Ga naar inhoud


Astra 3b matig in zuidoost frankrijk?


hugogertie

Aanbevolen berichten

Krijg de schotel triax 54cm niet goed op de astra 3b op de 19 graden geen enkel probleem.

Ned2hd 11dB ned1hd onvindbaar op Astra 3b?

Ontvanger ET 5000 xtrend.

Doe ik iets niet goed of is de schotel te klein?

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ook al ben ik geen specialist maar hier durf ik te beweren dat de Triax 54 voor Zuid Frankrijk wel aan de magere kant is.

 

Dat je NED2 HD beter krijgt dan NED1 en 3 HD kan wel kloppen want NED2 HD komt iets sterker binnen dan NED1 en 3.

 

Maar ik denk toch wel dat jij met een goede LNB en een optimale afstelling de genoemde HD kanalen bij mooi weer moet kunnen ontvangen.

 

Wellicht heb je dat al gedaan maar de LNB moet moet een grotere schuinstand (Skew) hebben dan in Nederland.

Ik kan dat niet zo goed uitrekenen als onze expert Sprietje maar probeer eens de LNB vanuit een verticale stand gezien met de klok mee naar rechts te draaien, dus als je tegen de achterkant van de LNB aan kijkt dan de onderkant naar rechts draaien, misschien levert het toch wel een beter resultaat op.

 

Puur voor de beeldvorming even de bijlage bekijken, alleen heb jij natuurlijk een enkele LNB.

post-37183-0-43188000-1406384035_thumb.jpg

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

In bijv. Marseille moet het goed te doen zijn om met een Triax 54 de Astra 19,2 en 23,5 te ontvangen. Heel veel regenreserve heb je natuurlijk niet maar in Zuid-oost Frankrijk regent het ook niet zoveel als in Nederland. Het signaal van de Astra 23,5 is daar nagenoeg net zo sterk als in Nederland.
Ik neem aan dat je een duo-lnb hebt voor een 60cm-schotel zoals bijv. een CanalDigitaal duo-lnb. De afwijking die je daar hebt op een Triax 54 is slechts 3mm, een te verwaarlozen verschil.
Wel is het zo, dan de duo-lnb daar 13 graden schuin moet staan, nog iets schuiner dan in Nederland, zie de bijlage van 13,5 graden schuin.
Ook is het zo dat je daar zeker de kop van de Astra 23,5 in de klem moet zetten om optimale ontvangst te hebben voor de zwakkere Astra 23,5 op zo'n kleine schotel en hem natuurlijk op de Astra 23,5 moet uitrichten.
Ned.2 HD met 11dB ontvangen en Ned.1 HD niet, dat lijkt me vreemd.
Heb je wel de juiste frequentie voor Ned.2 HD namelijk 11739V.
 

post-60869-0-39883300-1406389915_thumb.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb diverse LNB's uitgeprobeerd hier. Resultaat met Hirchman enkele lnb of met dual lnb verschild weinig. De Astra 19.2 werkt goed gewoon 14dB signaal. Ook wanneer ik de boel verdraai heb ik de Hotbird op 13 graden goed alleen heb ik daar hier niets aan. Ik doe het nu met de 19,2 graden maar vind het gewoon vreemd dat ik die Astra 3B niet goed krijg afgeregeld.

Zou het kunnen dat een wifi systeem de boel stoort? Opstelling staat recht in een straal verbinding voor een wifi systeem met 14 hotspots heb ik net opgemerkt.

Heb ook niet de mogelijkheid de schotel zodanig te verplaatsen dat hij daar niet meer tussen staat.

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, je gebruikt een enkele lnb begrijp ik dus.
Een Hirschmann/Triax lnb is zeker geen verkeerde lnb maar je zou het nog eens kunnen proberen met een Inverto Black Ultra sigle lnb. Die presteert waarschijnlijk nog net iets beter.
Om de Astra 23,5 in ZuidOost Frankrijk optimaal te ontvangen, zou die 11 graden schuin moeten staan, d.w.z. met de wijzers van de klok meegedraaid als je naar de binnenzijde van de schotel kijkt. Zorg dat de kop van de lnb 6mm van de klem vrij staat en probeer maximaal signaal te krijgen door de lnb nog even wat links of rechtsom te draaien.

Wifi kan zeker storen maar dan zou dat ook op de Astra 19,2 moeten gebeuren want die gebruikt dezelfde frequenties.
Als je weet dat je je in een straalverbinding bevindt, is het raadzaam een hele goede coaxkabel te gebruiken met een hele goede afscherming.
Nu wordt er altijd hoog opgegeven van de Koka 799 maar eigenlijk is dat al een zwaar verouderde coax, zeker wat afscherming betreft met een minimale afscherming van 90dB. Hirschmann heeft al enkele generaties betere coax op de markt gebracht.
De beste die er nu is, is de Koka 125HD met een minimale afscherming van 125dB bij 2150MHz. Dit is maar liefst 35dB meer dan de alom geprezen Koka 799.
Een bijkomend nadeel van een hele goede afscherming is wel dat de kabel niet echt soepel meer is maar ja dat moet je dan maar op de koop toe nemen.
Bekijk de volgende brochure maar eens van Hirschmann:
Gebruik het liefst de "Push-on" F-connectors.


 

prospekt_kabel_2010-350954.pdf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat niet zo ver dat dit moet worden opgelost, het is maar een tijdelijk verblijf maar vind het vreemd dat niet alles werkt.

Heb hier geen spectrum analyser anders kon ik zien of de straalverbinding het probleem is.

Heb wel even over de 19,2 graden gefietst en daar zijn ook zenders die het beeld brengen " afstemmen mislukt " alleen boeit dat ons niet omdat wij daar geen abbo voor hebben. Ned1 en de rest heb ik nu 13a 14 dB signaal op de19,2 graden en daar zal ik het mee moeten doen en voor de rest de bar en het zwembad dan maar, ook geen straf! F1dan maar via rtl Duitsland ipv sport1ned hd.

Sprietje bedankt al vast voor de gegeven informatie en wat die coax betreft een goede tip, alleen heb ik thuis nog zeker 75 meter koka 799 liggen die toch eerst op moet.

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...