Jump to content
Sign in to follow this  
Moustache

dm900uhd DM920 wel blindscan maar nergens signaal meting

Recommended Posts

Dag iedereen  , ik heb een probleem en had graag uw gedacht gehad. Ik heb een dm 8000 werkend met 6 koppen op een schotel van ik denk 110 cm met 3 switchen 8 of 9 in 1 en een eenvoudig ABCD. der zijn 4 kabels die naar beneden in de huiskamer komen 1 voor de tv ( FTA ) en 3 voor dm8000. Nu heb ik een dm920  ( 4 antenne aansluitingen ) aangeschaft en een scan laten uitvoeren met de originele image van dm en deze vond zenders en ik kon deze ook bekijken. Nu weet ik niet meer zeker maar de volgende dag kon ik de fta's niet meer bekijken signaal = 0 . Ik heb er een andere image op gezet, idem, de upgrade idem, ik ben met de box weergegaan naar de winkel en daar hebben ze de versie open tv 6.1 erop gezet en de test gedaan en zelfs opgenomen op de hdd. Ik kan een blindscan uitvoeren en een manuele scan en hij vind ongeveer 4000 zendenrs. Als ik in de signaal meting gaat kijken zijn er transponders met signaal sterkte varierend van  40 tot 99 %. Maar als ik in de zenderlijst een & of meerdere zenders ga bekijken is de signaalsterkte  telkens 0 nul . Epg werkt niet behalve op de 2 duitse zenders die de winkel getest heeft maar waar ik niets kan op zien. Heb je dit al voorgehad, als ik de 4 kabels terug op de configuratie zet van de dm 8000 en tv  werkt alles normaal. Moeten er andere koppen of switchen vervangen worden ? Voor ik weer gaan flashen met originele dm had ik graag uw mening gehoord. Bedankt op voorhand

 

Moustache

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedoel je soms open atv?

Als het met de 8000 lukt, ligt het niet aan de installatie.  Probeer eens tuner per tuner aan te sluiten en correct in te stellen.

Ipv de blindscan kan je een manuele scan per sat proberen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zowel blindscan als manuele scan worden er zenders gevonden en ook opgelagen dus normaal zou ik toch een signaalsterkte moeten zien als ik een zender wil selekteren , de image is idd  open atv versie 6.1. Ik zal morgen alles terug van Nul beginnen met een originele image zonder HDD en zonder de 2 module dan heb ik maar 2 antenne ingangen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat geven de zenders die werden gevonden in de winkel? (ook geen beeld?)

 

-probeer eens alle tuners uit te schakelen uitgenomen eentje waarvan je zeker bent dat hij goed ingesteld staat en correct aangesloten is (desnoods maar 1 satelliet)

-Lukt het dan om een fta zender te kijken , of krijg je een melding?

 

(zou met openatv en met HDD moeten lukken)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag Iedereen , Ik vermoed dat ik het probleem gevonden heb . Ik heb alles eruit gehaald ( hdd en de 2 module ) en heb vervolgens alles stap voor stap terug geconfigureerd. En wat blijkt je kan op 2 manieren de zenders configureren namelijk via menu knob op de afstandsbediending en via de blauwe knob en vervolgens via het menu, als je dit via het laatste doet past hij automatisch de eerste instelling ook aan Ik heb wel de andere configuratie op non gezet ( 2 de ingang ). Bedankt voor de resonse en de topic mag gesloten worden van mij

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By zzzzzz
   Puur uit nieuwsgierigheid, weet er iemand welke verschillen er zijn tussen die toekomstige Dreambox Seven, en de Dreambox 920?
   Gaat de Dreambox Seven de 920 vervangen?
   Kunnen er nog modellen verwacht worden in die reeks (er is al de One, en de Two is ook aangekondigd)?
    
    
  • By EXTREEMPJE
   Hallo,
   Ik zou graag een 4k satontvanger willen aanschaffen.
   Nu gebruik Ik op de dm800 de scartuitgang om boven ook te kunnen kijken.
   Nu zit er op de 900 of 920 een av uitgang.
   Kan ik deze ook gebruiken om boven te kijken of is dit alleen voor het geluid?
   Grt André. 
    
  • By Daan
   Heb hier een dm900 staan waarvan de ethernet aansluiting defect is , kan je daar een losse module voor kopen en waar zijn die te koop, gezocht maar komt niets tegen.
  • By michaelangelo
   Hoi hoi,
    
   Een vraagje. Bij inschakelen van mijn dm920 gaat deze meteen over naar de juiste hdmi ingang op mijn tv. Nu heb ik er een versterker tussen gezet om af en toe films in dolby surround te kijken, maar helaas krijg ik geen dreambox weergave via mijn versterker. De dreambox heeft zowel een hdmi ingang als uitgang. De hdmi uitgang is verbonden met mijn tv en dat wil ik zo houden. Wil namelijk niet altijd gebruik maken van de versterker, vandaar. De hdmi ingang van mijn dreambox is gekoppeld aan de hdmi 1 poort van mijn versterker. De hdmi out poort van mijn versterker is weer gekoppeld aan de hdmi 3 poort van mijn tv. Via de hdmi 3 poort krijg ik toegang tot mijn versterker en kan ik de juiste hdmi poort selecteren om bijvoorbeeld een dvd te kijken. Dit laatste gaat prima af. Echter krijg ik mijn dreambox niet weergegeven als ik  hiervoor de juiste poort selecteer. Waar kan het aan liggen. Een heel verhaal, maar hopelijk wel duidelijk omschreven van het euvel. Bedankt!
  • By OllieBB
   Heren,
    
   I heb OpenPli 6.2 nu een dag draaien op mijn DM8000, en kan de box benaderen met HTTP over mijn local network met Dreamdroid mobile app, en de Openweb interface van OpenPli.
   Daarbij maakt het blijkbaar niet uit welk password, OpenPli 6.2 pakt blijkbaar gewoon alles??
    
   Echter wanneer ik de box benader vanuit een external source via de router "forwarding",  dan krijg ik een response van OpenPli  met het bericht;
   Forbidden
   Error 403.6 IP address rejected
    
   Vraag; is dit iets wat bewust in OpenPli 6.2 is ingebakken?
   "blokkering van alle external client requests?
    
   Met de hele oude versie van OpenPli (die ik hiervoor had lopen) werkt Dreamdroid en de Openwebinterface via de port forwarding heel netjes.
   Voor mij is dat een belangrijke feature vd box. Wij reizen nogal veel, en kunnen via de remote access belangrijke programma's opnemen en dan later downloaden en bekijken.

   Bedankt voor de support!!
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy