Ga naar inhoud


Regionale zenders bij TV Vlaanderen (?)


DreamboxFreak

Aanbevolen berichten


het is wettelijk verboden om de regionale zenders buiten hun zenddomein te ontvangen. idioot, maar zo is het. Om die reden kun je bij belgacom en telenet ook alleen naar jouw regionale zender kijken, en niet naar de andere regionalen, hoewel die ook op de kabel zitten. zou me dus sterk verwonderen dat dit klopt.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vlaamse regionale omroepen op Astra3 van start

 

 

Het zenderaanbod van TV Vlaanderen wordt vanaf 1 mei uitgebreid met drie regionale tv-zenders. Het is voor het eerst dat Vlaamse regionale zenders via de satelliet te bekijken zijn. De regionale zenders zijn te ontvangen via de Astra3-satelliet.

 

De Vlaamse regionale tv-zenders ATV, TV Oost en TV Limburg zijn op één kanaalslot in carrousel-vorm te bekijken. TV Vlaanderen eigenaar M7 Group S.A gebruikt hiervoor het kanaalslot dat tot voor kort door de Vlaamse commerciële omroep Vitaliteit op de Astra3-satelliet werd gebruikt. De eigenaar van deze tv-zender besloot enkele weken geleden zelf de stekker uit de zender te trekken.

Regionale televisie voor alle abonnees TV Vlaanderen

De drie regionale zenders brengen ieder dagelijks een aaneenschakeling van nieuws en feiten uit hun regio, aangevuld met specifieke onderwerpen zoals sport, lifestyle en cultuur. De abonnees van TV Vlaanderen hoeven niets te doen om van deze uitbreiding te genieten: de nieuwe zender wordt gewoon toegevoegd aan alle bestaande pakketten, waarbij het huidige lage abonnementsniveau gehandhaafd blijft.

 

Doorbraak voor Vlaamse satellietkijker

Bill Wijdeveld - Managing Director ASTRA Benelux – in een reactie aan Totaal TV: " De komst van ATV, TV Oost en TV Limburg is een geweldige doorbraak en heel goed nieuws voor de Vlaamse satellietkijker. We hopen dat de overige Vlaamse regionale omroepen dit goede voorbeeld gaan volgen.”

 

Uitzendfrequentie regionale carrousel

De Vlaamse regionale carrousel is via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost via de frequentie 11.739 GHz V – 27500 – 5/6. Volgende week brengt TV Vlaanderen nieuwe fastscanzenderlijsten openbaar waarbij deze carrousel van regionale omroepen is opgenomen. Men kan hier alleen met een HD-satellietontvanger naar kijken omdat het kanaalslot in MPEG4 wordt uitgezonden. De zendercarrousel van Vlaamse regionale omroepen is dagelijks tussen 12.00 uur in de middag tot 06.00 uur in de ochtend te bekijken.

 

Bron: Totaaltv

* VU+Ultimo & VU+Duo (VIX), DM500 (OpenPli)

* Triax 110cm Astra 1 + 2 + 3 + Hotbird | Triax 78cm Astra 1 + 3 | WaveFrontier T90 (*nog op te stellen*)

* PopcornHour C200

* Synology DS-1010+ & DX510

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmmm - ze hebben zeker een gaatje in de wetgeving gevonden - daar zijn wij Belgen sterk in :grin:

 

Dat gaatje in de wet bestond al langer. Gratis doorgeven mocht niet. Maar indien de kanalen in een betaalpakket doorgegeven werden mocht het wel.

 

En vermits TVV een betaalpakket is....

Dus kwestie van goede wil en iemand vinden die de transponder huur wou betalen. Of heeft TVV plots het licht gezien.

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er was nog ruimte door het verdwijnen van vitaliteit.

Visiosat Big Bisat (0.8W, 9, 13,19.2,23.5,28.2) 3 x Inverto quad, 2 x Alps quad, 1 x Venton rocket 2 x Disecq 1/8 1 x Diseqc 1/10

VU+ Ultimo 4k DVB-S FBC/DVB-C FBC,WD AV GP WD20EURS, 2TB @ Panasonic tx-50exw784 + Logitech Harmony 665
Qviart Lunix 4K @ Panasonic TX-L42E5 + Logitech Harmony 700

Ziggo start CI+

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het idee van een carrousel-systeem van de regionale omroepen voor TV-Vlaanderen heb ik vroeger al eens vermeld op dit forum (zie "Veel wijzigingen bij TVV", dd. 01/06/2009).

De Europese wetgeving heeft voorrang op de Belgische en volgens Europa mag iedereen toegang hebben tot het nieuws van zijn land, regio, cultuurgemeenschap...

Dus de nieuwsuitzendingen van regionale zenders mogen perfect via satelliet uitgezonden worden, niet de lifestyleprogramma's want dat is Europees niet geregeld maar Belgisch wel (het mag dus helaas niet).

Via Telenet kan je al langer als West-Vlaming het nieuws van TV-Limburg opvragen, Telenet kent dus die wetgeving al. Je kan wel via Telenet niet de volledige programmering van een andere regiozender buiten je gebied zien.

Met diezelfde wetgeving zou je eigenlijk kunnen bedingen dat zenders zoals VTM, RTL4,... hun codering bij nieuwprogramma's (dus ook Terzaken enzo) zouden moeten opheffen.

Maar ik heb helaas niet het geld en tijd om eerst alle rechtbanken in België af te lopen (waarbij je ongelijk zou krijgen) en daarna in laatste instantie voor de Europese rechtbank te winnen. Volhouders hebben mijn inziens een goede kans om te winnen.

aangepast door Saterke

Groeten,

Saterke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Via Telenet kan je al langer als West-Vlaming het nieuws van TV-Limburg opvragen, Telenet kent dus die wetgeving al. Je kan wel via Telenet niet de volledige programmering van een andere regiozender buiten je gebied zien.

 

Via Telenet (en daarvoor via INDI) kan je dit al van in het begin, het is wel omslachtig maar bij de initieele opstart van een box moet je steeds je regio code opgeven aan de hand van een lijst met postocdes en regio codes. Geef daar gewoon een andere code door en je hebt een andere regionale zender. :)

* VU+Ultimo & VU+Duo (VIX), DM500 (OpenPli)

* Triax 110cm Astra 1 + 2 + 3 + Hotbird | Triax 78cm Astra 1 + 3 | WaveFrontier T90 (*nog op te stellen*)

* PopcornHour C200

* Synology DS-1010+ & DX510

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net overgeschakeld op TVV.

Het kwijtraken van de regionale zender is steeds een enorm minpunt geweest bij mij.

 

Als RTV er nu nog zou bijkomen ben ik helemaal gelukkig...

 

(Maar euh, al die discussie over wetgeving... Waarom kan ik dan FTA alle Nederlandse regionalen ontvangen?)

VU+Duo4K op Loewe Bild 5.65 OLED UHD HDR tv,  Raspberry Pi3 + Apple TV HD in bureau op Loewe Individual 46, Apple TV 4K op slaapkamer icm Loewe Bild 5.55 LCD in kast van ART55 😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...