ben terug gegaan naar Fabrieksinstellingen en alles opnieuw ingesteld, maar probleem blijft.

 

Het probleem ontstond na een handmatige fastscan wat ook al vreemd verliep. De ontvangers (keuze 1, 2 of automatisch) stond op automatisch maar de fastscan stond alleen in ontvanger 1 en ontvanger 2 bleef leeg. Dat was eerder niet zo: de fastscan stond dan in beide ontvangers. Ook problemen met de LNB om het nog gecompliceerder te maken?

(Maar daar zou ik door satellietwinkel nog naar kunnen laten kijken. (bijv. doorneten?)

 

Hoofdprobleem is nu echter die rare rode lamp die achter de standbye knop gaat branden als ik ontvanger standbye zet.

 

Iemand enig idee?

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

 

Hallo Pel, op het Duitse Topfield forum las ik dit, je schijnt de standby modus te kunnen instellen:

 
''Du hast den Standbymode sicherlich auf passiv, damit wird aber die Uhr nicht mehr angezeigt. Irgendwo muss der niedrige Standby Verbrauch ja herkommen.

Stellst du den auf Aktiv zurück, bleibt die Uhr.''

 
''Ist mit dem Standbymode nicht auch die rote Leuchte rund um den Power-Knopf konfigurierbar''
 
''jepp: entweder rote led oder uhrzeit....''
 
Ik begrijp hieruit dat je het display en de rode led in standby uit kunt zetten dus in de passieve modus moet zetten (lager stroomverbruik), waarschijnlijk heb je nu de aktieve modus aan staan en ook de tijd in het display staan, suc6.
 
Sjaak.

 

 

 

Het rare was: rode lamp brandde en ging je checken bij Systeeminstellingen/Others/Standby mode dan stond die op Active. (Vanaf begin is menu half in Engels, half in Nederlands... Ook nooit eruit gekregen door terug te gaan naar Fabrieksinstellingen)

 

Het probleem begon met een handmatige Fastscan van CD. Toen ging bij standby zetten rode lamp branden en toch stond Standby mode op Active.

 

Uiteindelijk probleem als volgt verholpen:

Naar menu System Recovery/Reset Service List/

Toen op automatisch zoeken en op Tuner 1 de Astra 1 en 2. Idem op Tuner 2 de Astra 3. Dan naar Menu: Installatie/Alles kopieren (m.i. is dat kruislinks kopieren tussen Tuner 1 en 2. [Vroeger als je geen tuner 1 of 2 instelde maar hier "automatisch"instelde zette hij de zenders in zowel tuner 1 als 2 maar laatst bemerkt dat hij nu een tuner uitkiest en bij de andere tuner krijg je dan een lege lijst waar niks in staat.

 

Toen ik dus via automatisch zoeken en geen fastscan meer de zenders terug had, was het probleem van de brandende rode lamp (wat ook betekende: automatisch decoderen werkt niet meer) verholpen. Natuurlijk is de standby mode op Active of Passive zetten stukken simpeler, maar dat werkte dus niet meer. Reden?? Iets softwarematigs vermoed ik.

Link to post
Share on other sites

Vond dit nog in het manual:

 

attachicon.giftopfield 2401.JPG

De knop links op het plaatje is de knop voor of AAN of Standby. Dit was bekend. Maar dat er uberhaupt een rode LED (?) achter die knop zit, wist ik niet... Ik meen dat het ooit jou advies was (of van Sprietje ?) dat als je het decodeerprogramma 's nachts wilt gebruiken je moet zorgen dat de Standby mode in menu op Active staat. (En de Automatic Power down op UIT) Zo stond ie ook altijd en je hebt dan inderdaad een klokje op de display en anders niks. Die rode lamp vond ik behoorlijk alarmerend alsof er iets goed mis was... Bedankt voor de link naar het Duitse Topfield forum waar het antwoord stond.

Link to post
Share on other sites

Hallo pel, het plaatje wat ik plaatste laat niets te wensen over, er staat duidelijk dat deze knop is om de ontvanger in standby te zetten, en tevens bedoelt is voor het schakelen tussen de ''Gebruiksmodus'' en de Standby modus''.

Door de handmatige fastscan die je hebt gedaan kiest je ontvanger de Standby modus die op dat moment is ingesteld.

Na een factory reset staat de Standby modus default in de actieve mode dus display en een rode led achter de Standby knop branden in standby mode.

