Ga naar inhoud
Ataric

Windows 10 OpenPLi 7.x en het delen van een map op een Windows 10 systeem

Aanbevolen berichten

Ik ben er jaren geleden mee aan de gang gegaan en kreeg het toen wel voor elkaar, alleen ik ben deels vergeten hoe dit alweer moest.

 

Wat ik wil doen:

Een map: 'film' op de Windows 10 pc delen met de HD51 satelliet reciever.

 

Ik weet dat SMBv1 niet meer word ondersteund door W10, maar SMBv3 wel...... Als ik daar iets wil van installeren staat er dit:

image.png.e863d50fe82b62ddfae15d4cdb643c00.png

 

Ik gebruik mijn huidige account van W10 via de OpenPLi image met dus ook een ingestelde wachtwoord:

image.png.6adfe91593ae4ba40d97bb9fa1bbe080.png

 

Maar het werkt dus niet..:

image.png.bb85b7e04f6078d014d164a34a7fd7de.png

 

Vergeet ik iets en waarom staat er bij Windows onderdelen alleen SMB Direct en geen SMBvX

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Geplaatst: (aangepast)

Local mountpoint = sharename ???

welke naam heeft de gedeelde map op je W10 pC

sorry

de hostname is je probleem

aangepast door Tonskidutch

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 25-10-2019 om 11:23 zei Tonskidutch:

de hostname is je probleem

dat is wel heel kort door de bocht.

 

Nee het waren best wel wat stappen die gezet moesten worden om dit werkend te krijgen, uiteindelijk is het wel gelukt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door kees321
      Beste meedenkers,

      ik heb mijn perfect werkende Vu+ ultimo kapot gerepareerd middels een mislukte update.
      Dat deed ik toch al vaker, maar nu kwam-ie niet meer terug opgestart, het enige wat ik nu nog zie is een Vu-TI opstart scherm.
      Ik heb al geprobeerd om op te starten met een USB stick met de open-Pli er op, op de display op het apparaat zie ik dat de stick gezien wordt maar verder gebeurd er niets. Met deze stick + inhoud zette ik de Open-Pli er ook op enige tijd geleden.

      Dus, wat te doen ?
      Is er iets aan te doen ?
      Ik zoek me wild op het www maar ik kan er niet veel over vinden, dan wel ik gebruik de verkeerde zoektermen.

      Wie geeft me een hint ?
      Als er een bedrijf of iemand is die me hier mee kan helpen dan ook graag.
      bvd.
    • Door Con
      Tot voor kort had ik op mijn tablet en PC toegang tot Linux cliënts middels verkenner.
      Dat is voorbij. Windows laat de VU, Debian en de Pi-tjes niet meer zien.
      Wordt er een beetje moe van.
       
      Wie maakt mij weer een beetje fit?
    • Door Con
      Mijn buurvrouw heeft een Dell Laptop met 4GB aan ram een HDD van 256GB
      en een i5 processor (2013).
      De harde schijf is minder dan 25 % gevuld.
      De laptop is niet vooruit te branden.
       
      Via taakbeheer zie ik regelmatig een enorm hoog processor verbruik maar
      de harde schijf spant de kroon en staat vaak op 100%.
       
      Inmiddels is de laptop geupt naar 1909 maar ook daarna geen verschil.
       
      Vandaag een online scan gedaan van Eset, heb ik nog geen resultaat van.
      Ik heb indexering uitgezet zo ook defragmentatie.
       
      Iemand een richting? Ik heb al voorgesteld om W10 te herinstalleren maar
      daar kleven uiteraard nadelen aan vast.
       
      Zie hier een screenshot van taakbeheer

       

       

       
       

    • Door wanderer
      Bij mij is zojuist automatisch via windows update versie 1909 geinstalleerd....was zo gebeurd en merk geen verandering in het programma...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid