Ga naar inhoud


Horror bij Canaldigitaal


ton1944

Aanbevolen berichten

B]Episode 1[/b]

Enige tijd terug kreeg ik van een callcenter een aanbod om voor een bedrag van 9,95 euro per maand mijn set-top-box te wijzigen. Ik zou een gratis ontvanger krijgen en voor ongeveer 35,-- euro een nieuwe lnb incl.verzendkosten. Daarmee kon ik weer naar Veronica kijken en zou ik in de toekomst geen zenders hoeven missen. Ik ging akkoord onder voorwaarde dat dit aanbod schriftelijk zou worden bevestigd.

Episode 2

Ik vroeg na 5 dagen bij de klantenservice van Canaldigitaal waarom ik nog geen schriftelijke bevestiging had ontvangen. Het antwoord was: “ Wij weten niet wat het callcenter voor aanbiedingen doet”. Wij kunnen u niet verder helpen. Het callcenter kon ik niet bellen want die laten geen telefoonnummer achter voor info achteraf.

Episode 3

Dit was voor mij reden om de mondelinge overeenkomst per aangetekend schrijven te ontbinden. Ik kreeg daarop een mededeling dat mijn Set-top-box overeenkomst zou worden beëindigd. Weer een e-mail gestuurd waarin ik duidelijk maakte dat ik in mijn aangetekende brief heel duidelijk had aangegeven geen gebruik te willen maken van het aanbod van het callcenter maar dat ik mijn set-top.box abo wenste voort te zetten.

Episode 4

Zie vervolgens tot mijn stomme verbazing dat er mij in de afrekening van juni  voor de aanpassing van het set-top-box (dat wat mij werd aangesmeerd door het callcenter) geen 9,95 per maand in rekening werd gebracht maar 12,50 voor een zogenaamd HD Light online. Daarnaast werden administratiekosten in rekening gebracht, waarover ik niet was geïnformeerd. Het callcenter dat in opdracht werkt van Canaldigitaal is dus mistig bezig.

Gelukkig had ik tijdig opgezegd en werden in diezelfde rekening de mistige bedragen weer gecrediteerd. Maar toch jammer. Hoeveel mensen zijn de mist ingegaan door deze manier van doen van Canaldigitaal.

Episode 5

Via een link van Canaldigitaal krijg ik een schriftelijk aanbod voor een abonnement voor 9,95 per maand. Dat wil ik en kreeg daarvoor een schriftelijke bevestiging. Ook stond daarin dat ik de ontvanger gratis zou krijgen en ik ongeveer 35 euro moest betalen voor de lnb. Bingo

dacht ik, nu heb ik een aanbieding zwart op wit en dat wil ik hebben.

Episode 6

Na een tijdje niks gehoord te hebben maar weer eens gebeld met de klantenservice.

Verbaasde reactie: " Wilt u nog steeds een nieuw abonnement?"

“Jawel, als dat maar gebeurt op de voorwaarden die jullie zelf aangeven.”

“Meneer u ontvangt van ons binnen 5 werkdagen een nieuwe ontvanger, een nieuwe lnb en een nieuwe smartcard” was het antwoord.

Episode 7

Krijg een pakje van Canaldigitaal met daarin 3 stuks  Duo-lnb's

Maar geen ontvanger en geen nieuwe smartcard.

Weer een mail gestuurd met de vraag hoe dit mogelijk is.

Krijg vervolgens de reactie stuur het maar terug. Wel met track and trace code anders kunnen wij u geen nieuwe apparatuur en smartcard sturen. Zij willen dus dat ik door de fouten die zij maken het pakje terugstuur op mijn  kosten.

Slot episode

Ik heb mijn buik vol van Canaldigital.

Ik heb ze een tweede kans willen geven, maar ze zijn het niet waard.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Blijkbaar werken er bij of voor CanalDigitaal mensen die de kleuterschool nog niet eens met goed gevolg hebben afgerond.

 

Nee hoor. Dit is puur mismanagement.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat er met 2 of 3 verschillende computersystemen wordt gewerkt.

Als je zelf naar de helpdesk belt hebben ze in hun systeem meestal wel alles uptodate.

Wordt je door een verkoop- callcenter gebeld dan loopt hun systeem hopeloos achter en krijg je aanbiedingen voor een pakket die je al maanden daarvoor hebt afgesloten en ze kunnen nooit iets terug zoeken.