Je scheef :''Vanuit de standbye stand wil het automatisch decodeerprogramma niet meer starten''.... Nog een keer er op drukken laat de ontvanger weer starten.

Je ontvanger stond kennelijk vroeger in de passieve Standby mode omdat het ledje achter de Stanby knop niet brande, nu viel het je op dat hij wel brand ten teken dat hij nu in de Actieve modus staat dus ook automatisch moet decoderen.

De passieve mode is eigenlijk een soort een soort ''Deep'' sleep om stroom te besparen, en daarom niet automatisch wilde decoderen.

Dus even op de Standby knop drukken en je probleem was over geweest, RTFM. ;)

Zo werkt het hier niet. De knop schakelt tussen Gebruiksmodus en Standby modus. Dat klopt. Maar WELKE Standby modus neemt ie? Dat is (als alles goed werkt) afhankelijk Systeeminstellingen/Other/Active OF Passive. Stand altijd Active en niet anders. Druk dan op de knop links op voorpaneel en de rode lamp brandt NIET. Zet instelling op passive en rode lamp brandt WEL.

 

Wat betreft die factory reset en het automatisch kiezen voor de Active mode: zal ik nagaan of ie dat hier ook doet. De ontvanger stond NOOIT in de passieve mode omdat dan juist het automatisch decodeerprogramma NIET opstart. Gaat zo: gecodeerd programma opnemen. Ontvanger standby zetten. Staat in Active mode. Starttijd decodeerprogramma bijv. ingesteld van 02.00-07.00 uur. Ontvanger start dan opnieuw om 2 uur en stopt zodra opgenomen programma klaar is. Je schrijft het zelf immers ook: "De passieve mode is eigenlijk een soort een soort ''Deep'' sleep om stroom te besparen, en daarom niet automatisch wilde decoderen."

 

Citaat: "Dus even op de Standby knop drukken en je probleem was over geweest, RTFM. ;)" Nou mooi niet. Enige wat er dan gebeurde, was dat de ontvanger gewoon weer startte. Opnieuw op knop drukken: Ontvanger standby en rode lamp brandde weer. M.i. verwissel je Active en Passive in je verhaal. Of... het zit hier softwarematig niet echt goed. Vanaf de aanschaf waren de menu's deels Engelstatig en deels Nederlands, ook niet te verhelpen met Terug naar Fabrieksinstellingen. Dat heb ik altijd vreemd gevonden. En over die rode lamp staat niets in de manual, ook niet de uitgebreide Engelstalige handleiding en de Duitse handleiding. (Nederlandse handleiding is dun boekje, staat niet veel in) (Het gaat daar om de CRP 2401 CI+ en daar zit niet het aparte decodeerprogramma in als in de Nederlandse versie. Krijg uit die manual de indruk dat een gecodeerde opname altijd is af te spelen mits de kaart maar in de ontvanger zit) Dus niks RTFM. Was eerste waarin ik gezocht heb.

Link to post
Share on other sites

Ik zou dit onderstaande nog maar eens lezen, een antwoordt op @Saxon zijn problemen, je reageerde toen al dat je ook problemen met automatisch decoderen en een slecht manual had, ik schreef dat je de ''Auto Power off'' uit moet zetten voor automatich decoderen, dat heeft waarschijnlijk deels met (pasieve/actieve) Standby modus te maken.

https://www.sat4all.com/forums/topic/343462-problemen-om-te-decoderen-topfield-srp-2401-ci/?do=findComment&comment=2274232

 

Dit zo eens nalezende snap ik niet dat dit soort CDS ontvangers nog verkocht worden met achteraf decoderen, dat is niet meer van deze tijd.

Met een E2 ontvanger heb je deze ellende met instellingen niet dat je binnen 48 uur moet decoderen, die decoderen gelijk.

Maar goed jij hebt deze ontvanger en als alles weer goed werkt zou je gek zijn als je een andere zou kopen. :)

Dat de Power mode UIT moet staan had je lang geleden in discussie met @Saxon al gesteld en ik ben advies toen meteen gaan toepassen.

(Vrij logisch: staat ie aan dan gaat de ontvanger uit nadat er aantal uren geen commando aan de ontvanger is gegeven. Gaat dus bijv. tijdens decoderen uit...)

 

Ben intussen nog wat verder aan het testen geweest:Systeeminstellingen/Others/Standby mode: Active. (En Power Mode UIT) Druk bij Active daarna op OK.

