Ga naar inhoud


Beveiliging/toezicht via internet


pinocchio

Aanbevolen berichten

Naar aanleiding van deze topic

Slingbox heb ik het volgende vraagje.

 

Wat zou je kwijt zijn met goed spul om bijv een school op afstand te bewaken. Nou ja bewaken, jullie weten wel wat ik bedoel.

 

Ik denk dan aan een bewegingsmelder die pas opneemt bij

beweging uiteraard.

 

En dat je via internet je stream kan volgen cq bedienen.

 

I heb er de ballen verstand van maar zag in aangegeven topic dat de meningen van een goed apparaat ook danig verschillen.

 

John

AZ box

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je zoets dergelijks wilt doen op een goede manier, kijk dan eens naar Axis videoservers. Dat zijn standalone doosjes die al een aansluiting hebben voor bewegingmelder(s), en die kunnen je zelfs foto's via email sturen op het moment dat de bewegingsmelder getriggerd wordt.

Niet goedkoop, maar wel goed!

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zou je dat op afstand willen doen en vaak met een slechtere beeldkwaliteit genoegen nemen?

Je kunt ook gewoon een harddisk recorder op school plaatsen, daar een paar kwalitatief goede camera's op aan sluiten en het geheel 24 uur per dag op laten nemen.

Vermeld dat dmv. stickers op de ramen (niet die van de Hema dat werkt niet maar professioneel uitziende stickers)

Hier gaat al een enorm preventieve werking van uit.

 

Daarnaast zijn deze camera's vaak zo te programmeren dat bijv. tijdens de openingstijden 1 beeld per seconde per camera wordt opgenomen en buiten de schooltijden bijv. maar 1 beeld per 3 sec maar zodra er een beweging wordt waargenomen door de camera/recorder (dus niet met een extra detector) er real-time opnamen worden gemaakt van de bewuste camera.

Want geloof me de eerste paar weken ga je echt alles controleren en als er iets is ga je meteen kijken wat er is, maar na de zoveelste regen/sneeuwbui, mist of toevallige passant gaat de lol er wel vanaf en komt het er op neer dat je pas beelden terug gaat kijken als er daadwerkelijk iets gebeurt is.

Staar je ook niet blind op prachtige getoonde beelden met vandalen close-up in beeld, deze zijn alleen maar te verkrijgen met goed opgestelde camera's.

De realiteit is vaak dat men wil zien wat er gebeurt (is gebeurt) en als er dan iemand mooi vol in beeld staat dan is dat mooi meegenomen.

Een camera is nl. niet zoals het menselijk oog hij kan zich dus niet concentreren op iets. Hij staat vooraf afgesteld zodat op een bepaalde afstand een bepaald beeld wordt verkregen en wil je toch ergens op kunnen focussen, Dan gaat het vaak in de papieren lopen vooral als je dat ook nog eens op afstand wilt besturen want aan digitale zoom heb je dan niet zo veel, (kijk maar naar je digitale camera) er zal optisch ingezoomd moeten worden als je kwaliteit wilt.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een opmerking over de camera's... Als je een goed plaatje wilt hebben, dan moet je bewakingscamera's gebruiken die een goede backlight compensatie hebben. General Electric (GE CamPlus geloof ik) maakt een hele mooie camera hiervoor, deze regelt namelijk alleen het zeer lichte deel van het plaatje terug, en niet het gehele plaatje. Hierdoor zie je ook bij een grote hoeveelheid tegenlicht nog altijd de mensen goed voorbij komen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> .

Hoe goed de "webcams" ook zijn tegenwoordig, ze halen het bij lange na niet in vergelijking met normale/goede cctv (bewakings) camera's. Dus als je naar een beveilingsoplossing kijkt, denk dan niet dat het goedkoop kan.. Dit wordt gewoon een grote investering want die camera's die zijn niet echt goedkoop. (De videoserver(s) ook niet trouwens) .

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Om antwoord te geven wat je kwijt ben het volgende...

 

Een tijdje terug heb ik een Axis 2401 videoserver gekocht. Ik had geluk en deze koste me niet veel. Vaak zit er in videoservers een motion detectie functie in. Zodra de camera beweging ziet op een bepaald deel of volledig beeld, krijg je een seintje en de opname begint te lopen.

 

Als je goed zoekt op bijvoorbeeld advertentiesite's, dan ben je voor 250 euro klaar. Is een boel geld, maar als je alles voor nieuwprijs moet kopen ben je veeell meer kwijt. Maar het bovenstaande valt eigenlijk wel onder de profi oplossingen... en helaas een profi prijs

--> Windows logica: Afsluiten onder Start
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot zo ver al bedankt voor de antwoorden.

Het gaat inderdaad over wanneer iets gebeurd is.

Scholen zijn een fijne hangplaats voor de jeugd.

Was vroeger al zo en zal zo blijven.

Dus de discussie gaat niet over de jeugd.

 

Echter wanneer er weer eens een ruit is ingegooid of iets dergelijks is het weer een onverhaalbare schade.

Over het algemeen zijn scholen (schoolplein) goed te overzien en met een paar camera`s binnen kan dat wel.

 

Omdat het om preventief investeren gaat ziet men het vaak als kostenpost. Het valt immers niet te meten.

 

maar goed we gaan eens kijken.

AZ box

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens een complete school "beveiligt" voor toen nog 150 gulden.

Hier hebben we toen alleen maar regelmatig met onze overalls duidelijk zichtbaar tijdens de pauzes rondgelopen (we waren in de buurt aan het werk)en omdat de school geen geld had alleen maar defecte apparatuur opgehangen.

Het resultaat een aantal jaren geen vernielingen en inbraken in de kantine (snoep) meer.

