Ga naar inhoud


kees321

Lid
  • Items

    453
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door kees321

  1. Heb ik even getracht te testen op ubuntu, helaas : Ik heb geen idee wat dit precies betekend maar het zal wel zo zijn dat mijn computertje het niet aan kan.
  2. Die hebben maar een korte overlaptijd gehad. Dat meende ik te weten maar voor de zekerheid even opgezocht : https://en.wikipedia.org/wiki/MV_Mi_Amigo#Broadcasting_history
  3. Precies. En voor uitbellen gebruik ik freevoipdeal, een vd vele submerken van dellmont/betamax.
  4. ( is dat een reactie op mijn bericht ) Met DigiD daar dus geen last van. Dat zal helaas nog veel gaan gebeuren, mensen die er in stinken bij het kopen van een andere telefoon, zoals dat ook bij bv.DVB-T gebeurde. Dat zal, het is mooi dat die mogelijkheid er is. Bij de grote aanbieders, icm je internet / TV wel ja. Maar met een klein beetje handigheid heb je een nummer voor 8,95 / j Altijd handig om er bij te hebben en de kwaliteit is subliem, maar ja weer niet als de andere kant weer zo'n wallekie-tallekie heeft :-/
  5. De verificatie kan ook als spraak naar een "vaste" lijn worden verstuurd, dat is een soort goedbewaard geheim maar het werkt. Dat vind ik dan toch wel weer mooi van de nadenkers bij onze overheid. Naar mijn stellige mening mag het nooit zo zijn dat je mensen verplicht om te communiceren cq gebruik te maken van een systeem van een bedrijf met discutabele reputatie wat ook nog eens onder de regels valt van een land waar wij geen invloed op hebben.
  6. Over (mijn) PDF bewerken <-> rechten, ik krijg een tekening van iemand om daar onderdelen mee te maken, dus . . laat maar. Dat is een goede relativering, dat is het geval. Dat had je eerder kunnen bedenken 🙂 Dat had weer onnodig ge-typ gescheeld, nou ja, misschien voor een ander die hier nog (ongetwijfeld !) mee te maken krijgt. O, aha, als er pro bij staat dan is het goed 🙂 Ik bedoelde maar, er gaat iets mis, dat kan met het geheugen maken hebben, omdat het betreffende programma ( of een ander programma ) er niet goed mee om gaat. Einde, succes er mee
  7. Geef je het zo makkelijk op ? Maar. ja, met zo veel pagina's, computer geheugen vol ? Een beetje te veel van het goede ws. Dan zijn er nog wel programma's te vinden die een PDF in stukken/pagina's kan verdelen. Ik dacht nog aan een ander programma waar ik de naam even niet meer van wist, maar met wat koekeloeren op alternativeto.net kwam ik er weer achter : foxit Overigens heb ik meer last dan gemak van die verh*pte PDF-en ! Maar al te vaak krijg ik een tekening in een PDF, dan moet ik weer vragen om het cad bestand, dat moeten ze dan gaan vragen bij de opdrachtgever van de opdrachtgever, enz. Maar het is maar voor een offerte zegt men dan, nou juist daarom ! Stom gedoe, daar gaat zo onnodig veel tijd mee verloren ! ik noem het de PDF ziekte. En zo doende houd ik mij wel eens bezig met het omzetten van PDF naar vectoren, dat gaat vaak wel (min of meer), maar alles in een laag en veelal lijntjes net niet haaks enzo.
  8. Ik wou roepen, openen in AI ( adobe illustrator ) maar die moet je maar hebben. Dus probeerde ik het even in Inkscape, dat werkt. Ik zag geen export naar PDF maar dan gebruik ik afdrukken naar bestand en dan PDF kiezen ( of dat is de standaard (?) ) En let op, bij PDF-en komt de opbouw ook mee ( afhankelijk van hoe het gemaakt is ) en dan kan het dus zijn dat er achter een vlakje nog oude informatie zit.
  9. ( ik had niet zo erg naar de datums gekeken, ik was op zoek naar iets en kwam dit onderwerp tegen ). Je wou de HD vervangen door een SSD wegens minder energiegebruik, nam ik aan, dus vandaar . . Maar, opgelost dus, einde. Daar was ik dus naar op zoek, voor een kennis met een soortgelijk probleem. Ik zal daar een nieuwe vraag voor aanmaken, later.
  10. Jij hebt het over de geluidkwaliteit (?) Ik bedoelde het programma, wat er te horen is. Ik ben wel kritisch op hoe iets klinkt, niet te veel vervorming of te kleine luidsprekers ed. Maar meest vd tijd luister ik in een lawaai omgeving naar mijn draadloze peltor ( zelf omgebouwd ) Als de herrie uit is dan hangt daar een klassiek "vintage" kef setje. ( maar we dwalen af )
  11. Heb ik uiteraard ook overwogen, maar de ontvangst is daar niet zo goed en . . . Dat ook dus idd. ( min of meer ). Het maakt bij haar ( en vele anderen ) niet uit wat er op de radio is als maar geluid is. ( daar denk ik persoonlijk heel anders over )
  12. Je zou de HD een andere, eigen voeding kunnen geven. Al is het maar voor de test. ( Ik heb de HD van mijn "oude" Vu+ ultimo er achter liggen wegens betere warmte afgifte. ) ( En ik laat de HD uitgaan na 5 minuten geen gebruik, is een instelling. )
  13. Onlangs hebben ze het FM-radio signaal al uitgezet met als gevolg dat ik een niet zo handige oude mevrouw heb moeten beroven van haar radio waar ze wel mee om kon gaan. En vervolgens eindeloos pogingen gedaan om een andere radio begrijpbaar te maken. Dat klopt, de zenders dan, maar via de kabel heeft het nog tijden gewerkt. ( en hier (en daar ?) nog steeds )
  14. Ik ben wel benieuwd hoe men dit gaat herstellen. Voor de hoofdzekering dus ? Zo ja, dan had dit veel slechter kunnen aflopen. > een steekvlam Dan toch sluiting gemaakt, maar niet "vol", gelukkig. > fase L3 ligt eruit Dan is die onderbroken, door geboord, de buren hebben nog wel alles ? De kabel naar een huis is veel dunner dan de kabel in de straat., die dunne kabel kan nooit de max stroom aan van de kabel in de straat. En de zekering voor de dikke straatkabel is fors, dus bij volle kortsluiting geeft dat veel energie . . . Goed afgelopen dus.
  15. kees321