 

Dan verschijnt een submenu OPTIES:

 

- VFD aan/uit (standaard: aan)

- Tuner Loop Through aan/uit (standaard aan)

- Scart aan/uit aan/uit (standaard aan)

 

Wat VFD betekent? Zet ik nu VFD op UIT en druk op standby kmop links op voorpaneel dan verschijnt OOK de rode lamp, ondanks dat hij op Aktive staat.

De stand van de 2 andere keuzes heeft daarop geen invloed. (uitgeprobeerd)

Link to post
Share on other sites

VFD (Vacuum Fluorescent Display) is het display op het voorfront dat kun je dan uitzetten, lijkt me niet zo belangrijk voor de goede werking.

Maar waarom toch al die moeilijke standby en power off instellingen om een auto decoderen te laten werken, typisch Topfield die mijlen ver achterop loopt qua gebruikers vriendelijkheid. :crazy:

Wellicht zijn andere merken meer van deze tijd, maar qua gecompliceerdheid weet ik het nog zo niet. Zoals bijv. die Dreamboxen. Een handelaar heeft me die ooit afgeraden: veel te ingewikkeld, leuk voor de hobbyist maar niet voor de gewone tv kijker. En bij deze Topfield zit het in de problemen met de fastscan. Alternatief is bij frequentiewijzigingen handmatig op 1 frequentie laten zoeken maar dat werkt vaak niet. (Mogelijke oorzaken hier ook al eens aan de orde geweest) Het is pas weer goed als eerst alle lijsten verwijderd worden en de Astra 1,2 en 3 via "automatisch" opnieuw doorzocht worden. Opvallend is ook dat hij dan veel meer zenders vindt dan bij een Fastscan. Het grote nadeel van dit alles is dat tevens alle favorieten lijsten helemaal handmatig moeten worden samengesteld. Als ik ergens wel genoeg van heb is het dat gedonder bij die Topfield. [Als ie die nu liet staan, zouden ze hoogstens voor klein deel achterhaald zijn. Maar dat weer editeren is veel minder werk dan alle lijsten opnieuw samenstellen. Alleen werken met 1 favourieten lijst is onduinlijk bij het wisselen van zender. Samengevat: denk dat als ik andere ontvanger koop, je het ene gedonder verruilt voor weer andere problemen. Sat4All heeft niet voor niets meerdere rubrieken waarin het gaat over meerdere merken ontvangers. Bij al die mooie reclamepraat is het zo: spreekwoord zegt: Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. 

Link to post
Share on other sites

Ja Pel met iedere ontvanger is er wel eens wat maar met een e2 ontvanger heb  je toch weinig problemen.

Door de open source sw waar iedereen mee mag doen wat hij wil heeft dit soort ontvangers een grote gebruikersgroep.

Vele mogelijkheden die je niet voor mogelijk houd, geen gezeur met opnames achteraf decoderen, je stelt een opname in handmatig of via de epg en je ontvanger regelt het voor je.

6 opnames tegelijk en kijken is geen enkel probleem, je kunt een softcam gebruiken dan ben je af van die ellendige ci modules.

En e2 ontvangers zijn echt niet duur, mijn Zgemma E2 ontvanger op de slaapkamer koste 95 euro en er zit een dvb-s en een dvb-c kabel tuner en dvb/t tuner in. 

Voor in de huiskamer heb ik een ET8000 staan met 3 tuners en een ingebouwde harde schijf, en niet ingewikkeld qua bediening, zelfs moeders kan er mee overweg en dat zegt hier wat.

Maar ik snap je wel hoor nu je Toppie het weer doet was je gek om een andere ontvanger te kopen, maar er is gewoon wat meer mogelijk tegenwoordig.

Ik was vroeger ook een echte Topfield fan dat is wel bekend hier op het forum, maar sinds ik een enigma2 ontvanger heb en de mogelijkheden daarvan ken wil ik nooit meer terug.

Dus zelf aan de slag met stukjes software: dat wordt niks... (Zelf aan de slag met dat Open PLI? Brrrr) Voorbeeld: er zit zgn. spelletje op: Battle Tank. Niet dus. Bestandje gevonden op internet, maar krijg het dan maar eens op de HDD van de ontvanger en ALS dat mocht lukken, werkt het evengoed niet. Dan had je nog de "TOPS"oid. ook stukjes programma met wat extra toevoegingen qua mogelijkheden: zelfde verhaal.

