Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
raantje

Gezocht goede satinstallatie voor lesdoeleinden.

Aanbevolen berichten

Hallo ik ben docent elektrotechniek op het vmbo en ben op zoek naar een goede en goedkopen satinstallatie om deze tijdens de praktijklessen in te zetten. De bedoeling is om leerling kennis te laten maken met digitale televisie, en met de aanwezigheid van de verschillende satellieten. Het idee is dat leerlingen eerst de schotel moeten uitrichten, vervolgens bekabelen en dan de schotel handmatig moeten draaien en op zoek moeten naar de verschillende satellieten. Gezien het kostenplaatje denk ik dat ik op zoek moet gaan naar een FTA ontvanger.

 

Kan iemand mij vertellen welke ontvanger ik hiervoor het beste kan nemen en wat ik de leerlingen nog meer zelfstandig hier mee kan laten doen.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is misschien ook wel aardig om ze eerst met een analoge ontvanger te laten spelen (dat is sowieso leuker africhten) en daarna een digitale. Verder kun je ook nog een tweede schotel of LNB plaatsen en dan schakelen met behulp van diseqc. Misschien kun je ze zelfs de stroom op de kabel laten meten bij de verschillende standen van de LNB....

 

FTA ontvangers heb je 2e hands al voor 50 euro. Aan de andere kant zullen ze het ook wel interessant om te spelen met een Free X TV module, maar ik weet niet of dat zo geschikt is voor op school <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Tja, als het om het uitrichten gaat is natuurlijk een analoge sat ontvanger heel wat makkelijker om mee te werken, omdat die altijd ruis weergeeft, en kom je dichter bij een satelliet veranderd dit vanzelf in een plaatje. Bij digitaal is dat anders, je hebt signaal of geen signaal, en dat is moeilijker uitrichten dan heb je in iedergeval een satfinder nodig om de signaal sterkte te zien. Houd er ook rekening mee dat de sat onvanger een HF uitgang heeft ( coax ), dat werkt wat makkelijker en dan zit je niet zo te klooien met een scartkabel die door velen handen gaat. Want een scartkabel is wat onhandelbaar en kwestbaar, het voordeel van coax is dat je er makkelijk een kabel van zo'n 40 mtr tussen schotel en ontvanger kan hangen. Trouwens analoge ontvangers zijn volop tweede hands te krijgen en misschien staan ze zelf bij het grof vuil <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />. Ik zou wel een 80 cm schtel nemen.

gr. D.Quijote

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb jaren geleden een analoge Drake gehad die modulair was opgebouwd...

Dit is ook naar een school gegaan, een prachtig toestel voor dit soort doeleinden...

Anders is ook een TS-6002 Technisat een gemakkelijk "lestoestel".

Analoog is ideaal voor beginners, en voor het uitrichten van een draaibare schotel zelfs ideaal!

Digitaal uitrichten zal resulteren in een desillusie, zeker voor studenten die matig geintresseerd zijn en die de leraar wel meer dan eens zullen zien falen... ook niet de bedoeling? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

je kunt ook naar een Force duomaster 1030 analoog en digitaal zoeken...

 

een moordadige machine met heel wat aansluitmogelijkheden en perfekte beeldkwaliteit.

 

afstemmen is een weelde

 

en heel wat tips and tricks om te verbeteren met simpele ingrepen via het force-forum.dk of het forum.com in engels

 

ze zijn alleen nog tweedhands te krijgen maar echt hun geld waard...

 

 

cheers

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Het idee is dat leerlingen eerst de schotel moeten uitrichten, vervolgens bekabelen en dan de schotel handmatig moeten draaien en op zoek moeten naar de verschillende satellieten.


Laat die leerlingen allemaal intekenen op sat4all; geef ze vooraf duidelijke instructies naar wat ze moeten zoeken, wat ze moeten proberen begrijpen om nadien in de praktijk te kunnen omzetten en je zult vaststellen: nà hun sat4all sessie gaan ze er méér over weten dan jij
(geen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> maar waarheid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

en vergeet vooral niet stickers uit te delen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Weet niet wat je budget is maar mocht er nog wat van over zijn,is een motor misschien ook wel leerzaam.

 

Een tweede hands Nokia 9200/9500 (digitaal),kost zo ronde 100/125 euro,maar dan heb je ook prima lesmateriaal.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@raantje,

 

Mag het misschien niet vragen, maar wat is je woonplaats, ik zie iets van tukker bij je profiel staan, mag ook via PM, gr.

 

Zilverster.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Uit de Nokia Mediamasters met DVB 2000 software heb ik persoonlijk het meeste geleerd. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo medesatters,

 

Bedankt voor jullie reactie. Ik ga er deze week eens goed over nadenken. De tweede week van maart wil ik het eigenlijk draaiende hebben. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi ik zit te denken om een strong str8000 voor school te kopen. Deze is namelijk voor € 200 in de aanbieding bij **$*@*%*&^*#**. Een compleetpakket seca ontvanger. Deze schijnt makelijk te patchen te zijn zodat ik niet het risico loop dat leerlingen er met de smartcard er vandoor gaan.

 

 

Is dit een goede keus????? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
Deze schijnt makelijk te patchen te zijn zodat ik niet het risico loop dat leerlingen er met de smartcard er vandoor gaan

 

Krijg je daar geen problemen mee met de schoolleiding? Aangezien je dan door het patchen iets "illigaals" doet (men kan kijken naar pay tv zonder er voor te betalen).

En de leerlingen krijgen misschien een verkeerd idee van de satelliethobby (zij zien waarschijnlijk dan alleen maar de optie "lekker gratis kijken" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> ).

En natuurlijk dat je leerlingen niet echt bij de les zullen zijn, maar steeds zitten te zappen naar de XXX zenders. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

 

Of zijn het engeltjes? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Deze ontvanger lijkt mij toch minder geschikt voor het idee van

handmatig draaien, immers is deze ontvanger in hoofdzaak gemaakt voor

de Nederlandse kanalen.

Daarop dan met de hand draaien voor bijvoorbeeld Astra 2d (BBC)

lijkt me minder geschikt met deze ontvanger.

Een patch is dan al gauw noodzakelijk omdat je alleen al geen afzonderlijke zenders kunt zoeken, enkele volledige paketten.

 

Wat het leeraspect betreft is de ontvanger een beetje te beperkt lijkt me! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.