Ga naar inhoud

kwetal

Leden
 • Aantal items

  224
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Lemsterland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Bijna goed De FEC veranderde van 2/3 naar 3/5.
 2. Update 10 oktober: Het is gelukt een gigabit netwerk aan te leggen over de oude bekabeling. Tenminste, ik haal probleemloos iets meer dan 400/400 over internet. Hetgeen overeenkomt met de snelheid van mijn abonnement. Over het lokale netwerk tot zo'n 80 MiB/s met FileZilla. Mijn dank voor de hulp en suggesties. Nu kan ik een nieuw topic openen maar net zo goed hier even doorvragen. Centrale router is een Fritzbox 5530. Zowel in de huiskamer als mijn hobbykamer heb ik een unmanaged gigabit switch met ruim voldoende ethernet poorten. Nu kan ik in de Fritzbox per apparaat via ouderlijk toezicht internet toegang aan of uit zetten. Mijn vraag is hoe zeker dit is. Biedt dit voldoende bescherming tegen "malware snuffelaars" en/of de Windows update service? 1. Ik heb nog een voortreffelijk functionerende W7 PC die ik graag wil behouden omdat ik er nog regelmatig een aantal zelf ontwikkelde VB6.0 tools op wil onderhouden. Veiligheidshalve is die W7 PC helemaal losgekoppeld van internet. Maar het zou handig zijn gegevens uit te wisselen over het lokale netwerk i.p.v. gedoe met USB sticks/dockingstations met HDD. 2. Ik heb onlangs een reserve PC geassembleerd en de W10 installatie voorzien van een oude aangekochte W7 retail licentie. Geheel zonder internet toegang. Werkt perfect. Geen geouwehoer met Microsoft accounts enzo. En die update cycli kan ik, voor wat deze PC betreft, ook missen als kiespijn. Maar ook hier zou het handig zijn bestanden op het lokale netwerk uit te wisselen zonder dat MS er een vinger achter krijgt.
 3. Met Vuescan is het lastig een scanner te vinden die niet ondersteund wordt. De Perfection V800 zit er ook bij. (De V850 is technisch dezelfde als de V800; het verschil zit hem in een specifieke support in een aantal andere landen buiten de USA). Mijn oude Agfa flatbed wordt ook netjes onder W10 ondersteund. Ik meen dat de originele driver niet verder gaat dan XP. De kleuren negatiefjes ontwikkeld door de doorsnee centrales vertonen wel wat achteruitgang hetgeen naar mijn mening aan het weinig fixeren en spoelen ligt. Dat is een mogelijkheid. Indien dit het geval is dan treedt het overigens al snel op. Denk eerder aan maanden dan aan jaren. De grootste bedreiging voor zowel negatieven als dia's is mycelium groei in de emulsie. Kraakdroog bewaren bij een constante temperatuur is de enige bescherming. Daarom wordt aanbevolen van film en/of dia zo snel mogelijk een "RAW" scan te maken. Die blijft in principe goed. In de tijd dat de dia projector de enige mogelijkheid was een opname groot en met doorvallend licht te bekijken was de dia tevens de superieure keuze van menig fotograaf. Tegenwoordig is dat voordeel zo goed als vervallen. Blijft over een paar specifiek nadelen: - De door de fabrikant vastgelegde kleurkoppeling vormt een beperking in de optimalisatie van kleurbalans en verzadiging. - Dia heeft een veel hogere densiteit dan het negatief. Dit is een nadeel voor het oplossend vermogen dat de scanner kan bereiken.
 4. Je vermeldt er niet bij hoe je de oude foto gescand hebt. Vanaf de print/afdruk of vanaf het negatief. Dat maakt nogal een wereld van verschil. Indien je vanaf het negatief scant, in het bijzonder met een "dedicated" filmscanner, dan zie je allerlei details die de print (meestal) niet heeft. Onderstaand beeld is de scan (met een Agfa flatbed) van de print. En bevat allerlei fouten en tekortkomingen. Foto slecht genomen, zou je zeggen. Dan de scan van het negatief. Met de Nikon LS-50 ED filmscanner. Het belangrijkste verschil is dat op de foto overbelichte partijen op het negatief niet overbelicht zijn. Maar er zijn veel meer verschillen. Vooral in de detaillering. Helaas kunnen we dat hier met de maximaal toegestane breedte van 800 pixels niet goed zichtbaar maken. Een ander belangrijk verschil is dat je met de negatief scanner de hele 24x36mm kunt meenemen. De meeste afdrukservices nemen een deel van de potentieel problemen veroorzakende zone aan de randen niet mee.
 5. OLED of een LCD variant? Persoonlijk ben ik een groot fotografie liefhebber. Veel meer dan van schoteltelevisie. Dan kan je wel nagaan. Ik weet nog dat VGA (640x480) al een grote sprong vooruit was. Toen 800x600, 1024x768, enz. Het werd steeds mooier. Toen van de beeldbuis monitor over op LCD. Steeds weer hogere resoluties. De overgang van 2560x1440 naar 4k vond ik al niet zo spectaculair meer. Totdat de LG 55" 4k OLED onder de 1000 euro zakte. Mijn bureau is er groot genoeg voor. Ik kan de ruimte achter me makkelijk verduisteren. Indien je aan de voorgaande drie eisen kan voldoen is het voor elke fotografieliefhebber eigenlijk een no-brainer. Anders doe je jezelf tekort. Op het gebied van foto kijk genot. Niet alleen de vanwege de schermafmetingen, vele foto's komen komen pas echt tot hun recht op voldoende grootte. Maar meer nog de fantastische mooie en diepe zwart waarden. Een goed solide zwart is de basis waar het contrast, en daarmee ook de te ervaren helderheid, van de hele foto op drijft. Ook het microdetail krijgt een enorme oppepper. En daarmee de indruk van scherpte.