Toen dat na een 4 a 5 jaar toch weer begon hebben ze uiteindelijk toch een paar defecte detectoren vervangen voor werkende en een camera duidelijk zichtbaar opgehangen op de plek waar de jeugd meestal rondhing en dat soms al te letterlijk opvatte.

Zoek je iets professioneels dat dus echt 24 uur per dag werkt en dat een aantal jaren jaren lang, dan redt je dat niet met een camera van 250 euro en een eigen computer, want die zijn daar meestal toch echt niet op gebouwd.

Wil je een advies, ik wil je best belangeloos helpen.

 

Suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wie heeft het hier over een prettige vergoeding?

In die tijd werd er voor mij 38 gulden per uur excl. BTW gerekend en natuurlijk hebben we het nodige werk uitgevoerd al was het maar nep. Dus tijdens de lessen even flink de klopboor op een houten balk zetten zodat een ieder wist dat we aan het werk waren en de leraren uit moesten leggen wat we aan het doen waren.

En de defecte apparatuur moest ook gemonteerd worden en toen bestond er nog geen draadloze apparatuur dus werden alle kabels gelegd tot in de kruipruimte.

En we hadden een beperkt budget dus voor dat geld moest de beste oplossing bedacht worden.

Bij mij is beveiliging maatwerk dus met de beschikbare middelen het beste resultaat bereiken en ik denk dat we daar toen ruimschoots aan hadden voldaan.

 

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Zoek je iets professioneels dat dus echt 24 uur per dag werkt en dat een aantal jaren jaren lang, dan redt je dat niet met een camera van 250 euro en een eigen computer, want die zijn daar meestal toch echt niet op gebouwd.


Ik gebruik zelf vrij veel (iets van 70 in gebruik op dit moment) Sanyo kleuren CCTV camera's welke rond de 200-250 dollar per stuk kosten, daar moet dan nog een lens bij van 50 dollar (geen auto-iris) en die camera's werken bij normale temperaturen jaren achtereen zonder problemen. (Ik weet niet wat deze camera's kosten in Europa...) Als je die aansluit op een videoserver van Axis, of op een computer die wordt "onderhouden" (lees wordt vrijgehouden van stof opbouw) dan kan dit heeeeel lang goed blijven werken....
Maar dat is mijn ervaring/mening...

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem aan dat het hier gaat om een buiten opstelling en dan is een rekensommetje snel gemaakt.

Hoge resolutie zwart/wit camera met hoge licht gevoeligheid en tegenlicht compensatie 240 euro, auto iris lens 4-8mm zoom 165 euro, buitenbehuizing met ingebouwde verwarming 125 euro, muursteun met kabel doorvoer 30 euro, hoge resolutie monitor 800 lijnen 12" 200 euro.

Dit zijn bruto prijzen excl. BTW. opgeteld 650 euro voor 1 buitencamera, 1 monitor en wil je opnemen dan zijn hiervoor uitgangen aanwezig. geheel excl. montage.

En natuurlijk zijn er goedkopere alternatieven in profesioneel of hobby gebeuren bijv. bij de bouwmarkt een set met monitor en draadloze camera voor buiten gebruik 200 euro maar als de zon schijnt dan zie je niets meer, staat er iemand met een GSM naast de camera dan geen beeld meer, bereik max. 30m maar dan nog vaak storingen.

Dus als je bovenstaande prijzen aanhoudt dan heb je een aardige indicatie voor goede apparatuur.

En wil je merk apparatuur vermenigvuldig het bedrag dan maar met 1,5 tot 2

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of het om een buitenopstelling gaat, maar camera technisch heb ik even snel gekeken bij een bedrijf wat zeer goed staat aangeschreven (een van de grootste camera winkels in New York (misschien wel in de wereld)) welke ook verstuurd naar NL.

 

Sanyo kleurencamera met 520 lijnen en tegenlicht compensatie enzo (VCC-6584) US$169.95

Bijpassende Sanyo Auto-Iris lens, 2.8-12mm f/1.0 US$74.95

Dat is US$244.90 . Dat zou neerkomen op: US$244.90 * 0.8 = € 195.92 + 7% (invoer belasting) + 19% (BTW) = €249.46 . Moet je alleen nog de verzendkosten bij optellen. Dus dit is een heel wat goedkoper dan in NL.....

 

OK, dit is een US standard camera, maar dat maakt niets uit als je dat op een PC/videoserver aansluit.

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wie heeft het hier over een prettige vergoeding?
In die tijd werd er voor mij 38 gulden per uur excl. BTW gerekend en natuurlijk hebben we het nodige werk uitgevoerd al was het maar nep. Dus tijdens de lessen even flink de klopboor op een houten balk zetten zodat een ieder wist dat we aan het werk waren en de leraren uit moesten leggen wat we aan het doen waren.
En de defecte apparatuur moest ook gemonteerd worden en toen bestond er nog geen draadloze apparatuur dus werden alle kabels gelegd tot in de kruipruimte.
En we hadden een beperkt budget dus voor dat geld moest de beste oplossing bedacht worden.
Bij mij is beveiliging maatwerk dus met de beschikbare middelen het beste resultaat bereiken en ik denk dat we daar toen ruimschoots aan hadden voldaan.


suc6

Gerrit B
Ongelooflijk! Kun je mij jouw werkgever destijds even PM'en? Ik wil wel even in de boeken duiken en eventueele slachtoffers bezoeken. Wat een ramp voor velen moet dit geweest zijn..
Link naar reactie
Delen op andere sites

sateh!

 

Als iemand dan bij jou zou komen met een dergelijk verzoek dus; onze school heeft een probleem ivm. vernielingen en diefstal en we hebben 150 gulden (dus pak em beet 20 jaar verder) nu zo'n 200 euro te besteden.

Hoe zou jij het dan oplossen?

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...