Ga naar inhoud


Denisdaf

Lid
  • Items

    1311
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Over Denisdaf

  • Verjaardag 04/16/1957

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Algarve (Portugal)
  • Interesses
    Vloeken mag, maar doe het tegen jezelf, niet naar anderen.

Recente bezoekers van dit profiel

69927 profielweergaven

Denisdaf's prestaties

  1. Wat bleek, in een contactdoos was een verbinding niet gemaakt. En net naar die contactdoos liep die niet aangesloten kabel. Vandaar dan weer naar een stopcontact dat achter het keukenblok zit wat blijkbaar nooit werd gebruikt. Dus al bij al opgelost. We hebben de draden wel aangesloten al was het maar om geen misverstanden te handhaven over wat en of waar die draad dan wel voor is of was.
  2. Denisdaf

    Bel trafo.

    Ondertussen de juiste adapter kunnen laten meebrengen door een buurman die even naar België moest.
  3. Wat ook kan is zodra de krimp is gedaan men met een vlijmscherp mes even over de draden snijdt weliswaar mooi naast de kop ( zeg maar ) van de RJ45. Dan wat wrikken en plooien en de draadjes breken zeker op de goede lengte af. Maar zoals je aangaf zijn er tangen die dat meteen juist afsnijden ( zoals deze die ik gebruik ).
  4. Ik gebruik een speciale krimptang juist voor deze RJ45 doorvoer stekkers. Tang knipt zeer kort naast de stekker de draadjes af.
  5. GEVONDEN. Iedereen bedankt. Lucky shot was een stopcontact waarvan men had gezegd dat dat al jaren niet meer werd gebruikt. Ja, als er iets niet werkt zal men het niet vaak gebruiken hé. Welkom in Portugal.
  6. Draad is spanningsloos hoor. Gemeten met ( noem het ) een veldsterkte meter ( of hoe het apparaat echt heet ).
  7. Die multimeter is net geen optie omdat het hier om een woning gaat waar alle vertrekken gelijkvloers zijn en er dus langere afstanden overbrugd worden.
  8. Even niet mee. Sorry. Verklaar even wat je bedoeld aub? Het is dus in de zekeringkast dat de draad nergens is aangesloten en ergens ( weet niet waar ) naartoe loopt. dat laatste willen we uitvissen. "De andere connector" is ons niet meteen duidelijk.
  9. Eigenlijk waar. Tenzij die zoals in veel gevallen hier weer naar een contactdoos loopt. En daar, enz enz. Maar ik ga het bekijken. De tip is i ieder geval een goede.
  10. Er verdwijnen nog andere draden in dezelfde buis als de bewuste. Dus in dit geval een andere uitleg. Maar ik neem het mee zo er eens iets passeert waar dus enkel de genoemde draad in de buis aanwezig is. Dus deze is ook als UTP tester bruikbaar maar ook voor wat ik bedoel?
  11. Hallo, Vrienden van ons kochten recentelijk een woning in Portugal, en hebben op een bepaald moment gemerkt dat er een draad ( zwarte kleur ) vanaf de zekeringkast vertrekt maar op geen enkele zekering, of gemeenschappelijke aansluiting zit ( er van uitgaande dat het een gemeenschappelijke nulleider kan of kon zijn ). Nu willen we natuurlijk graag weten waar die bewuste draad naartoe loopt en of die überhaupt ergens toe dient. Nu is mijn vraag bestaan er toestellen die vergelijkbaar zijn met een UTP kabeltester waarbij je 1 deel aansluit op de kabel aan de ene zijde en het andere deel aansluit ( om zeg maar al te beginnen met stopcontactencontrole ) op een stekker die in een stopcontact kan worden gestoken?
  12. Ik hoor het graag.
  13. Ok, dan moeten we verder zoeken en hoop ik op nog meer imput van de forumleden. Ik probeerde ondertussen Bluestacks als emulator op een Windows 10 PC maar die laat het afweten voor bv Smartlife en Tuya.
  14. Shelly vindt mijn device zelfs niet. Zelfs mijn andere wifi gecontroleerde zaken zijn niet te vinden door deze App. BTW, WIFI is zeker voldoende sterk op de plaats waar ik de testen deed. En de andere app's ( die dan wel niet geven wat ik zoek ) zien meteen het toestel.
  15. Via een homesysteem zoals ik vermelde in mijn post. Bv smartlife, Tuya, HiHome. Het apparaat krijgt 24 v DC als voeding en geeft dat afhankelijk van wat je ingeeft in de app een bepaalde tijd ook 24 V DC op de pennen. Dus 1 gemeenschappelijke min en 8 afzonderlijke plus 24V DC pennen. Hieraan komen dan ( in mijn geval ) 8 afzonderlijke electrovalven aangesloten. Ik kijk het even na of Shelly de oplossing brengt. Bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...