 6. Dit klinkt allemaal hoopvol. Ik had gedacht dat het meer gedoe zou zijn. Volgende week eerst maar eens met XS4all contact opnemen. Formeel moet de Fritzbox terug bij beëindiging van het contract. Indien ze daar op blijven staan zou het wel vrij kinderachtig zijn. Ik ben daar klant sinds 1993. En 15 jaar lang zelfs een dubbel account gehad. (zakelijk en privé op twee verschillende adressen). Kijken of dat nog iets aan goodwill gekweekt heeft
 7. Ik had niet durven vermoeden dat de oplossing zou eenvoudig zou zijn..... En ehh... gaat mijn fibermodem dan niet in de zogeheten bridge stand? Want dat kan dit type niet echt aan en gaat vervolgens in de storingstand. Want je wilt niet weten hoeveel Zeeuwse Meisjes ik inmiddels al aan de lijn gehad om allerlei onbegrepen storingen op te lossen. Internet draait momenteel een tierelier en dat wil ik graag zo houden.
 8. Na de overstap op glasvezel van deltafiber is mijn geliefde Fritzbox met Fritzfon handsets verleden tijd. (De op deltafiber toegelaten ISP Online.nl heeft hem wel maar van deze ISP verwacht ik zoveel toegevoegde trammelant dat het me het experiment niet waard is). Op de genexis modem/router zit alleen maar een poortje waar een DECT basisstation op kan. Nu is er flink wat keuze. Ik zie door de bodem het bos niet niet meer. Iemand enig idee of er iets tussen zit wat de Fritzbox kan benaderen qua telefonie functionaliteit?
 9. De bodem van je kelder ligt waarschijnlijk onder de grondwaterspiegel. Een klein beetje werking is voldoende om zo'n waterdichte vloer toch een klein beetje waterdoorlatend te maken. Haarscheurtjes. Je ziet ze niet maar voldoende voor een emmertje per etmaal. Die bouten kunnen een rol spelen maar zijn mogelijk niet het enige probleem. Is dit het geval dan is de oplossing lang niet zo eenvoudig als het lijkt. Bij ons is een gespecialiseerd bedrijf in 3 a 4 sessies bezig geweest om het perfect waterdicht te krijgen. Kosten ruim boven de 6000 euro. Was gelukkig verzekeringswerk.
 10. Die opvatting deel ik niet. Maar het is in ieder geval lekker ver weg van het Maastrichtse bed. Dat wel. Zo ken ik ook velen die, komende uit hun stadse omgeving, helemaal vrolijk worden van al die windmolens die ze daarbuiten aantreffen. Misschien is de diepere reden wel dat al die windmolens in iemand anders uitzicht staan dan het eigen. Inzake IJburg hebben we al iets van die dubbele moraal kunnen proeven. @PsychosammieIk kan me goed vinden in je repliek.
 11. Helaas, het zit te vast. Heel hard trekken aan UTP kabel kan ook de optimale "twist" van de aderparen verstoren. En daarmee de signaalkwaliteit nadelig beïnvloeden. Heb ik ooit eens gehoord..... Voor het overige is je link naar het oudere topic heel nuttige gebleken. Ik was, na twintig jaar, eigenlijk al vergeten dat er ook nog zoiets als switches bestaan. Zelfs gigabit switches kosten maar relatief weinig en indien ik die inzet op de plekken van de beoogde "lassen" geeft dat een riante verruiming van mijn mogelijkheden. Dus mijn dank!
 12. Het is ook erg subjectief. Maar een mooie ontwikkeling voor mensen die er echt in geloven. Ik heb ook nog even verder gekeken. En vergeleken met Rai1 HD (op 5W), BBC HD en Duitsland HD(ready). Tot mijn stomme verbazing vond ik candig HD nog het beste in vergelijking met die drie. Het lijkt wel of candig de HD kwaliteit inmiddels ook opgevoerd heeft.....
 13. Dan zal ik die ook gaan gebruiken. Zonder de logica proberen te doorgronden waarom twee verschillende pinbezettingen beiden kennelijk tot een werkend (?) resultaat kunnen leiden.
 14. Inderdaad! De satellieten zijn nu weer zichtbaar als vanouds Verder blijven oude patronen hardnekkig en langdurig aanwezig in mijn hersenen. Zo heb ik het tegen jongeren nog wel eens over de PTT indien het over post en/of vast bedrade telefonie gaat....... Ze weten niet waar ik het over heb. Gelukkig heb ik de boxen wel meteen op de goede positie laten scannen.
 15. Ik schakel regelmatig heen en weer tussen de HD en UHD versie. Voorlopige conclusie: Ik meen wel enig verschil te zien maar (nog) niet in die mate om alleen daarom zwaar in 4k te gaan investeren. Het belevingsverschil tussen Oled in mijn eigen kamer en Qled in de huiskamer vind ik aanmerkelijk groter. Het is allemaal erg subjectief. Misschien ben ik niet voldoende liefhebber van voetbal
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.