Dat terugzoeken en iets wijzigen mogen ze waarschijnlijk niet omdat dit de studentjes en bijverdienende huisvrouwen zijn die, zonder enige kennis in hun vrije tijd, maar 1 doel hebben en dat is verkopen.

De systemen zijn gescheiden daarom weet de een niet wat de ander doet.

 

Als je om een schriftelijke bevestiging vraagt dan krijg je die niet en als ze een brief sturen dan is het steevast de verkeerde.

Zo bedanken ze je dat je een jaar hebt bijgetekend zonder te vermelden dat je een pakketverlaging hebt gedaan.

Twee maanden geleden kreeg ik zelfs een enquete met vragen waarom ik toch opgezegd had terwijl ik dat helemaal niet gedaan had.

 

De nieuwsbrief aanvragen en dan een e-mailadres wijzigen is ook catastrofaal.

Het heeft 2 of 3 jaar geduurd voordat ik weer een nieuwsbrief kreeg.

 

Mijn ervaring is, als je iets geregeld wil hebben bel dan zelf de helpdesk, liefst onder kantooruren.

Binnen een paar minuten is alles vakkundig geregeld.

Negeer alle post die je krijgt, daar klopt toch niks van en alles komt goed.

 

Moet er iets financieel geregeld worden dan is er eerst een datum dat de rekening wordt opgesteld en verrekeningen worden gemaakt en de maand erop worden de daadwerkelijke bankhandelingen gedaan.

Het duurt dus meestal twee maanden maar het komt bijna altijd goed.

Maar dat geduld heeft bijna niemand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem is dat in die zogenaamde call centra (van letterlijk elk bedrijf!) middelbare scholiertjes bijverdienen die geen notie hebben van het product dat ze proberen te verkopen. Ze zitten er met een mapje "meest gestelde vragen en wat je erop moet antwoorden" maar kunnen bij dit soort onderwerpen maar al te vaak niet eens de vraag van de klant begrijpen, laat staan weten welk antwoord daarbij past.

 

Evenmin weten ze of de dingen die ze aanbieden van relevantie zijn voor de klant omdat ze niet uitgaan van de vraag van de klant maar van de "standaard klant" die op dat moment nog geen klant is en nog niets van het product dat ze je moeten aansmeren weet. En dan natuurlijk de noodzaak tot voldoende "scoren" per dag om die bijverdienste niet kwijt te raken.

 

Ik heb het van nabij qua omschrijving meegemaakt, niet alleen als prooi van een callcenter (hetgeen gelukkig zelden gebeurt omdat ik nooit mijn juiste telefoonnummer doorgeef en al sinds vier decennia een geheim nummer hanteer) maar ook doordat diverse van mijn dochters tijdens hun studie voor call centra werkten.

 

Mijn advies: ga ABSOLUUT NOOIT EN TE NIMMER in op call centra. Wil je een telecom of telefoon abonnement? Lees de aanbiedingen in de krant en ga naar een van de myriaden winkeltjes die die rommel verkopen. Dan zie je met wie je spreekt, kun je beoordelen of die persoon een benul heeft van waar je het over hebt, en heb je een adres om terug naar te gaan als er iets mis gaat. Call centra zijn bovendien de dood voor elke wel gespecialiseerde en bekwame verkoper. 100% boycotten dus, in je eigen belang.

speciale interesse: C-Band

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is maar goed dat sinds 13 juni 2014.

Telefonische verkoop schriftelijk bevestigd moet worden.

aangepast door Alventali

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik aanvaard zo goed als niks via een call center.Voor gelijk welk product te verlengen,te verlagen,te verhogen,ga ik naar een winkel.ik sta er dan ook op,dat ik een computerafdruk krijg van de wijziging,met hun stempel en handtekening.Weigeren ze,dan zeg ik sorry,de deal gaat niet door.Maar in 98% van de gevallen,gaan ze erop in,en heb je tenminste bewijs als er iets misloopt,maar dat heb ik nog maar zelden tegengekomen als ik dit doe via een winkel.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, CanalDigitaal heeft er voor gekozen om de kleine dealers aan de kant te zetten.

Waar de klanten vroeger nog terecht konden bij een kleine zelfstandige die met hard werken en

liefde voor zijn vak zijn klanten hielp, worden de klanten nu bediend door studenten en vakantie werkers.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

En heb je nog contact gezocht met CanalDigitaal webcare zoals ceesv je aanraadde in het ander topic?

nee ik ben er helemaal klaar mee

Volgens mij kijk je er nu net ff langs Sprietje

Terwijl je met de schotels altijd zo nauwkeurig bent :-)

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...