    Moppen deel 4

    Wat klopt er hier niet ?
  16. kees321

    De supertoren!

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Leonard_de_Vries_(schrijver) ( ik wou het toevoegen aan mijn vorige bericht, maar helaas . . )
  17. kees321

    De supertoren!

    Jazeker, die ken ik, ik heb nog een krantenknipsel in het jongensradioboek zitten over het omhalen van de mast ( de lange jaap ? ). Maar dat was niet voor omroep en men kwam er voor dat het goed functioneerde al achter dat het veel eenvoudiger kon. ( iemand in de Haag (?) op de korte golf ) Ik was al een aantal keren daar op de locatie in radio kootwijk, maar nog steeds alleen de buitenkant gezien. Maar binnen is er ook niets meer te zien van de oude apparatuur.
  18. kees321

    De supertoren!

    Over lange golf, dat kennen (kenden) we niet echt in nl. Eens even wat lezen op wikipedia, zo kwam ik dit tegen : https://en.wikipedia.org/wiki/Longwave#List_of_long-wave_broadcasting_transmitters Een mooi overzicht van de mast hoogten. En verder ook leuk om te lezen. Wat een enorme installaties zijn daar voor gebouwd ! En dito energieverbruik :-/
  19. kees321

    De supertoren!

    Als het over bijzondere dingen gaat op zendgebied dan denk ik aan dit : https://nl.wikipedia.org/wiki/Mast_van_Radio_Warschau
  20. Ik zou het gewoon proberen. Met debian-linux doe ik dit regelmatig, en met ubuntu ook trouwens, geen enkel probleem, dat is nu juist een van mooie dingen van dit OS.
  21. Is het zeker dat je het juiste bestand voor deze ontvanger hebt ? Bij een verkeerde versie doe-tie gewoon niets en start gewoon door, zonder (fout) melding. Of dat hier het geval zou kunnen zijn dat kan ik zeker niet beoordelen, maar ik ben ook wel eens even aan het zoeken geweest op deze manier, en het bleek een verkeerde versie te zijn. Ik het overigens verder nooit een probleem met dit proces, ik deed dat al meerdere malen.
  22. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik zie nog wel eens wat berichten langskomen : https://forum.kpn.com/search?q=tv%2B
  23. Nou, ze worden bedankt daar (niet dus), zit ik weer te typen voor . . .
  24. Dat overkomt mij ook vaak ( bij allerlei spullen ) Maar als je (net zoals ik) niet zo heel veel eisend bent, ik gebruik een Vu+ ultimo ("oud", NIET 4k) en dan bevalt ons best. Eigenlijk gebruik ik er 2, een voor de partner/normaal gebruik (OpenPLi 7.3-release (2020-08-29-release-7.3) ) en een voor de experimenten ( OpenPLi 9.0-release (2023-12-27-release-9.0) ) Wat bedoel je met UHF ? ( ik weet wat UHF is maar in dit verband ? ) Een kabel, DVB-C ontvanger vermoed ik ?
  25. Ik hoorde er over, woensdag morgen, ik begreep dat de aanvoer, de bron het probleem is. Maar dan denk ik, de huizen gebruiken het water niet dat zijn de mensen die er gaan wonen en die wonen nu ergens anders dus het totale verbruik zal niet (veel) meer worden. EN : Iets anders is, over water, dat is ook een vraag <-> aanbod kwestie. Net als bij elektra en gas, maar dan anders, waarom heeft men bij het introduceren van de slimme meters de watermeter overgeslagen. *) Het zou mooi zijn als er voor water (ook) een gedifferentieerd tarief zou komen, hoog in de zomer en laag in . . je snapt het idee. En water kan je wel prima opslaan. *) jaja andere bedrijven, commercieel / overheid, maar toch, de toezichthouder . . .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...