Ga naar inhoud


KPN analoge lijn nu opzeggen en toch later Internet?


Jürgen

Aanbevolen berichten

Op dit moment maak ik nog gebruik van een zakelijke via ISDN geporteerde ADSL internetverbinding. Privé gebruik ik een analoog KPN BelBudget abonnement en één mobiel telefoon abonnement. Omdat mijn uitgaande telefoonverkeer nu uitsluitend nog via de mobiele telefoon loopt en het KPN abonnement verder niet gebruikt wordt overweeg ik om het KPN BelBudget abonement en dientengevolge de analoge telefoonverbinding op te zeggen. Zolang ik de zakelijke ADSL verbinding kan gebruiken is er in principe nog niets aan de hand.

Over niet al te lange tijd zal ik echter de zakelijke ADSL verbinding moeten inleveren en zelf privé Internettoegang moeten regelen.

Wat ik mij dan nu afvraag is het volgende:

Als ik t.z.t. zelf privé Internettoegang wil hebben moet ik dan weer een analoge KPN verbinding aanvragen want hoe krijg ik anders verbinding tussen de Internet provider en mijn PC?

Jürgen

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites


Om adsl te kunnen aanvragen heb je een werkende KPN aansluiting nodig.

Doe je nu je analoge aansluiting de deur uit en later de isdn aansluiting, dan kun je daarna geen nieuwe adsl verbinding aanvragen, zonder eerst weer een KPN aansluiting aan te vragen.

 

Als het niet te lang duurt, is het waarschijnlijk voordeliger, zeker makkelijker, om de analoge lijn nog even aan te houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb nu 8Mbps voor € 23,- de maand. dit ga ik niet redden zonder KPN-lijn (die heb ik er tijden geleden al uit gedonderd).

ik wil er in snelheid niet teveel op achteruit gaan en de kosten wil ik ook zo laag mogelijk houden.

 

aangezien KPN en Essent kabelcom het monopolie hebben in deze regio (argh...) blijven er weinig alternatieven over sulkoff.gif

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

ik denk dat ik daar binnenkort ook op overstap, ik begin maagkrampen te krijgen van @Home <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Ik meende recent gelezen te hebben dat je samsam deelt met een goeie buur... Foei, geen cai abbo in huis maar wel gebruik maken van de geneugten van de kabel! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
hier een abo van speedlinq een 6mb lijn maar haal via verschillende speedtest 7 a 8 binnen waar de router ook op ingesteld staat.


Behoorlijk off-topic, maar je bevindingen kloppen. Wij leveren namelijk hetzelfde abonnement en technisch gezien is dat een 4 tot 8 Mbit abonnement, je kan dus 8Mbit halen als je dicht genoeg bij de centrale zit. Overigens, als je centrale compleet naar ADSL2+ is omgebouwd haal je zelfs tot een kilometer of 3 à 3,5 die 8Mbit gewoon.

Maar goed, on-topic: in off-topic staat eigenlijk iets gelijkaardigs <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anders dan velen zeggen, heb je niet per sé een KPN lijn nodig, je kan bij de meeste andere netwerken ook een verbinding aanvragen met een New Line Service, maar dat kost je bijna 100 euro. Een Belbudget abonnement kost 9,67 per maand en dit kun je altijd nog opzeggen (al betaal je dan net zoveel aan je ISP) als er eenmaal ADSL op staat.

 

Je moet gewoon afwegen wat je wilt. Duurt het nog langer dan 11 maanden? Dan is het aanhouden van je Belbudget lijntje duurder en kun je hem beter opzeggen en een verbinding met New Line Service aanvragen. Duur het korter, is het aanhouden van je analoge lijn goedkoper en kun je dat beter doen. Je kan t.z.t. ook weer een lijn bij KPN aanvragen, maar dat kost eenmalig ook 70 euro geloof ik, dat staat dus gelijk aan 8 maanden.

 

Ook het stopzetten van je analoge lijn kun je afwegen aangezien je ongeveer net zoveel betaalt voor het kale koper. Bedenk namelijk wel dat je voor een paar cent extra per maand (en soms zelfs minder) toch een back-up hebt voor wanneer je mobiele netwerk een keer problemen o.i.d. heeft.

 

Je moet gewoon kiezen wat het goedkoopste voor je is denk ik, en jezelf de vraag stellen is die 17 cent (over het algemeen) minder in de maand het waard om geen vaste lijn meer te hebben?

 

Overigens, die ISDN lijn? Is dat een non-line-sharing lijn (dus zonder telefonie) op het moment (aangezien je het over een zakelijke verbinding hebt denk ik van wel)? Als dat niet zo is, kun je die ook nog altijd naar een analoge lijn met belbudget om laten zetten, dat kost ongeveer 50 euro.

 

Je hebt iig optie's <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Toch nog een duur abootje als je buurman jou snelheid opvreet

 

 

inderdaad. is één van de redenen waarom ik weer een eigen abbo wil hebben afgezien van de brakke service/helpdesk en stabiliteit van @Home.

 

 

Citaat:
Ik meende recent gelezen te hebben dat je samsam deelt met een goeie buur... Foei, geen cai abbo in huis maar wel gebruik maken van de geneugten van de kabel!

 

tja, kabelinternet is alleen mogelijk bij @Home als je ook kabeltv afneemt bij ze. ik laat me niet oplichten om € ? te betalen voor 35 stoorzenders, dan moet je wel improviseren, helemaal als je de struikrovers van KPN er ook nog eens uitgegooid hebt.

WDSL zou nog een optie zijn echter woon ik uiteraard in een niet-dekkende regio voor deze vorm van breedband internet.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...