Jump to content

ton2207

Members
 • Posts

  648
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by ton2207

 1. Soms geeft het verzorgingshuis niet alle opties aan de bewoners door. Ik zou klantenservice KPN bellen en een 'normaal' abonnement afsluiten met alleen de digitale zenders als dat mogelijk is. Ik heb iets dergelijks onlangs bij Ziggo gedaan en alles bleek mogelijk!

 2. Uiteindelijk gekozen voor Mesh WiFi 6 met 3 satellieten (meterkast met router  - zitkamer achterin bij tuin - overloop - zolderkamer). Dit werkt goed, er is overal in huis sterke WiFi en de mobiele apparaten kiezen een satelliet in de buurt voor toegang. DE 'wirwar' aan WiFi oplossingen via stopcontact ben ik nu aan het ontmantelen (eentje weghalen en kijken welke apparaten het niet meer doen, deze overzetten op de Mesh WiFi).

 3. Ik ben op zoek naar een stabiele WiFi oplossing thuis. Mijn vraag is of ik beter kan kiezen voor Mesh WiFi 5 met 1 router en 3 satellieten of Mesh WiFi 6 met 1 router en 2 satellieten. Mijn huis is een twee onder één kap met begane grond, eerste en tweede verdieping. De plafonds zijn dik. Het huis is uit 2011. Ik zou ook in de tuin goede WiFi willen. De router komt in de meterkast.

   

  Graag hoor ik jullie advies.

 4. OK, daar gaan we.

   

  Zorg ervoor dat de twee kabels van de schotel zijn aangesloten op LNB in 1 en LNB in 2. Je moet niet doorlussen

   

  Dan:

   

  Uitschakelen in standby

  Open het apps menu en kies Settings > System Setting.
  Auto Power Off: Indien hier een tijdsduur wordt opgegeven, dan dan
  sluit de ontvanger zich hierna automatisch af. Eventueel
  geprogrammeerde timer opnames zullen gewoon worden uitgevoerd.
  Om de schotel in te stellen:
  Open het apps venster via de menu button, en kies Settings >
  Schotelantenne instellingen.
  Tuner Configuratie: Kies hier voor de optie ‘doorlus’ (default), of voor
  ‘gescheiden’. Zie “2.1 Schotelantenne aansluiting” voor de verschillen.
 5. Uitschakelen is een menu optie. En ja, de twee koppen apart instellen, is ook een menu optie. Disecq op 1.0 zetten. Ik ben nu niet in de buurt van mijn Rebox en kan niet het exacte menu item voor je aangeven. Straks wel, dus zelf zoeken of even wachten.

  Oh ja, wat voor Rebox heb je?

 6. Klein aanvulling op Con:

   

  Jezus is aan het kruis genageld en niet van de trap gelazerd.

  Het zijn God gewijde maagden en niet Godgewaagde medien.

  Aan het einde van de preek zeg je Amen en niet Alaaf.

 7. Ik heb er niet zoveel verstand van, dus heb ik het opgelost met een woonkamerthermostaat die via een app en Google te besturen is (op de benedenverdieping ligt vloerverwarming en heb ik geen radiatorknoppen. Op de verdieping 1 en 2 heb ik op elke radiator een bijpassende smart thermostaatkraan geplaatst. Alles is ter plekke en via app te regelen. Installatie was een fluitje van een cent (nou ja, het was iets duurder😀).

 8. En de volledig reset heft geholpen. Het is wel een puist werk, ondanks de backup moet je van veel apps de inlogcodes weer opzoeken etc. Nu nog even aan het worstelen met two-factor authorisation - de apps daarvoor moet ik opnieuw instellen maar dat lukte me gisteravond laat niet meer. Tussen de oliebollen door maar een poging wagen.

 9. Samsung heeft me het toestel in veilige modus laten starten (alle apps van derden zijn dan uitgeschakeld). In die setting is er geen foutmelding meer en kan ik gewoon internetten met de browsers. Het is dan retesnel, maar daar heb je niet zoveel aan als geen apps hebt 😀. Volgende aangeraden stap is een reset van het toestel. Dat ga ik eerdaags maar eens proberen. 

 10. Begin deze week hebben we Android Q (10) geïnstalleerd via een push van Samsung. Het betreft twee Samsung toestellen S10+. Een van de toestellen liep vrijwel meteen tegen een foutmelding aan:

   

  /proc/self/net/dev: open failed: EACCES (Permission denied)

   

  Hierbij is het volgende fenomeen: Na opstarten werkt Google Chrome even, totdat na een halve minuut of zo deze foutmelding verschijnt. Er kan dan niet meer worden geïnternet via de Google browser, Firefox en de Samsung browser. Zoeken via Google, mail etc. werkt allemaal wel.

   

  Het tweede toestel deed het goed tot een herstart gisteren, toen trad exact hetzelfde fenomeen op. Het lijkt op een rechten probleem ergens in de telefoon/software. Meteen na opnieuw opstarten werkt alles, even later (blijkbaar al er een proces ergens begint) komt de foutmelding.

   

  Wat ik al gedaan heb is Google Chrome cache geleegd, opslag geleegd - dit ook voor Play Store en play Services (wat oplossingen die ik op internet vond voor een dergelijk iets). Verder ben ik van alle apps op de telefoon de rechten en toestemmingen nagegaan en alles op OK gezet. Dit hielp niets, helaas.

   

  Ik zal de vraag ook uitzetten bij Samsung (via hen komt de software binnen). Mocht ik antwoord krijgen dan horen jullie dat natuurlijk. Voor nu... iemand enig idee wat ik zou kunnen doen om dit op te lossen?

   

  Alvast bedankt voor meedenken.

 11. Ik gebruik zowel Hue als Innr, dat gaat in principe zonder problemen. Let wel even op dat de Hue bridge via de Hue lampen het signaal verder doorgeeft (de hue lampen hebben ook een soort bridge ingebouwd). Of dat bij de Innr lampen ook zo is, weet ik net (ik vernoed van niet), die zou je dus binnen bereik van de bridge moeten plaatsen.

 12. Dag willem269,

   

  Er is nog wel een aantal Reboxen. Welk type/model heb je, welke firmware zit erin en hoe is deze aangesloten. Misschien ook van belang hoe heet hij wordt (is hij opgesloten in een kast, kan er vrijelijk lucht om heen etc.

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.