Ga naar inhoud


Einde Dreambox?


Mimisiku

Aanbevolen berichten

Er gaan geruchten dat Dreambox (wederom) de handdoek in de ring heeft gegooid. Op NN2 hebben 2 developers hun avatar gewijzigd in 'The End'. Ook is daar de banner DM-One / DM-Two / Seven gewijzigd. De Seven is verwijderd. Zoals gebruikelijk geeft Dream officieel -nog - niets naar buiten. Op dit moment zijn zowel de website als het forum offline. Kan natuurlijk gewoon onderhoud zijn, maar het is wel een toevallige samenloop van omstandigheden...

Zonder officiële stellingname van Dream Property GmbH blijft het vooralsnog niet meer dan een gerucht. Maar de donkere wolken pakken zich samen.

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-Three UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT, Fransat, SRG

5°W, 0.8°W, 4.8°E, 9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Wavefrontier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die is wel vaker offline, daar moet je geen conclusies op trekken.  Het zou heel jammer zijn als DMM er mee stopt en ik snap ook niet helemaal waarom.

 

Het grootste probleem van het Enigma2 platform is dat verdere ontwikkeling uit blijft. De hardware is capabel en uiteraard moet het zo nu en dan wat sneller worden maar wat achterblijft is de software ontwikkeling. Hoe lang ziet de interface er nu al hetzelfde uit? 

 

Ik roep het zo vaak, opensource stelt mij teleur. Het ontgroeit de hobbysfeer niet. Iemand begint een project, maakt iets leuks maar laat voor wat voor reden dan ook het project daarna vallen. Ja dat kan simpelweg niet. Mensen willen support en vooruitgang.   

 

Ik zou het heel prettig vinden als bijv. openpli een android app uitbrengt die de pli interface naar een smart TV brengt en waar je 1 centrale E2 box als netwerk tuner kan gebruiken (fallback receiver functie)  Er zijn wel apps die dit mogelijk maken van derden (pvrlive, dreamplayer, kodi etc) maar die hebben allemaal weer een compleet eigen interface en werken eerlijk gezegd werken niet bijzonder of ronduit slecht..  En tuurlijk E2 box naar E2 box werkt maar dan moet je alsnog per TV een E2 box laten staan en dat is niet handig in deze tijd waar we minder kabels willen, minder stroom verbruik maar wel alle mogelijkheden.  Het Enigma2 platform bied ook mogelijkheden maar veel zit verstopt achter plugins en hobbymatige dingen etc. Terwijl je juist wilt dat het allemaal toegankelijker wordt voor een grotere massa.  Kortom het moet makkelijker men had wizards moeten inbouwen om bijv. een ontvanger aan een NAS te koppelen. Wij hobbyisten klooien wel aan tot we het werkend hebben maar veel mensen haken dan af. Als je een dropdown menu hebt waar je alleen het merk NAS hoeft te kiezen en hij vind deze NAS daarna vanzelf. En je hebt aan de synology/qnap kant een app om je daar door het instellen te begeleiden (vanuit de store) dan krijgt 99,5% van niet technische mensen ook het opgezet zonder op een forum te gaan moeten vragen.  Je kunt wel zeggen E2 boxen zijn hobbymatig, tuurlijk maar op den duur mag je hopen dat het product volwassen genoeg is om het voor iedereen bereikbaar te maken. En dat moet altijd het doel zijn.   

 

Verder zie je dat steeds meer mensen en dat speelt vooral hier in NL overstappen naar IPTV van aanbieders met proprietaire hardware en software. Maar dat is ook weer omdat het platform niet verder ontwikkeld en bijv. een aanbieder zoals Canal Digitaal niet meer in hun product wil investeren.

aangepast door Codx
  • Bedankt 1

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of we aanklooien tot we het werkend hebben gekregen ?

 

1 uur geleden, Codx zei:

Wij hobbyisten klooien wel aan tot we het werkend hebben

Dat betwijfel ik!

 

Maar dat we (algemeen) veel gemakzuchtiger zijn als consumenten dat kan kloppen. En dan is gewoon een IP stream abonnement nemen met player of app veel handiger.

Alleen is het wel zo dat enigma destijds en enigma2 nu heel wat ballast meesleept om lineair TV makkelijk te kunnen bekijken via satelliet of kabel. Veel plugins zijn in Python geschreven, heel nauw aansluitend met wat professionele TV aanbieders zelf aanbieden. Ik noem enkel koppelingen van TV Magazin en VTI Kiosk en Advanced Event Library die alle informatie en covers beter en mooier op het scherm tonen als die settopboxen van TV providers zelf.

Meervoudig programmeren via EPG en ook voor de Streaming diensten zelf komen per plugin ter beschikking.

 

Het aandeel aan ontwikkelaars voor enigma2 die dat lineair aanbod via satelliet, kabel en terrestrisch willen blijven geven als basis is hoog. In het verleden heb jij zelf gezegd dat verdwijnt ook niet zo snel en ook niet zomaar.

 

Firma's verdwijnen vaker wegens de concurrentie en tegenvallende verkoop. Vroom & Dreesman (einde 2015)  is misschien nog een begrip voor die daar inkopen deden.

Toch zijn er moverende redenen om op andere technologieën in te zetten.

 

De

2 uren geleden, Mimisiku zei:

Dream Property GmbH

is een van die firma's die zich zal moeten vernieuwen en dat is gezien het feit dat ze een GmbH zijn geen hobbyisme met inmiddels ook NOT Openfirmware.

(al lijkt een en ander op een Open OS)

aangepast door Tonskidutch
voor

Westway

Sky

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

16 minuten geleden, Tonskidutch zei:

Ik noem enkel koppelingen van TV Magazin en VTI Kiosk en Advanced Event Library die alle informatie en covers beter en mooier op het scherm tonen als die settopboxen van TV providers zelf.

 

Ehm wat? Zie je en dat is precies wat ik bedoel. Zelfs als hobbyist  kun je onmogelijk al die plugins en mogelijkheden kennen. Waarom zit het er niet standaard in dan ?  Men moet is gaan bedenken wat met wil met het platform. 

 

Nogmaals je kunt niet verwachten van de consument dat ze alles gaan uitproberen en uitzoeken en daar uren en uren aan tijd in gaan steken want dan ben je geen consument meer maar juist hobbyist.  En zelfs als hobbyist/techneut zet je ook vaak de pet "consument" op en dat wordt je lui  verwend en kritisch, waarom ziet dit er niet eens fatsoenlijk uit, of waarom is het zo onlogisch gemaakt of reageert alles zo langzaam etc. Maak het eens beter verdomme!   Dit gaat niet over Enigma2 perse maar ik beschrijf het gevoel.


Gemak mag nooit onderschat worden. Wat er moet komen is een roadmap wat we kunnen gaan verwachten qua featues bijvoorbeeld. Dat weet iedereen waar die naar toe werkt. En er moet meer gedaan worden met de feedback van gebruikers en niet zoals op het open*** forum, mensen neerzetten als zeikers omdat een paar figuren zich oppermachtig voelen terwijl er best goede ideeën tussen zitten.  

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...