Opnames handmatig of via EPG instellen: dat wil deze Topfield ook. Hij komt (onder bepaalde voorwaarden qua transponders) tot max. 4 opnamen tegelijk plus kijken. Dus op zich vind ik dat dit wel meevalt. Maar als je 6 opnames tegelijk doet, decodeert hij deze 6 opnames dan ook meteen? Wat dat achteraf moeten decoderen is indertijd een zwak en omslachtig punt bij deze Topfield. Maar ik zal die ET8000 eens via Google opzoeken. En op den duur denk ik dat ik richting hybride ontvanger moet gaan met minimaal 2x DVB-S2 en 1X DVB-T2. Tenslotte: deze ontvanger was niet echt goedkoop: niet de duurste, maar wel zeg maar midden prijsklasse. Hij is overigens nu al verdwenen van de websites van aantal zeg maar bekende winkels in Noord- en midden Nederland...

Link to post
Share on other sites

Hallo;

Ik heb het gevolgd ; nu heb ik zelf ook nog een vraag :

Weet iemand of men de HDD schijf [500 gb] kan vervangen door een SSD schijf [500 gb] ?

Het gaat om een Topfiled srp 2401 ci [plus/minus 1 1/2 jaar oud]

Bij voorbaat mijn dank voor een eventuele raktie ,  gr.Dirk

 

waarom: Geen lawaai en minder warmte en waarschijnlijk minder stroomverbruik !

Link to post
Share on other sites

Hallo;


Ik heb het gevolgd ; nu heb ik zelf ook nog een vraag :


Weet iemand of men de HDD schijf [500 gb] kan vervangen door een SSD schijf [500 gb] ?


Het gaat om een Topfiled srp 2401 ci [plus/minus 1 1/2 jaar oud]


Bij voorbaat mijn dank voor een eventuele raktie ,  gr.Dirk


 


waarom: Geen lawaai en minder warmte en waarschijnlijk minder stroomverbruik !


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Joanne
   ik heb een nieuwe  topfield gekocht, omdat mijn oude kapot is. Ik woon al sinds meer als 35 jaar in Duitsland, maar ik kijk bijna alleen maar nederlandse tv. Nu moest ik alle kanalen opnieuw inladen, maar het laad geen nederlandse zenders ofschoon de CI er wel  inzit. Wat doe ik verkeerd? en wat is de oplossing?
  • Guest
   By Guest
   Weet iemand, die net als ik in het bezit is van een Xsarius  Sniper H.265 satelliettuner , of je hier ook satellieten kunt toevoegen, of verwijderen ?
   In de korte handleiding wordt daar niet over gesproken en ga er dus vanuit , dat dat niet kan.
   Als je het installatie menue opent met alle beschikbare  satellieten en je gaat naar een bepaalde  satelliet en je drukt dan op de oké knop, dan zie je een geel  V teken voor de betreffende satelliet . Weet iemand , waar dat voor dient ; is dit, om de satelliet vast tezetten o.i.d. ?
    
    
    
  • By Rikie
   Hallo iemand dit wel eens gehad,
   geen beeld op de gecodeerde zenders wel geluid.
  • By Avion
   Mijn Topfield SRP-2401 CI+ kan niet meer opnemen en op timeshift staan. Het kan de harde schijf niet zijn. Ik heb een nieuwe harde schijf ingebouwd... resultaat niets.
   Maar....ik heb eens rond gekeken en nu blijkt dat de Topfield receivers niet meer te koop zijn. Hoe komt dat??? Want als mijn Topfield niet meer te repareren is wil ik een nieuwe kopen. Ik vind het een geweldig apparaat.
  • By T90user
   Beste mensen,
   Het werd me te duur, steeds weer moest ik nieuwe halogeenbalkjes voor de dubbele plafondlamp in mijn werkkamer kopen. Koop je een merknaam lamp bij een bouwmarkt dan was het toch best prijzig, en haal je het bij een super-discount winkel dan waren ze weliswaar flink goedkoper maar gingen ze doorgaans hooguit een paar maanden mee. Toen ik me realiseerde dat ze eigenlijk ook best veel consumeerden (2x135W) was het wat mij betreft tijd om de op zich hele mooie garnituur van het plafond te halen en er een gewone lamp voor in de plaats te hangen.
    
   Nu had ik best een aantal spaarlampen en gewone lampen in mijn lampendoos zitten, en eerdere ervaringen leerden me al dat spaarlampen al heel snel op halve kracht gaan werken, vaak al na een paar maanden, Dus was het tijd om niet alleen naar de opschriften van de lampen maar ook naar de prestaties te kijken. Hierbij beperkte ik me wel tot de meest krachtige spaarlampen, te weten 15, 21 en 25 Watt. Na wat testen kwam ik erachter dat ik beste een nieuwe 15 Watt lamp kon nemen, hoewel ik een zwaarder model had dat ook nieuw in de doos zat maar die duidelijk minder licht gaf.
    
   Ik had er ook nog wat conventionele lampen in zitten en daar schrok ik even, ik draaide er daar een van in de testfitting en werd meteen totaal verblind. Nou is dat niet zo gek als het om een 100 Watts lamp gaat, maar toen ik er achteraf naar keek bleek het ding maar 40 Watt te zijn. Tja, en met die ervaring kwam mijn eerste vraag: Als er zo gigantisch veel verschil is tussen een 25 Watts spaarlamp en een 40 Watts gewone lamp, wat betekent het begrip "spaarlamp" dan eigenlijk precies?? Ik heb onze lampen al lang geleden vervangen door spaarlampen maar heb altijd het gevoel gehad dat we daardoor een enorm veel donkerdere woning hebben. Niet altijd van belang maar in een werkkamer wel. Is het toch ook wel een beetje nep?
    
   Overigens, maar dat terzijde, bedacht ik me al eerder dat het eigenlijk wel wat dogmatisch is om mensen het gebruik van gewone lampen te verbieden. In een tijd dat we allemaal aan het net hingen is dat volledig begrijpelijk en verdedigbaar, maar nu er steeds meer mensen hun eigen elektriciteit opwekken kun je je afvragen waar de overheid zich mee bemoeit. Als je het zelf opwekt mag je toch eigenlijk zelf wel bepalen waar je dat voor wilt gebruiken?
    
   Een tweede vraagje uit pure nieuwsgierigheid: ik had ook een klein model spaarlamp liggen waarvan de glazen buitenmantel aan scherven bleek te liggen. Maar de ronddraaiende glazen spiraal die erin zat was onbeschadigd dus dat kapje leek alleen een cosmetische functie te hebben. Ik zeg leek, want toen ik het lampje in de testfitting draaide zag ik iets werkelijk wonderbaarlijks: Aan het begin en eind van de spiraal niets bijzonders, gewoon lampenlicht, maar het hele middenstuk gaf gekleurd licht, een soort oud-roze. Het is een heel gewone lamp, ik heb er ook nog wel een of twee van met intacte glazen buitenhuls. Nu kan het natuurlijk zijn dat die lamp er een is die al snel achteruit is gegaan bij het branden (van sommige lampen heb ik de indruk dat ze bij ouder worden ook verkleuren) maar ik ben toch eigenlijk wel benieuwd waar dat verkleuren vandaan komt. Een roze spaarlamp heb ik echt nooit gekocht! Weet iemand misschien hoe die kleurverandering ontstaat?
  • By alanya
   Hallo allemaal,
   het onderwerp is al eerder voorbij gekomen , maar ik kom er niet meer uit.
   voor ons vakantiehuis heb ik de TF7700 uit de mottenballen gehaald en aan de schotel gehangen.
   helaas nergens Canaldigitaal te vinden.
   - schotel staat goed, sat ontvanger in Philips TV ziet alles keurig. 
   - in TF zit fw 23031
   er zat fastscan in , die is nu uit menu verdwenen .
   22kHz staat uit en kan ik niet aanzetten
   bij frequenties kan ik niet de juiste selecteren.
    
   welke FW kan ik het beste in deze ontvanger zetten..
    
   alle suggesties om dit beestje weer aan de gang te krijgen zijn welkom
  • By LEM
   Beste hobbyisten of gewone sat TV kijkers,
    
   Na ruim 14 jaar redelijk tevreden satelliet te hebben gekeken met de receivers van Topfield (eerst de TF-4000PVR, dan de TF-5500PVR in SD en uiteindelijk de SRP-2401CI+ voor HD), ben ik toe aan een nieuwe stap in de vorm van een nieuw soort receiver.
    
   De tijd (en Canal Digitaal vooral) hebben mijn installatie ingehaald waardoor ik mijn hele installatie (schotel, standaard, kabels, switches, CAM's, LNB's, etcetera) opnieuw opgebouwd heb. Of althans, hij staat nu, maar de 'finishing touches', daar zal ik deze herfst nog wel even mee bezig blijven.
    
   Ik ben van 4 satellieten (Astra 2, Astra 1, Hotbird & Thor) naar 8 gegaan (Astra 3, Eurobird 9, Astra 4/Sirius, Hispasat en en dit zal nog wel oplopen naar 10 (Hellas sat 2, Eutelsat 5 of 7 West), het huidige maximum van mijn diseqc switches.
    
   Ik gebruik nog steeds 2 Topfield SRP-2401CI+ HD ontvangers, maar ik merk dat er toch wat probleempjes zijn. De hoeveelheid kanalen die ingelezen en gesorteerd kunnen worden natuurlijk, problemen met de aansturing van de 10-1 diseqc switchen en bepaalde instellingen in LNB setup zoals FEC en frequenties (voor circulaire LNB bijvoorbeeld) die op de Topfields niet gemaakt kunnen worden.
    
   Dus ik wil een echte hobby ontvanger hebben. Niet persé met meer dan 2 tuners (hoewel de optie misschien altijd nuttig kan zijn), maar wel met een oneindig groot kanalen geheugen en alle mogelijke instellingen om lekker mee te spelen. PVR ja, diseqc aansturingen, Conax en SECA 3 decodering (ik heb CAMS daarvoor: Technisat Conax 4.0 en Canal Digitaal v.1.3), maar het moet wel een betrouwbare machine zijn, snel zappen en minstens de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit van de Topfields hebben. Oh en de de mogelijkheid om met behulp van de mobiele telefoon of de laptop data te kunnen uitwisselen. Al waren het maar de transponders en zenderlijsten.
    
   Nou zie ik door de bomen het bos even niet meer. Ik zie diverse XTrend modellen, en VU+ modellen en Mutant modellen, sommigen al geschikt voor 4K, maar mijn Philips 21:9 TV is nog gewoon Full HD. En zal dat voorlopig ook wel zo blijven, want ik ben veel te veel gecharmeerd van dat niet meer geproduceerde, rare beestje aan de muur ! Ik las over voedingen die kapot gaan en slechte condensatoren die bol gaan staan, insteek tuners die oververhitten en de geest geven, transcoderingen (?) die alleen met bepaalde processorsnelheden lekker gaan, enzovoorts, enzovoorts.
    
   Ik kom daarom nu terug naar jullie om om raad te vragen, suggesties te vragen. Ook omdat alles zelf nalezen en opzoeken me nu gewoon even teveel tijd kost met jonge kinderen in huis en zo. Ik moet serieus tijd vrijmaken om alleen maar even een forum te bezoeken. Dat was 10 jaar geleden wel anders.
    
   Ik heb nu al een lichte voorkeur voor een Clark Tech XTrend model, maar welke ???
    
   Is de ET-10000 een goed idee, of is de ET-8500 nieuwer en capabeler ? Of is dat de ET-9500 of de 7500 of de 9200. Het duizelt me even, ik geef het toe.
    
   Of toch naar de concurrentie van VU+, onbdanks dat ik las dat die hun software updates een beetje verzaken en dan waren er die condensatoren nog.
    
   Mutant, dat is dan weer een onbekend merk. Dat is vast om die reden niet zo verstandig.
    
   Topfield, tja, die lijkt niet meer zoveel te doen. Geen nieuw model in elk geval.
    
   Voorbereid op de toekomst is misschien maar deels noodzakelijk en haalbaar, ik zie wel in dat 4K niet zinvol is waarschijnlijk, maar extra geheugen en extra processorkracht ? Of een eSATA poort, tja, wie kan en wil me daar specifiek iets wijzer over maken hier ?
    
   Is 200 euro voor een ET-10000 een goed idee, of toch beter iets meer voor iets anders ?
    
   Kun je ook internetradio op bepaalde modellen krijgen ? En wifi ? Bluetooth ? Is het wel zinvol ?
    
   Bij voorbaat dank aan een ieder die wil reageren.
    
   Ik zal een andere keer in Schotelpark wat over mijn oude en huidige schotel installatie gaan schrijven. Dat zal dan wel een beetje 'showing off' worden, want dat klungelen vind ik grotendeels leuk om zelf uit te zoeken. ;-)
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.